2022 FIFA World Cup
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
NediM17
#501 Re: 2022 FIFA World Cup
Ima i piva nularica, tzv. reisovača. 
- GandalfSivi
#502 Re: 2022 FIFA World Cup
Samo naprijed Qatar, puna podrska. Dobro se popisajte po FIFA-i, da im vise nikada na pamet ne padne ovakvo eksperimentisanje…
- Student_u_Ostavci
#503 Re: 2022 FIFA World Cup
A kakve veze imaju alkohol i fudbal? Ko je uopće uspostavio korelaciju između ta dva pojma? 
- avetinja
#504 Re: 2022 FIFA World Cup
Najzanimljivija tema mi je ova u vezi piva. U Engleskoj se pivo nedavno vratilo na stadion nakon 40 godina zabrane, a možda ne bi ni sada da nije bilo korone, pa su uveli pivo kako bi povećali zaradu. Ali, eto, čudno je što u Kataru ne dozvoljavaju pivo na stadionu.
I komentari tipa "Ako nema piva, šta ću na stadionu". Čekaj, je li se dolazi radi utakmice ili piva? Isto kao da kino prestane prodavati kokice, pa ti kažeš "Ma neću ja ovo gledati, šta će mi film bez kokica".
Ova tema o alkoholu je usko vezana sa temom o zabrani pušenja cigareta na javnim mjestima, a to je na Zapadu vrlo popularno. Eto, kao težimo ka zdravom životu i brizi o drugima, ali ne pada nam na pamet da zabranimo ili ograničimo točenje alkohola, koji je glavni i direktni krivac za brojna ubistva, samoubistva i ostale nesreće. Jedno se kosi sa drugim. Ne konzumiram cigarete, ali ta borba za zdravlje i briga o drugima su šarana laža. Ukini ili ograniči alkohol, kada se već borimo za sveopću dobrobit. Ili ukini oboje ili dozvoli oboje.
Ili komentari tipa onih koji će sve vrijeme biti ispred malih ekrana "Uništili su mi čar gledanja utakmice, jer su zabranil pivo ljudima". Kakve to veze ima? Znači, ako nećete gledati navijače kako se zaljevaju pivom, nećete imati potpuni dojam utakmice?
Apsolutno bi bilo pogrešno povesti priču o tome kako fudbal pripada navijačima, jer mnogi navijaju za klubove koji imaju bogate vlasnike, koji svakodnevno uništavaju sport sa nerealnim cijenama igrača, kladionicama, uništavanjem malih klubova jer ne postoji zdrava granica ulaganja kapitala, a to sve podržavaju navijači tih klubova. Fudbal odavno ne pripada navijačima. Vjerujem da je sve ovo FIFA znala, samo su u dogovoru sa Katarom odlučili da krivica i bijes javnosti budu usmjereni na Katar, a ne na njih. Proći će i ovo kao i sve drugo. Nije bila savršena situacija ni u Brazilu, ni u Parizu za finale Lige šampiona, a ni u Poljkoj i Ukrajini kada su pobili hiljade pasa lutalica, ali sve je to život.
I komentari tipa "Ako nema piva, šta ću na stadionu". Čekaj, je li se dolazi radi utakmice ili piva? Isto kao da kino prestane prodavati kokice, pa ti kažeš "Ma neću ja ovo gledati, šta će mi film bez kokica".
Ova tema o alkoholu je usko vezana sa temom o zabrani pušenja cigareta na javnim mjestima, a to je na Zapadu vrlo popularno. Eto, kao težimo ka zdravom životu i brizi o drugima, ali ne pada nam na pamet da zabranimo ili ograničimo točenje alkohola, koji je glavni i direktni krivac za brojna ubistva, samoubistva i ostale nesreće. Jedno se kosi sa drugim. Ne konzumiram cigarete, ali ta borba za zdravlje i briga o drugima su šarana laža. Ukini ili ograniči alkohol, kada se već borimo za sveopću dobrobit. Ili ukini oboje ili dozvoli oboje.
Ili komentari tipa onih koji će sve vrijeme biti ispred malih ekrana "Uništili su mi čar gledanja utakmice, jer su zabranil pivo ljudima". Kakve to veze ima? Znači, ako nećete gledati navijače kako se zaljevaju pivom, nećete imati potpuni dojam utakmice?
