Ukrajina
- jednonogi_Jack
#134976 Re: Ukrajina
Mogu zamisliti ovog klovna i botoksiranog kako na mirovnim razgovorima okrenu priču o tome koju šminku koriste i koji je najbolji plastični hirurg.
- drug_profi
#134977 Re: Ukrajina
Jednog će dana, dok su još živi (nadam se), Rusija znati cijeniti čast i savjest ovih vojnika.jednonogi_Jack wrote: ↑17/11/2022 22:33Preko organizacije za ljudska prava Gulagu.net
Kao i bivši padobranac Pawel Filatjew koji je pobjegao u Francusku i napisao knjigu o invaziji Rusije na Ukrajinu "ZOV" (po vojnim oznakama na vozilima)
-
swanfilter
#134978 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑17/11/2022 22:46Jednog će dana, dok su još živi (nadam se), Rusija znati cijeniti čast i savjest ovih vojnika.jednonogi_Jack wrote: ↑17/11/2022 22:33
Preko organizacije za ljudska prava Gulagu.net
Kao i bivši padobranac Pawel Filatjew koji je pobjegao u Francusku i napisao knjigu o invaziji Rusije na Ukrajinu "ZOV" (po vojnim oznakama na vozilima)
Oce, oce. Ko i ovi nasi ovdje ...
- drug_profi
#134979 Re: Ukrajina
Nada zadnja umre.swanfilter wrote: ↑17/11/2022 22:50drug_profi wrote: ↑17/11/2022 22:46
Jednog će dana, dok su još živi (nadam se), Rusija znati cijeniti čast i savjest ovih vojnika.
Oce, oce. Ko i ovi nasi ovdje ...
A kad bolje razmislim, nek orkistan propadne. Ionako ga ograđuju svi visokom tarabom. I Ukrajina ce kad se ovo zavrsi. Eto ih tamo iza tarabe nek prave svoj svet kakav zele.
- jednonogi_Jack
#134980 Re: Ukrajina
Samo tarabu postaviti na pravo mjesto.drug_profi wrote: ↑17/11/2022 22:55Nada zadnja umre.
A kad bolje razmislim, nek orkistan propadne. Ionako ga ograđuju svi visokom tarabom. I Ukrajina ce kad se ovo zavrsi. Eto ih tamo iza tarabe nek prave svoj svet kakav zele.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- drndalo
#134982 Re: Ukrajina
Sifra:"Zabrinut"...drug_profi wrote: ↑17/11/2022 20:45Što?![]()
Nismo mi ba koljači, niti bi ikad mogli biti. Ubiti nemoćnog nožem. To su psihopate koje treba olovom lijeciti.
Mi smo bezopasni. Jedino ako nas stavis u situaciju đa ili bu... e onda nema garancija.
- Čitalac
#134983 Re: Ukrajina
Jedan od fenomena ovog rata je i poprilična sloboda s kojom mediji pišu o brojnim aferama koje, paralelno sa strahotama na frontu, drmaju Ukrajinu. Tako se početkom novembra saznalo da je preduzeće za puteve čija je „suvlasnica“ (49 %) fitnes instruktorka Jana Khlanta, za održavanje puteva u oblasti Dnipropetrovska, od početka ruske agresije od države dobilo čak 1,5 milijardi hrivni. Potom se ispostavilo da je instruktorka u najblaže rečeno bliskim odnosima sa šefom lokalne administracije Valentinom Rezničenkom s kojim provodi romantične vikende u Pragu i Berlinu. Pretpostavlja se da 51 odsto kompanije kontrolišu zloglasna braća Dubinski za kojima FBI traga zbog prevara u Kaliforniji. Agencija za borbu protiv korupcije započela je istragu.

- Distortion
#134984 Re: Ukrajina
Udara se i po Donjecku...
A i po Chaplyanki, skladiste municije himarisano.
Last edited by Distortion on 17/11/2022 23:33, edited 1 time in total.
