SDP

Leverage

#69776 Re: SDP

Post by Leverage »

kluz franjo wrote: 22/11/2022 21:46
Leverage wrote: 22/11/2022 21:31
Ovdje su najviše ovi tvoji napravili galamu i počeli da cipelare SDP.

Istini za volju, klaun Vojin je već odlučio da se pokloni Dodiku. Da li će Nikšić i vrh SDP-a uspjeti da utiču na njega i njegove ljude vidjet ćemo, iskreno se nadam da hoće.

Ali ako ćete nam to fakturisati kao SDP-u onda da se malo "prebrojimo" ko gdje stoji. Ovi tvoji bi da cipelare SDP u svakoj prilici, a gradili bi partnerske odnose. Na SDP se računa kao na sigurne ruke a pljuje ga kako ko stigne. A ako se neko usprotivi onda pljuju još više.

Ne može se tako ništa graditi.
Ne znam na koje "moje" misliš?
Ako misliš da su ovi dežurni ŽK-fanatikosi "moji" po nekoj stranačkoj preferenciji, varaš se.
Ostali kometari - prije tvog "prijetećeg" upisa - su uglavnom bili primarno usmjereni na "lik i djelo" Vojina Mijatovića (a sa njima sa uglavnom i slažeš) uz izuzetak kolege @neon-x, a koji ti se stavio na raspolaganje i za forumsku svađu i diskusiju 1na1.

Ponavljam. SDP se još nije zvanično izjasnio po pitanju glasanja. Ja nemam običaj vjerovati SDA medijima i DF propagandistima.
Najkasnije za koji dan će ishod biti poznat. Do tada...
Naravno da ne mislim na SDA/DF propagandiste. Pod tvoje mislim na simpatizere NS-a, koji združeni sa simpatizerima NiP-a, cipelare SDP zbog Vojinovog soliranja. Uopšte ne ne zanima šta o tome misle SDA i DF jurišnici, problem je što se ovakvim načinom ugrožava Trojka i sve ovo što se radi.

Nema ništa 1 na 1, ne pišem ja ovo da bih ubijedio bilo koga pojedinačno nego da što više ljudi pročita kako bi im bilo jasnije kako stoje stvari.

Stav SDP-a je poznat, treba se glasati za PDP-ovu listu. No to ne znači da će se to javno reći, odnosno s tim se kalkuliše. PDP ničim nije zadužio SDP da dobije javnu podršku, naravno, tu se samo radi o glasanju protiv Dodika.
Styling

#69777 Re: SDP

Post by Styling »

Leverage wrote: 22/11/2022 21:23
A taj tvoj Arifagić se isto tako mogao priključiti PzD. Šta je on to tako bitan da se njemu priključuju svi?
Zato što u kombinaciji s njim nije bilo SDA.
Leverage

#69778 Re: SDP

Post by Leverage »

Styling wrote: 22/11/2022 21:53
Leverage wrote: 22/11/2022 20:46
Naravno da će SDA to fakturisati SDP-u i to nikoga ne treba da pretjerano brine jer se zna zašto se to radi.

To se, naravno, neće obiti SDP-u o glavu.

Moj problem je naravno što glasači ove dvije sećijske sarajevske stranke NiP i NS to fakturišu SDP-u, a bez SDP-a bi bilo niko i ništa. Ako nam to fakturišete onda je najbolje da idemo sa Bakirom, smanjimo ponder na 1, pa nek Dino i Forto provode mjere u sarajevskom rezervatu.

