Fora diy alat za spone, ako nema mjesta odozdo izmedju mosta i lafete za pristup
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Da to nije Bojan Faltdach? Sto one mercedese stare kupuje? Gledao sam nekog tamnosivog kombija kad su kupovali i jos neka 2-3 videa, sad se sjeti da je Ticu nesto prozivao? Klipovi realno nisu nesto, vise me zanimala auta. U ocima onih koji non-stop ne prate obojicu, obojica ispadaju prevaranti. Ne znam sta je tu fora, obojica rade neke poslove na koje takva reputacija lose utjece.
Joj, meni jednom dođe učenik, mijenjao gume s jaranom na BMW-u i jaran mu uzeo cjevčugu, nabio na ključ za točkove i zategnuo koliko je mogao “da drži, da ne otpadne”. Najgore je što je to uradio i na šarafu koji je, kako se već na našem zove, protiv krađe i pri tom mu sjebo meso da ga nemaš više za šta alatom uhvatiti.EFD22 wrote: ↑19/11/2022 09:52Hahahahakabal1337 wrote: ↑19/11/2022 09:47 pretego mi vulkanizer serafe opet
https://www.instagram.com/reel/CjQpKZ0A ... MyMTA2M2Y=![]()
Podsjeti me jednom kad sam u jednoj servisnoj knjizi čitao na koliko Nm treba zategnuti neke šarafe na autu, i navodi autor (knjiga nije oficijelna) neke karakteristične šarafe pa ide redom tight as spec: 150, 120 i tako te vrijednosti, i dođe do par šarafa napisa tight AF.
Kontam ja sad šta mu je to, kad dole u fusnoti kaže AF = as fuck![]()
Tako je izgleda i ovaj zavrn'o ovaj točak, podesio moment ključ na AF![]()
upravo o tome je rijec,to su polupismeni idioti ,nakon 15 sec gledanja dobija se ostecenje mozga...meni to vrijedja inteligenciju,ne znam za ostale....Revolucionar ★ wrote: ↑20/11/2022 10:01 Hahahah, dobio sam ostecenje mozga od ovog klipa manira Omče što djeca na youtube prate![]()
Nerijetko vidjeno samoljublje i glupost. Alal' vjera ko ovo pratit moze, i povjerovat
To je taj Bojan. Njegova je grupa, ima velik broj clanova, bila odlican izvor za dijelove itd. Ali kad su poceli njih dva da se "prepucavaju" ja sam napustio. Od njihove hajke najmanje je bilo onog zbog cega je osnovana grupa.Throttle wrote: ↑20/11/2022 09:59Da to nije Bojan Faltdach? Sto one mercedese stare kupuje? Gledao sam nekog tamnosivog kombija kad su kupovali i jos neka 2-3 videa, sad se sjeti da je Ticu nesto prozivao? Klipovi realno nisu nesto, vise me zanimala auta. U ocima onih koji non-stop ne prate obojicu, obojica ispadaju prevaranti. Ne znam sta je tu fora, obojica rade neke poslove na koje takva reputacija lose utjece.ja prvi, kao neko ko nije blizak ni s jednim ni s drugim, na osnovu tih videa ne bih htio suradjivat s njima
Ommadawn wrote: ↑20/11/2022 10:05Joj, meni jednom dođe učenik, mijenjao gume s jaranom na BMW-u i jaran mu uzeo cjevčugu, nabio na ključ za točkove i zategnuo koliko je mogao “da drži, da ne otpadne”. Najgore je što je to uradio i na šarafu koji je, kako se već na našem zove, protiv krađe i pri tom mu sjebo meso da ga nemaš više za šta alatom uhvatiti.EFD22 wrote: ↑19/11/2022 09:52
Hahahaha![]()
Podsjeti me jednom kad sam u jednoj servisnoj knjizi čitao na koliko Nm treba zategnuti neke šarafe na autu, i navodi autor (knjiga nije oficijelna) neke karakteristične šarafe pa ide redom tight as spec: 150, 120 i tako te vrijednosti, i dođe do par šarafa napisa tight AF.
Kontam ja sad šta mu je to, kad dole u fusnoti kaže AF = as fuck![]()
Tako je izgleda i ovaj zavrn'o ovaj točak, podesio moment ključ na AF![]()
Nećeš ti to jarane skinut da si majka Tereza.
Morao sam ga probušiti sa alatom koji je konusan i ima kontra-navoj da bi tek tada malo popustio da bih skinuo na sva četiri točka.
Nije mi se na to žaliokabal1337 wrote: ↑20/11/2022 10:47Ommadawn wrote: ↑20/11/2022 10:05
Joj, meni jednom dođe učenik, mijenjao gume s jaranom na BMW-u i jaran mu uzeo cjevčugu, nabio na ključ za točkove i zategnuo koliko je mogao “da drži, da ne otpadne”. Najgore je što je to uradio i na šarafu koji je, kako se već na našem zove, protiv krađe i pri tom mu sjebo meso da ga nemaš više za šta alatom uhvatiti.
Nećeš ti to jarane skinut da si majka Tereza.
Morao sam ga probušiti sa alatom koji je konusan i ima kontra-navoj da bi tek tada malo popustio da bih skinuo na sva četiri točka.
A jesu li mu se iskrivili diskovi zbog pretegnutosti sarafa![]()
de ti prvo provjeri imas li ti vode u tim stop svjetlima na dnu da pregore 2 je = mozda vode se skupilo.....vehidone wrote: ↑20/11/2022 16:40 Potreban savjet.
Passat b6 (limuzina) primjetio sam da na zadnjoj lijevoj (vozačeva strana) štopki ne rade na dnu prstena 2 ledice.
Da li u Sarajevu neko radi reparaciju ledica ili slično nešto? Da li postoje nove zamjenske štopke i gdje ih kupiti? Polovno bi možda trebao izbjegavati,pitanje je koliko će i te ledice raditi.
Unaprijed hvala za pomoć i savjet.
Nema sigurno vode, inače stopovi ko novi bez ogrebotina, vode i slično.skrbavi-admin wrote: ↑20/11/2022 20:45de ti prvo provjeri imas li ti vode u tim stop svjetlima na dnu da pregore 2 je = mozda vode se skupilo.....vehidone wrote: ↑20/11/2022 16:40 Potreban savjet.
Passat b6 (limuzina) primjetio sam da na zadnjoj lijevoj (vozačeva strana) štopki ne rade na dnu prstena 2 ledice.
Da li u Sarajevu neko radi reparaciju ledica ili slično nešto? Da li postoje nove zamjenske štopke i gdje ih kupiti? Polovno bi možda trebao izbjegavati,pitanje je koliko će i te ledice raditi.
Zamjenske nove mozda ima Autocentar mx, mozda vidi na silux-u, . Prelistaj malo pik. Ako znas rastaviti sam, odneses plocu nekom elektricaru i popravi ti on.vehidone wrote: ↑20/11/2022 16:40 Potreban savjet.
Hvala na konkretnom odgovoru.kabal1337 wrote: ↑20/11/2022 23:28Zamjenske nove mozda ima Autocentar mx, mozda vidi na silux-u, . Prelistaj malo pik. Ako znas rastaviti sam, odneses plocu nekom elektricaru i popravi ti on.vehidone wrote: ↑20/11/2022 16:40 Potreban savjet.
Ok se te zamjenske stopke uklapaju, ali OEM je OEM