cuj sta se desilo, pa ne pade kijev za 72 sata, propadose snovi o srpskom svetu
sad ide kmecanje i guslanje, a sve uzalud, jada od zivota i njega i ostalih zabrinutih salonaca
cuj sta se desilo, pa ne pade kijev za 72 sata, propadose snovi o srpskom svetu
Pa pravili su svoje svetove 90 godina pa eto svijet ih je zaustavio odma ili ??DonieBrasco wrote: ↑20/11/2022 15:33 Zar se raja stvarno lozi da bi srbi uporedo poceli svoje specijalne operacije da su rusi uzeli tamo kako su planirali za desetak dana ?![]()
I sta to bi svijet samo tako posmatrao, kako srbi na Kosovu, CG, u BiH, mozda i po Hrvaskoj rade sranja ? Prave svoje svetove ?
Hladno uz čaj, pogotovo ako je BiH u pitanju... Mozda bi bili par puta javno zabrinuti za eskalaciju i poslali par prosvijednih nota... Ostalo ni malim prstom ne bi mrdnuli... Za hrvatsku nisam siguran...DonieBrasco wrote: ↑20/11/2022 15:33 Zar se raja stvarno lozi da bi srbi uporedo poceli svoje specijalne operacije da su rusi uzeli tamo kako su planirali za desetak dana ?![]()
I sta to bi svijet samo tako posmatrao, kako srbi na Kosovu, CG, u BiH, mozda i po Hrvaskoj rade sranja ? Prave svoje svetove ?
bio bi svijet zauzet rusijom na granici sa poljskom, ne bi se pocesali zbog nas, a iz vise izvora je bilo iscurilo kako su se pravili neki scenariji o otcjepljenju rs-a i slicnoDonieBrasco wrote: ↑20/11/2022 15:33 Zar se raja stvarno lozi da bi srbi uporedo poceli svoje specijalne operacije da su rusi uzeli tamo kako su planirali za desetak dana ?![]()
Ti mora da si prespavao taj period.DonieBrasco wrote: ↑20/11/2022 15:33 Zar se raja stvarno lozi da bi srbi uporedo poceli svoje specijalne operacije da su rusi uzeli tamo kako su planirali za desetak dana ?![]()
Lične frustracije me ne zanimaju. Moj stav o svim strankama u BiH je da su po načinu djelovanja sve u 10 dkg.
Kakav glup i relativizirajuci, zabrinut za Ukrajinu takoreci komentar...Ironmen wrote: ↑20/11/2022 13:55 Jednostavno prikazivati da Ukrajina uziva u ratu dok u Rusiji narod nema za smokika i cipsa je obicno mlacenje koprive sa tudjim k..., svatam ja tu pricu da slabljenjem Rusije svaki dan je nama u BiH bolje jer Dodika, Orbani i Milanovici ostaju kratkih ruku ali brat bratu ovde najvise krvari Ukrajina koja ce ovim tempom ostati skroz bez svoje infrastrukture a price o obnovi Ukrajine posle rata gledat cete kao u Libiji i Iraku.
sve ovo je malo komplikovanije,
Ma sve jasno!mishic wrote: ↑20/11/2022 16:05Lične frustracije me ne zanimaju. Moj stav o svim strankama u BiH je da su po načinu djelovanja sve u 10 dkg.
A to koje su samo deklarativno a koje istinski pro-BiH neka dokazuju i potvrđuju oni. I to je druga tema.
Ja tvrdim da je ogroman procenat Hrvata i Bošnjaka za Ukrajinu i da animozitet prema Rusiji sve više raste.
Čak ni ove kvalifikacije i kategorizacije nisu tačne jer jedni odnos prema Rusiji, tačno je, grade kroz odnos prema Erdoganu ali ih daleko više i Rusiju i Ameriku promatra kroz odnos prema islamskom svijetu generalno a onda napose prema pojedinim zemljama gdje su krvoprolića bila veća.
Druze izvini, ja ne kazem da si ti glup, al' ovo je najveca kamara gluposti koju sam iscitao od kako pratim ovu temu. Kakvim li si logickim vratolomijama dosao do ovakvih zakljucaka ostace za mene misterija do kraja zivota.zavrzlama wrote: ↑20/11/2022 15:52 Na patnji BIH je Kosovo dobilo nezavisnost i brzu i odlucnu pomoc zapada ....
Sto se tice BIH i kakav rasplet u Ukrajini nama odgovara,nama prvi put u povijesti odgovara i potpuna pobjeda Ukrajine i Ukrajinski Dejton(stvaranje malih rs_ova na istoku Ukrajine)
Ako Ukrajina vrati sve okupirane teritorije ,to ce znaciti slom ruske federacije i to iznutra,gdje rusija nece imati nikakvog uticaja u MZ tako da ce zapad bez problema unistit velikosrpski uticaj na balkanu,sto ce biti BIH u
Nato ,Kosovo u UN,a rs trajno zacementiran u BIH i prestanak ideje podjeli BIH....
Opet ako MZ da rusima rs- ove na okupiranin dijelovima Ukrajine,to ce opet biti kompezovano zahtjevima zapada za duga podrucja u svijetu,gdje ce opet ici protiv velikosrpskih ciljeva...nama je win win situacija...
ne samo to, nego i fašistička država.