Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dr_Evil

#60451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 22/11/2022 10:43
dr_Evil wrote: 22/11/2022 10:42 Pa ako nema sta onda krecimo?
Ja ne krecim nista, samo im ne zelim dati ni grumen moje drzave, niti zelim da budu politicki faktor u mojoj drzavi. :mrgreen:
A opet evo su politicki faktor, osim ako imas par kakvih baryaktara u rukavu. Ne vidim da drugacije mozes ista promijenit.
Prpa.ba

#60452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 22/11/2022 10:45 A opet evo su politicki faktor, osim ako imas par kakvih baryaktara u rukavu. Ne vidim da drugacije mozes ista promijenit.
Ko zna sta buducnost nosi, zato ne treba popustati ni sekundu, a strpljivo cekati i stvarati podesne klimatske uslove za kvalitetnu buducnost. :-D
dr_Evil

#60453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 10:45 Minimum koji bi svaka ProBiH stranka trebala zahtjevat od bilo koje iz RS je da ne rade kontra drzave, ajd ovo njihovo privatno misljenje o genocidu nek zadrze za sebe...al glasanje kontra zakona koji nemaju veze sa njima al eto glasace kontra samo da ga suknu BiH je NEPRIJVATLJIVO!

Dino je reko na N1 parafrwziram "Ne mogu ih ja uslovljavat"...e ja upravo mislim da je krajnje vrijeme da se pocnu uslovljavat i jedni i drugi....pa ako treba eo mi cemo sad blokirat.

Sto se tice Vukana ne znam sta bi reko...ne djeluje ko ceto, al daleko od toga da voli BiH. Kao i 99% ljudi od tamo njemu je RS zakletva

Sa druge strane Drasko je ortodokani cetalj, to se znalo i dok su ga ljubili po bascarsiji
Mozes uslovljavat kad se pravi nova vlast, recimo da sada uvode SDS umjesto SNSD-a pa postavis im hrpu uslova. Ili obrnuto. Tu je recimo puno vise mogla isposlovat SDA i DF kada su uveli SNSD u vlast. Dobili smo ko fol MAP i ko fol "komsiju za suradnju sa NATO-m". Trebalo je biti puno jaci tu.

Covic i Dodik imaju vlast na svim razinama, sada cemo zapravo vidjeti jel Niksic dorastao da vodi tako teske pregovore. Nema on nista za ponudit da ova dvojica vec nemaju.
dr_Evil

#60454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 22/11/2022 10:49
dr_Evil wrote: 22/11/2022 10:45 A opet evo su politicki faktor, osim ako imas par kakvih baryaktara u rukavu. Ne vidim da drugacije mozes ista promijenit.
Ko zna sta buducnost nosi, zato ne treba popustati ni sekundu, a strpljivo cekati i stvarati podesne klimatske uslove za kvalitetnu buducnost. :-D
Pa dobro, za mog i tvog zivota to se nece desiti. Ali evo, ne treba svakog moguceg partnera gurnuti od sebe i proglasiti cetnikom i genocidasem. Vukanovic tvrdi da bi bio predsjednik svih gradjana BiH i radio za sve, dobar pocetak. Od tvrdnje da si predstavnik RS-a i da si samo srpski clan predsjednistva do onoga sta stalno pokusvamo reci da predsjednistvo predstavlja sve gradjane.

Kooliko ima istine u tome sta prica bog zna. I Komsic tvrdi da je ljevicar, a znamo gdje pare uzima.
Spit_fire

#60455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 22/11/2022 10:49
Spit_fire wrote: 22/11/2022 10:45 Minimum koji bi svaka ProBiH stranka trebala zahtjevat od bilo koje iz RS je da ne rade kontra drzave, ajd ovo njihovo privatno misljenje o genocidu nek zadrze za sebe...al glasanje kontra zakona koji nemaju veze sa njima al eto glasace kontra samo da ga suknu BiH je NEPRIJVATLJIVO!

