Demokratska fronta Željko Komšić

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#57301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 21:33
Chmoljo wrote: 17/11/2022 21:30

šta je tačno budalaština? jesam nešto slagao?

ah da, da imaš šta odgovoriti, čitali bi sada ponjavu od teksta. utjeha vidjeti da imaš bar malo obraza.

bar malo.
Kada to...koje godine??
selektivno pamćenje, jelde? kada je hankica iz SDPa prešla u DF, digla rukicu za obaranje vlade Fikreta Musića i potom joj se misteriozno sin zaposlio...

sad je samo pitanje ko je završio to i Backovića, Čardžića i ostale misteriozno obogaćene, Kifla ili Asim. i s kim je Željko sada bliži. sa Kiflom ili Asimom.
lerdi

#57302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

saabsa wrote: 17/11/2022 17:19
lerdi wrote: 17/11/2022 16:52
:lol: :lol: :lol:
E čuj SDA platila DF-u kampanju. Pa jel moguće da se ova glupost još uvijek vrti? Jesu li možda turske pare u pitanju? :lol: :lol:

I dobar ti hms.ba link. Sve po pravilima službe :D
Raspitaj se u stranci, hoće i ljudi iz vrha stranke svašta posle par čašica ispričati...
Bitno da si ti gledao link (by the way,prvi nakon što u Google uneseš Komšić obraz) a ne đon koji se nalazi na njemu pokazan prstom...
E čuj raspitaj se u stranci. Vjerujem ja tebi da su ove nebuloze došle od ljudi iz vrha stranke al ta stranka sigurno nije DF. Ovo je na nivou one pričaju žene po brijačnici. Pa DF-ove kampanje su jeftinije od kampanja mnogih drugih stranaka. Mislim da te 2018. godine nisu imali ni među 10 najskupljih kampanja. Ove godine su puno više potrošili ali opet puno manje nego npr. SDP ili NIP. Ne zna se ko je gori. Ovi što vam pune glave nebulozama ili vi koji pušite ovakve priče.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/11/2022 21:37

Kada to...koje godine??
selektivno pamćenje, jelde? kada je hankica iz SDPa prešla u DF, digla rukicu za obaranje vlade Fikreta Musića i potom joj se misteriozno sin zaposlio...

sad je samo pitanje ko je završio to i Backovića, Čardžića i ostale misteriozno obogaćene, Kifla ili Asim. i s kim je Željko sada bliži. sa Kiflom ili Asimom.
2013 godine ponavljam DF nije bio parlamentarna stranka jer je te godine tek osnovan. Sta su te godine radili pojedini poslanici savrseno me boli kurac ali znam sta su radili nakon prvih izbora. Ako ti je jedini argument protiv DF to sa Hankom i njenim sinom koji uzgred recimo nije primljen na konkursu na FPN 2013 nego kcerka Sanja Durakovic ali takve stvari se ne spominju jer ne idu uz imidz.....
Zato sam i napisao da su tvoji postovi cisto smece i mozes ih prodavati djecici po parkovima pa mozda ih i ubjedis u nesto!
Chmoljo

#57304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 21:48

2013 godine ponavljam DF nije bio parlamentarna stranka jer je te godine tek osnovan. Sta su te godine radili pojedini poslanici savrseno me boli kurac ali znam sta su radili nakon prvih izbora. Ako ti je jedini argument protiv DF to sa Hankom i njenim sinom koji uzgred recimo nije primljen na konkursu na FPN 2013 nego kcerka Sanja Durakovic ali takve stvari se ne spominju jer ne idu uz imidz.....
Zato sam i napisao da su tvoji postovi cisto smece i mozes ih prodavati djecici po parkovima pa mozda ih i ubjedis u nesto!
:lol:
Štimali su se, kako tvrde izvori našeg lista, i uslovi za mjesto viceguvernera na koje je imenovana kćerka sarajevske profesorice Hanke Vajzović, odnedavno visoke dužnosnice Demokratske fronte Željka Komšića.

Riječ je o Ernadini Bajrović, koju je Upravno vijeće Centralne banke BiH imenovalo za viceguvernerku CBBiH za administraciju i finansije, kako se tvrdi, na zahtjev upravo Željka Komšića. Štimani su i drugi konkursi, kao naprimjer, za mjesto viceguvernera koje sadašnji viceguverner Rožić nije ispunjavao u vrijeme kada je bio imenovan na tu dužnost.
to je ta kontrola SDA. :lol:
lerdi

#57305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Kada to...koje godine??

