A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?Spit_fire wrote: ↑19/11/2022 13:31Nije istina vidis sta kazu ovi dinini botovi, vjeruj njima ne onom sto dino kaze i svojim ocima/usimaStudent_u_Ostavci wrote: ↑19/11/2022 13:20 Sunce ti poljubim, lik hladno kaže da nije upoznat sa kriminalom HDZa, kakav licemjer u pizdu materinu![]()
To je sve montaza, nije on tako mislio
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#59701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#59702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako SDP j NS pristanu da dobiju pozicije samo "bosnjacke" kvote tj. ne postave ni jednog Hrvata u "hrvatskoj" kvoti mogu se pozdraviti sa pricom o gradjanskim strankama. Mogu oni i dalje biti "gradjanski" ali samo u okviru "bosnjacke" kvote. Da li ih je Covic nategao kao mlade majmune na bananu ili svjeso idu u tom pravcu je trenutno nepoznato.
-
palermo
#59703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa mislim da je sada svima jasno da su SNSD I HDZ pruzili ruku prijateljstva I da se sada samo trazi partner sa bosnjacke strane da u duhu uzajamnog postovanja se zajedncki krene u izgradnju na dejtonu zasnovane Bosne I Hercegovine drzave u kojoj ce se postovati legitimitet naroda I njihovih interesa. Nadati se da je osmorka konacno taj partner koji ce znati prihvatiti ruku prijateljstva I zajednicki raditi u interesu svih
-
plavi_E
#59704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci to sto potencijalni buduci premijer Federacije otvoreno laze i obanjuje javnost uz sliku i ton nije nikakav problem. Problem je i dalje SDA koje nema u vlasti. Ali od pocetka je bilo jasno da ce se svi postupci Oktopus koalicije pravdati sa SDA.
-
plavi_E
#59705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Amin!palermo wrote: ↑19/11/2022 13:58 Pa mislim da je sada svima jasno da su SNSD I HDZ pruzili ruku prijateljstva I da se sada samo trazi partner sa bosnjacke strane da u duhu uzajamnog postovanja se zajedncki krene u izgradnju na dejtonu zasnovane Bosne I Hercegovine drzave u kojoj ce se postovati legitimitet naroda I njihovih interesa. Nadati se da je osmorka konacno taj partner koji ce znati prihvatiti ruku prijateljstva I zajednicki raditi u interesu svih
-
laik1981
#59706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E cuj SDA nema u vlasti
Pa ko je u vlasti ako oni nisu 
- Student_u_Ostavci
#59707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prestani kopirati SDA botine!Styling wrote: ↑19/11/2022 13:56A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?
Dragan Čović je isti onaj Dragan Čović koji je bio sa SDA.
To treba da kažete vi, botovi trojke i vaši nalogodavci. Nema smisla da sada neko hvali Dragana Čovića a do juče su ga pljuvali. Čuj ne zna se o kriminalu. Odvest ću ga ja u Čitluk tj Brotnjo, ima jedan kafić pored kladionice, čini mi se da se zove Premium ili Premier, tako nešto, tu će svaki Hrvat da mu ispriča priče o Čovićevom poštenju.
-
plavi_E
#59708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Meni je zadovoljstvo da smo danas imali radnu posjetu prijatelja iz Republike Srpske. Željeli smo na jedan prijateljski način sagledati aktuelni politički trenutak. Dogovorili smo određene aktivnosti kako osnažiti naša partnerstva. Informirao sam Dodika o čemu smo razgovarali sa svim drugim strankama i što smo dogovorili o FBiH. Mislim da sam u detalje oko toga definirao i programska načela koja dogovarmo i kada bi se to trebalo realizirati", istakao je Čović.
Znaci dosli mu prijatelji iz manjeg entiteta. Sjeca li se ko kako je nazvao goste iz Sarajeva? Znaci Dodik zna sve sta je Dogovoreno sa Oktopus-koalicijom. A u Federaciji se to prodaje kao tajna.
Znaci dosli mu prijatelji iz manjeg entiteta. Sjeca li se ko kako je nazvao goste iz Sarajeva? Znaci Dodik zna sve sta je Dogovoreno sa Oktopus-koalicijom. A u Federaciji se to prodaje kao tajna.
