Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- animus
#59626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ivo svjesno lupa gluposti. Nihe ovo slučajno. Mi bi se trebali po njemu javno izviniti Plenkovicu i možda zauvrat mu pružiti felacio jer nam on kao želi sve najbolje. Nevjerojatno šta je čovjek sve ispričao.
Slažem se ovim što si napisao u vezi demografije i uzroka problema ali se ne slažem sa kritikom aprilskog paketa. Ništa nama nebi bilo bolje ni da je usvojen taj famozni paket čak mislim da je sreca da nikada nije došlo do ujedinjenja policije na svim nivoima. Sada bi imali totalni haos da je policija jedinstvena jer bi bila totalno blokirana kao mup hnk što je bio i totalno politizirana. Nikakve sigurnosti nebi bilo. Hvala Harisu na tome
Slažem se ovim što si napisao u vezi demografije i uzroka problema ali se ne slažem sa kritikom aprilskog paketa. Ništa nama nebi bilo bolje ni da je usvojen taj famozni paket čak mislim da je sreca da nikada nije došlo do ujedinjenja policije na svim nivoima. Sada bi imali totalni haos da je policija jedinstvena jer bi bila totalno blokirana kao mup hnk što je bio i totalno politizirana. Nikakve sigurnosti nebi bilo. Hvala Harisu na tome
-
Vaya
#59627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da ne bude opet da branim neku stranku, jer zaista ne branim, ni ti u ovom slucaju vodim pricu da sebtreba okupljat oko jedne stranke, SDA ili slicno...zabit_mehmedov wrote: ↑18/11/2022 20:29ivo komsic i dalje je veoma pameta, realan i vitalan covjek, izuzetno dobar intervju i pricao je pametne i realne stvari, otprilike ono sto i ja ovdje pricam, a, sto je vama izdaja.Vaya wrote: ↑18/11/2022 19:31 Znaci sjedim i slusam Ivu Komsica, tacno treba kada ovi akademici dosegnu odredjene godine, treba im zabraniti da gostuju negdje na TV-u...
Kaze Ivo, Bosnjaci trebaju da budu ponosni sto nisu homogenizirani oko jedne stranke kao sto su to Hrvati i Srbi...
Pa jebote...Znaci Hrvati k'o jedno oko, Srbi k'o jedno oko...ali je zato predivno i demokratski sto kod Bosnjaka imamo 12 parlamentarnih stranaka koje su sw okupile ovako ili onako i sa kojom svakom pregovaramo oko formiranja vlasti...
naravno da bosnjaci treba da budu ponosni sto nisu hpmogenizirani oko jedne nacionalne (citaj kriminalne) stranke, to sto neko misli da se trebamo ugledati na homogeniziranjs oko covica, dodika, vucica itd, to je smiješno
i forumske narodno-botovske mase padaju na tu stranacku propagandu Grupisanja i homogenizoranja oko stranke, al ne bilo koje, nego njihove stranke gdje se oni pitaju i hapaju u ime svog naroda od svog naroda
ako mi bosnjaci ili ti ga bosanci gradjani imamo 7-8 stranaka, i dvije tri idu u vlast sa hdz i snsd, a 4-5 ostaje u opoziciji, ili obratno da ide 4-5 a, dvije tri ostaju u opoziciji, nikakav yo problem nije cak je i prednost jer bi jedni drugima trebali biti korektiv, to da ih ide vise, il da ako je vecinau parlamentu 50 ti nesto imas od toga ako imas koaliciju od 70 to je suplja prica,jasni su zakoni i procedure kako se donose odluke i koliko je potrbno da se nesto usvoji i opozicija moze podrzati i pomoci sa se nesgo kvalitetno usvoji, a da isto izvrsi pritisak sa da padne nesto sto nije dobro itd
nije parlament i politika mjesto gdje se takmiče u potezanju konopca pa da je bitna masa
npr kada govorimo o nekim izdajama, do sada i nije bilo nekih izdaja u parlamentu upravo zato sto smo imali pluralizam i uvijek pritisak jednih na drugih, dok u situacijama gdje se jedna straka ili lider pitaju imali smo izdaje, npr revizija, mostarski sporazum i legitimno predstavljanje itd
prednost ove osmorke je sto u njoj samoj ima vise stranaka i medjusobnog korektiva, a onda jos i sda i df ko buduca opozicija
Ja ovo gledam iz jednog nadstranackog i nacionalnog konteksta...