Apsolutno bi bilo pogrešno povesti priču o tome kako fudbal pripada navijačima, jer mnogi navijaju za klubove koji imaju bogate vlasnike, koji svakodnevno uništavaju sport sa nerealnim cijenama igrača, kladionicama, uništavanjem malih klubova jer ne postoji zdrava granica ulaganja kapitala, a to sve podržavaju navijači tih klubova. Fudbal odavno ne pripada navijačima. Vjerujem da je sve ovo FIFA znala, samo su u dogovoru sa Katarom odlučili da krivica i bijes javnosti budu usmjereni na Katar, a ne na njih. Proći će i ovo kao i sve drugo. Nije bila savršena situacija ni u Brazilu, ni u Parizu za finale Lige šampiona, a ni u Poljkoj i Ukrajini kada su pobili hiljade pasa lutalica, ali sve je to život.
- dječak sa šibicama
#505 Re: 2022 FIFA World Cup
Tako biva kad se domacinstvo daje zatucanim plemenima
- DEMONIKA
#506 Re: 2022 FIFA World Cup
tačno to
šta očekuju u zatucanoj zemlji, stolitre alkohola i golotinje
Tukoh tuh, ta-ta, tukoh tuh, ta-ta
Tukoh, tukoh taka, tukoh tuh, ta-ta
Tukoh tuh, ta-ta, tukoh tuh, ta-ta (Yalla Sawa)
Tukoh tuh, ta-ta, tukoh tuh, ta-ta (Ayo)
pjesma je o tito dragi
šta očekuju u zatucanoj zemlji, stolitre alkohola i golotinje
Tukoh tuh, ta-ta, tukoh tuh, ta-ta (Ayo)
pjesma je o tito dragi
- AmiĐa_Idriz
#507 Re: 2022 FIFA World Cup
Nije piva ko piva, već licemjerje.
Nakon 19k nije haram.
Nakon 19k nije haram.
- avetinja
#508 Re: 2022 FIFA World Cup
Nije neko platio 19k funti da ne može popiti k'o čovjek.
Bez zajebancije, Katar na najbolji način predstavlja današnje društvo, podjelu na bogate i siromašne, sve pogodnosti ako imaš pare, sve nedostatke ako nemaš pare.
Bez zajebancije, Katar na najbolji način predstavlja današnje društvo, podjelu na bogate i siromašne, sve pogodnosti ako imaš pare, sve nedostatke ako nemaš pare.
-
doktor78
#509 Re: 2022 FIFA World Cup
Ne znam je li već spominjano na ovoj temi, ali pogledajte novi Netflixov dokumentarac "FIFA uncovered" o tome kako su se proteklih godina dodjeljivala domaćinstva za SP,sa posebnim naglaskom na Katar.
- AmiĐa_Idriz
- studeni76
#511 Re: 2022 FIFA World Cup
Može li objašnjenje kako zabrana alkohola na stadionima utiče na nas gledaoce ispred TVa? (A takvih je 99,9% stanovnika planete)
Ne kontam poveznicu zašto će zbog toga WC biti katastrofa. Barem ja se skoncentrišem na igru ekipa pa me ne zanima ima li oleshenih navijača na tribinama.
Ne kontam poveznicu zašto će zbog toga WC biti katastrofa. Barem ja se skoncentrišem na igru ekipa pa me ne zanima ima li oleshenih navijača na tribinama.
- n+1
#512 Re: 2022 FIFA World Cup
Ne znam je li neko već postavljao...
Ali FIFA otvorila arhivu mudijalskih mečeva going back to 1970.
https://www.fifa.com/fifaplus/en/archiv ... FyDMZr5k9V
Ali FIFA otvorila arhivu mudijalskih mečeva going back to 1970.
https://www.fifa.com/fifaplus/en/archiv ... FyDMZr5k9V
-
bob_1921
#513 Re: 2022 FIFA World Cup
ma ono se sve znalo mislis da usa il engleska nisu "lobirali" ili zemlje prije pa afrika je radi nekih vjerovatno drugih stvari izabrana to je blatter forsirao a vjerujem da nije radi love u djepu njemu nego nes drugo ovdje za qatar je razlika samo sto arapi nemaju utjecaj pa bilo kupi s parama, mislim u svim sferama je tako budimo realni jbga nije ok murija je tu da ih otkrije al opet to ne utjece na igru i rezultat .. pogledaj Icarus dokumentarac ili bad sport tu su se posrali na sport bad sport prva epizoda bilo je i na portalima koledz kosarka NCAA milijarde okrece sportisti dobiju stipendiju da spavaju u domu
- madesa
-
Osmi Socrates
#515 Re: 2022 FIFA World Cup
Danas ozbiljan čovjek reče da se očekuje oko milion i po navijača iz inostranstva.
Nisu valjda sve Indijci? A moguće i da su neki odlučili da se ne troše na prve mečeve po grupama.
