Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#60651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Ne znam ovo u vezi petog clana za klub Srba, racunam njihovu skupstinu i tacno je da bi trebalo ostati 11 ruku na obe strane, medzutim, neko je ovdje citirao Vukanovica kako prica da je 13:12 za Dodika. Evo ponavlja ovaj iz clanka isto i kaze da se onda spusta sa 14 na 13 i tu je Dodo osigurao cetvrtog.
"Da bi imali utvrdo jednog delegata i da vas niko ne može pomjeriti, potrebno je 14 glasova, ali s obzirom na to da je Pokret za državu objavio svog kandidata, sada se pravi potpuno nova formula i sa 13 poslanika možete dobiti delegata. Na bazi tih stvari koje je postavio Pokret za državu, napravljena je matematika u kojoj će se ići na scenarij sa 13 glasova jer je SNSD-u to dovoljno, a PDP i Vukanovićeva lista imaju 12", kazao je Govedarica.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodiku- ... /221122064

Ne znam odakle ova tri dodatna glasa, ne poznajem njihova pravila ali izgleda da je gotova stvar ako PzD ne glasa direktno za opoziciju.
Spit_fire

#60652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 19:40
Spit_fire wrote: 22/11/2022 17:34

Po meni preglup potez

Ma nemoj?

Ovo je glupost, a županija u sporazumu je izdaja i saginjanje Čoviću?

Kako ste providni.

SDA već drugi ciklus radi istu stvar. Isporuči državu Dodiku i učini ga apsolutnim vladarom. Da nema četiri ruke ukinuli bi akcije, imali diferenciranu stopu PDV-a, možda izglasali koji reformski zakon.

Isto su uradili u SBK sa hrvatskim članom u DN u federaciji.

Isto na glasanju za gradonačelnika Mostara, kada nisu u prvom krugu htjeli podržati zajedničkog kandidata, pa na kraju dobio HDZ.

Ljudi, nemojte nas praviti budalama. Samo totalni idiot može misliti da je ovo slučajnost.

A samo botine mogu ovo zvati glupošću.
Ovo je izdaja i isporučivanje države trenutno najvećem neprijatelju.

Ali, bavite se vi Dininim narativom, to je realna opasnost.
Po meni HDZ kojem dino odobrava izborni zakon nije nista manji neprijatelj drzave od SNSD..cak sta vise
kluz franjo

#60653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Da je kojim slučajem SNSD izgubio izbore i da PzD ima istu moć izbora između 4. delegata za SDS/PDP ili drugog za Dodika, trebalo bi spriječiti 4. za SDS/PDP, čak i po cijenu da Dodik dobije svog drugog.
Ko ovu najjednostavniju stvar ne razumije, njemu je teško druge, kompleksnije stvari objasniti.
Nažalost, na državnom nivou sve govori u prilog reprize zadnje 4 godine.
Doduše, to je i bila većinska želja glasača SDA/SNSD/DF/HDZ na zadnjim izborima.
plavi_E

#60654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pravda je da oni koji zive decenijama u strahu ostavljeni od svih bar nekoliko dana mogu sijati strah hrabrim borcima za BiH iz Federacije.
Str0nz

#60655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Po meni preglup potez

Ma nemoj?

Kako ste providni.

SDA već drugi ciklus radi istu stvar. Isporuči državu Dodiku i učini ga apsolutnim vladarom. Da nema četiri ruke ukinuli bi akcije, imali diferenciranu stopu PDV-a, možda izglasali koji reformski zakon.

Isto na glasanju za gradonačelnika Mostara, kada nisu u prvom krugu htjeli podržati zajedničkog kandidata, pa na kraju dobio HDZ.

Ljudi, nemojte nas praviti budalama. Samo totalni idiot može misliti da je ovo slučajnost.

