INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#9201 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Snake Eyes wrote: 22/11/2022 13:37
fortaleza wrote: 22/11/2022 13:20

Zašto da ne, dobro je još i sa maslacem.

Rahat lokum ide isto s čajem.

Sad ćemo s ovim poskupljenjima sve jesti s istekom roka trajanja. :D
Maslac i caj je ok i cesta kombinacija, cajni keks/lokum i caj je isto ok ali eurokrem i caj, hmmm. Zasladjen caj se idealno slaze sa slanim jelima poput sira, kajmaka, vajkrema, pastete...
Pa necu zasladjivati i caj,ako je vec coko namaz pun secera 🤣
I ne jedem cisti eurokrem,nego namazan na hljeb
Nego to je dobra kombinacija jer omeksa i rastopi hljeb i eurokrem.
Takodjer hljeb i eurokrem uz kafu nekada za dorucak.
dječak sa šibicama

#9202 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by dječak sa šibicama »

Cokolada, bar iz mog iskustva, kojoj prodje rok ili je pri kraju roka, ne moze te otrovati jer takve cokolade su bezukusne, odvratne, ko je ikada kupio takvu cokoladu na snizenju vidio je na sta to lici. Pocinju se raspadati, bljedunjave, bezukusne.

Davno bjese jos nakon rata, Haribo je imao skladiste u mom komsiluku, i imali su pozar koji je uspjesno ugasen medjutim sve im je propalo zbog dima. Mi klinci navalili da grabimo one cokolade, oni su to bacali i dijelili... dimljena cokolada, nikada nista gore u zivotu nisam okusio.
Hakiz

#9203 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 22/11/2022 16:42 Cokolada, bar iz mog iskustva, kojoj prodje rok ili je pri kraju roka, ne moze te otrovati jer takve cokolade su bezukusne, odvratne, ko je ikada kupio takvu cokoladu na snizenju vidio je na sta to lici. Pocinju se raspadati, bljedunjave, bezukusne.

Davno bjese jos nakon rata, Haribo je imao skladiste u mom komsiluku, i imali su pozar koji je uspjesno ugasen medjutim sve im je propalo zbog dima. Mi klinci navalili da grabimo one cokolade, oni su to bacali i dijelili... dimljena cokolada, nikada nista gore u zivotu nisam okusio.
Požar u blizini dječaka sa šibicama?

Hm...
dječak sa šibicama

#9204 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ma samo sam razgledao top, nisam `teo verujte mi :D
zippoo87

#9205 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

dječak sa šibicama wrote: 22/11/2022 16:42 Cokolada, bar iz mog iskustva, kojoj prodje rok ili je pri kraju roka, ne moze te otrovati jer takve cokolade su bezukusne, odvratne, ko je ikada kupio takvu cokoladu na snizenju vidio je na sta to lici. Pocinju se raspadati, bljedunjave, bezukusne.

Kakva ba promjena ukusa ako je prosao rok par dana ili mjesec??? :lol: :lol:

Drugo je nesto sto je stajalo u vlagi u nekom podrumu godinama pa povuklo vonj ili to sa dimom sto je povuklo.
crveni_makovi

#9206 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by crveni_makovi »

Kako je gadno zagristi užegle lješnjake. Učim nešto i kupim miks suhog voća u DM-u (neka njihova robna marka), vodeći se dosadašnjim iskustvima kupovine super svježih i kvalitetnih studentskih miksova. Užas čisti, prosto je cijela kesa od 350 gr za baciti.
geralt

#9207 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by geralt »

zippoo87 wrote: 22/11/2022 17:36

Kakva ba promjena ukusa ako je prosao rok par dana ili mjesec??? :lol: :lol:

Drugo je nesto sto je stajalo u vlagi u nekom podrumu godinama pa povuklo vonj ili to sa dimom sto je povuklo.
Postepen je to proces, cokolada koja je pred istekom roka nije jednako ukusna kao novoproizvedena.

Ja recimo pivu ne kupujem ako joj je ostalo manje od dva mjeseca roka.
zippoo87

#9208 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Ja cesto kupim u konzumu veliku milku koje znaju davati dvije po cijeni jedne a i redovno kupujem milke normalnog roka i nikakve razlike ne primjetim u ukusu.
Iskreno nisam nikada primjetio razliku u ukusu ali moguce je da neko primjeti.
Ja cokoladu i generalno slatko jedem iskljucivo uz kafu,pa moguce da kada se kafa i coksa izmiksaju da ne primjetim razliku.
Snake Eyes

#9209 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Snake Eyes »

zippoo87 wrote: 22/11/2022 16:34
Snake Eyes wrote: 22/11/2022 13:37

Maslac i caj je ok i cesta kombinacija, cajni keks/lokum i caj je isto ok ali eurokrem i caj, hmmm. Zasladjen caj se idealno slaze sa slanim jelima poput sira, kajmaka, vajkrema, pastete...
Još mi samo reci da pitu kašikom jedeš i kraj.
dječak sa šibicama

#9210 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Cokolada ili pivo su jako osjetljivi proizvodi, piva iz zelene flase je uvijek bolja nego ona iz smedje, ima to svoje razloge.
zippoo87

#9211 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Snake Eyes wrote: 22/11/2022 18:16
zippoo87 wrote: 22/11/2022 16:34

Još mi samo reci da pitu kašikom jedeš i kraj.
Aj dosta je trolanja
citroen xm

#9212 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by citroen xm »

https://www.klix.ba/biznis/drvosjeca-na ... /221121114

Pazi ovih ljigavaca. Kolika gnjida moraš biti da izađeš sa ovakvim saopštenjima i reklamama, a svo vrijeme prije ograničenja cijena su imali ubjedljivo najskuplji pelet u državi. I oni sad fol društveno odgovorni. :run:
crveni_makovi