Nezahvalni ste prema SDP-u i to bi vam se moglo obiti o glavu. Mora da budete fini.
Niko nije nezahvalan, ne pretjeruj. Ali je činjenica da je Nikšić juče bio u četiri oka, ili bolje rečeno u šest, sa Bakirom i Željkom, i danas se desi ovo. I neće da kaže o čemu su pričali. Naravno da će se fakturisati SDP-u. Ako je Vojin odmetnuti element, onda tako treba reći. Glasanje tek treba da se desi, pa čemo vidjeti šta će biti.
Ako su ušli u sve ovo samo zbog svojih interesa i fotelja, onda je u svakom slučaju licemjerno pozivati se na državu.
Ne govori se zato što je osjetljiva tema. Vi svi mislite da se sve vama mora reći šta se i kako razgovara. Evo, da ti kažem, a već sam rekao, priča je bila o tome kako nagovoriti Salkića da glasa za PDP-ovu listu ako ubijede Vojina. Nikšić je tražio da Bakir nagovori Salkića na ovo bez obzira što će ostati u opoziciji, tj. da se radi o interesu države. Hurtić i Duratović su već izgubljeni 99%.
Leverage

#69779 Re: SDP

Post by Leverage »

Styling wrote: 22/11/2022 21:59
A taj tvoj Arifagić se isto tako mogao priključiti PzD. Šta je on to tako bitan da se njemu priključuju svi?
Mogli su da budu svi da se htjelo.
Leverage

#69780 Re: SDP

Post by Leverage »

Hakiz wrote: 22/11/2022 21:55
Leverage wrote: 22/11/2022 21:50
Ti izgleda ne govoriš bosanski. Ili jednostavno nisi u stanju da donosiš jednostavne logičke zaključke.

Evo, specijalno za tebe, easy verzija.

1. SDA je loše uradila kad je dala četvrtog Dodiku prošli put.

2. Vojin će loše uraditi ako da Dodiku četvrtog sad.

3. Nikšić i vrh SDP-a pokušavaju ubijediti Vojina da glasa za PDP-ovu listu.

4. Ako Vojin ne posluša onda se to ne može fakturisati SDP-u jer SDP nema uticaj na Vojina obzirom da je on sam sa svojim ljudima iznio taj rezultat u RS-u.

5. Onaj ko iz Sarajeva to fakturiše SDP-u ruši Trojku i gura SDP ka koaliciji sa SDA, dakle radi u korist vlastite štete.

Evo, mislim da bi čak i ti sad trebao razumjeti ovo.
Ne bi đavo radio to šta radi da mu bog ne pušta da to radi. Niti ga zaustavlja, niti ga kažnjava.

A u tom slučaju je, po komandnoj odgovornosti, ipak do boga.

Ako me razumiješ.
Nikšić nije Vojinu bog, poređenje ti je glupo i tačno u skladu sa tvojim načinom razmišljanja.
Styling

#69781 Re: SDP

Post by Styling »

Leverage wrote: 22/11/2022 22:02
Styling wrote: 22/11/2022 21:59

Mogli su da budu svi da se htjelo.
E, pa sa SDA se nije trebalo i nije smjelo ići. Tačka.
Hakiz

#69782 Re: SDP

Post by Hakiz »

Leverage wrote: 22/11/2022 22:04

Ne bi đavo radio to šta radi da mu bog ne pušta da to radi. Niti ga zaustavlja, niti ga kažnjava.

Ako me razumiješ.
Nikšić nije Vojinu bog, poređenje ti je glupo i tačno u skladu sa tvojim načinom razmišljanja.
Jok, predsjednik neke bh. stranke je onako, slučajan prolaznik. Zar nije jedan "slučajni prolaznik" SDP-u bio dovoljan?

Ako i nije Nikšić, još gore, onda Vojina ne podržava samo jedan bog nego čitav panteon.
kluz franjo

#69783 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Leverage wrote: 22/11/2022 21:57
kluz franjo wrote: 22/11/2022 21:46
Ne znam na koje "moje" misliš?
Ako misliš da su ovi dežurni ŽK-fanatikosi "moji" po nekoj stranačkoj preferenciji, varaš se.
Ostali kometari - prije tvog "prijetećeg" upisa - su uglavnom bili primarno usmjereni na "lik i djelo" Vojina Mijatovića (a sa njima sa uglavnom i slažeš) uz izuzetak kolege @neon-x, a koji ti se stavio na raspolaganje i za forumsku svađu i diskusiju 1na1.