Supljatoru, koliko SDA ima ruku u PzD a koliko vas blok "osmorka"?
Reci Niksicu i onome iz zeleni da glasaju za opoziciju i rijesili ste problem.
A_A_AKCIJA

#60656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

plavi_E wrote: 22/11/2022 18:26 Pa upravo to prodavanje za sicu je i dovelo do toga da su otisli direktno kod Dodika da se prodaju. Kad su vidjeli da ih je i Osmorka prodala nisu imali drugog izbora. Ali ako zapadne ambasade daju bolju ponudu jos nije kasno.
Jarane, haj skrati pa Osmorku optuži i za rat u Ukrajini, svijuti

:mrgreen:
Login77777

#60657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 19:52
plavi_E wrote: 22/11/2022 18:26 Pa upravo to prodavanje za sicu je i dovelo do toga da su otisli direktno kod Dodika da se prodaju. Kad su vidjeli da ih je i Osmorka prodala nisu imali drugog izbora. Ali ako zapadne ambasade daju bolju ponudu jos nije kasno.
Jarane, haj skrati pa Osmorku optuži i za rat u Ukrajini, svijuti

:mrgreen:
Akcijo sta te ovaj Avdin strOnz napada… :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#60658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Da vam grupno odgovorim.

U RS, SDA i DF su jedno. Ustvari, i u ostatku države :D

Procese vode Edin Ramić i Vojin Mijatović, za račun i korist SDA i SNSD.
plavi_E

#60659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Evoga i Kme Kme frakcija je tu ide rafalno pljuvanje. Bilo bi dobro ne nasjedati na provokacije unisti ce se rasprava poptuno.
neon-x

#60660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by neon-x »

Str0nz wrote: 22/11/2022 19:50

Ma nemoj?

Kako ste providni.

Vidim dobili ste od danas novi zadatak da optuzujete SDP za eventualno davanje cetvrtog Dodiku. Ocito je srecom doslo do popickaravanja izmedju vas u PzD, a i skontali ste da vam to moze otskrinuti vrata ulaska u vlast na drzavnom nivou, a gdje je drzavni ni federalni nije daleko :) Kazem opet srecom, jer ce na kraju ispasti da ce medjubosnjacka nesloga i zelja za uhljebljenjima kostati Dodika cetvrtog u Domu naroda a mozda i vlasti na BiH nivou :)
A_A_AKCIJA

#60661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 19:49 Po meni HDZ kojem dino odobrava izborni zakon nije nista manji neprijatelj drzave od SNSD..cak sta vise
Baš tako.

Obrati pažnju na glagolsko vrijeme u kojem si pisao. Prezent. Dakle u sadašnjem.

E kada se to fakat bude dešavalo, kada NiP bude dizao ruku za izdajnički IZ, ja ću se posuti pepelom i reći da si upravu.

Ovako si licemjerna vidovita Džemila.

Ignorišeš šta se dešava u ovom momentu. DF i SDA poslanici govore da će prodati državu Dodiku. Nije futur, nego se dešava. I znamo kako će to izgledati, jer se upravo završava mandat u kojem je taj Dodik blokirao državu u potpunosti.

A ti dižeš prašinu da bi Dino mogao, nekada, izdati...
Spit_fire

#60662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

kluz franjo wrote: 22/11/2022 19:49 Da je kojim slučajem SNSD izgubio izbore i da PzD ima istu moć izbora između 4. delegata za SDS/PDP ili drugog za Dodika, trebalo bi spriječiti 4. za SDS/PDP, čak i po cijenu da Dodik dobije svog drugog.
Ko ovu najjednostavniju stvar ne razumije, njemu je teško druge, kompleksnije stvari objasniti.
Nažalost, na državnom nivou sve govori u prilog reprize zadnje 4 godine.
Doduše, to je i bila većinska želja glasača SDA/SNSD/DF/HDZ na zadnjim izborima.
Da isto sam napisao..posto su cetnici i jedni i drugi treba birate one koji nisu vlast jer im mozes trazit ustupak
Spit_fire

#60663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 20:05
Spit_fire wrote: 22/11/2022 19:49 Po meni HDZ kojem dino odobrava izborni zakon nije nista manji neprijatelj drzave od SNSD..cak sta vise
Baš tako.

Obrati pažnju na glagolsko vrijeme u kojem si pisao. Prezent. Dakle u sadašnjem.