-
plavi_E
#59709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za ove koji imaju problem sa razumijevanjem konteksta da naglasim: SDA nema u buducoj vlasti koja se trenutno dogovara.
-
noviforumas
#59710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"But what about SDA" kao univerzalna replika na svaku kritiku. Vec je postalo dosadno. A na forumu brat-bratu tri SDA-ovca ukupno, svi preziru tu stranku.
- Ricken
#59711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne sekira se niko za Dinu, sekiraju se ljudi za sebe, jer im valja živjeti u državi, u kojoj će plaćati poreze, a odluke će se donositi na drugom mjestu, recimo u Beogradu ili Zagrebu. Da pojednostavimo skuplje održavati školski sistem dvije škole pod jednim krovom, nego jedna škola pod jednim krovom. Prema podacima poreznih organa neuporedivo više u budzet uplate glasači NIPa nego HDZa. Omjer upravljanja će biti obrnuto proporcionalan tome. I to je suština svega. SDA ne valja, ali ne valja ni ovo čemu idemo. To nisu promjene, to je farbanje sjanja u drugu boju. Mislim da nije teško shvatiti.Styling wrote: ↑19/11/2022 13:56A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?
-
Spit_fire
#59712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spinujes..ja aludiram na konkretne stvari koje dino cak ni ne pokusava sakrit, a to je da od HDZ pravi finu lijepu stranku liberala koji nemaju veze ni sa cim losim...a vi ovdje botujete da to nije istina iako svi imamo oci i usi da jasno cujemo i vidimo sta dino kazeStyling wrote: ↑19/11/2022 13:56A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?
A ovima sto traze neku pozitivu u izbornom zakonu glavni argument je bio:
UDOVOLJI HDZU DA SE ODMAKNU OD SNSD
Evo vidimo kako je to pomoglo, ovo je samo jedan korak kako plenkovic, covic i ostala UzP svita vise puta rece, a vi Dinini idolopoklonici nas zamjavate i govorite da smo slijepi...spinujete nekim pricam o ekonomiji i SDA dok ne dopustate jedno slovo da se kaze protiv Covica i Dodika ...
Osudujete svaku borbu protiv napada na ovu drzavu
I ko sto kolega rece, yebe mi se za dinu al valja mi zivjet u tom aprathejdu i gledat kako mi se drzava raspada
Valja mo gledat kako pishaju po nama dok me dino i Mz ubjedjuju da je to kisa koja ce napojit nasa polja za bolje urode i poboljsanje nekakve ekonomije
Last edited by Spit_fire on 19/11/2022 14:25, edited 3 times in total.
- Prpa.ba
#59713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dinina politika ce prelako i prehrabro dokusuriti drzavu.
- Login77777
#59714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
2. ili 3. decembra padju odluke Smita na US BiH.Spit_fire wrote: ↑19/11/2022 14:18Spinujes..ja aludiram na konkretne stvari koje dino cak ni ne pokusava sakrit, a to je da od HDZ pravi finu lijepu stranku liberala koji nemaju veze ni sa cim losim...a vi ovdje botujete da to nije istina iako svi imamo oci i usi da jasno cujemo i vidimo sta dino kazeStyling wrote: ↑19/11/2022 13:56
A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?
A ovima sto traze neku pozitivu u izbornom zakonu glavni argument je bio:
UDOVOLJI HDZU DA SE ODMAKNU OD SNSD
Evo vidimo kako je to pomoglo, ovo je samo jedan korak kako plenkovic, covic i ostala UzP svita vise puta rece, a vi Dinini idolopoklonici nas zamjavate i govorite da smo slijepi...spinujete nekim pricam o ekonomiji i SDA dok ne dopustate jedno slovo da se kaze protiv Covica i Dodika ...