Ponavljam. SDP se još nije zvanično izjasnio po pitanju glasanja. Ja nemam običaj vjerovati SDA medijima i DF propagandistima.
Najkasnije za koji dan će ishod biti poznat. Do tada...
Naravno da ne mislim na SDA/DF propagandiste. Pod tvoje mislim na simpatizere NS-a, koji združeni sa simpatizerima NiP-a, cipelare SDP zbog Vojinovog soliranja. Uopšte ne ne zanima šta o tome misle SDA i DF jurišnici, problem je što se ovakvim načinom ugrožava Trojka i sve ovo što se radi.

Nema ništa 1 na 1, ne pišem ja ovo da bih ubijedio bilo koga pojedinačno nego da što više ljudi pročita kako bi im bilo jasnije kako stoje stvari.

Stav SDP-a je poznat, treba se glasati za PDP-ovu listu. No to ne znači da će se to javno reći, odnosno s tim se kalkuliše. PDP ničim nije zadužio SDP da dobije javnu podršku, naravno, tu se samo radi o glasanju protiv Dodika.
Ja stvarno ne znam na koga misliš?
Kolega @saabsa je "pleo" po Mijatoviću, baš kao i ti.
Kolega @neon-x je priču "proširio" i na SDP.
Ja nemam pojma da li je kolega neon "simpatizer NS" kao ja ili nije. Ali sve i da jeste. Niti sam ja "njegov", a ni on "moj".

A posebna je fula generalizovano "tiltati" na sve simpatizere NiP i NS zbog upisa ovih drugih trolerskih ŽK-fanatikosa.

Ja ću za koji dan imati MOJE i ARGUMENTOVANO mišljenje o svemu. O istom se možda nećemo složiti.
Ja tvoje neslaganje sigurno neću pripisati SVIM simpatizerima SDP iz TK.
laik1981

#69784 Re: SDP

Post by laik1981 »

Vojin se moze smiriti.. Fino mu reci da ce biti iskljucen iz stranke.. Ako glasanje prodje kako se najavljuje fino se ograditi od tog njegovog postupka.. Ne mogu se svi ljudi u stranci kontrolisati, ali je jako bitno ograditi se i izbaciti one koji vole da soliraju..

Ova zla krv nam je najmanje potrebna u ovim momentima..
dale cooper

#69785 Re: SDP

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 22/11/2022 21:42 Znači, SDA je dobro uradio prošli put kada je Dodiku dao četvrtog?

Džaba se i SDP i ostali trošili kritikujući SDA zbog toga. Jazuk truda :(
Ti izgleda ne govoriš bosanski. Ili jednostavno nisi u stanju da donosiš jednostavne logičke zaključke.

4. Ako Vojin ne posluša onda se to ne može fakturisati SDP-u jer SDP nema uticaj na Vojina obzirom da je on sam sa svojim ljudima iznio taj rezultat u RS-u.

5. Onaj ko iz Sarajeva to fakturiše SDP-u ruši Trojku i gura SDP ka koaliciji sa SDA, dakle radi u korist vlastite štete.

Jebiga, zar se čovjeka koji je potpredsjednik SDP-a uopšte mora ubjeđivati u nešto i objašnjavati mu šta je na kocki ovdje? Ne bi on
ništa mogao napraviti da stranka nije stala iza njega. A čitavo vrijeme i prije izbora i tokom kampanje šalje disonantne tonove
prema drugim strankama trojke, dok je prema SDA i DF poprilično suzdržan. Ovdje Nikšić i ostatak predsjedništva SDP-a trebaju sjesti
sa njime i otvoreno mu reći da se ne zajebava.
Last edited by dale cooper on 22/11/2022 22:16, edited 1 time in total.
Leverage

#69786 Re: SDP

Post by Leverage »

Evo, javila se i Sabina Ćudić, poznata po tome da je uradila sve da NS ne podrži Denisa Bećirovića, u čemu je ipak ostala u manjini.