Dino je reko na N1 parafrwziram "Ne mogu ih ja uslovljavat"...e ja upravo mislim da je krajnje vrijeme da se pocnu uslovljavat i jedni i drugi....pa ako treba eo mi cemo sad blokirat.

Sto se tice Vukana ne znam sta bi reko...ne djeluje ko ceto, al daleko od toga da voli BiH. Kao i 99% ljudi od tamo njemu je RS zakletva

Sa druge strane Drasko je ortodokani cetalj, to se znalo i dok su ga ljubili po bascarsiji
Mozes uslovljavat kad se pravi nova vlast, recimo da sada uvode SDS umjesto SNSD-a pa postavis im hrpu uslova. Ili obrnuto. Tu je recimo puno vise mogla isposlovat SDA i DF kada su uveli SNSD u vlast. Dobili smo ko fol MAP i ko fol "komsiju za suradnju sa NATO-m". Trebalo je biti puno jaci tu.

Covic i Dodik imaju vlast na svim razinama, sada cemo zapravo vidjeti jel Niksic dorastao da vodi tako teske pregovore. Nema on nista za ponudit da ova dvojica vec nemaju.
Da naravno, zato ako ce se ici u vlast sa opozicijom iz RS pripremit im listu zahtjeva koju ce morati ispuniti...onda iduci put ako budu jeli vagno pripremit novu listu Dodiku

Al je problem sto je Dino postavio narativ da on od HDZ i stranka iz RS ne trazi nista..cak sta vise oni njemu postavljaju uslove i prijete mu da ce otic sa SDA...

Neko bi rekao da ce se za fotelju izac u susret separatistima
Novak20

#60456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Državni udar ! ?

Prije će biti bruka i sramota zbog nemirenja da netko nije u vlasti i da je zbog toga spreman opstruirati moj kanton/županiju.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /221122036
Dr. Kuca

#60457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Poceo je vuciczam i prijetnje drzavnim udarima :lol:
dr_Evil

#60458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 10:56

Da naravno, zato ako ce se ici u vlast sa opozicijom iz RS pripremit im listu zahtjeva koju ce morati ispuniti...onda iduci put ako budu jeli vagno pripremit novu listu Dodiku

Al je problem sto je Dino postavio narativ da on od HDZ i stranka iz RS ne trazi nista..cak sta vise oni njemu postavljaju uslove i prijete mu da ce otic sa SDA...

Neko bi rekao da ce se za fotelju izac u susret separatistima
To ja i ti ne znamo, mozemo samo nagadjati na osnovu nekih izjava iz medija. Vrijeme ce pokazati.

Najgluplje je izaci u medije i reci ovo su zahtjevi, ko sto je Komso uradio poslije proslih izbora, i onda imas komplet medijsku masineriju koja stisne drugu stranu. Da Komso nije onoliko pricao o MAPu prosli put vjerujem da se je to moglo uradit ispod stola mnogo lakse i uspjesnije.

Stavljati narativ izdajnika na Konakovica bez da je ista uradio je bezveze. Bakir je namjerno upropastio tuzbu protiv Srbije pa evo niko da mu kaze da je izdajnik, a to je vec uradjeno i potvrdjeno.

Ako Konakovic nema znanja da vodi pregovore, mislim da u SDP-u ima stare garde koja ce ga usmjeriti.

Mozda grijesim, ali do sada nista nije uradjeno da me uvjeri u suprotno. Kad i ako zajebu podsjeti me!

Ustav se ne moze promijeniti bez glasova SDA.
Last edited by dr_Evil on 22/11/2022 11:03, edited 1 time in total.
Lex77

#60459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Najtuznije je kako nista nismo naucili iz historije...jbt toliki ustupci dati HVOu 92, a oni to iskoristili da te lakse napdnu 93

Predas srbima oruzje, prolazes svoje "ekstremiste", oni to iskoriste da te lakse istrijebe

Gay četalj.
Vaya

#60460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Zasto krecimo, u tom je i problem, sto mi vazda krecimo...zasto pro-BiH stranke ne uzmu, pa ostemaju malo prvo, pa krenes renovirati...