E kada se to fakat bude dešavalo, kada NiP bude dizao ruku za izdajnički IZ, ja ću se posuti pepelom i reći da si upravu.

Ignorišeš šta se dešava u ovom momentu. DF i SDA poslanici govore da će prodati državu Dodiku. Nije futur, nego se dešava. I znamo kako će to izgledati, jer se upravo završava mandat u kojem je taj Dodik blokirao državu u potpunosti.

:roll: kakav si ti Bot ocm ti i ona styling ste udarna brigada jurisnici, a kad zapnete eto ovih Sajbera i ostalih da bace post od 10 stranica a ne kazu nista...

Jbt vama opravdanje za izdaju "IZDAJU I DRUGI"...

Uostalom dje si vidio da sam ja podrzao ovakav narativ oko davanja 4og Dodiku, govorim uoravo suprotno
laik1981

#60664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 20:10
A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 20:05

Baš tako.

:roll: kakav si ti Bot ocm ti i ona styling ste udarna brigada jurisnici, a kad zapnete eto ovih Sajbera i ostalih da bace post od 10 stranica a ne kazu nista...

Uostalom dje si vidio da sam ja podrzao ovakav narativ oko davanja 4og Dodiku, govorim uoravo suprotno
Hajde ti nama reci ko je sve izdavao do ovog momenta.. Ko je izdavao drzavu i gradjanksi koncept? Nabroj izdaje svih stranki, pa tako i NiP-a.. Ti svoju prognozu koristis kao argument :lol:
Last edited by laik1981 on 22/11/2022 20:18, edited 1 time in total.
Spit_fire

#60665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 22/11/2022 20:13
Spit_fire wrote: 22/11/2022 20:10

Hajde ti nama reci ko je sve izdavao do ovog momenta.. Nabroj izdaje svih stranki, pa tako i NiP-a.. Ti svoju prognozu koristis kao argument :lol:
SDA nas je prodala 100 puta

Dinin narativ je sve samo ne obecavujci, njegov narativ mi govori da ce uradit u njamnju ruku identicni kao prehodnici...sad sto vi ubjedjujete ljude da dino to tako ne misli..to je do vas

Napiso sam sto puta da cu se prvi posut peplom ako urade supeotno od onog sto pricaju, tj Dino..do tad cu vjerovat rogu, a vala ni koza mi ne govori drugacije
duh_sa_sjekirom

#60666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Nemere pretpostavka biti dokaz niti argument, misha mu hebem...
:D
laik1981

#60667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 20:17
laik1981 wrote: 22/11/2022 20:13
Hajde ti nama reci ko je sve izdavao do ovog momenta.. Nabroj izdaje svih stranki, pa tako i NiP-a.. Ti svoju prognozu koristis kao argument :lol:

Dinin narativ je sve samo ne obecavujci, njegov narativ mi govori da ce uradit u njamnju ruku identicni kao prehodnici...sad sto vi ubjedjujete ljude da dino to tako ne misli..to je do vas

Napiso sam sto puta da cu se prvi posut peplom ako urade supeotno od onog sto pricaju, tj Dino..do tad cu vjerovat rogu, a vala ni koza mi ne govori drugacije
SDA nas prodala, kako kazes, sto puta.. Konakovic, kojeg ja btw ne mirisem ni 2% kao ni njegovu stranku, nije ni jednom.. Konakovic u isto vrijeme ima 7 od nekih 35 osmorkinih ruku u parlamentu federacije i tri ruke u drzavnom parlamentu.. Da li ti smatras da ce i SDP i NS i NES i SBiH izdati, jer Dino i NiP bez njih ne mogu nista? Zasto si toliko opsjednut Konakovicem kad je on samo mali dio slagalice?

Da li ti zelis vlast bez SDA ili vlast sa SDA koja je vec izdala 100 puta? Kako ti moze biti isti neko ko nije nikad izdao i neko ko je izdao 100 puta?

Svu raspravu i argumentaciju zasnivas na pretpostavci i smatras tu pretpostavku bitnijom od stotinu izdaja..