Ali sada je osjetila priliku da NjS razvali Trojku, dobila je puno glasova, Forto se nije baš proslavio. Nakon što postane predsjednica NjS, ako do pucanja trojke ne dođe prije toga, tada će sigurno doći. Konaković je sada na ispitu, da li će se prikloniti NjS radi Sarajeva ili SDP-u radi države.

Jer je očito došao momenat za rastanak SDP-a i NjS.
Student_u_Ostavci

#69787 Re: SDP

Post by Student_u_Ostavci »

Kad god se treba svađati sa nekim, tu je Sabina Ćudić. Kao da je to ona neki bitan faktor u državi :-)
dale cooper

#69788 Re: SDP

Post by dale cooper »

I Sabina sad jede govna. :roll: Ove stvari se rješavaju na sastancima sa partnerima ne u javnosti.
channel10

#69789 Re: SDP

Post by channel10 »

Ako me razumiješ.
Jesu li to pocele nevolje u raju, a vlast jos nije ni izabrana?

Koliko ce trajati osmorka?

Jel to Vojin pravi pizdarije ili je ipak nesto drugo u pitanju?

Mnogo je pitanja, a malo odgovora.

Halal petica Dodiku i Covicu, sta nam rade...

Umjesto da ih pojedemo, igraju se s nama...
Leverage

#69790 Re: SDP

Post by Leverage »

dale cooper wrote: 22/11/2022 22:15

Jebiga, zar se čovjeka koji je potpredsjednik SDP-a uopšte mora ubjeđivati u nešto i objašnjavati mu šta je na kocki ovdje? Ne bi on
ništa mogao napraviti da stranka nije stala iza njega. A čitavo vrijeme i prije izbora i tokom kampanje šalje disonantne tonove
prema drugim strankama trojke, dok je prema SDA i DF poprilično suzdržan. Ovdje Nikšić i ostatak predsjedništva SDP-a trebaju sjesti
laik1981 wrote: 22/11/2022 22:14 Vojin se moze smiriti.. Fino mu reci da ce biti iskljucen iz stranke.. Ako glasanje prodje kako se najavljuje fino se ograditi od tog njegovog postupka.. Ne mogu se svi ljudi u stranci kontrolisati, ali je jako bitno ograditi se i izbaciti one koji vole da soliraju..

Da vam odgovorim o istom trošku.

A šta to, molim vas, Vojin ima od SDP-a. Kao da je njemu bitno to što je potpredsjednik kojeg niko ništa ne pita. On, vrlo moguće, želi da istrguje sa Dodikom nešto konkretno, zbog čega će vrlo vjerovatno biti isključen iz SDP-a, ali šta mi od toga imamo? Puno je korisnije prvo probati naći način da ga se ubijedi da njegovi ljudi glasaju protiv Dodika, ali ako mislite da Nikšić ili bilo ko može samo lupiti šakom o stol i narediti onda se grdno varate, jer, kako rekoh, Vojin nema ništa od SDP-a, baš ništa. On bez SDP-a vrijedi jednako kao i sa SDP-om.
dale cooper

#69791 Re: SDP

Post by dale cooper »

Leverage wrote: 22/11/2022 22:19
dale cooper wrote: 22/11/2022 22:15

laik1981 wrote: 22/11/2022 22:14 Vojin se moze smiriti.. Fino mu reci da ce biti iskljucen iz stranke.. Ako glasanje prodje kako se najavljuje fino se ograditi od tog njegovog postupka.. Ne mogu se svi ljudi u stranci kontrolisati, ali je jako bitno ograditi se i izbaciti one koji vole da soliraju..