Postavlja se pitanje, kada je nametnut Schmidtov zakon, zasto nisu sve pro-BiH stranke organizovale zajedno proteste da se Zakon obori...Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN FBiH i zajedno izasli pred Covica i rekli mu:

Slusaj decko, imas vecinu...nama nije cilj ni da ugnjetavamo Hrvate, ni ti da oduzimamo politicki legitimitet HDZ, s toga mi predlazemo da napravimo sporazum, kojeg cemo se principijelno drzati i u kojem skutorska manjina nece jebati citavu drzavu, ukoliko dodjes da podjebavas, mi aktiviramo svojih 6 i HDZ sigurno nece biti u vlasti. Ali jbg, umjesto da imas zajednicke proteste svih stranaka, ti imas Dininu recenicu, da je zakon samo pomogao SDA, a da na HDZ nije imao efekta. I za to vrijeme, dok UZP-ovska manjina slaze konacne dijelove slagalice buduceg i konacnog aparthejda drzave, meni dvije najjace bosnjacke partije peru mozak ko ce koja ukrasti vise zastupnika u skupstinama. Umjesto Covic da nude satjeran u cosak, on mi je predstavljan kao partner koji je promjenio narativ i sada je pozeljan partner...To je slika i prilika "mojih" politickih predstavnika.

U RS, znaci ljudi te poklali, etnicki ocistili, genocidisali i dvije najjace stranke ne mogu da se dogovore da idu na zajednicku listu. NS-a nema nigdje van trokuta Tuzla-Zenica-Sarajevo, a i sustini 90% stranke je koncentrisano kod Vjecne vatre, ali oni nece ni simbolicno da podrze Pokret za drzavu, ali zato bi Pedja isao i sa genocidasima trazio najmanji zajednicki sadrzilac. NiP ne moze da se dogovori sa SDA u Janji da naprave zajednicku listu sa mjesnu zajednicu, pa naprave namjerno drugu listu da udare u kontru i na kraju imas rezultat da u najvecoj vecinskoj bosnjackoj mjesnoj zajednici u RS, imas predsjednika Srbina, kao i vecinu clanova mjesne zajednice. To je vizija i politicka dalekovidnost Bosnjaka...

Ali jebiga, 5 milijardi budzeta FBiH je 5 milijardi...

Bosnjaci su strasno lijen, bezobrazan, needukovan, uskogrudan, sitnosicarski i zavidan narod. To je kroz historiju pokazalo vise puta, te su u skladu sa tim i redovno stradali, tako ce biti i u buducnosti, jer kao narod ne uce nikako iz svojih gresaka...

P.S. Vukanovic je eklatantan primjer onog najgoreg istocno-hercegovackog cetnika koji jos nije se nakacio na budzet, pa se to tada "obrijao" i poziva na saradnju i borbu protiv kriminalaca. Ja nisam, ni ti cu zaboraviti njegova live javljanja sa litija u Podgorici, kao i komentarisanje 3 autobusa u kojem organizovano Sandzaklije iz BiH prelaze granicni prijelaz kod Trebinja, da bi otisli glasat u Crnu Goru - a Vukan ih snima i govori - "Eno balije ili eno poturice odose da spasavaju Mila"...

Sta mi ocekujemo od naroda, kada na Bascarsiji Stanivukovic bude docekan kao Bono Vox, a on navecer kod Senada mrtva hladan, u najgledanijoj emisiji u drzavi, u prime time kaze -nije bio genocid... a u Tuzli ga moj Jasmin Imamovic voda po gradu kao da je papa, a kroz 7 dana odrzi tribinu u Foci gdje se slika sa cetnickom zastavom...

