Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#59301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar su SDP I NS bosnjacke stranke ????
-
baxus
#59302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jestechannel10 wrote: ↑17/11/2022 12:02A sta vi hocete da uradite za drzavu, a sto ovi nisu i sto im zamjerate?Styling wrote: ↑16/11/2022 22:03
Kako bi ja njih sa apetitom otkačila. Nemaju kredibilitet da bilo šta pametuju. Imali osam godina, a prstom za državu pomakli nisu. Sada se nešti kofrče. Ma, miči se s puta.
btw, priča za skupštinu Posavine je njihov spin. Ništa od toga. A, vjerovatno će biti i druga ruka za DN iz BPK![]()
- agnostic_front
#59303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto ste vi polupismeni svi?Str0nz wrote: ↑17/11/2022 14:47 Americka obsesija da ima "svoje ljude" u vladama tudi zemalja je uporedljivo sa kolonijalnim odnosima.
Sastavljati vlade, rusiti demokratske principe, cak namjestati lutriju je onako pravo demokratski i u skladu sa "zapadnim vrijednostima".
Ista garnitura sa Bidenom i Blinkenom, midget geek-om Chollet itd. svojovremeno su tako obezvrijedili i namjestali izbore u Iraku.
Onda su predlagali podjelu Iraka na tri djela: "Shiastan, Sunnistan i Kurdistan" i trazili da "njihovi ljudi" u vladi poguraju.
Srecom Iracki parlament se oduprio i Americki senat ali je i dan danas Irak haos zbog Americkog mjesanja.
Pitanje je sta ce reci Bosanski parlament o podjeli BiH, zna se kako ce Dodik i Covic glasati.
Dovoljno jos nekoliko Americki "Dritana" koji su prevarili glasace predstavljajuci se kao "pro-BiH" i ishod je poznat.
Sa druge strane, barem Schmidt nece se trebati nervirati vise kao u Gorazdu, odgovnosti preuzimaju prehrabri programski lideri sa pozitivnom pricom.
Mislim, nije da osudjujem, ali ako se ne mogu osnove savladati, kako ocekujete da vas se shvati ozbiljno?
-
Officer Crabtree
-
palermo
#59305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma mene zaprqvo interesuje zasto nitko iz SDP-a ili NS- a ne reaguje na ovakvo etiketiranje. Al eto. moze se I sutra reagovati, pa da.ne trcimo pred rudu....
- Pandakonda
#59306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ljudi objavise klip u 10 sat navece, nece sad ljudi odma skakati sa saopstenjima
SDP i NS logicno nisu bosnjacke stranke. Samo svoj izborni rezultat najvise crpe kod bosnjackog naroda a i radi NiPa, Fude, Nes-a itd. vjerujem da Covic to zove Bosnjacki blok. I interesantno mi je kako ljudi skacu na nebitne stvari, ako je vjerovati Covicu do bozica bi mogli imati vlast (barem federaciju) sto bi ja mislim bio rekord po formiranju vlasti i napokon ce se dati sansa nekoj drugoj koalciji a narod se uhvatio svađati sto je ovaj lupio bosnjacke stranke
A komentari na twitteru su jos gori.
-
Officer Crabtree
#59307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pranje level 100 
-
palermo
#59308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
NebitnoPandakonda wrote: ↑17/11/2022 23:20 Pa ljudi objavise klip u 10 sat navece, nece sad ljudi odma skakati sa saopstenjimaSDP i NS logicno nisu bosnjacke stranke. Samo svoj izborni rezultat najvise crpe kod bosnjackog naroda a i radi NiPa, Fude, Nes-a itd. vjerujem da Covic to zove Bosnjacki blok. I interesantno mi je kako ljudi skacu na nebitne stvari, ako je vjerovati Covicu do bozica bi mogli imati vlast (barem federaciju) sto bi ja mislim bio rekord po formiranju vlasti i napokon ce se dati sansa nekoj drugoj koalciji a narod se uhvatio svađati sto je ovaj lupio bosnjacke stranke
![]()
Imaju oni precih poslova
-
Daft Haruki
#59309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je strah od stvarne izdaje BiH putem Nip a i Konakovica mislim da se SDA glasaci ne bi trebali plasiti iz prostog razloga sto postoji 8 stranaka i uvjek ce neko od tih stranaka stati na stranu drzave.