A šta to, molim vas, Vojin ima od SDP-a. Kao da je njemu bitno to što je potpredsjednik kojeg niko ništa ne pita. On, vrlo moguće, želi da istrguje sa Dodikom nešto konkretno, zbog čega će vrlo vjerovatno biti isključen iz SDP-a, ali šta mi od toga imamo? Puno je korisnije prvo probati naći način da ga se ubijedi da njegovi ljudi glasaju protiv Dodika, ali ako mislite da Nikšić ili bilo ko može samo lupiti šakom o stol i narediti onda se grdno varate, jer, kako rekoh, Vojin nema ništa od SDP-a, baš ništa. On bez SDP-a vrijedi jednako kao i sa SDP-om.
Onda je pravo pitanje koji je kurac SDP-u trebala avantura sa njime?

Na šta misliš pod ovim da hoće nešto da istrguje? Za lični interes?
Leverage

#69792 Re: SDP

Post by Leverage »

dale cooper wrote: 22/11/2022 22:18 I Sabina sad jede govna. :roll: Ove stvari se rješavaju na sastancima sa partnerima ne u javnosti.
Nije SDP partner Sabini nego Forti. Da nije bilo Forte ne bi bilo ni trojke.

Međutim, glasači NjS puno više vole Sabinu nego Fortu. I mnogo ne vole SDP.

Ona govori u njihovo ime.
channel10

#69793 Re: SDP

Post by channel10 »

Ne bi se slozio sa tim da isto vrijedi sa SDP-om i bez SDP-a.

Itekako mu je valjao SDP...
Leverage

#69794 Re: SDP

Post by Leverage »

dale cooper wrote: 22/11/2022 22:21
Leverage wrote: 22/11/2022 22:19

Onda je pravo pitanje koji je kurac SDP-u trebala avantura sa njime?

Na šta misliš pod ovim da hoće nešto da istrguje? Za lični interes?
Za lični, nego šta.

Pa čuj, ponudio se da za SDP radi to što je radio u RS-u. SDP je od toga mogao imati samo korist, rečeno mu je eto radi tamo šta misliš da treba, imaš našu verbalnu podršku ali za infrastrukturu se sam snalazi.

Moglo se isto tako desiti da Vojin ne želi da trguje za vlastiti interes. Tada bi SDP imao veliku korist od njega. Ali eto, čini se da se nije desilo, iako još nije kasno.
Last edited by Leverage on 22/11/2022 22:24, edited 1 time in total.
Leverage

#69795 Re: SDP

Post by Leverage »

channel10 wrote: 22/11/2022 22:23 Ne bi se slozio sa tim da isto vrijedi sa SDP-om i bez SDP-a.

Kako?
neon-x

#69796 Re: SDP

Post by neon-x »

Naravno da se osjećaš prozvanim jer misliš da tvoj glas vrijedi barem 100 glasova nekog iz neke pripizdine, puca te kompleks više vrijednosti.

Za razliku od tebe, Dino Konaković zna ovo o čemu ja govorim, i zato je fin prema SDP-u, zato je podržao Denisa, itd. On, za razliku od glasača NiP-a i NS-a zna da je bez SDP-a ovaj projekat osuđen na propast, da će SDA izabrati SDP, a ne njega, da neće nikad primirisati vlasti bez SDP-a. On je svjestan da njegovo mišljenje nije superiorno, za razliku od tebe i tebi sličnih koji misle da imaju tapiju na superiorno mišljenje i superioran moral. Sad, kad vidite koliko ste irelevantni bez glasačke mašinerije SDP-a ne ostaje vam ništa drugo nego da se gicate od muke.

Jasno je meni sve ciji je u cijoj i ko koga drzi u saci. Prozirne su sve politicke stranke ko tanak kondom. Iz tri glupa saopstenja i dva twita nizih stranackih clanova se moze iscitati sta ko smijera i zasto. Vas je uhvatila nervoza jer znas da ste dobro zajebali. Sada rijesite tog Vojina i njegove nekim pozicijama u drzavnoj vlasti umjesto sto rezite na koalicione partnere.