Osudujete svaku borbu protiv napada na ovu drzavu
-
plavi_E
#59715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa za njih je svak ko se ne slaze sa Konakovicem SDA bot. Danas reci da je HDZ kriminalna stranka je dovoljno da ti nalijepe etiketu SDA bota. To je upravo ono o cemu je @palermo govorio i pominjao politicku atmosferu kod Vucica.noviforumas wrote: ↑19/11/2022 14:09 "But what about SDA" kao univerzalna replika na svaku kritiku. Vec je postalo dosadno. A na forumu brat-bratu tri SDA-ovca ukupno, svi preziru tu stranku.
-
plavi_E
#59716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je istina da 2.-3. decembra padaju shmitove odredbe na US BiH ona je jasno zbog cega Coivic pominje 1. Decembar.
"Razgovori na nivou FBiH su vođeni sa svim strankama tako da nema izuzeća ni za jednu stranku osim DF-a i sa svima se razgvaralo jer nam je takav izborni rezultat da skoro isključuje neke stranke, to je onda neko šarenilo u izboru. Taj proces smo priveli kraju sa strankama koje do sad djelomično nisu bile u vlasti. Mislim da smo zajednički program usaglasili i ne bi me iznenadilo da to naredne sedmice prezentiramo javnosti, primarno zbog federalne vlade da ne ulazimo u koncept u kojem bismo djelili samo fotelje. Uvjereni smo da ćemo možda i prije 1. decembra imati taj dio usaglašen između ovog bloka stranaka. Nije bilo izbjegavanja bilo koga kada govorimo o FBiH. Kada je u pitanju RS, mi smo svi jedni drugima čestitali. Danas je ovo službeni sastanak da potvrdimo svoje partnerstvo. Mi ćemo u konačnici i potvrditi je li to legitimna većina u parlamentima", istakao je predsjednik HDZ-a.
Da li oktpus koalicija ima snage da odugovlaci do pada shmitovi odredbi je upitno.
"Razgovori na nivou FBiH su vođeni sa svim strankama tako da nema izuzeća ni za jednu stranku osim DF-a i sa svima se razgvaralo jer nam je takav izborni rezultat da skoro isključuje neke stranke, to je onda neko šarenilo u izboru. Taj proces smo priveli kraju sa strankama koje do sad djelomično nisu bile u vlasti. Mislim da smo zajednički program usaglasili i ne bi me iznenadilo da to naredne sedmice prezentiramo javnosti, primarno zbog federalne vlade da ne ulazimo u koncept u kojem bismo djelili samo fotelje. Uvjereni smo da ćemo možda i prije 1. decembra imati taj dio usaglašen između ovog bloka stranaka. Nije bilo izbjegavanja bilo koga kada govorimo o FBiH. Kada je u pitanju RS, mi smo svi jedni drugima čestitali. Danas je ovo službeni sastanak da potvrdimo svoje partnerstvo. Mi ćemo u konačnici i potvrditi je li to legitimna većina u parlamentima", istakao je predsjednik HDZ-a.
Da li oktpus koalicija ima snage da odugovlaci do pada shmitovi odredbi je upitno.
-
Spit_fire
#59717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jasta ce..kaze Dino to bi bilo ko da uslovljavam stranke iz RS da priznaju genocid u zamjenu za vlast...rece to ko da je nekakva hereza da uradi, a ne nesto sto bi cak i pozeljno biloplavi_E wrote: ↑19/11/2022 14:25 Ako je istina da 2.-3. decembra padaju shmitove odredbe na US BiH ona je jasno zbog cega Coivic pominje 1. Decembar.
-
plavi_E
#59718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tražili smo od kantonalnog ministra finansija da objasni izjavu da je budžet Kantona Sarajevo trenutno stabilan, ali da se od naredne godine situacija mijenja te da će biti izazovno.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ci ... /221119028
Kakvi sad problemi i izazovi? Zar nije KS postao ekonomski tj. gospodarski hotspot u zadnjih nekoliko godina?
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ci ... /221119028
Kakvi sad problemi i izazovi? Zar nije KS postao ekonomski tj. gospodarski hotspot u zadnjih nekoliko godina?