Ako misle da ce osmorka ili trenutna opozicija nema kompetetnost da odgovori nacinalnim politikama drz ,nedaj,zahebi SNSD HDZ opet mislim da im i tu treba pruziti sansu pa makar nesto i useru.
Ako ide prica da su americki pijuni sta da kazem. Dobrodosli u stvarnost. Svi smo mi Americki pijuni od Vucica do nas i treba lobirati i raditi diplomatiju sa novim snagama a ne jbn Biserom raspalom Turković da mi oprosti gospoda i citaoci.
Trenutno Eu drzi stranu cro strane jer su dobro izlobirali ali na tome se moze poraditi ukoliko budemo radili i znali se postaviti jef Britanija i nove Njemacke politike obecavaju.
Naravno mislim da je stvarni strah pro SDA strane strah od promjene ,trideset godina stalne klasicne nacional politike, pada vladajuceg sistema i sve lezi u glavama Bosanaca jer ima dosta neukih ljudi prije svega koji su politicari sistemski zaglupljivali,k.aranja u mozak vjestima u sedam ,straha od promjene itd.
Naravno ovo je moje misljenje jbg.
SDA politika nema viziju . Ja je nisam vidio do sada. Ja sam dosad vidio pricu patriotsku a kradu svjetsku i to vlastitog naroda kojeg oni stite.
Politicari su sva ista bagra . Nesumnjam da su ova osmorka ista vnago da budem realan do kraja. Ali narod je glasao za razne uhljebe koji budzet harace 30godina ima ih i medu osmorkom a bgm i SDA mafije i ne treba se nadati puno
Ako misle da ce osmorka ili trenutna opozicija nema kompetetnost da odgovori nacinalnim politikama drz ,nedaj,zahebi SNSD HDZ opet mislim da im i tu treba pruziti sansu pa makar nesto i useru.
Ako ide prica da su americki pijuni sta da kazem. Dobrodosli u stvarnost. Svi smo mi Americki pijuni od Vucica do nas i treba lobirati i raditi diplomatiju sa novim snagama a ne jbn Biserom raspalom Turković da mi oprosti gospoda i citaoci.
Trenutno Eu drzi stranu cro strane jer su dobro izlobirali ali na tome se moze poraditi ukoliko budemo radili i znali se postaviti jef Britanija i nove Njemacke politike obecavaju.
Naravno mislim da je stvarni strah pro SDA strane strah od promjene ,trideset godina stalne klasicne nacional politike, pada vladajuceg sistema i sve lezi u glavama Bosanaca jer ima dosta neukih ljudi prije svega koji su politicari sistemski zaglupljivali,k.aranja u mozak vjestima u sedam ,straha od promjene itd.
Naravno ovo je moje misljenje jbg.
SDA politika nema viziju . Ja je nisam vidio do sada. Ja sam dosad vidio pricu patriotsku a kradu svjetsku i to vlastitog naroda kojeg oni stite.
Politicari su sva ista bagra . Nesumnjam da su ova osmorka ista vnago da budem realan do kraja. Ali narod je glasao za razne uhljebe koji budzet harace 30godina ima ih i medu osmorkom a bgm i SDA mafije i ne treba se nadati puno
-
Jordan1961
#59310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo da citiramo Cirila i njegovo biglisanje danas:
"....... I zbog toga i priča o izbornom zakonu. Mi moramo stvoriti ambijent da Hrvati imaju pravo birati svog člana Predsjedništva BiH. Danas, ne za dvije ili četiri godine, nego danas. Mislim da ćemo ostaviti neki period od 3 do 6 mjeseci da se uspostavi vlast i da ta procedura ide, bez bilo kakvih dogovaranja sa međunarodnim predstavnicima. Nema nekih konferencija, okupljanja. To mora ova vlast biti svjesna da treba uraditi i to onda trebamo lagano bez problema, kao dio reformi koje su nam nužne za kandidatski status i uraditi".
Molim fanove osmorke tj. NIP-a da forumasima pojasne:
1) da li formiranje vlasti sa HDZ-om znaci i da pristaju na izmjene IZ ovako kako ih Cirilo gore opisuje (clanovi Predsjenistva BiH su predstavnici pojedinih konstitutivnih naroda tj. Hrvati moraju birati svog clana)?