Ne bi da kvarim idilu al kod tebe je malo selektivno pamćenje tj. jebe te vremenska komponenta. Vlada koju je Konaković napravio a za koju je Hanka digla ruku je formirana mjesecima prije nego se formirao DF. Vlada u novembru 2012., a DF u aprilu 2013. Skoro pola godine je razlike između ta dva događaja. Opet konstrukcije iz glave prezentujete kao činjenice.
hrasno38

#57306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

lerdi wrote: 17/11/2022 21:53

Ne bi da kvarim idilu al kod tebe je malo selektivno pamćenje tj. jebe te vremenska komponenta. Vlada koju je Konaković napravio a za koju je Hanka digla ruku je formirana mjesecima prije nego se formirao DF. Vlada u novembru 2012., a DF u aprilu 2013. Skoro pola godine je razlike između ta dva događaja. Opet konstrukcije iz glave prezentujete kao činjenice.
Mala ispravka DF je osnovan 2013, 7 Aprila. ali nista ne mijenja to sto si ti napisao
Chmoljo

#57307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 17/11/2022 21:53

Štimali su se, kako tvrde izvori našeg lista, i uslovi za mjesto viceguvernera na koje je imenovana kćerka sarajevske profesorice Hanke Vajzović, odnedavno visoke dužnosnice Demokratske fronte Željka Komšića.

Riječ je o Ernadini Bajrović, koju je Upravno vijeće Centralne banke BiH imenovalo za viceguvernerku CBBiH za administraciju i finansije, kako se tvrdi, na zahtjev upravo Željka Komšića. Štimani su i drugi konkursi, kao naprimjer, za mjesto viceguvernera koje sadašnji viceguverner Rožić nije ispunjavao u vrijeme kada je bio imenovan na tu dužnost.
evo i za tebe.

inače, kada pričamo o centralnoj banci pričamo o konkursima gdje se unaprijed znaju primljeni i pričamo o radnim mjestima sa pretjeranim primanjima.

ali dobro, Hankica je iz ubjeđenja oborila Musićevu vladu, aha :lol:
hrasno38

#57308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/11/2022 21:53
hrasno38 wrote: 17/11/2022 21:48

I ovo drugo sto si naveo je bilo prije osnivanja DF-a.....dakle SDP kuhinja! :lol: :lol:
Chmoljo

#57309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 21:57
Chmoljo wrote: 17/11/2022 21:53

I ovo drugo sto si naveo je bilo prije osnivanja DF-a.....dakle SDP kuhinja! :lol: :lol:
ipak nemaš obraza.

nije ni čudo obzirom gdje sam radiš :D vrana vrani oči ne vadi :D
hrasno38

#57310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/11/2022 22:00
hrasno38 wrote: 17/11/2022 21:57

ipak nemaš obraza.

Cisto procitaj iz znatizelje biografiju te osobe koju si spomenuo....

https://www.cbbh.ba/Content/Read/126?lang=hr

I samo uzred da te i kazem da ne poznajem ni sina ni kcerku Hanke niti sam ih ikada u zivotu vidio ali ako nekome svoj poslovni uspon mogu da zahvale onda je to SDP a ne DF. Sto se tice obraza uvijek se kaze "ne gledaj sta ti kazu nego tko ti kaze"! A tamo gdje ja radim nisam dosao uz pomoc ijedne stranke nego na stakama direktno sa ratista
sarlo

#57311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarlo »

Point. wrote: 17/11/2022 18:56 Uvijek, uvijek ista priča.
Kosa mi se na glavi dize i strasno me ljuti kad vidim da idioti postaju cjenjeni ljudi.
pemanapemani

#57312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Dobro, greska, Komsic i drugi koji su srusili SDP Vladu KS za nekoliko mjeseci su osnovali DF i od tada na svim nivoima, od opcine do drzave, primarno biraju SDA.

Da je Komsic principjelan i da je istina nebuloza o kontroli i ucjenjivanju SDA, onda bi DF koalirao sa SDA samo na drzavnom nivou, a na svim ostalim nivoima nastojao raskrinkati kriminalnu hobotnicu.