- drndalo
#134985 Re: Ukrajina
Nista ne razapinjem, pitao me sta bih ja volio, ja napisao...eyesburn wrote: ↑17/11/2022 20:54nema potrebe da sad razapinjete lika koji je otpočetka jedan od aktivnijih proukrajinskih forumaša ovdje.PhilJacksonIzvala wrote: ↑17/11/2022 16:25
Ignorisi bolesnika. Nek se ostavi malo kurana i procita udzbenik biologije.
ne moramo se slagati s njim, tu je i moderacija na nam svima sudi, ali lik je na pravoj strani historije.
-
Vedoo
#134986 Re: Ukrajina
Prilog Radio Slobodna Evropa.
Artiljerci negdje kod Svatove.
https://www.rferl.org/a/ukraine-artille ... 35429.html
-
swanfilter
#134987 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑17/11/2022 22:55Nada zadnja umre.
Po pitanju Rusije ne zna covjek sta bi uradio nakon ovog. Gubitnici su svakako. Ostavis li Rusiju, oni se pomiriti nece sa time. Dokaz je onaj njihov Đogo. Raskomadis li ih, sutra ces imati hrpu Kadirova. Sa nukelarkom u rukama ...
- Gandalf
- Gandalf
#134989 Re: Ukrajina
Meni lično najjače epizode u ovom cijelom epskom sjebavanju rujana
- alijagoro
#134990 Re: Ukrajina
Pa rat jedino i jest zanimljiv,kad nisi direktno ukljucen
- drug_profi
#134991 Re: Ukrajina
"Karatelj"Vedoo wrote: ↑17/11/2022 23:24 Prilog Radio Slobodna Evropa.
-
zposao
#134992 Re: Ukrajina
Meni ovo malo pameti što imam između ušiju ne dopušta da tek tako lako prihvatim priču da je Rusima cilj isprovocirati reakciju NATOa i ući u otvoreni sukob.drug_profi wrote: ↑17/11/2022 01:20I šta bi?zposao wrote: ↑16/11/2022 01:30
Čim vjeruješ svojim očima a ne medijima riskiraš da postaneš štatijaznam tipa ruski četnik.
A to što nikakve logike i zdrava razuma nema da rusi šire rat i eskalaciju na nato, to ćemo zanemariti.
Šta bi sa onim dronom u centru zagreba?
Neko očajnički pokušava čitavu EU uvući u otvoreni sukob sa Rusijom da napravi WW3. Ne mislim da je to u interesu ni EU ni Rusiji.
Ostaje mi kao logičan izbor Ukrajina ili prijatelji preko bare...
NATO, EU i US spuštaju loptu i reaguju smireno i odgovorno.
A Rusi? Rusi na medijima likuju i pozivaju na rat protiv NATO.
Dapace oni bi voljeli da je raketa namjerno ispaljena na Poljsku.
Hoes li korigovati svoje sljepilo nekako ili ces ostati u svom svijetu maste?
I da, ako Rusi dobiju bilo kakav gain od ovog rata, eto ti njih opet za par godina, samo iskusniji i opremljeniji. Tad ih nece biti ovako lako pobijediti.
A ti dijeli RS-ove u svojoj zemlji, nemoj u tuđoj. Ukrajina ce odluciti do kad ce ratovati. I budi siguran da ce to biti samo njihova konacna odluka, ako treba uprkos svima.
Po meni je to debilna teza da debilnija ne može biti. A možda sam ja debil pa ne kontam. Ali evo sve čekam da me neko razuvjeri.
Samo da mi neko hoće pojasniti šta Putler dobija sa time ako uđe u rat i sa NATO zemljama, a već se mjesecima pati po Ukrajinskim pustopoljinama.
Haj mi samo neko objasni koja je logika širiti sukob do unedogled?
