Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Vaya

#60401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Str0nz wrote: 21/11/2022 23:55
Vaya wrote: 21/11/2022 23:53

Hajd na stranu kad slusas ove stranacke aktiviste i botove koji brane kad Schmidta kad bi popeo se na vrh katedrale i poceo da pisa nama dole - oni su mi jasno sto ga brane...

Ali s druge strane ne mogu da prelomim da jedan Jasmin Mujanic isto tako pljuje po tom Zapadu u zadnjih 4-5 mjeseci, jer sto-sta znam o njemu, ali sigiurno nije stranacki orijentisan, a pogotovo ne SDA ili DF...
Poenta je?
Poenta je da ih Jasmin za moje iznenadjenje bas proziva, iako bih njega smatrao kao nekog ko ce to posljednji da radi...s obzirom na njegov background i ono sta i s kim radi...

Znaci znam da sigurno ne puse u SDA&DF tikvu...sto bi onda znacilo, da stvari zaista jesu lose u najavi...
Vaya

#60402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

dale cooper wrote: 22/11/2022 00:03 Nebitno je svakako šta na papiru piše, bitno je može li se išta od toga progurati u stvarnosti. Ne znam šta su ljudi očekivali od nekog
okvirnog sporazuma. Konaković voli retorički srati da bi vadio živce ovima iz SDA. :mrgreen:
Kad god sam ga gledao i slusao na TV, uvijek od njega bila neka ekskluziva za gradjane, ali svaki put...
Prije 15 dana je imao ekskluzivu po prvi put da sprema nevidjeni i epohalni program sa Covicem sto ce biti program koalicije i na kraju danas ovo...pih...samo je jos ostalo u sporazumu da su pod tacku 5 stavili - Mir u svijetu...

I sad kazes da je nebitan program i sporazum.. :lol:
dale cooper

#60403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Vaya wrote: 22/11/2022 00:07
dale cooper wrote: 22/11/2022 00:03 Nebitno je svakako šta na papiru piše, bitno je može li se išta od toga progurati u stvarnosti. Ne znam šta su ljudi očekivali od nekog
okvirnog sporazuma. Konaković voli retorički srati da bi vadio živce ovima iz SDA. :mrgreen:
Kad god sam ga gledao i slusao na TV, uvijek od njega bila neka ekskluziva za gradjane, ali svaki put...
Prije 15 dana je imao ekskluzivu po prvi put da sprema nevidjeni i epohalni program sa Covicem sto ce biti program koalicije i na kraju danas ovo...pih...samo je jos ostalo u sporazumu da su pod tacku 5 stavili - Mir u svijetu...

Nije nebitan, dobro je što su usaglašeni neki prioriteti i što su to stavili na papir. Ali je najbitnije da se to odradi u praksi. Ako se
to ne odradi možeš papirom guzicu obrisati. Isto kao što je Bake uradio sa mostarskim sporazumom. :mrgreen:
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#60404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Vaya wrote: 22/11/2022 00:03
Str0nz wrote: 21/11/2022 23:55

Poenta je?
Poenta je da ih Jasmin za moje iznenadjenje bas proziva, iako bih njega smatrao kao nekog ko ce to posljednji da radi...s obzirom na njegov background i ono sta i s kim radi...

Znaci znam da sigurno ne puse u SDA&DF tikvu...sto bi onda znacilo, da stvari zaista jesu lose u najavi...
Ok, shvatio sam. Kasno je, malo sam spor.. Stoji, inace vuce prema liberalima i ljevicarima (NS-SDP) ali u kritikama naginje vise prema ovima drugim u zadnje vrijeme, stvari jednostavno jesu tako lose kao sto neki upozoravaju i ovdje, covjek je ipak strucnjak i ima informacije iz prve ruke. Dobro, ima i drugo objasnjenje ako pratimo logiku forumu i to je da je postao Kadirovac, hoce da okrene BiH od zapada.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#60405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Str0nz wrote: 22/11/2022 00:22

Ok, shvatio sam. Kasno je, malo sam spor.. Stoji, inace vuce prema liberalima i ljevicarima (NS-SDP) ali u kritikama naginje vise prema ovima drugim u zadnje vrijeme, stvari jednostavno jesu tako lose kao sto neki upozoravaju i ovdje, covjek je ipak strucnjak i ima informacije iz prve ruke. Dobro, ima i drugo objasnjenje ako pratimo logiku forumu i to je da je postao Kadirovac, hoce da okrene BiH od zapada.
Ovaj forum nije mjerodavan za bh. društvo, to su izbori jasno pokazali.