Kakvi smo mi, i ovo sto imamo je previse...
Last edited by Vaya on 22/11/2022 11:59, edited 1 time in total.
guruguru95

#60461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 Zasto krecimo, u tom je i problem, sto mi vazda krecimo...zasto pro-BiH stranke ne uzmu, pa ostemaju malo prvo, pa krenes renovirati...

Postavlja se pitanje, kada je nametnut Schmidtov zakon, zasto nisu sve pro-BiH stranke organizovale zajedno proteste da se Zakon obori...Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN FBiH i zajedno izasli pred Covica i rekli mu:

Slusaj decko, imas vecinu...nama nije cilj ni da ugnjetavamo Hrvate, ni ti da oduzimamo politicki legitimitet HDZ, s toga mi predlazemo da napravimo sporazum, kojeg cemo se principijelno drzati i u kojem skutorska manjina nece jebati citavu drzavu, ukoliko dodjes da podjebavas, mi aktiviramo svojih 6 i HDZ sigurno nece biti u vlasti. Ali jbg, umjesto da imas zajednicke proteste svih stranaka, ti imas Dininu recenicu, da je zakon samo pomogao SDA, a da na HDZ nije imao efekta. I za to vrijeme, dok UZP-ovska manjina slaze konacne dijelove slagalice buduceg i konacnog aparthejda drzave, meni dvije najjace bosnjacke partije peru mozak ko ce koja ukrasti vise zastupnika u skupstinama. Umjesto Covic da nude satjeran u cosak, on mi je predstavljan kao partner koji je promjenio narativ i sada je pozeljan partner...To je slika i prilika "mojih" politickih predstavnika.

U RS, znaci ljudi te poklali, etnicki ocistili, genocidisali i dvije najjace stranke ne mogu da se dogovore da idu na zajednicku listu. NS-a nema nigdje van trokuta Tuzla-Zenica-Sarajevo, a i sustini 90% stranke je koncentrisano kod Vjecne vatre, ali oni nece ni simbolicno da podrze Pokret za drzavu, ali zato bi Pedja isao i sa genocidasima trazio najmanji zajednicki sadrzilac. NiP ne moze da se dogovori sa SDA u Janji da naprave zajednicku listu sa mjesnu zajednicu, pa naprave namjerno drugu listu da udare u kontru i na kraju imas rezultat da u najvecoj vecinskoj bosnjackoj mjesnoj zajednici u RS, imas predsjednika Srbina, kao i vecinu clanova mjesne zajednice. To je vizija i politicka dalekovidnost Bosnjaka...

Ali jebiga, 5 milijardi budzeta FBiH je 5 milijardi...

Bosnjaci su strasno lijen, bezobrazan, needukovan, uskogrudan, sitnosicarski i zavidan narod. To je kroz historiju pokazalo vise puta, te su u skladu sa tim i redovno stradali, tako ce biti i u buducnosti, jer kao narod ne uce nikako iz svojih gresaka...

P.S. Vukanovic je eklatantan primjer onog najgoreg istocno-hercegovackog cetnika koji jos nije se nakacio na budzet, pa se to tada "obrijao" i poziva na saradnju i borbu protiv kriminalaca. Ja nisam, ni ti cu zaboraviti njegova live javljanja sa litija u Podgorici, kao i komentarisanje 3 autobusa u kojem organizovano Sandzaklije iz BiH prelaze granicni prijelaz kod Trebinja, da bi otisli glasat u Crnu Goru - a Vukan ih snima i govori - "Eno balije ili eno poturice odose da spasavaju Mila"...

Sta mi ocekujemo od naroda, kada u Sarajevu, Stanivukovic bude docekan kao Bono Vox, a on navecer kod Senada mrtva hladan, u najgledanijoj emisiji u drzavi, u prime time kaze -nije bio genocid... a u Tuzli ga moj Jasmin Imamovic voda po gradu kao da je papa, a kroz 7 dana odrzi tribinu u Foci gdje se slika sa cetnickom zastavom...