Ovo sve sto si ti napisao, sve se slazem da je BiH jedna moderna drzava, po mogucnosti sto vise nacionalno homogena, sa izgradjenim jakim i cvrstim institucijama, a posto smo mi sve suprotno od toga - to mozes okaciti macku o rep.
Prijatelju sustina svih ovih problema su masa i brojevi, pa koliko god ti se to svidjalo ili ne svidjalo. Da su Bosnjaci umjesto Hrvata sada, da mi odemo kukat negdje u Europu i da im kazemo, kako nama hoce Hrvati da ukinu konstitutivnost ili da im govorimo kako nam Hrvati biraju clana Predsjednistva, znas li kada bi mi dobili pomoc od Europe da nam nametne ovakav zakon...
Sve je masa i broj, zato sto si poceo da naruvas demografiju, pa ce sutra traziti da narusavas i rasored vlasti...
Meni Europa trazi da cuvam prava cuka i maca, LGBT populacije, a to sto Bosnjak u RS ne moze glasati za bosnjackog clana predsjednistva ili se kao Bosnjak uopce ne moze kandidovati za clana Predsjednistva ili sto ne moze da kaze da prica bosanskim jezikom - to je standard i to je uredu, jer jebiga Dodik je prejak i ne mozemo mu nista uraditi...
Ali zato po Ivi i njegovom dersu od veceras, sustina je problema u meni i u tome sto ja nisam trenutno dovoljno demokrata i Europejac, iako u politickom tijelu mog naroda postoji vise parlamentarnih stranaka (od krajnje ljevice i liberala, pa do moderne konzervativne desnice), nego sto u Srba i Hrvata zajedno uopce ima registrovanih stranaka...
Pa dokle se vise saginjat i povijat?
Last edited by Vaya on 18/11/2022 21:20, edited 2 times in total.
- tramvajtrojka
#59628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koja gomila gluposti al ovako je bolja situacija kad se naoružavaju bez ikakve mogućnosti kontrole, nabavljaju se oklopna vozila kao od sale crtaju ikone po njima a bilo bi losije da je zajednicka policijaanimus wrote: ↑18/11/2022 20:55 Ivo svjesno lupa gluposti. Nihe ovo slučajno. Mi bi se trebali po njemu javno izviniti Plenkovicu i možda zauvrat mu pružiti felacio jer nam on kao želi sve najbolje. Nevjerojatno šta je čovjek sve ispričao.
kad ljubitelj lepog hareta pretjera onda ga bas pretjera znamo svi da si njegov višegodišnji branitelj na forumu a de odvadi loma
-
Vaya
#59629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa samo se vrati zadnjih 200 godina unazad i prebroj koliko su ti puta, Hrvati i Srbi, dva zakleta dusmana nasli zajednicku rijec kada je u pitanju Bosna i Bosnjaci? Ti mislis da to sutra se nece ponoviti opet ukolilo im se ukaze povoljna geopoliticka situacija - nemoj biti smijesan...Jordan1961 wrote: ↑18/11/2022 20:48Srbija to ne moze uraditi bez svesrdne pomoci Hrvatske i medjunarodne zajednice. Probali su par puta nije islo.Vaya wrote: ↑18/11/2022 20:08
Druze, ako se kad ova drzava raspadne, te RS ode u ruke Srbije...nama ce jedini spas biti da u nekoj formi konfederacije se nakacimo Hrvatskoj, u kojoj bi vjerovatno opet bili gradjani drugog reda ili bi bili u procesu da se asimiliramo u hrvatsko cvijece...