Moja logika (možda neinformirana) mi kaže da se Putleru digo kurac što mu je NATO čačko mečku pred vratima i naumio je otkinut dobar dio Ukrajine (većinom onaj dio gdje je većina rusofilno stanovništvo). Mislio je pregazit Ukrajinu ko plitak potok i za par dana se ušetat na majdan, ali nedade se..
Ali ako neko misli da će najveća zemlja svijeta koja je usput nuklearna sila povući se i reći "izvinite mi se malo zaigrali" meni to ne bi pilo vode.
Ne vidim načina kako bilo ko može uslovljavati bilo koju od nukleranih sila. Jedino ih tući sankcijama i izolacijama. A pobjediti ih u ratu, teži slučaj.
Uostalom, ako je Putler takav psihopata kakvim ga prikazuju, zašto misle da bi se mirno predao i ne iskoristio sav arsenal?
Ja ne mislim da se nasilnici tek tako predaju.
Sa druge strane mislim da i ukrajincima (pored toga što trpe nepravednu agresiju) nije svo maslo za ramazana. Svakakvih sranja je bilo i u njihovom dvorištu. Tako da ja nemam nekog za koga navijam između njih dvoje. Iskrenije rečeno, libo me tuki i za Rusiju i Ukrajinu ko Muju iz vica za Japan.
Ali mi je stalo da se rat završi što prije da nevini ljudi ne ginu i da se nestabilnost ne širi dalje svijetom. To naravno gledam djelomično i sebično da mi ne gori kuća.
E sad slobodno neka me neko razuvjeri i objasni na koji način se to Rusija može demontirati.
- drug_profi
#134993 Re: Ukrajina
Upravo. To je problem cije rjesenje vjerovatno sve agencije pokusavaju isplanirati.swanfilter wrote: ↑17/11/2022 23:33drug_profi wrote: ↑17/11/2022 22:55
Nada zadnja umre.
Po pitanju Rusije ne zna covjek sta bi uradio nakon ovog. Gubitnici su svakako. Ostavis li Rusiju, oni se pomiriti nece sa time. Dokaz je onaj njihov Đogo. Raskomadis li ih, sutra ces imati hrpu Kadirova. Sa nukelarkom u rukama ...
-
Osmi Socrates
#134994 Re: Ukrajina
Jesi li se to bogati nasikir'o?
Pravo mi te žao.
Pravo mi te žao.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#134995 Re: Ukrajina
cojk se nasikiro
-
kluz franjo
#134996 Re: Ukrajina
Mora se čovjek uvijek provjeriti... revidirati... AKO je negdje pogriješio.
A lijep je osjećaj kada se dobije potvrda.

Idemo dalje.
A lijep je osjećaj kada se dobije potvrda.
Sredina novembra...kluz franjo wrote: ↑07/05/2022 12:48 Ruski agresor "napreduje" k'o da im neki madner lično komanduje...
Kraj marta vs. početak maja
![]()

Idemo dalje.
- drug_profi
#134997 Re: Ukrajina
Ti ne pripadas ovdje.zposao wrote: ↑18/11/2022 00:31Meni ovo malo pameti što imam između ušiju ne dopušta da tek tako lako prihvatim priču da je Rusima cilj isprovocirati reakciju NATOa i ući u otvoreni sukob.drug_profi wrote: ↑17/11/2022 01:20
I šta bi?
NATO, EU i US spuštaju loptu i reaguju smireno i odgovorno.
A Rusi? Rusi na medijima likuju i pozivaju na rat protiv NATO.
Dapace oni bi voljeli da je raketa namjerno ispaljena na Poljsku.
Hoes li korigovati svoje sljepilo nekako ili ces ostati u svom svijetu maste?
I da, ako Rusi dobiju bilo kakav gain od ovog rata, eto ti njih opet za par godina, samo iskusniji i opremljeniji. Tad ih nece biti ovako lako pobijediti.
A ti dijeli RS-ove u svojoj zemlji, nemoj u tuđoj. Ukrajina ce odluciti do kad ce ratovati. I budi siguran da ce to biti samo njihova konacna odluka, ako treba uprkos svima.