2) da li kandidatski status trazi promjenu IZ ovako kako Cirilo navodi i zasto je to uopce tema dogovora?
p.s Nisam SDA bot pa to mozete preskociti (stavise smatram da je pojava SDA najveca moguca steta koju su Bosnjaci nanijeli sami sebi i svojoj drzavi - a konkurencija za tu poziciju je bila bas zestoka i cini se da jos konja za tu trku imamo).
"....... I zbog toga i priča o izbornom zakonu. Mi moramo stvoriti ambijent da Hrvati imaju pravo birati svog člana Predsjedništva BiH. Danas, ne za dvije ili četiri godine, nego danas. Mislim da ćemo ostaviti neki period od 3 do 6 mjeseci da se uspostavi vlast i da ta procedura ide, bez bilo kakvih dogovaranja sa međunarodnim predstavnicima. Nema nekih konferencija, okupljanja. To mora ova vlast biti svjesna da treba uraditi i to onda trebamo lagano bez problema, kao dio reformi koje su nam nužne za kandidatski status i uraditi".
1) da li formiranje vlasti sa HDZ-om znaci i da pristaju na izmjene IZ ovako kako ih Cirilo gore opisuje (clanovi Predsjenistva BiH su predstavnici pojedinih konstitutivnih naroda tj. Hrvati moraju birati svog clana)?
2) da li kandidatski status trazi promjenu IZ ovako kako Cirilo navodi i zasto je to uopce tema dogovora?
p.s Nisam SDA bot pa to mozete preskociti (stavise smatram da je pojava SDA najveca moguca steta koju su Bosnjaci nanijeli sami sebi i svojoj drzavi - a konkurencija za tu poziciju je bila bas zestoka i cini se da jos konja za tu trku imamo).
-
zabit_mehmedov
#59311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolje bi bilo da da sutra reakcija stranaka bude: Posto nas je Covic nazvao bosnjackim strankama, eh sad necemo u vlast s njim, nek ide SDA, a mi cemo opoziciju jedno 30 - 40 godina dok se u hercegovini ne pojavi i ne stasa neka liberalna gradjanska stranka koja ce uzeti natpolovicnu vecinu u hrvatskom narodu i tek tad ce se stvriti uslovi da idemo u vlast.
Smijesno je koliko se potenciraju covic i dodik, jasno je svima da od njih ne treba nista posebno ocekivati, posebmo od dodika, covic je opet malo promijenio pricu u zadnje vrijeme, znamo kako je prije 8 godina govorio i prijetio da se vlast nece formirati dok se ne promijeni izborni zakon i osigura legitimni izbor hrvatskog clana predsjednistva putem posebne izborne jedinice i sl, to blokiranje je i proveo u djelo, no evo sada prica o programskoj koaliciji bez uvjetovanja, formiranju vlasti do bozica itd
mislim ne bi mu ja vjerovao ni da prica svaki dan o jednoj, jedinoj, suverenoj i gradjanskoj bih, no neki pomaci retoricki su primijetni, ne vidim druge logike osim da su ameri i njemu zavrnuli ruke i natjerali ga da bude proaktivniji
nemamo se mi sta baviti covicem i dodikom, s njima se valja boriti a jedini nacin borbe je uci u vlast s njima i naudrivat se, to nisu koalicije da se ne lazemo nego nuzna partnerstva
kako samo kmeče i spinuju sda hodžice i df sateliti, kad su oni odlazili u vlast sa istim ovim to je nuznost, a kad neko drugi ulazi to je izdaja u najavi, jad i cemer od kmečanja
ovi iz, trojke i partneri su jos vece budale ako se budu dokazivali i ulazili u rasprave sa ozaloscenom sda i df bratijom, neka ne trose vrijeme na to i neka se fokusiraju na to da im ne pokradu i ne pokupuju delegate po kantonima
a covic nije nimalo pogrijesio kad kaze bosnjacke stranke, to su sve stranke naravno ciji su clanovi, simpatizeri, glasači i kadrovi bošnjaci islamske, katolicke, pravoslavne vjeroispovijesti ili bosnjaci ateisti
-
sakib_jebivjetric
#59312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Str0nz wrote: ↑17/11/2022 14:47 Americka obsesija da ima "svoje ljude" u vladama tudi zemalja je uporedljivo sa kolonijalnim odnosima.