Ali ja cu opet da vjerujem da do toga nece doci i da ce Bosnjaci/Bosanci, kao dominantan narod u ovoj drzavi koju ovu zemlju dozivljava svojom zajedno i sa Hrvatima, Srbima i svakom mogucom drugom jedinkom da ovu zemlju razvija i gradi u jednom pravednom i postenom sistemu...
Ali cak ako bi do toga i doslo, uzela bi Hrvatska ono sto smatra svojim. I zasto bi onda na ostatku ostatka trebali neku konfederaciju? Zatvorice te u 2 rezervata k'o indijance dok ne izumres. I onda i to podijele. Vuci siti, ovaca nema (ovo kako se ponasamo zadnjih 30-ak godina ukazuje da se previse ponasamo k'o obicne ovce).
Namazana je ta Europa, ne bi ona ostavila sebi u dvoristu dvije muslimanske enklave koje imaju ovlasti mjesne zajednice, a ne sta drugo...ne brini se ti za to...
Usisat ce nas Europa i maksimalno asimilirar, europeizirat i demokratizovati, te ti ostaviti Srbe i Hrvate sa kljucnim polugama vlasti da te nadgledaju da se slucajno ne otmes kontroli, kad te vec nisu mogli fizicki istrijebit u vise navrata otkako su se Osmanlije povukle sa ovih prostora...
Jebote ja placam RTV taksu i finasiram javni servis RS, u kojem jutros neki levat hladno u emisiji govori oni muslimani i njihov igrokaz u Potocarima svakog jula...a meni SDA NiP razvuko se pamet zadnjih 5 godina, je li Dinina ili Sebijina diploma falsifikat...
I mi sw cudimo sto smo poznati samo kao glavni likovi u vicevima...
Last edited by Vaya on 18/11/2022 21:16, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#59630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam odgovara li ovo na posebnu temu o Dodiku i Covicu.
Ali, mislim da treba pogledati. Podugo je, ali informativno.
- Login77777
#59631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
noviforumas
#59632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reuf ko Sahbaz
Vazda se o njemu prica kao da se pita za sve, a lik niti je na nekoj funkciji, niti je novinar, niti ga ima na TV-u... nista. Covjek bukvalno samo tvita.
-
Vaya
#59633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni Ivanu Maric ne pita niko nista, pa se opet pretstavlja kao neki kredibilan analiticar...noviforumas wrote: ↑18/11/2022 21:20 Reuf ko SahbazVazda se o njemu prica kao da se pita za sve, a lik niti je na nekoj funkciji, niti je novinar, niti ga ima na TV-u... nista. Covjek bukvalno samo tvita.
Ima ih jos pun bunt takvih...
-
A_A_AKCIJA
#59634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sreća, moderna doba, pa je lako dokazati da ovo što tvrdiš nema veze sa mozgom.Spit_fire wrote: ↑18/11/2022 19:56Nisam ni mislio al da ne ode u zaborav ja cu te opet pitat je podruavas ovaj stav koji Dino zagovaraA_A_AKCIJA wrote: ↑18/11/2022 17:41
Odgovorim ti kada ti meni odgovoriš za onaj hipotetski zakon o obnovljivim izvorima energije.
![]()
-Covic je zrtva Bosnjacke politike
-HDZ nije korumpirana stranka koja je blokirala ovu drzavu
-Nije uredu da Bosnjaci biraju predstavnika Hrvatima
-Hrvatska je izlobirala zakon koji je ustvari najvise u korist SDA
Mogao si još Mulahusićevu fotomontažu sa ustaškim odijelom staviti i zvati ga Gavro.
To vaše može imati prolaz kod krezubih i nepismenih đuturuma.