:thumbup: :izet:
pepeljara

#60462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pepeljara »

Poenta je da da nacionalne stranke trebaju na smetljiste da idu.
SDA cao.
Vaya

#60463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

pepeljara wrote: 22/11/2022 11:59 Poenta je da da nacionalne stranke trebaju na smetljiste da idu.
SDA cao.
Takoe
doktor78

#60464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Vaya wrote: 22/11/2022 11:56

Ispravka, ovo nije Vukan govorio, on jeste objavio na svom blogu snimak, ali glas na snimku nije njegov
Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 Sta mi ocekujemo od naroda, kada na Bascarsiji Stanivukovic bude docekan kao Bono Vox, a on navecer kod Senada mrtva hladan, u najgledanijoj emisiji u drzavi, u prime time kaze -nije bio genocid... a u Tuzli ga moj Jasmin Imamovic voda po gradu kao da je papa, a kroz 7 dana odrzi tribinu u Foci gdje se slika sa cetnickom zastavom...

Ovo je 100% tačno, koja snishodljivost, mene je bilo blam gledati kako one cure lete da se slikaju s njim
A_A_AKCIJA

#60465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

:P
Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 zasto nisu sve pro-BiH stranke organizovale zajedno proteste da se Zakon obori...Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN
:D

Pa ti fakat ne znaš kako stvari funkcioniraju.

Kako bi skupili 6?

Jel znaš da se tih šest bira u kantonalnim skupštinama i da se kao Hrvat moraš izjasniti prije stavljanja na listu, tj mjesecima prije izbora.

Kada je Šmit donio odluku, sve je bilo gotovo.

Ovo o čemu pričaš ni u teoriji nije bilo moguće.

A protesti su bili prije odluke. I svi su bili, dok ih nije SDA kidnapovala i po milioniti put prevarila ostale. Dogovor bio da neće niko pričati od političara, što naravno ništa ne važi za SDA.
statixx

#60466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN FBiH i zajedno izasli pred Covica i rekli mu:

Bosnjaci su dominantno glasali za SDA sto znaci da ne zele 6 Hrvata u hrvatskom klubu. I sad ti isti glasaci ocekuju od drugih da uzmu 6 Hrvata. Lako je tudjim...
donnie_darko

#60467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

pepeljara wrote: 22/11/2022 11:59 Poenta je da da nacionalne stranke trebaju na smetljiste da idu.
SDA cao.
A Hdz?
Vaya

#60468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

A_A_AKCIJA wrote: 22/11/2022 12:10 :P
Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 zasto nisu sve pro-BiH stranke organizovale zajedno proteste da se Zakon obori...Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN
:D

Pa ti fakat ne znaš kako stvari funkcioniraju.

Kako bi skupili 6?

Jel znaš da se tih šest bira u kantonalnim skupštinama i da se kao Hrvat moraš izjasniti prije stavljanja na listu, tj mjesecima prije izbora.

Kada je Šmit donio odluku, sve je bilo gotovo.

Ovo o čemu pričaš ni u teoriji nije bilo moguće.

A protesti su bili prije odluke. I svi su bili, dok ih nije SDA kidnapovala i po milioniti put prevarila ostale. Dogovor bio da neće niko pričati od političara, što naravno ništa ne važi za SDA.
Jucer smo pisali o tome ovdje i matematiku potvrdili po milioniti put... sa samo malo sloge, to je se moglo odraditi, ne sada - nego u svim prethodnim ciklusima... Uopce nije neizvedivo da se obezbjedi 6-i Hrvat iz SBK, cak sta vise, samo uz malo dobre koordinacije se moglo izvest...

Naravno, SDA ukrala proteste...ukrala izbore, ukrala vlast, ukrala Hayat, ukrala milijarde, ukrala Jakuba i Silju u TK, ukrala Islamsku zajednicu...eto nece SDA vise krasti...vidjet cemo na sta ce izaci...