Ali jok, Komsic relativizira poteze oko revizije presude protiv Srbije, Mostarskog sporazuma, a aferu respiratori proglasava obezglavljivanjem Bosnjaka.
hrasno38

#57313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

pemanapemani wrote: 17/11/2022 22:22 Dobro, greska, Komsic i drugi koji su srusili SDP Vladu KS za nekoliko mjeseci su osnovali DF i od tada na svim nivoima, od opcine do drzave, primarno biraju SDA.

Da je Komsic principjelan i da je istina nebuloza o kontroli i ucjenjivanju SDA, onda bi DF koalirao sa SDA samo na drzavnom nivou, a na svim ostalim nivoima nastojao raskrinkati kriminalnu hobotnicu.

Ali jok, Komsic relativizira poteze oko revizije presude protiv Srbije, Mostarskog sporazuma, a aferu respiratori proglasava obezglavljivanjem Bosnjaka.
Ma nije tacno lazes! 2014 nakon izbora samo su pola godine bili sa SDA i razisli se u junu 2015 i u tom mandatu vise nisu bili u koaliciji. Znaci pola svoje stranacke istorije su bili sa SDA a pola nisu. Nevjerovatno je kakve bezobrazluke i lazi ti pises.
Gdje je to DF i Zeljko relativizirao presudu, o mostarskom sporazumu je sve receno u pregovrima prije izbora a DF je prvi trazio smjenu Novalica radi afere respiratori. Mojne tog laganja i bezobrazluka ali Dino Konakovic i njegova bagra potpomognuta pojedinicima iz Njihove stranke
Last edited by hrasno38 on 17/11/2022 22:32, edited 1 time in total.
Chmoljo

#57314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:06
Chmoljo wrote: 17/11/2022 22:00

ipak nemaš obraza.

I samo uzred da te i kazem da ne poznajem ni sina ni kcerku Hanke niti sam ih ikada u zivotu vidio ali ako nekome svoj poslovni uspon mogu da zahvale onda je to SDP a ne DF. Sto se tice obraza uvijek se kaze "ne gledaj sta ti kazu nego tko ti kaze"! A tamo gdje ja radim nisam dosao uz pomoc ijedne stranke nego na stakama direktno sa ratista
pa da, u instituciji gdje rade kćerke Čovića, Momčila Krajišnika i ostalih prvaka, sasvim slučajno se progurala na tu poziciju nakon mamine ručice. ako nije prošlo za sina, prošlo je za kćerku, jebaji ga.

a poznato je da su tu kod tebe direktno ljude sa ratišta primali. :lol: :lol: :lol: samo je trebalo štake pokazati. :lol:
hrasno38

#57315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/11/2022 22:28
hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:06

pa da, u instituciji gdje rade kćerke Čovića, Momčila Krajišnika i ostalih prvaka, sasvim slučajno se progurala na tu poziciju nakon mamine ručice. ako nije prošlo za sina, prošlo je za kćerku, jebaji ga.

a poznato je da su tu kod tebe direktno ljude sa ratišta primali. :lol: :lol: :lol: samo je trebalo štake pokazati. :lol:
Dadji momcino pa mi to u lice reci ako imas muda.
Chmoljo

#57316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

uf, kakav argument. :D

hoš pucat, il štakom udarat?
hrasno38

#57317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 17/11/2022 22:35 uf, kakav argument. :D

Ja sam ti svoje rekao
kluz franjo

#57318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

DF-ŽK. SDA projekat za čuvanje SDA na vlasti
ŽK i među ostalim Hanka Vajzović napuštaju 2012. SDP u trenutku kada se planira izbacivanje SDA iz koalicije i vlasti.
21.08.2012.
Kantonalni odbor SDP-a bi danas trebao održati sjednicu nakon koje će se očitovati o novonastaloj situaciji. No, kakav god bude stav SDP-a o odlasku profesorice Vajzović, to neće utjecati na već započete pregovore ostalih stranaka oko formiranja nove skupštinske većine i nove vlade. Tu dolaze u obzir svi osim SDP-a i SBB-a, kaže u razgovoru za Klix.ba Amir Zukić, generalni sekretar SDA-a i zastupnik u Skupštini KS.