U KS, je ta priča istorija, a polako će biti oni BiH.
-
Vaya
#59635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nama trebaju jake institucije, sto vise centralizovane to bolje... U tom trenutku, sa Zapadom koji je blagonaklono gledao na nas, jer umjereni Tihic preuzeo SDA, gdje je se HDZ kaznjavao jer je popio vaspitnu zbog Jelaviceve samouprave i tadasnjeg Dodika koji je bio veci patriota od Alije, mi smo propustili priliku da napravimo dobar korak unaprijed. Nije ni izbliza bilo idealno, ali kad detaljnije usporedis Aprilski paket i trenutnu situaciju koju imas, skontas da je malo reci da smo se zajebali, pogotovo sa obecanjem od Amerikanaca da se nece stati sa reformama, nego bi se guralo dalje...a mi smo na to Amerikancima ponuduli Silajdzica koji se popisao po njima, rekao 100% BiH bez entiteta, i osvojio 2006 330k glasova i 2010 osvojio 100k, pobjegao u Istanbul, a nama ostavio povampirenog Dodika i ljute Amerikance...animus wrote: ↑18/11/2022 20:55 Ivo svjesno lupa gluposti. Nihe ovo slučajno. Mi bi se trebali po njemu javno izviniti Plenkovicu i možda zauvrat mu pružiti felacio jer nam on kao želi sve najbolje. Nevjerojatno šta je čovjek sve ispričao.
Moja ljutnja na njega je s tim i veca, jer je on strasan kapacitet, obrazovan i pun iskustva, zato mi nije jasno, da nije bio u stanju da predvidi posljedice koje ce njegovi potezi ostaviti dugorocno...
-
palermo
#59636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A bogati drug sto te Ivo tako nazivcirao. Pa Ivo samo ponavljq ono sto vecina ovog foruma pise evo vec danima. Pa ovdje su ljudi proglaseni kadirovcima bez imalo ustrucavanja. Uz sveoopsto klicanje. Zasto Ivo ne bi imao pravo da kaze ono sto govori onaj koji ce sutra biti tvoj predstavnik. Samo zato sto je Hrvat.?Ne vidim zaista razloga da se na njega toliko ljutis. Covjek je samo, sto bi se narodski reklo, u folu ilitiga diruVaya wrote: ↑18/11/2022 21:03
Ali zato po Ivi i njegovom dersu od veceras, sustina je problema u meni i u tome sto ja nisam trenutno dovoljno demokrata i Europejac, iako u politickom tijelu mog naroda postoji vise parlamentarnih stranaka (od krajnje ljevice i liberala, pa do moderne konzervativne desnice), nego sto u Srba i Hrvata zajedno uopce ima registrovanih stranaka...
- animus
#59637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi možda glupost ali vecini sretna okolnost. Meni nebi bilo drago da mi je neki Simo sa Sokoca sada načelnik policije i da mi vrši pretres kad mu njegov šef Dodik naredi. A te kante što oni sklapaju nisu nikakav problem. Slobodno neka ih što više nakupuju i osvještaju. Meni je moj MUP dovoljna sigurnost za našu državu.tramvajtrojka wrote: ↑18/11/2022 21:11koja gomila gluposti al ovako je bolja situacija kad se naoružavaju bez ikakve mogućnosti kontrole, nabavljaju se oklopna vozila kao od sale crtaju ikone po njima a bilo bi losije da je zajednicka policijaanimus wrote: ↑18/11/2022 20:55 Ivo svjesno lupa gluposti. Nihe ovo slučajno. Mi bi se trebali po njemu javno izviniti Plenkovicu i možda zauvrat mu pružiti felacio jer nam on kao želi sve najbolje. Nevjerojatno šta je čovjek sve ispričao.