Ako nisi SDA bot onda si nasjeo na njihovo kmecanje, a kmece iskljucivo iz razloga sto ce sa eventualnim izlaskom iz vlasti ostati bez drzavnih firmi koje su privatizovali i bez resora koje su decenijama krcmili.. Ebe se njima za drzavu.. Da im je stalo do drzave ne bi je izdali 100 puta.. To si do sada morao nauciti..
Str0nz

#60668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

neon-x wrote: 22/11/2022 20:05
Str0nz wrote: 22/11/2022 19:50

Vidim dobili ste od danas novi zadatak da optuzujete SDP za eventualno davanje cetvrtog Dodiku. Ocito je srecom doslo do popickaravanja izmedju vas u PzD, a i skontali ste da vam to moze otskrinuti vrata ulaska u vlast na drzavnom nivou, a gdje je drzavni ni federalni nije daleko :) Kazem opet srecom, jer ce na kraju ispasti da ce medjubosnjacka nesloga i zelja za uhljebljenjima kostati Dodika cetvrtog u Domu naroda a mozda i vlasti na BiH nivou :)
Prestani bolan konzumirati vidis da ti ne godi. Neka SDA i DF rade sta hoce. Osmorka ima 3 clana u PzD, recite da glasaju za delegata opozicije i rijeseno.
anelsol

#60669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Po meni preglup potez

Šta bi u drugom krugu? Nemoj šuplje Boga ti.
Str0nz

#60670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

laik1981 wrote: 22/11/2022 20:31
Spit_fire wrote: 22/11/2022 20:17

SDA nas prodala, kako kazes, sto puta.. Konakovic, kojeg ja btw ne mirisem ni 2% kao ni njegovu stranku, nije ni jednom.. Konakovic u isto vrijeme ima 7 od nekih 35 osmorkinih ruku u parlamentu federacije i tri ruke u drzavnom parlamentu.. Da li ti smatras da ce i SDP i NS i NES i SBiH izdati, jer Dino i NiP bez njih ne mogu nista? Zasto si toliko opsjednut Konakovicem kad je on samo mali dio slagalice?

Da li ti zelis vlast bez SDA ili vlast sa SDA koja je vec izdala 100 puta? Kako ti moze biti isti neko ko nije nikad izdao i neko ko je izdao 100 puta?

Svu raspravu i argumentaciju zasnivas na pretpostavci i smatras tu pretpostavku bitnijom od stotinu izdaja..

Ako nisi SDA bot onda si nasjeo na njihovo kmecanje, a kmece iskljucivo iz razloga sto ce sa eventualnim izlaskom iz vlasti ostati bez drzavnih firmi koje su privatizovali i bez resora koje su decenijama krcmili.. Ebe se njima za drzavu.. Da im je stalo do drzave ne bi je izdali 100 puta.. To si do sada morao nauciti..
Evo malo o izdajama i prodaji, best off. Ko, koliko, kada itd. Svi od znacaja su nominirani, https://istraga.ba/najvece-bosnjacke-st ... do-suneta/

Dritan Konakovic pripada minornoj stranki ali i takav je vec u najranjim trenutcima se bavio izdajama i prodaji. Nije ni imao 3% do ovih izbora bez clana u parlamentu a stigao vec prodati Veliku Kladusu Abdicu, Novi Travnik HDZu, Izborni zakon sa Scepom i drugim Dritanima Hrvatskoj, rezume impresivan :thumbup:
Str0nz

#60671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

anelsol wrote: 22/11/2022 20:39
Ne zna on drugacije.
laik1981

#60672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Avdo ofiran si i nerelevantan..
anelsol

#60673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Str0nz wrote: 22/11/2022 20:41
anelsol wrote: 22/11/2022 20:39

Ne zna on drugacije.
Nisi vala ni ti drugačiji.
Str0nz

#60674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

laik1981 wrote: 22/11/2022 20:42 Avdo ofiran si i nerelevantan..
Dritancicu, trazio si o izdajama evo ti ogovor, ne znam sta je problem :?
Str0nz

#60675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

anelsol wrote: 22/11/2022 20:43
Str0nz wrote: 22/11/2022 20:41

Ne zna on drugacije.
Nisi vala ni ti drugačiji.
:(
Locked