Po meni je to debilna teza da debilnija ne može biti. A možda sam ja debil pa ne kontam. Ali evo sve čekam da me neko razuvjeri.
Samo da mi neko hoće pojasniti šta Putler dobija sa time ako uđe u rat i sa NATO zemljama, a već se mjesecima pati po Ukrajinskim pustopoljinama.
Haj mi samo neko objasni koja je logika širiti sukob do unedogled?
Moja logika (možda neinformirana) mi kaže da se Putleru digo kurac što mu je NATO čačko mečku pred vratima i naumio je otkinut dobar dio Ukrajine (većinom onaj dio gdje je većina rusofilno stanovništvo). Mislio je pregazit Ukrajinu ko plitak potok i za par dana se ušetat na majdan, ali nedade se..
Ali ako neko misli da će najveća zemlja svijeta koja je usput nuklearna sila povući se i reći "izvinite mi se malo zaigrali" meni to ne bi pilo vode.
Ne vidim načina kako bilo ko može uslovljavati bilo koju od nukleranih sila. Jedino ih tući sankcijama i izolacijama. A pobjediti ih u ratu, teži slučaj.
Uostalom, ako je Putler takav psihopata kakvim ga prikazuju, zašto misle da bi se mirno predao i ne iskoristio sav arsenal?
Ja ne mislim da se nasilnici tek tako predaju.
Sa druge strane mislim da i ukrajincima (pored toga što trpe nepravednu agresiju) nije svo maslo za ramazana. Svakakvih sranja je bilo i u njihovom dvorištu. Tako da ja nemam nekog za koga navijam između njih dvoje. Iskrenije rečeno, libo me tuki i za Rusiju i Ukrajinu ko Muju iz vica za Japan.
Ali mi je stalo da se rat završi što prije da nevini ljudi ne ginu i da se nestabilnost ne širi dalje svijetom. To naravno gledam djelomično i sebično da mi ne gori kuća.
E sad slobodno neka me neko razuvjeri i objasni na koji način se to Rusija može demontirati.
Jer ne razumijes ako se Rusija ne porazi, gorice ti kuca. Za godinu ili pet. Ali hoce sigurno.
Imas ne djelomicno sebicno, vec potpuno sebicno misljenje.
Pametan covjek bi razumio da se ovdje brani svjetski poredak, povelja UN, itd tako te gluposti.
Takođe bi razumio da Rusiji ne smijes popustati jer ce to tumaciti kao slabost i doci ce po jos.
Takođe bi znao da se nasilnik odvikava od nasilja samo dobrim batinama.
Rusija se moze poraziti, dapace je vec porazena, samo nece to da prihvate pa ce ih poginuti jos 100.000.
Nuklearno oruzje imaju jos mnogi osim njih. Ako ce njime prijetiti, a mi se radi toga sasrati, onda je problem do nas.
A kako to rusi zele eskalaciju?
Pa tako sto je to jedini scapegoat na koji mogu opstati. Jbg ratovali smo protiv cijelog svijeta. Srbi i Kosovo, ta prica.
I vidi se po reakciji ruskih medija na vijest o poginulim u Poljskoj. Euforija kod propagandista i na drustvenim medijima.
-
zposao
#134998 Re: Ukrajina
Šta si htio sa ovim reći?
Ostalo sam manje više razumio.
- drug_profi
#134999 Re: Ukrajina
- hatemondays
#135000 Re: Ukrajina
Cim imas Z u nicku odmah je problem , zamisli mene hatemondayz odmah bi me spyops-opsspy ekipa provalila. Ima tamo anmo onaj forum/i pa se zabrinjavaj i sekiraj tamo. Pusti nas pacenike da se znojimo ovdje. Da to pojednostavimo zamisli udjes u kafanu a gazdu, pjevaljku i goste ne gotivis koji ces racku tu idi bre na svoju muziku i uzivaj i opusti se.