Slažem se ovim što si napisao u vezi demografije i uzroka problema ali se ne slažem sa kritikom aprilskog paketa. Ništa nama nebi bilo bolje ni da je usvojen taj famozni paket čak mislim da je sreca da nikada nije došlo do ujedinjenja policije na svim nivoima. Sada bi imali totalni haos da je policija jedinstvena jer bi bila totalno blokirana kao mup hnk što je bio i totalno politizirana. Nikakve sigurnosti nebi bilo. Hvala Harisu na tome![]()
![]()
![]()
kad ljubitelj lepog hareta pretjera onda ga bas pretjera znamo svi da si njegov višegodišnji branitelj na forumu a de odvadi loma![]()
![]()
Ako misliš da je zajednicka policija neka sreca raspitaj se o stanju u Sipi i rukovodjenju iste. Neka hvala.
Haris je bio patriota i borio se za ovu državu. Odavno nije u politici i ne mogu biti njegov pristalica ali ne treba zaboraviti njegove zasluge. Što je on nekada radio sada je Željko nastavio. Uvijek cu podržati patriote i nikada ulizice i izdajice
-
Jordan1961
#59638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ja ne vidim da se nasa dva posta bitno razlikuju.Vaya wrote: ↑18/11/2022 21:12Pa samo se vrati zadnjih 200 godina unazad i prebroj koliko su ti puta, Hrvati i Srbi, dva zakleta dusmana nasli zajednicku rijec kada je u pitanju Bosna i Bosnjaci? Ti mislis da to sutra se nece ponoviti opet ukolilo im se ukaze povoljna geopoliticka situacija - nemoj biti smijesan...Jordan1961 wrote: ↑18/11/2022 20:48
Srbija to ne moze uraditi bez svesrdne pomoci Hrvatske i medjunarodne zajednice. Probali su par puta nije islo.
Ali cak ako bi do toga i doslo, uzela bi Hrvatska ono sto smatra svojim. I zasto bi onda na ostatku ostatka trebali neku konfederaciju? Zatvorice te u 2 rezervata k'o indijance dok ne izumres. I onda i to podijele. Vuci siti, ovaca nema (ovo kako se ponasamo zadnjih 30-ak godina ukazuje da se previse ponasamo k'o obicne ovce).
Namazana je ta Europa, ne bi ona ostavila sebi u dvoristu dvije muslimanske enklave koje imaju ovlasti mjesne zajednice, a ne sta drugo...ne brini se ti za to...
Usisat ce nas Europa i maksimalno asimilirar, europeizirat i demokratizovati, te ti ostaviti Srbe i Hrvate sa kljucnim polugama vlasti da te nadgledaju da se slucajno ne otmes kontroli, kad te vec nisu mogli fizicki istrijebit u vise navrata otkako su se Osmanlije povukle sa ovih prostora...
Jebote ja placam RTV taksu i finasiram javni servis RS, u kojem jutros neki levat hladno u emisiji govori oni muslimani i njihov igrokaz u Potocarima svakog jula...a meni SDA NiP razvuko se pamet zadnjih 5 godina, je li Dinina ili Sebijina diploma falsifikat...
- dale cooper
#59639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hare digo lovu, oženio duplo mlađu od sebe i odjebao u suton da uživa u stečenom, a vi se i dalje jebite i glođite.
Jeste vala i uradio svaka mu ćast.

Jeste vala i uradio svaka mu ćast.
-
detroit-mercy
#59640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prije 200 godina smo bili sa Srbima u istoj drzavi a Hrvatska nam je bila inozemstvoVaya wrote: ↑18/11/2022 21:12Pa samo se vrati zadnjih 200 godina unazad i prebroj koliko su ti puta, Hrvati i Srbi, dva zakleta dusmana nasli zajednicku rijec kada je u pitanju Bosna i Bosnjaci? Ti mislis da to sutra se nece ponoviti opet ukolilo im se ukaze povoljna geopoliticka situacija - nemoj biti smijesan...Jordan1961 wrote: ↑18/11/2022 20:48
Srbija to ne moze uraditi bez svesrdne pomoci Hrvatske i medjunarodne zajednice. Probali su par puta nije islo.