Sastavljati vlade, rusiti demokratske principe, cak namjestati lutriju je onako pravo demokratski i u skladu sa "zapadnim vrijednostima".
Ista garnitura sa Bidenom i Blinkenom, midget geek-om Chollet itd. svojovremeno su tako obezvrijedili i namjestali izbore u Iraku.
Onda su predlagali podjelu Iraka na tri djela: "Shiastan, Sunnistan i Kurdistan" i trazili da "njihovi ljudi" u vladi poguraju.
Srecom Iracki parlament se oduprio i Americki senat ali je i dan danas Irak haos zbog Americkog mjesanja.
Pitanje je sta ce reci Bosanski parlament o podjeli BiH, zna se kako ce Dodik i Covic glasati.
Dovoljno jos nekoliko Americki "Dritana" koji su prevarili glasace predstavljajuci se kao "pro-BiH" i ishod je poznat.
Sa druge strane, barem Schmidt nece se trebati nervirati vise kao u Gorazdu, odgovnosti preuzimaju prehrabri programski lideri sa pozitivnom pricom.
-
palermo
#59313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da u pravu si, SDP I NS ulaze sa Palermom u koaliciju ne sa HDZ-om pa ih stoga, kao sto ti rece, vala I ne treba biti briga sya neki HDZ ili Dragan ,kako se vec preziva, kaze.zabit_mehmedov wrote: ↑17/11/2022 23:58Najbolje bi bilo da da sutra reakcija stranaka bude: Posto nas je Covic nazvao bosnjackim strankama, eh sad necemo u vlast s njim, nek ide SDA, a mi cemo opoziciju jedno 30 - 40 godina dok se u hercegovini ne pojavi i ne stasa neka liberalna gradjanska stranka koja ce uzeti natpolovicnu vecinu u hrvatskom narodu i tek tad ce se stvriti uslovi da idemo u vlast.
Smijesno je koliko se potenciraju covic i dodik, jasno je svima da od njih ne treba nista posebno ocekivati, posebmo od dodika, covic je opet malo promijenio pricu u zadnje vrijeme, znamo kako je prije 8 godina govorio i prijetio da se vlast nece formirati dok se ne promijeni izborni zakon i osigura legitimni izbor hrvatskog clana predsjednistva putem posebne izborne jedinice i sl, to blokiranje je i proveo u djelo, no evo sada prica o programskoj koaliciji bez uvjetovanja, formiranju vlasti do bozica itd
mislim ne bi mu ja vjerovao ni da prica svaki dan o jednoj, jedinoj, suverenoj i gradjanskoj bih, no neki pomaci retoricki su primijetni, ne vidim druge logike osim da su ameri i njemu zavrnuli ruke i natjerali ga da bude proaktivniji
nemamo se mi sta baviti covicem i dodikom, s njima se valja boriti a jedini nacin borbe je uci u vlast s njima i naudrivat se, to nisu koalicije da se ne lazemo nego nuzna partnerstva
kako samo kmeče i spinuju sda hodžice i df sateliti, kad su oni odlazili u vlast sa istim ovim to je nuznost, a kad neko drugi ulazi to je izdaja u najavi, jad i cemer od kmečanja
ovi iz, trojke i partneri su jos vece budale ako se budu dokazivali i ulazili u rasprave sa ozaloscenom sda i df bratijom, neka ne trose vrijeme na to i neka se fokusiraju na to da im ne pokradu i ne pokupuju delegate po kantonima
a covic nije nimalo pogrijesio kad kaze bosnjacke stranke, to su sve stranke naravno ciji su clanovi, simpatizeri, glasači i kadrovi bošnjaci islamske, katolicke, pravoslavne vjeroispovijesti ili bosnjaci ateisti
Edit : a I dobro je sto se konacno vracamo nasem.prapocetku, svi smo mi Bosnjaci samo razlicite vjere....jeste li palermu to javili.....HDZ.-u ne morale, ta niste sa njim u koaliciji
-
zabit_mehmedov
#59314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jeste jeste, najbolje bi bilo da kazu covicu sram te bilo sad necemo s tobom, a onda da sda hoce al, nema kapaciteta i ruku da formira vlast sa hdz,
pa da onda opet ide kmecanje dajte nam koju ruku sto nam fali jer vlast se mora formirati i antidrzavno je ne ulaziti u vlast i sad hdzom jer oni su nezaobilazni,
i onda i ti i takvi kao ti ne bi sigurno rekli trojci svaka cast na principijelnosti, nego bi ih nazivali kukavicama, salonskim politicarima i sl
pa da onda opet ide kmecanje dajte nam koju ruku sto nam fali jer vlast se mora formirati i antidrzavno je ne ulaziti u vlast i sad hdzom jer oni su nezaobilazni,
i onda i ti i takvi kao ti ne bi sigurno rekli trojci svaka cast na principijelnosti, nego bi ih nazivali kukavicama, salonskim politicarima i sl
-
Spit_fire
#59315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta je sa trecom nogom HDZ?A_A_AKCIJA wrote: ↑17/11/2022 13:32 Da, čisti pragmatizam.