Ovaj tvoj zadnji post je upravo najbolji primjer i tacno se uklapas u opis profila prosjecnog Bosnjaka/Bosanca, jer ja jebem mater citavoj pro-BiH politickoj sceni jer su sitne male duse, a ti kao predstavnik jednog od njih, branis svoju ekipu i napadas drugu, jer su se oni obratili na protestima...

Uredu je...
Vaya

#60469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

statixx wrote: 22/11/2022 12:18
Vaya wrote: 22/11/2022 11:56 Umjesto da su se po tom pitanju udruzili, pa obezbjedili 6 Hrvata u DN FBiH i zajedno izasli pred Covica i rekli mu:

Bosnjaci su dominantno glasali za SDA sto znaci da ne zele 6 Hrvata u hrvatskom klubu. I sad ti isti glasaci ocekuju od drugih da uzmu 6 Hrvata. Lako je tudjim...
Dino je fino objasnio neki dan, da je ostao stari sistem Osmorka zajedno sa DF bi imao 5 delegata u klubu Hrvata, ostaje taj famozni 6 iz SBK... Problem je sto u SBK uopce nije pristupljeno da u pro-BiH bloku da se taj sesti obezbjedi i hoces da mi kazes, da od Jajca do Travnika DF i SDP ne mogu naci nekog Hrvata i staviti ga na listu i da dobije 1500 glasova i da udje u skupstinu SBK... Moze se, itekako i bez velike poteskoce... zasto nije, to pitaj nase stranacke glavesine...
dr_Evil

#60470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Vaya wrote: 22/11/2022 12:21

Jucer smo pisali o tome ovdje i matematiku potvrdili po milioniti put... sa samo malo sloge, to je se moglo odraditi, ne sada - nego u svim prethodnim ciklusima... Uopce nije neizvedivo da se obezbjedi 6-i Hrvat iz SBK, cak sta vise, samo uz malo dobre koordinacije se moglo izvest...

Naravno, SDA ukrala proteste...ukrala izbore, ukrala vlast, ukrala Hayat, ukrala milijarde, ukrala Jakuba i Silju u TK, ukrala Islamsku zajednicu...eto nece SDA vise krasti...vidjet cemo na sta ce izaci...

Ovaj tvoj zadnji post je upravo najbolji primjer i tacno se uklapas u opis profila prosjecnog Bosnjaka/Bosanca, jer ja jebem mater citavoj pro-BiH politickoj sceni jer su sitne male duse, a ti kao predstavnik jednog od njih, branis svoju ekipu i napadas drugu, jer su se oni obratili na protestima...

Uredu je...
Svi tvoji postovi mirisu na ono sta El-Bake pokusava zadnjih godinu. A sta tacno el Bake pokusava, pa ono sta je Covic uradio i ono sta je Dodik uradio. Ukinuti pluralizam, slobodu misljenja i sve staviti pod neku organizaciju gdje bi sve ostale stranke bile samo privjesak nesto kao HNS.

Nije Bake rekao, evo mi deremo drzavu 30 godina u ime drzave, domovine, vjere i nacije pravimo grande koaliciju, mi necemo uzimati stolice i podrzavamo novu vlast. Napravimo tih 6 Hrvata, i spasimo drzavu.

Ne, naprotiv uvijek je ista prica. Pravimo koaliciju na nivou Srebrenice, SDA daje kandidata vi morate podrzati, ko ne podrzi izdajnik. Sad zamijeni Srebrenicu sa Mostar, RS ili sta ti oku prija, i uvijek ista prica.

Grande koalicija gdje je SDA prva i zadnja. A kad to odbiju onda kaze, prvo cemo vas pobijedit pa natjerat da radite sa nama(citaj za nas).