De odvadi malo ribu
- Dr. Kuca
#59641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najgorenod svega sto se stvorila atmoafera da zemlja ne ide naprijed zbog bosnjackih politicara. Sto je laz. Sve amo mi krivi.
-
Vaya
#59642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako se necu nanervirat... Druze od mene neces u ovoj drzavi ni lupom naci ni jednog Srbina ili Hrvata koji vise liberalan, demokratican ili europeiziran po pitanju drustvenih, politickih ili bilo kakvih drugih shvatanja - ja to garantujem i znam...palermo wrote: ↑18/11/2022 21:34A bogati drug sto te Ivo tako nazivcirao. Pa Ivo samo ponavljq ono sto vecina ovog foruma pise evo vec danima. Pa ovdje su ljudi proglaseni kadirovcima bez imalo ustrucavanja. Uz sveoopsto klicanje. Zasto Ivo ne bi imao pravo da kaze ono sto govori onaj koji ce sutra biti tvoj predstavnik. Samo zato sto je Hrvat.?Ne vidim zaista razloga da se na njega toliko ljutis. Covjek je samo, sto bi se narodski reklo, u folu ilitiga diruVaya wrote: ↑18/11/2022 21:03
I meni Ivo, koji je trebao da bude reper za intelekt i razmisljanje u ovoj drzavi, mi kaze da sa dugorocnu opstojnost ove drzave je problem u meni, jer Bosnjaci moraju da odluce hoce li Europu ili u rusko-srpski svijet...
Problem su Bosnjaci jer kritikuju Schmidtov zakon, ali nije problem Schmidt koji sa tim zakonom ugradi HDZ u ustav malte ne, onaj HDZ koji em sto je visoko kriminalna i koruptivna stranka, nego otvoreno radi na rusenju drzave...
Koji kurac ba?
-
sajber87
#59643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ivo komsic ko senada objasnio sve, ko nije pogledao toplo preporucujem, covjek je ubo sustinu, ali ko ne zeli da vidi njemu se ne moze pomoci
-
A_A_AKCIJA
#59644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da se prisjetimo ko su Kadirovci:
Okretanje Rusiji jer nas zapad mrzi. Kako to vide Kadirovci:Možete se postaviti na glavu, ali SDA ne može, nema šanse, predvoditi patriotski blok. Pogotovo zato jer u očaju hoćete da se priklonite Rusima, samo da zaštitite poziciju. Bošnjački Kadirovci.
Kokošari koje neprijatelj kupi za šaku dolara. I to našim parama. Blok 7, Hranjen, Vranduk, vakcine, respiratori... Stotine miliona pokrali i hoće da vode neki blok. Taj blok bi bio betonski blok na nogama svima nama.
Dokazani izdajnici: izdali reviziju presude protiv Srbije. Crno na bijelo postoje dokazi. Povukli ambasadoricu u Sarajevo, znajući da je jedina koja može predati reviziju.
Potpisali legitimno predstavljanje u Mostaru za cijelu državu. Isto, crno na bijelo. Nema izmišljanja, postoje dokazi.
Kreteni koji su u stanju da nas isporuče Rusima, samo da bi mogli nesmetano da kradu i dalje. Bošnjački Kadirovci.
I takvi da vode patriotski blok?
Postoje dvije opcije:
Dokazani lopovi i izdajnici i
Trojka plus, koju ovi lopovi i izdajnici optužuju da će biti izdajnici ako uzmu vlast.
Nema treće. Izbor je samo ovo dvoje.
Bezveze se brukate. Ližite rane i počistite svoje redove. Ovakvi ste za smetljišta. Ne za vodstva države. Ne može vam čovjek povjeriti mrtvu kokoš, ukrali bi je, a kamoli državu.