Nisu valjda sve Indijci? A moguće i da su neki odlučili da se ne troše na prve mečeve po grupama.
-
Rob_Atl
#516 Re: 2022 FIFA World Cup
Imam jarana Argentinca otisao je dole pa mu gledam stories po facebook, otisli u neki bar, uzivo muzika, njih 10tak u baru nigdje nikog, pusto sve.
.
- Point.
#517 Re: 2022 FIFA World Cup
Šta ima talibana na temi pa se ibrete o poveznici pive i fudbala 
-
Osmi Socrates
#518 Re: 2022 FIFA World Cup
Italijan Daniele Orsato sudi na otvaranju.
-
Osmi Socrates
#519 Re: 2022 FIFA World Cup
Ja ću morati da se naučim nositi sa razočarenjem kad prođe grupna faza, kad shvatim da je tri četvrtine svjetskog prvenstva prošlo.
Svake četiri godine isto. Evropsko mi malo šta znači, ali, ovo mi je od presudne važnosti. Čitav život namještam oko svjetskog. Svake četiri godine.
A sljedeće ću gledati uživo.
Svake četiri godine isto. Evropsko mi malo šta znači, ali, ovo mi je od presudne važnosti. Čitav život namještam oko svjetskog. Svake četiri godine.
A sljedeće ću gledati uživo.
- DEMONIKA
#520 Re: 2022 FIFA World Cup
niko se ne IBRETI nikakvim poveznicama
ako si došao tamo gdje ne toče pivo, ne traži ga
u mojoj kući moja pravila
jednostavno da ne može biti jednostavnije!
ako si došao tamo gdje ne toče pivo, ne traži ga
u mojoj kući moja pravila
jednostavno da ne može biti jednostavnije!
- Student_u_Ostavci
#521 Re: 2022 FIFA World Cup
Čekam od ovih nontalibana da objasne vezu između pive i fudbala. 
- Logovan
- vaučer
#523 Re: 2022 FIFA World Cup
Piva i alkohol nisu bitni u ovoj priči. Bitno je da je Qatar opet jednostrano izradio potpisane dogovore. Obećali su space-age klimatizirane stadione i turnir na ljeto - isporučili jedva završene masovne grobnice i turnir na zimu. Obećali su brigu za radnike i okoliš - isporučili robovlasništvo i laži. Obećali su da će biti otvoreni za sve i olabaviti pravila jer im dolazi cijeli svijet - isporučili su owellovsko nadziranje, represiju i grozan smještaj za skupe pare. Ukratko - zasrali su sve što su mogli, uz blagoslov FIFE koja je najveći krivac u cijeloj priči.
- Point.
#524 Re: 2022 FIFA World Cup
Upravo tako. Sve što su obećali su slagali.vaučer wrote: ↑18/11/2022 23:47 Piva i alkohol nisu bitni u ovoj priči. Bitno je da je Qatar opet jednostrano izradio potpisane dogovore. Obećali su space-age klimatizirane stadione i turnir na ljeto - isporučili jedva završene masovne grobnice i turnir na zimu. Obećali su brigu za radnike i okoliš - isporučili robovlasništvo i laži. Obećali su da će biti otvoreni za sve i olabaviti pravila jer im dolazi cijeli svijet - isporučili su owellovsko nadziranje, represiju i grozan smještaj za skupe pare. Ukratko - zasrali su sve što su mogli, uz blagoslov FIFE koja je najveći krivac u cijeloj priči.
-
bob_1921
#525 Re: 2022 FIFA World Cup
mislim da previse seru mediji
a i raja ... jbga ako su vec dobili sp postuj zakone i pravila,obicaje te drzave prilagodi se a ne da dodjes i da divljas .. prica oko radnika ok interesuje me ko su izvodjaci bili jesu eu,usa firme i slicno, sto nisu oni bojkotovali radove i slicno ako su bili izvodjaci radova .. ljudska prava itd ok suspenduj sve te drzave da ne mogu nikako igrati dok ljudska prava ne usvoje ... ovo oko pive i engleza bas funny
smjestaj pa bilo je klipova ok smjestaj tamam oni kontejneri opremljeni bas ... jbt jeste li vidjeli npr smjestaj u belgiji za vrijeme tomorrowland festivala i kakav tamo sator bude za 300,400 eura bez wc-a
... meni je ok sto su dobili ljudi sp ..godinama i taj svijet ulaze u fudbal mislim na emirati,arabija katar ... fudbal mislim da ce biti odlican mozda i ne previse golova al takticki i takmicarski odlican bas dosta ekipa egal ...