I da i ne, gledaj u Mostaru si imao tri opcije:plavi_E wrote: ↑23/11/2022 08:36 @dr_Evil
Pa to tvoje opravdanje za NS i Bosku mozemo prenjeti i na PzD. I oni kazu dajte nam to i to mi cemo glasati za majne zlo. A ako necete mi ce (ne)glasati kako mi hocemo znajuci da zo znaci 4. kandidat Dodiku. Pa nek se BiH raspada po nekoliko puta dnevno. Je posteno da iste arsine primjenimo u ta dva slucja?
1. Irma, mlada politicarka, Bosnjakinja, nove energije koja je vratila izbore u Mostar nakon blokade SDA/HDZ-a 10 godina. Uz glasove SDA, prolaz 100%
2. HDZ, bez glasa Boske(Hrvatice sa Sirokog Brijega) pa i da Irma glasa za SDA, prolazi HDZ 100% jer je mladji kandidat.
3. SDA, stari korumpirani prdonja, koji ne moze proci bez glasa Boske, Hrvatice sa Sirokog Brijega.
Dakle, sta da se radi? Pa zna se, pusti HDZ da prodje. Ovdje se nije radilo da ako izaberemo IRmu da biramo manje zlo, sta bi se tacno desilo sto se tice politike nista ne, nego se jednostavno radilo da ako izaberemo Irmu odose nam tenderi i pare. Nije se smjela dopustit nova politicka energija, jer ih je jos bolio KS.
PzP, ono sta prica je 100% upravu, nema sustinske razliku u zlu ove dvije strane SDS ili SNSD, obje bi u sekundi unistile BiH i pripojiile istocni entitet Srbiji. Prednost davanja glasa SDS-u tj. PDPu je jedino politicka manipulacija oko nekih drugi projekata kroz borbu ova dva bloka. Ako Dodik dobije 4 ta borba nestaje i Dodik postaje bog politicke scene po komplet vertikali, kao sto je bio i prethodne 4.
Te dvije stvari Mostar i drzava BiH u ovom slucaju su neuporedive.
Jasno i glasno, ako PzP podrzi DOdika onda SDP dobiti svu vatru, bez obzira sto je dovoljno da 3 clana koje SDA kontrolise glasaju za SDS. Klopka za Niksica. Nema SDP nista od ove ministarske pozicije, izgubit ce je za pola godine.