Kanadski Securitas se povukao sa našeg tržišta, a američki investitori u “Pobjedu” iz Goražda prodali su dionice.
Dejton je istekao. Križari provode izlaznu strategiju iz Bosne.
Njihovi glavni ciljevi u regionu:
1. Srbiju oteti od Rusije i integrisati je u Zapadni blok
2. Hrvatsku zadržati u Zapadnom bloku i spriječiti njeno približavanje Rusiji
Jedini način da to ostvare je da Srbiji dadnu RS kao pokrajinu, a Hrvatskoj Federaciju kao koloniju. Bošnjake posmatraju malim i nebitnim, ali znaju da se moraju osigurati da se ne bi ponovilo čudo bosanskog otpora.
Zato su objedinili izdajničke stranke u jedan blok. Njihovo rovarenje ovih dana nakon izbora fokusirano je na izbacivanje SDA sa svih nivoa vlasti, gdje su već dobili podršku Dodika i Čovića jer im je obećano ispunjavanje gore navedenog “podmirivanja” Beograda i Zagreba Bosnom.
Prije nego što krenu u podjelu Bosne, moraju srušiti Bakira Izetbegovića. Konaković je zbog toga vrlo uvjereno najavljivao hapšenje bošnjačkih lidera, jer je to plan za obezglavljivanje Bošnjaka pod palicom Ambasade. Isto su Srbi uradili gdje su mogli 1992., prvo su pohapsili i pobili elitu Bošnjaka koja je mogla povesti narod u odbranu. Crne liste su uvod u montirane procese.
U zadnjih par godina svakih par mjeseci vježbaju evakuaciju Ambasade. Znaju da, kada podijele Bosnu, bijesni Bošnjaci izlaze na ulice. Ne plaše se sigurno Ruskih padobranaca.
Bošnjaci moraju aktivirati prijatelje u Turskoj i formirati savez sa zemljama poput Rusije, ako za to nije kasno.
Last edited by A_A_AKCIJA on 18/11/2022 21:50, edited 1 time in total.
-
Vaya
#59645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se...Jordan1961 wrote: ↑18/11/2022 21:41Pa ja ne vidim da se nasa dva posta bitno razlikuju.Vaya wrote: ↑18/11/2022 21:12
Pa samo se vrati zadnjih 200 godina unazad i prebroj koliko su ti puta, Hrvati i Srbi, dva zakleta dusmana nasli zajednicku rijec kada je u pitanju Bosna i Bosnjaci? Ti mislis da to sutra se nece ponoviti opet ukolilo im se ukaze povoljna geopoliticka situacija - nemoj biti smijesan...
-
Spit_fire
#59646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba li da izrezem dio video zapisa u kojem to govori?A_A_AKCIJA wrote: ↑18/11/2022 21:28Sreća, moderna doba, pa je lako dokazati da ovo što tvrdiš nema veze sa mozgom.Spit_fire wrote: ↑18/11/2022 19:56
Nisam ni mislio al da ne ode u zaborav ja cu te opet pitat je podruavas ovaj stav koji Dino zagovara
-Covic je zrtva Bosnjacke politike
-HDZ nije korumpirana stranka koja je blokirala ovu drzavu
-Nije uredu da Bosnjaci biraju predstavnika Hrvatima
-Hrvatska je izlobirala zakon koji je ustvari najvise u korist SDA
Mogao si još Mulahusićevu fotomontažu sa ustaškim odijelom staviti i zvati ga Gavro.
To vaše može imati prolaz kod krezubih i nepismenih đuturuma.
U KS, je ta priča istorija, a polako će biti oni BiH.
Sad ces nas ubjedit da je to ustvari montaza ..njegovo gostovanje?