Dijelom botovi, dijelom politički idioti kojima je primarni izvor informacija naslovna strana Fahrinog Avaza.

Ja nemam neku nadu u ovaj pokušaj pravljenja anti-SDA koalicije. Ipak, mislim da je fer da dobiju šansu. Isto tako, prevelik je broj stranaka u koaliciji da se taj savez neće raspasti prvom prilikom ukoliko Dino bude mislio da nešto proda HDZ-u.
Lug

#60406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

dale cooper wrote: 22/11/2022 00:13

Nije nebitan, dobro je što su usaglašeni neki prioriteti i što su to stavili na papir. Ali je najbitnije da se to odradi u praksi. Ako se
to ne odradi možeš papirom guzicu obrisati. Isto kao što je Bake uradio sa mostarskim sporazumom. :mrgreen:
a hocel' prvo izborni pa onda se moze i papirom guzicu. Bosanska strana uvijek prva daje, a njoj neko obecanje na dugom stapu, pa kakav je to kapacitet za pregovore?!
dale cooper

#60407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Lug wrote: 22/11/2022 00:31

a hocel' prvo izborni pa onda se moze i papirom guzicu. Bosanska strana uvijek prva daje, a njoj neko obecanje na dugom stapu, pa kakav je to kapacitet za pregovore?!
E pa ne treba prvo ovo pa ono. Nego u paketima, sa rukama spremnim za usvajanje svih zakona koje dogovore i usaglase. Osim toga ne sjede
na našoj strani baš neke naivčine.
Vaya

#60408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Str0nz wrote: 22/11/2022 00:22

Redovno su hvalospjevi prema Cudicki i NS su isli do sada. Ja mislim, nisam siguran, ali mislim da Jasmin pripada gay populaciji. Tako da taj sigurno ne bi branio SDA i slicno...tako da ako je i on postao Kadirovac, onda jebi ga...
Student_u_Ostavci

#60409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Pa ako ne odrade to sa papira, amebe i botovi iz SDA će ih sažvakati u naredne 4 godine jer je u ovoj poluraspaloj državi najlakše biti opozicija. Samo seri da ništa ne valja, kao što i ne valja i to je to, to ti je sav posao. A ako iko može srati, onda su to SDA mozgovi.
Vaya

#60410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Daj molim te, sporazum je obicni kurac od ovce, prekopirani vec vise puta vidjeni svaki koalicioni sporazum izmedju SDA i HDZ. A samim time sporazum postaje biti jos veci kurac od ovce, jer najvljivan kao nevidjen i epohalan, nekakav programski, drzavno - orijentisan...

Jedina konkretna stvar u njemu je da ce se IZ zavrsiti u roku 6 mjeseci od uspostave vlasti i poprilicno sam siguran, da je to bio uslov HDZ-a...

Mogli su komotno staviti u sporazum, da ce rijesiti rusko-ukrajinski rat do lokalnih izbora 2024, a da ce Dodik biti sef pregovarackog tima...
dale cooper

#60411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Vaya wrote: 22/11/2022 00:53

Daj molim te, sporazum je obicni kurac od ovce, prekopirani vec vise puta vidjeni svaki koalicioni sporazum izmedju SDA i HDZ. A samim time sporazum postaje biti jos veci kurac od ovce, jer najvljivan kao nevidjen i epohalan, nekakav programski, drzavno - orijentisan...

Jedina konkretna stvar u njemu je da ce se IZ zavrsiti u roku 6 mjeseci od uspostave vlasti i poprilicno sam siguran, da je to bio uslov HDZ-a...

Mogli su komotno staviti u sporazum, da ce rijesiti rusko-ukrajinski rat do lokalnih izbora 2024, a da ce Dodik biti sef pregovarackog tima...
Pa dobro, shvatam opreznost sa obzirom na ono što smo do sada navikli od izabranih predstavnika vlasti, ali treba dati šansu.

Iskreno sumnjam da ćemo gledati samo kimanje glave sa naše strane.