Uradimo šta možemo danas.
Zapad zna uzrok stanja. Tronožac.
Ne treba sumnjati u to.
Najnoviji dokaz je ova trgovina sa četvrtom rukomu DN, gdje će SDA podržati SNSD.
To su uradili prošli put, uradiće i sada.
I sada neko fakat konta da su na zapadu budale i da to ne kontaju? Zovete nas i kukate kako vam ruše državu, a vi im pomažete kad je najbitnije.
Evo, pitanje svima.
Da imate ovu situaciju, koga bi mijenjali?
Ja nez jel vi citate svoje postove..od HDZ ste napravili uber kul liberalni stranku
Ocekujem iduce izbore da dobiju makar jednog nacelnika u KS
Last edited by Spit_fire on 18/11/2022 00:17, edited 1 time in total.
-
palermo
#59316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne rece.mi jeste li javili vasim koalicinim ( jal palermu jal Draganu) da smo opet svi bosnjaci....zabit_mehmedov wrote: ↑18/11/2022 00:11 jeste jeste, najbolje bi bilo da kazu covicu sram te bilo sad necemo s tobom, a onda da sda hoce al, nema kapaciteta i ruku da formira vlast sa hdz,
-
sajber87
#59317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
1. Bice izmjena izbornog zakona to je potrebno svima, 99% izbor ce biti u parlamentu i svi zadovoljni sto se tice predsjednistva.Jordan1961 wrote: ↑17/11/2022 23:57 Evo da citiramo Cirila i njegovo biglisanje danas:
2.kandidatski status trazi i to jer se moraju ispostovati sve presude evropskog suda za ljudska prava. Izborni zakon koji cemo dobiti bice svjetlosnu godinu ispred ovog etnickog ludila koji imamo. Izborni zakon bice kompromis i sigurno nece biti ono sto zeli hdz ali nece biti ni ono sto trazi sdp nip ns df sda itd. Jedan zdrav kompromis u kojem ce svi morati malo da daju.
-
Spit_fire
#59318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Presude se nikad nece provesri bar ne mirnim putem..provest ce se samo one koje su u interesu HDZ i SNSDsajber87 wrote: ↑18/11/2022 00:251. Bice izmjena izbornog zakona to je potrebno svima, 99% izbor ce biti u parlamentu i svi zadovoljni sto se tice predsjednistva.Jordan1961 wrote: ↑17/11/2022 23:57 Evo da citiramo Cirila i njegovo biglisanje danas:
2.kandidatski status trazi i to jer se moraju ispostovati sve presude evropskog suda za ljudska prava. Izborni zakon koji cemo dobiti bice svjetlosnu godinu ispred ovog etnickog ludila koji imamo. Izborni zakon bice kompromis i sigurno nece biti ono sto zeli hdz ali nece biti ni ono sto trazi sdp nip ns df sda itd. Jedan zdrav kompromis u kojem ce svi morati malo da daju.