Last edited by Spit_fire on 18/11/2022 21:52, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
#59647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije nego nemas sta reci, al udure sve nema potrebe da ista pises
- animus
#59648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vjeruj da nama ne trebaju centralizovane institucije. Na državnom nivou samo ono što mora. Nema tu šanse da išta funkcioniše u ovom periodu. Ono što je neophodno moramo istrpiti a ostalo zadtžati na FBiH. Ako ne vjeruješ pogledaj RAK...SIPA... Tužilaštvo i Sud BiH..Nogometni savez itd.Vaya wrote: ↑18/11/2022 21:34Nama trebaju jake institucije, sto vise centralizovane to bolje... U tom trenutku, sa Zapadom koji je blagonaklono gledao na nas, jer umjereni Tihic preuzeo SDA, gdje je se HDZ kaznjavao jer je popio vaspitnu zbog Jelaviceve samouprave i tadasnjeg Dodika koji je bio veci patriota od Alije, mi smo propustili priliku da napravimo dobar korak unaprijed. Nije ni izbliza bilo idealno, ali kad detaljnije usporedis Aprilski paket i trenutnu situaciju koju imas, skontas da je malo reci da smo se zajebali, pogotovo sa obecanjem od Amerikanaca da se nece stati sa reformama, nego bi se guralo dalje...a mi smo na to Amerikancima ponuduli Silajdzica koji se popisao po njima, rekao 100% BiH bez entiteta, i osvojio 2006 330k glasova i 2010 osvojio 100k, pobjegao u Istanbul, a nama ostavio povampirenog Dodika i ljute Amerikance...animus wrote: ↑18/11/2022 20:55 Ivo svjesno lupa gluposti. Nihe ovo slučajno. Mi bi se trebali po njemu javno izviniti Plenkovicu i možda zauvrat mu pružiti felacio jer nam on kao želi sve najbolje. Nevjerojatno šta je čovjek sve ispričao.
Moja ljutnja na njega je s tim i veca, jer je on strasan kapacitet, obrazovan i pun iskustva, zato mi nije jasno, da nije bio u stanju da predvidi posljedice koje ce njegovi potezi ostaviti dugorocno...
Nije Dodik postao takav radi pada aprilskog paketa nego zbog priznanja Kosova i srpske diplomatske ofanzive. On samo obavlja dodijeljene zadatke. Haris je uradio koliko je mogao i ništa mi nebi dobili da je prošao taj paket. Jednostavno su se promijenili medjunarodni odnosi na šta mi nismo adekvatno odgovorili tj mi smo to prespavali uzdajuci se u strance koji su tada hvalili Putina i Ruse. Srbija je polako hvatala konce preko Rusije i nametnula svoje pitanje. Hrvatska se malo kasnije probudila i pocela voditi slicnu politiku i isto nametati svoje pitanje. A mi kontali kako skloniti Harisa pa onda SDA pa onda Lagumdžiju i tako prodje 15 godina. Kada smo se probudili nama došao Šmit za VP i odjednom osvanu izmjena Ustava FBiH. Da smo to čutke progutali išla bi otimačina državne imovine.
-
Vaya
#59649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze, nemoj da se brines bit ce ti Osmorka u vlasti i bit ce Dino premijer sve je udure, rekao je Covic da ste ok..ali nemoj biti toliki poltron, samo sto je Ivo dva put veceras pohvalio Osmorku...Ispravi malo kicmu i vrat, pokazi malo dostajanstva jebote...
Kad te covjek slusa ovako, nikakve razlike nema izmedju tebe i politike koju ti zastupas u odnosu na onu koju zelis da zamjenis...
Last edited by Vaya on 18/11/2022 22:00, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#59650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj molim te.
Evo, kreni sa citatom, "Čović je žrtva bošnjačke politike."
A prije toga ko čovjek, a ne botina, priznaj da si širio propagandu i da si slagao za šmitovu odluku, što sam ti dokazao primjerom zakona o obnovljivim izvorima energije. Tu maca pojela jezik?