Da se razumijemo, ne očekujem ni nikakve revolucije niti spektakularne rezultate, bez obzira na hiperboličnu retoriku dijela opozicije.
Ako se uspije odblokirati i uspostaviti vlast na svim nivoima države i ispuniti makar dio ovih stvari koje pišu u sporazumu ja ću biti zadovoljan.
Spit_fire

#60412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Al stvarno kako imate obraza vise :-)

-Prvo kae valja Smitov zakon...iako na stranu sto je karinaski usput je prekrsio nekoliko medjunarodnih zakona

-Onda jedna od jacih izvala, "Idemo u EU sa podubljuvanjem etnickih podjela"

-Onda odjednom ne valja Komsic, Hrvati su ugrozeni relaksirajmo odnose..ko da pricaju o Amisima a ne UZP ideologijama

-Kaze onda MZ pomaze BiH, a ona nam sjekiru u ledja zabila i posto se jos koprcamo gledjau kako da nas dokrajce. Ljudi otvoreno podrzavaju one koji ruse BiH I RUSKE IGRACE U JEKU AGRESIJE i kao to je za dobro BiH...

-Mozda i najjaca izvala ..Plenkovic i Hrvatska su izlobirali zakon da pomognu SDA

-Onda kad izbori nisu bas prosli kako je Dino zamislio, skupili sav sljam pored SDA sljama da izguraju vlast..pa tako tu imamo levata koji su cak i za SDA ukus bili previse a ima bgm i onih sa crnih lista

-Odjednim Covic fini posteni, ma na ranu ga stavir, odjednom izbrisase 30 godina nasrtaja HDZ na ovu drzavu i pokusaja rusenja iste kako u miru tako i u ratu. Ide se u programsku koaliciju

-Poneko stidljjvo opravdanje da je da se Covic odmakne od Dodika, a cirlio im se ispisha po faci i ode u jaci zagrljaj nego ikad

-Na kraju svega NEVIDJENI PROGRAM...a ono nista ni s cim, jedine definisane stvari su one koje zanimaju covica...i od citavog tog programa jedino ce to i bit ispunjeno

Na kraju sad kad nemate vise argumenata prosipate naucnu fantastiku tipa Covic ce zayebar Dodika ili nece Zapad dat... :-) :-) ma jasta bolan...

Nadam se samo da ce SDP razyebat ovo sijelo i izac jos jaci, a Dino i ovi licemjeri iz Ns otic na smetljiste historije..nek se bave paradama, prijemima a drzave nek se ostave

I znate sta je najgore od svega? Tolika glupost se sprema u najavi da cete vratit uzdrmanu SDA jacu nego ikad....

Za kraj nek proba osmorka nek me razuvjeri evo ja cu se prvi posut pepelom..niko im vlast ni ne zamjera, al ovakav nacin i uz ovakve poruke...ovo je uvreda koju Dino Konakovic upucuje svakom kome je ova drzava u srcu.

Toliko se ganjaju sa SDA da su zaboravili cime ustvari treba da se bave, samo meni nista nece znacit sto nema SDA ako nema BiH..i ne mislim da je SDA=BiH to vi mislite...jer svaki patriota vam je SDA Bot jer patriotizam je ocigledno Hereza kod Dine

P.S. Zupanija? pa jel me yebes :lol: sto je najgore koliko znam to je neustavno

Lijep pocetak peograma, neustavnim UZP terminima :bih:
Last edited by Spit_fire on 22/11/2022 01:47, edited 5 times in total.
guruguru95

#60413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

sherbett wrote: 22/11/2022 01:28 TKO JE OVA COBABKA? jel ovo skrivena kamera? :facepalm:

Nemoj mi se ođe obadati :gunjastajl: :lol:
Ozimician

#60414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

Point. wrote: 21/11/2022 23:00 Je li iko javio ovima Čovićs Eight da je naziv županija koji su sa ponosom potpisali neustavan i protiv zakona?