Vi mislite u EU sa dodatnim podjelama..evo samo sto nismo
-
sajber87
#59319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zabite citas mi mislizabit_mehmedov wrote: ↑17/11/2022 23:58Najbolje bi bilo da da sutra reakcija stranaka bude: Posto nas je Covic nazvao bosnjackim strankama, eh sad necemo u vlast s njim, nek ide SDA, a mi cemo opoziciju jedno 30 - 40 godina dok se u hercegovini ne pojavi i ne stasa neka liberalna gradjanska stranka koja ce uzeti natpolovicnu vecinu u hrvatskom narodu i tek tad ce se stvriti uslovi da idemo u vlast.
-
sajber87
#59320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kazes nece biti provedene bar ne mirnim putem, ok kako ti vidis rjesenje ovog bosanskog lonca. Daj mi konkretno rjesenjeSpit_fire wrote: ↑18/11/2022 00:27Presude se nikad nece provesri bar ne mirnim putem..provest ce se samo one koje su u interesu HDZ i SNSDsajber87 wrote: ↑18/11/2022 00:25
1. Bice izmjena izbornog zakona to je potrebno svima, 99% izbor ce biti u parlamentu i svi zadovoljni sto se tice predsjednistva.
Vi mislite u EU sa dodatnim podjelama..evo samo sto nismo
-
BAK-eV
-
Jordan1961
#59322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj' ne muti vodu bogati. Ni na jedno pitanje nisi odgovorio.sajber87 wrote: ↑18/11/2022 00:251. Bice izmjena izbornog zakona to je potrebno svima, 99% izbor ce biti u parlamentu i svi zadovoljni sto se tice predsjednistva.Jordan1961 wrote: ↑17/11/2022 23:57 Evo da citiramo Cirila i njegovo biglisanje danas:
-
Spit_fire
#59323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fino...kad se Mz fali da joj je stalo do nas i qrci se da moze sve, nek pocnu promjene izborne/politicke i svake druge...ALI PROMJENE KOJE CE VODIR U SMJERU DA BIH BUDE DEMOKRATSKA GRADJANSKA DRZAVA KO I OSTATAK EU...a ne promjene koje ce od BiH napravir plemensku zajednicu...
Ja stvarno ne mogu da se cudom nacudim u sta su vas ubijedili...cuj EU ..kakav EU kad idemo u suprotnom smjeru.
Isto kad te neko pita na otoci kako do carsije i
ti ga posaljes prema ilidzi..i on konta doce so carsije..samo sro u vasem slucaju vi znate gdje je carsija al se opet nadate da cete do iste doci iako idete u superotnom smjeru...
Car je go ljudi...mislim cujete li vi sebe? "Izbornim zakonom koji je dobio novu eticku podjelu i usput prekrsio jedno 5 zakona mi smo blize EU"
Last edited by Spit_fire on 18/11/2022 00:40, edited 2 times in total.
-
Spit_fire
#59324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zabit_mehmedov
#59325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa znaju oni to, vi ih kao partneri podsjecate na to evo vec 30 i kusur godina, sto da ih sad odmah podsjecamopalermo wrote: ↑18/11/2022 00:17Ne rece.mi jeste li javili vasim koalicinim ( jal palermu jal Draganu) da smo opet svi bosnjaci....zabit_mehmedov wrote: ↑18/11/2022 00:11 jeste jeste, najbolje bi bilo da kazu covicu sram te bilo sad necemo s tobom, a onda da sda hoce al, nema kapaciteta i ruku da formira vlast sa hdz,
nismo veslo sisali i ne sikirajte se, i nemojte misliti da cete na jeftine fore navuci nekoga da zatelazi sad kad se vlast pravi, da bi se zateglo pa puklo prije nego se i konstituisalo, pa da vi onda hadzije onda jos cetiri godine skidate kajmak zbog necije naivnosti
kad bude vakat doso, ako bude doso, zatelazit ce se, sad fino programi, evropski putevi itd, sredjivanje vlastite avlije i poboljsavanje prilike u istoj, ako hdz bude korektan ( u sta prvi sumnjam) dobro i jeste, kad dodje vakat da treba zagalamiti, zagalamit cemo
samo opusteno i u opoziciju, bilo bi lijepo da budete konstruktivni a ne da kmečite
Last edited by zabit_mehmedov on 18/11/2022 00:40, edited 1 time in total.