Sad svi mi trebamo biti glupi i reci hajdemo u grande koaliciju gdje je Bake prvi. A DOdik ga uigrano spasava pricama o "muslimani tamo nesto". Sto da ne, oni su koalicija uvijek bili i bit ce.
statixx

#60471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Vaya wrote: 22/11/2022 12:25
statixx wrote: 22/11/2022 12:18

Dino je fino objasnio neki dan, da je ostao stari sistem Osmorka zajedno sa DF bi imao 5 delegata u klubu Hrvata, ostaje taj famozni 6 iz SBK... Problem je sto u SBK uopce nije pristupljeno da u pro-BiH bloku da se taj sesti obezbjedi i hoces da mi kazes, da od Jajca do Travnika DF i SDP ne mogu naci nekog Hrvata i staviti ga na listu i da dobije 1500 glasova i da udje u skupstinu SBK... Moze se, itekako i bez velike poteskoce... zasto nije, to pitaj nase stranacke glavesine...
Pa narod ne zeli, glasaju za SDA. :D

Ne interesuje Bosnjake Klub Hrvata, samo predsjednistvo. :D
A_A_AKCIJA

#60472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

:P
Vaya wrote: 22/11/2022 12:21 Uopce nije neizvedivo da se obezbjedi 6-i Hrvat iz SBK
Samo mi se namještaš na penal.

SDA je u SBK izglasala tog šestog člana HDZ, umjesto SDP. Na prošlim izborima.

Da, SDA je izradila. Koliko god ti to paralo uši, jeste. Gola i bolna istina. Šta sad treba da prešutim to zbog jedinstva?

I pokrali su sve što su naveo, plus i više od toga.
Nevjerovatno kako se elegantno pokušava preći preko svega toga i tražiti problem negdje drugdje.

Jarane, to je najveći problem. Konstantno varaju, kradu, prodaju, spletkare, a vi uporno, ma dobro to, što nismo jedinstveni.

Nema ujedinjenja sa lopovima i izdajicama.
Dr. Kuca

#60473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Sto je najgore, sve se bosnjacke stranke naguzile covicu. Jbte ova slika gdje on sjedi, a ovi nasi stoje je ponizenje samo tako.
Jos sad kad krenu transferi iz politickih stranaka da se zadrze stolice, pa kad krene ta stara lica u novom ruhu da mjenjaju svijet :lol:
Vucic za sirotunju, ima svog djilasa za sirotinju. :bih:
seksi_ideje

#60474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seksi_ideje »

Stvarno je fascinantno kako neki traze krivca zasto eto, Bosnjaci osim clana predsjednistva, nisu uspijeli Hrvatima suknut i sest delegata u DN.

A onda zaljenje kada su Bosnjaci zakinuti i nemaju sansu da politicki dominiraju nad Hrvatima.

Istovremeno, Berina Fejzic iz BPK ide kao Hrvatica u DN. Staro hrvatsko ime :lol:
A_A_AKCIJA

#60475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

I naravno, zar je iko sumnjao.
I na kraju NiP kriv što nije htio da se ujedini sa ovim uhljupima.
Pokret za državu, koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za Dom naroda BiH, čime će omogućiti SNSD da ima četiri delegata, a zauzvrat će dobiti fotelje u Vladi i parlamentu Republike Srpske.

Kako saznaje Srpskainfo, dogovor je ovo koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu (PZD) sa liderom SNSD, Miloradom Dodikom.

Prema tom dogovoru PZD bi trebao dobiti mjesto potpredsjednika u parlamentu Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda i ministarsku fotelju u Vladi Srpske.

Izvor Srpskainfo ističe da bi mjesto jednog od potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske trebao da dobije Mirsad Duratović iz PZD, dok bi Sevlid Hurtić trebao da dobije fotelju ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Zauzvrat PZD neće podržati kandidata opozicije prilikom izbora srpskih delegata u Dom naroda BiH.

Da neće podržati opoziciju potvrdio je juče za N1 i sam Duratović koji je rekao kako će poslanici PZD u NSRS glasati za svoga kandidata Vojina Mijatovića.
Last edited by A_A_AKCIJA on 22/11/2022 12:39, edited 1 time in total.
Locked