Komplekse imam samo prema budzetskim parazitima i onima koji se nadaju isto postati, cast izuzecima. Mene samo zanima da zivim u uredjenijem pravnom i ekonomskom okruzenju. Ko ce ciniti vlast me blago zaboli, tako da sve ovo ne pisem nikako da opravdam ikoga niti za nekoga navijam. Citam kako vidim. Nisam ja kriv sto vidim poprilicno dobro.
Hakiz

#69797 Re: SDP

Post by Hakiz »

Leverage wrote: 22/11/2022 22:22
dale cooper wrote: 22/11/2022 22:18 I Sabina sad jede govna. :roll: Ove stvari se rješavaju na sastancima sa partnerima ne u javnosti.
Nije SDP partner Sabini nego Forti. Da nije bilo Forte ne bi bilo ni trojke.

Međutim, glasači NjS puno više vole Sabinu nego Fortu. I mnogo ne vole SDP.

Ona govori u njihovo ime.
Da je SDP bio SDP kako treba, NS vjerovatno ne bi ni postojao.

Glasači NS su bivši glasači SDP-a koje je SDP razočarao kriminalom, odustajanjem od radništva i koaliranjem sa SDA. A nastavlja slično i danas.

Prvo sebe pogledati, ona kritikovati druge.
channel10

#69798 Re: SDP

Post by channel10 »

Leverage wrote: 22/11/2022 22:24
channel10 wrote: 22/11/2022 22:23 Ne bi se slozio sa tim da isto vrijedi sa SDP-om i bez SDP-a.

Kako?
Ko zna koliko je glasova navukao i tako prosao dalje..Iskoristio levate i nogatrans, ukoliko se ispostavi da se odmetnuo...
Leverage

#69799 Re: SDP

Post by Leverage »

neon-x wrote: 22/11/2022 22:26
Jasno je meni sve ciji je u cijoj i ko koga drzi u saci. Prozirne su sve politicke stranke ko tanak kondom. Iz tri glupa saopstenja i dva twita nizih stranackih clanova se moze iscitati sta ko smijera i zasto. Vas je uhvatila nervoza jer znas da ste dobro zajebali. Sada rijesite tog Vojina i njegove nekim pozicijama u drzavnoj vlasti umjesto sto rezite na koalicione partnere.

Komplekse imam samo prema budzetskim parazitima i onima koji se nadaju isto postati, cast izuzecima. Mene samo zanima da zivim u uredjenijem pravnom i ekonomskom okruzenju. Ko ce ciniti vlast me blago zaboli, tako da sve ovo ne pisem nikako da opravdam ikoga niti za nekoga navijam. Citam kako vidim. Nisam ja kriv sto vidim poprilicno dobro.
Hakiz wrote: 22/11/2022 22:27
Da je SDP bio SDP kako treba, NS vjerovatno ne bi ni postojao.

Glasači NS su bivši glasači SDP-a koje je SDP razočarao kriminalom, odustajanjem od radništva i koaliranjem sa SDA. A nastavlja slično i danas.

Prvo sebe pogledati, ona kritikovati druge.
Vas dvojica mislite da je politika supermarket ili bankomat, zaželiš, izabereš, ukucaš i dobiješ.

Zato i niste dobili nikad ništa.
Leverage

#69800 Re: SDP

Post by Leverage »

channel10 wrote: 22/11/2022 22:27
Leverage wrote: 22/11/2022 22:24
Kako?
Ko zna koliko je glasova navukao i tako prosao dalje..Iskoristio levate i nogatrans, ukoliko se ispostavi da se odmetnuo...
Pa nije iskoristio glasove SDP-a nego SDA. SDP je bio nepostojeći u RS-u prije njega, a nakon fijaska iz 2014.

On je namagarčio Ramića, i na konto glasova SDA dobio poluge koje mu mogu donijeti korist.
Post Reply