Kada će biti svečanost povodom ulaska trojke u HNS?
Ovo je i meni upalo u oči - doslovno saginjanje HNS i pisanje na novohrvatskom specijalno za njih xD

Znači u startu ne znaju ovako za ovako banalnu stvar da je neustavna - šta će im Dodik i Mile raditi tek kasnije xD
guruguru95

#60415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

sherbett wrote: 22/11/2022 01:37
guruguru95 wrote: 22/11/2022 01:35

A sta to znaci uopce? Obadati? Sta to znaci
Sta je ovo majko draga :lol:
Još kad reče: Halo, nećemo ođe DUELISATI :lol: :run:
guruguru95

#60416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Ozimician wrote: 22/11/2022 01:36
Point. wrote: 21/11/2022 23:00 Je li iko javio ovima Čovićs Eight da je naziv županija koji su sa ponosom potpisali neustavan i protiv zakona?

Kada će biti svečanost povodom ulaska trojke u HNS?
Ovo je i meni upalo u oči - doslovno saginjanje HNS i pisanje na novohrvatskom specijalno za njih xD

Znači u startu ne znaju ovako za ovako banalnu stvar da je neustavna - šta će im Dodik i Mile raditi tek kasnije xD
Još kad krenu sa ŽZH (Županija zapadnohercegovačka), ŽSB (Središnja Bosna ahahahaha) ili Hercegbosanska županija (e to je tek dibidus neustavno) :gunjastajl: :run:
Spit_fire

#60417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

guruguru95 wrote: 22/11/2022 01:35

Mislim da se odnosi na ritanje konja kad ga obad napdne :D
Student_u_Ostavci

#60418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Spit_fire wrote: 22/11/2022 01:45

Mislim da se odnosi na ritanje konja kad ga obad napdne :D
Ma ja, obadanje je nekontrolirano ponašanje/pričanje.

Recimo, Dino se obada evo dva mjeseca :lol:
guruguru95

#60419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Mislim da se i Vukanović malo sjebucnuo kad je vidio ovu spodobu. U fazonu: Ova je i mene zajebala sa cirkusom u skupštini :mrgreen: :lol:
Osmi Socrates

#60420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Mislim da se obadanje odnosi na kravu.

Kad se krava zaobada, niko je ne uhvati taj dan, a možda i sljedeći. Pobježe preko šesnaest livada, suludim trkom netipičnim za kravu. Tako su meni pričali što se tiče obadanja. Nisam uživo prisustvovao.
guruguru95

#60421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Osmi Socrates wrote: 22/11/2022 02:01 Mislim da se obadanje odnosi na kravu.

Kad se krava zaobada, niko je ne uhvati taj dan, a možda i sljedeći. Pobježe preko šesnaest livada, suludim trkom netipičnim za kravu. Tako su meni pričali što se tiče obadanja. Nisam uživo prisustvovao.
:thumbup: :lol:
dale cooper

#60422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

sherbett wrote: 22/11/2022 02:17 Sad mi je jos manje jasno :cry:
https://vukajlija.com/obadati-se

:D
Osmi Socrates

#60423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Pa ujede kravu obad i pobježe, niko je više ne razumije i ne može stići, niti joj šta dokazivati.

U političkom kontekstu, protivnik ove RS glupače sa videa je ujeden od strane nekog "obada", pobjegao preko barem jedne livade, i ona ne želi sa njim duelisati jer ga niti može stići niti se mogu naći na nekoj zajedničkoj livadi u bliskoj budućnosti.

Ja nisam gledao video. Što se mene tiče, oboje su se već odavno zaobadali.
Osmi Socrates

#60424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

A više psihološki nego politički problem je kad dvije zaobadane krave optužuju jedna drugu zbog zaobadanosti.

Ako su se zaobadale u isto vrijeme, to treba dobro istraživati, jer nijedna ne posjeduje moć rezoniranja, ni u jednom trenutku. Ako su vremena zaobadanja različita, to je još interesantniji fenomen.

Da li je moguće da zaobadanost postane stvar trenutne mode?

To je samo jedno od pitanja.
guruguru95

#60425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Osmi Socrates wrote: 22/11/2022 02:36 A više psihološki nego politički problem je kad dvije zaobadane krave optužuju jedna drugu zbog zaobadanosti.

Ako su se zaobadale u isto vrijeme, to treba dobro istraživati, jer nijedna ne posjeduje moć rezoniranja, ni u jednom trenutku. Ako su vremena zaobadanja različita, to je još interesantniji fenomen.

Da li je moguće da zaobadanost postane stvar trenutne mode?

To je samo jedno od pitanja.
:thumbup:
Last edited by guruguru95 on 22/11/2022 03:10, edited 2 times in total.
Locked