- Styling
#59719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi otkrivate toplu vodu. Cijela država zna ko je on, ali to ne mijenha činjenicu da ako hoćeš u vlast moraš sa njim.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/11/2022 14:05Prestani kopirati SDA botine!Styling wrote: ↑19/11/2022 13:56
A, što se vi zbog Dine toliko sekirate? Problem vam što će izbaciti SDA iz vlasti? A, je li neko pitao Bakira za ovih 20 godina, da li je on upoznat sa kriminalom HDZ-a? Jeste li ga vi pitali? Niste i nećete. Zašto? Zato što do Bakira ne možete doći? Jer on sitnu halašu ne zarezuje ni dva posto. Mislite šta hoćete, boli njega đon. Da mu se ukaže prilika sutra bi on sa tim istim Daraganom i Dodikom u vlast. Kakva biste onda pitanja postavljali? Da li biste mu savjetovali da ne ide s njima jer su kriminalci? Ili biste jedva dočekali da zasjedne? Ha?
To treba da kažete vi, botovi trojke i vaši nalogodavci. Nema smisla da sada neko hvali Dragana Čovića a do juče su ga pljuvali. Čuj ne zna se o kriminalu. Odvest ću ga ja u Čitluk tj Brotnjo, ima jedan kafić pored kladionice, čini mi se da se zove Premium ili Premier, tako nešto, tu će svaki Hrvat da mu ispriča priče o Čovićevom poštenju.
-
plavi_E
#59720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije tacno da zna cijela drzava kakav je Covic kriminalac. Prvi Konakovic to ne zna.
-
Spit_fire
#59721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cijela drzava zna, samo Dino ne znaStyling wrote: ↑19/11/2022 14:37Vi otkrivate toplu vodu. Cijela država zna ko je on, ali to ne mijenha činjenicu da ako hoćeš u vlast moraš sa njim.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/11/2022 14:05
Prestani kopirati SDA botine!
- Styling
- dječak sa šibicama
#59723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bespredmetno raspravljati, jasna je politika sda botina, kad SDA ide sa HDZ i SNSD onda je to nuznost, potreba, drzava je bitna, funkcionisanje drzave, a oni ce se boriti iznutra.
Kad osmorka ide, onda je to izdaja drzave, treba odjebat EU, treba podijeliti drzavu, treba se slizati sa Putinom, treba kupiti dronove od Erdogana, treba poceti rat.
Jer u pitanju su fotelje, a i botine su guzice uvalili preko stranke jasno.
Kad osmorka ide, onda je to izdaja drzave, treba odjebat EU, treba podijeliti drzavu, treba se slizati sa Putinom, treba kupiti dronove od Erdogana, treba poceti rat.
Jer u pitanju su fotelje, a i botine su guzice uvalili preko stranke jasno.
- JohnnyS
#59724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
noviforumas wrote: ↑19/11/2022 13:03https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /221119042Čović: Partnerstvo SNSD-a i HDZ-a nema alternativu, ono je nedodirljivo
De nam opet objasnite kako su stranci smirili Covica, kako ce se sad zalagati za euroatlanske integracije i tako to.![]()
Čović ustrajan u tome da isprazni BiH od Hrvata, nema tu ništa novo. Jebo ga Dodik i Dodik njega
- animus
#59725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Vladi FBiH tri ministarska mjesta pripadaju Srbima. Interesantno ce biti hoce li ih popuniti "gradjanske" stranke ili ce dijeliti sa HDZom. O zastupanju Hrvata u Vladi mimo HDZa nema svakako ni govora.
Ako bude tako onda te stranke ne bi smjeli vise zvati gradjanskim nego bošnjačkim. Zašto bi neki Hrvat bio član tih stranaka kad mu funkciju može dati samo HDZ.
Nije ni SDA dobijala te pozicije ali za njih znamo bar da su bošnjačka stranka. DF je insistirao na tome i uspjevao je da Hrvate iz svoje stranke postavlja na funkcije.
Ako bude tako onda te stranke ne bi smjeli vise zvati gradjanskim nego bošnjačkim. Zašto bi neki Hrvat bio član tih stranaka kad mu funkciju može dati samo HDZ.
Nije ni SDA dobijala te pozicije ali za njih znamo bar da su bošnjačka stranka. DF je insistirao na tome i uspjevao je da Hrvate iz svoje stranke postavlja na funkcije.