#9213 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by crveni_makovi »

Drvosjeca Ajdinovici jelde ima svoje sume da sjece i prodaje do kraja zivota. Sve legalno kao i onaj neki Samir sto ga prikazuju o dokumentarcu "sto i kad ode u zatvor brzo izadje jer ima dobre veze medju politicarima".
Trappist

#9214 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Trappist »

citroen xm wrote: 22/11/2022 19:09 https://www.klix.ba/biznis/drvosjeca-na ... /221121114

Pazi ovih ljigavaca. Kolika gnjida moraš biti da izađeš sa ovakvim saopštenjima i reklamama, a svo vrijeme prije ograničenja cijena su imali ubjedljivo najskuplji pelet u državi. I oni sad fol društveno odgovorni. :run:
ali cuj akcija kao pa ova cijena...
dječak sa šibicama

#9215 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Samo ovo sa peletom jasno govori, ko god ima zrno u glavi, sve mu je jasno.

Odjednom im se isplati prodavati pelet za 500 i nesto km, na sve strane reklamiraju, prodaju. Dok nije bila ogranicena cijena, dizali su na 1000 km po toni.

Ista prica je u susjedstvu, samo citam sta pisu Hrvati i Srbijanci, identicno divljanje cijena, nicim opravdano. Klasicno lesinarenje i pljackanje gradjana, takmice se ko ce biti skuplji.

Koriste priliku i nema tu covjeka koliko crnog ispod nokta.
zippoo87

#9216 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Niko ovdje ne razmislja o ljudima i nekom normalnom stanju/poslovanju.
Nego samo zavaljuj sto vise i otimaj sto vise i duze.Valjda vide jedni sta drugi rade,pa kontaju sto ne bi i ja i tako lancano sve ide.
Dokaz ove tvrdnje su dizanje cijena svega bukvalno i sto je opravdano i sto nije...samo dizi,dizi,dizi dok drzava u necemu ne zaustavi,kao ovo sa peletom ali to je 0.1 % sto je ograniceno a sve ostalo nije .
Mi smo sebi najveci neprijatelji i bagra...sve se svodi na jadikovanje,kriminal,nepostivanje propisa,zakona,praksi...sve samo da se sto brze i sto vise novca ukrade od gradjana/drzave/partnera...nebitno.

Prije 7 dana ova firma Drvosjeca na sva zvona kukala kako ide gasenje fabrika peleta a evo sada fol akcija peleta po cijeni 560 KM :lol: :lol:

Da nije tuzno,bilo bi smijesno.
citroen xm

#9217 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by citroen xm »

Oni su se ovoliko i natezali i kukali da bi izvukli ovoliku ograničenu cijenu po kojoj imaju ekstra profit.

To je tipičan primjer velikog broja privatnika kod nas, preko noći postani milioner na pljački radnika i potrošača. Ničim manjim od miliona se ne zadovoljavati.

Kada vidim kako kukaju ko siročad dok se vozaju u autima od par stotina hiljada, smuči mi se život. Samo uvoz dozvoliti, ako ikako može neka pocrkaju svi. Mrš u pičku materinu, umri bijedo, imam od koga kupiti.
Piaty

#9218 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Piaty »

Nema govora o promjeni ukusa. Ja sam ih jeo nekoliko sa probijenim rokom i po mjesec dana i okus je isti.

Mozda jedino te nadiimljene da su drugacije
dječak sa šibicama

#9219 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Individualna iskustva, kad god sam kupio cokoladu ili cokoladicu na onom snizenju pred istek roka, bila je neukusna, blijeda, cesto se mrvi, nerijetko mijenja strukturu kao da se topi.
VladaFBiH

#9220 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by VladaFBiH »

dječak sa šibicama wrote: 22/11/2022 22:40 Individualna iskustva, kad god sam kupio cokoladu ili cokoladicu na onom snizenju pred istek roka, bila je neukusna, blijeda, cesto se mrvi, nerijetko mijenja strukturu kao da se topi.
Takva može biti i odličnim rokom - obično strukturu i boju mijenja kada nije pravilno skadištena odnosno kada bude izložena visokim/niskim temperaturama. Ako je pravilno skladištena može se koristiti jaaakoooo dugo poslije roka koji je na njoj (najbolje upotrijebiti do a ne upotrebljivo do).
shape of despair

#9221 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by shape of despair »

Niko ovdje više ni ne spominje hljeb i mlijeko, pustite se čokoladica, nebitna stavka. Hljeb, obični klasov 400gr je sada 1.70KM. Nek neko potvrdi
komsinica_s_drugog

#9222 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by komsinica_s_drugog »

oldtajmer wrote: 20/11/2022 11:11 da li vam se ikada desilo da je na polici jedna cijena a na kasi manja i zasto nije :?
bas sam bakzuz, kad god im se potkrade greska vazda je po mom dzepu, koje se sanse za to :run:
Jeste meni ljetos kad sam kupovala vodene balone. Poljevali me vodom da se dohavizam :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9223 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Truba »

meni se u bingu dogodilo sjemenke mego mogi 95 a na kasi 115 pf
ali sam dosta ustedio na konzervama pa nisam nista vracao

cesto su cijene zbunjujuce postavljene... izmiješane...
ma ljudi u školu idu da nas prevare
Sanjarko

#9224 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Sanjarko »

shape of despair wrote: 23/11/2022 08:29 Niko ovdje više ni ne spominje hljeb i mlijeko, pustite se čokoladica, nebitna stavka. Hljeb, obični klasov 400gr je sada 1.70KM. Nek neko potvrdi
2,00
Post Reply