"Ne samo izlaskom Hanke Vajzović nego i ranije je bilo problema, evo prošlo je cjelo ljeto, a oni se nisu uključili u rješavanje bilo kavih problema u Sarajevu. U SDA-u su imali konstruktivnu opoziciju", ustvrdio je Zukić.
21.11.2012.
"Ekspertska" vlada KS sa rukicom Hanke Vajzović
Poslanici Skupštine KS sa 18 glasova podržali vladu premijera Suada Zeljkovića kojeg je kandidirala SDA koja se ovim vraća u vlast
Damir Marjanović (1974) za ministra je predložen od sada nezavisne skupštinske zastupnice Hanke Vajzović.
15.02.2013.
Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH ima dovoljan broj glasova za pokretanje pitanja vitalnog nacionalnog interesa pred Ustavnim sudom FBiH, a povodom izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH u Zastupničkom domu.

Prema sadašnjim informacijama, devetero delegata iz SDA pridružili su se nezavisni kandidati Hanka Vajzović i Ekrem Prošić te delegat NHI-a Mukadesa Anadolac.
21.03.2013.
SDA opstruiše popunjavanje Ustavnog suda i time sprječava odlučivanje o VNI u vezi Vlade FBiH.
Amir Zukić: Klub Bošnjaka će se pozvati na zaštitu vitalnog interesa
“Mi ne želimo sudiju koji ima felera i mana jer će taj sudija sutra trebati objektivno, uz pravno znanje, donositi odluke. Džihanović u postupku odabira pokazuje da ne može biti objektivan”, dodao je naš sagovornik.
Zbog svega ovoga će se, navodi on, 12 delegata u Klubu Bošnjaka (devetero iz SDA, nezavisni kandidati Hanka Vajzović i Ekrem Prošić te delegat NHI-a Mukadesa Anadolac) pozvati na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.
Zukić kaže kako ovo ne znači totalnu blokadu kao što mnogi tako žele predstaviti jer je proces izbora kandidata za popunu Ustavnog suda FBiH traje već pet godina.
07.04.2013.
Formalizacija projekta ŽK-DF sa poznatim imenima
Tokom dvosatnog zasijedanja imenovano je troje potpredsjednika DF: Hanka Vajzović, Milan Mandilović i Karolina Karačić.
Od začetka ideje pa sve do danas, DF-ŽK je uvijek bio tu da održi SDA na vlasti.
hrasno38

#57319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

I sve to sto si naveo se desavalo kada DF jos uvijek nije postojao! Dovidjento Njofra!
Chmoljo

#57320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:35
Chmoljo wrote: 17/11/2022 22:35 uf, kakav argument. :D

Ja sam ti svoje rekao
ne tučem ljude na štakama, jbg :D
Nebozemlja

#57321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nebozemlja »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:44 I sve to sto si naveo se desavalo kada DF jos uvijek nije postojao! Dovidjento Njofra!
Malo se ludi pravimo. Ništa novo od željkovaca.
Chmoljo

#57322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:44 I sve to sto si naveo se desavalo kada DF jos uvijek nije postojao! Dovidjento Njofra!
pa da. imenovo u vrh stranke ljude koji su se par dana prije kompromitovali. time je DF čist.

štake su ti i među ušima meščini.
MuaDib

#57323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

DF kao samoproglašena perjanica borbe za građansku državu, donosi zaključak kojim u potpunosti sebe raskrinkava kao prevaru, jer odluku o učešću u vlasti podređuje raspletom u Domu naroda. :-) :-)
hrasno38

#57324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Nebozemlja wrote: 17/11/2022 22:48
Nemamo se sta praviti ludi.....DF je ponavljam osnovan 07.04.2013 godine a prvi put usao kao stranka u vlast nakon izbora 2014 godine. Dakle uzalud se trudite jer ako pocnemo da vadimo aferime NiP-ovaca prije NiP-a necemo zavrsiti za mjesec dana.
Nebozemlja

#57325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nebozemlja »

hrasno38 wrote: 17/11/2022 22:51
Nebozemlja wrote: 17/11/2022 22:48

Nemamo se sta praviti ludi.....DF je ponavljam osnovan 07.04.2013 godine a prvi put usao kao stranka u vlast nakon izbora 2014 godine. Dakle uzalud se trudite jer ako pocnemo da vadimo aferime NiP-ovaca prije NiP-a necemo zavrsiti za mjesec dana.
Objasnio ti je čovjek gore sve. A NiP me ne zanima, nije tema o njima nego o građanskim licemjerima.
Post Reply