Ne prebacuj odmah pricu na krimosa bakira. Ovdje ti se gadi DF a NiP ti se ne gadi ali je ko biva mafija. Od mafije se svakome gadi ali ne i tebi.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Altsa
#57226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- vee-jay
#57227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dokazi da je iko ista od HDZ uslova po pitanju drzave -- PRIHVATIO.palermo wrote: ↑17/11/2022 11:48 Da ne odgovaram posebno ni zemi evilu, ni wee-jay, ni Panakondi...ja ću ovako, a pa ko se nađe, nađe.
Dakle, imamo priču o tronošcu....moje pitanje, je li sa osmorkom, rušimo tronožac. Moj odgovor je, ne rušimo, nego samo mijenjamo jednu nogu tronošca, koji ostaje čvrst i stabilan, jedino što sad i mi priznajemo, da nema stolice do tronošca. Možda će ta nova noga biti bolja,manje kriminalna i šta ti već, moguće, a možda i ne. Al da ne ulazim u to.
Kakva god da je, kao posljedice imamo ovo. Dakle, SDP i NS priznaju i preuzimaju ulogu zaštitnika i tumača bošnjačkih interesa. Što znači, da prestaju biti multietničke stranke (makar i na deklarativnoj razini) i kao takve, na bilo koji način i privlačne i Hrvatu i Srbinu. O pluralizmu, imamo pluralizam ali omeđen etničkim granicama. Što suštinski nije ništa drugo, nego prihvatanje one stare HDZ-ove teze, vidjeli bi da smo i mi Hrvati pluralni kad bi nam dali treći entitet. I bili bi u pravu, eno u Kantonu 10 sve puca od pluralnosti. Baš kao i u Kantonu Sarajevo (ovo ozbiljno kažem). Jedini problem je što je u oba slučaja pluralnost omeđena etničkim kirterijima. I kroz osmorku se to prihvata kao legitimni i jedini način demokratije na ovim prostorima. Nije problem što to NiP prihvata (šta god ja mislio o NiP-u) problem je što to prihvataju SDP i NS. O daljnjim konsekvencama legitimiziranja ovakvih politika valjda nije potrebno govoriti. Al eto, za one iz zadnjih redova, daljnja dezintegracija države, odnosno svođenje države Bosne i hercegovine na praznu ljušturu bez ovlasti, ingerencija, bez ikakve budućnosti
Dakle, da sumiram, SDP ( a sa njim i NS) su qrc od ovce, stranke koje ne vide dalje od nosa, i ne vide niti su svjesni historijske odgovornosti koju nose.
Tužno je, al zaista je tužno, da jedan hard (moglo bi se reći jastreb) SDA politike, Šemso Mehmedović mora učiti ove iz SDP-a i NS_a o konsekvencama ovoga što oni rade.
Dokazi.
- dr_Evil
#57228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NiP mi se ne gadi jer ih jos nisam uhvatio sa rukama u medu, sto ne znaci da nece, a kad se to desi gadit ce mi se. Ali sam kao sto rekoh impresioniran da se napokon pojavio jedan politicar koji je u stanju parirati SDA-u. Do sada je ovo sve bilo mlako i u rukavicama, ne ide to na naskim krsovitim zaostalim krajevima.
Ali nikad ne bih glasao za NiP, previse su desno za moj taste, ljevicar i liberal sam po prirodu.
NiP gledam kao pedere. Imaju sva prava i dobro je da ih ima treba ih podrzavati, ali nikoga ne nagovaram da bude peder. Pa tako ne glasam za NiP.
-
palermo
#57229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije mi baš jasno šta me pitaš. Kako god, nemam nikakvih dokaza, ali nisam o tome ni pisao.vee-jay wrote: ↑17/11/2022 12:01Dokazi da je iko ista od HDZ uslova po pitanju drzave -- PRIHVATIO.palermo wrote: ↑17/11/2022 11:48 Da ne odgovaram posebno ni zemi evilu, ni wee-jay, ni Panakondi...ja ću ovako, a pa ko se nađe, nađe.
Dakle, imamo priču o tronošcu....moje pitanje, je li sa osmorkom, rušimo tronožac. Moj odgovor je, ne rušimo, nego samo mijenjamo jednu nogu tronošca, koji ostaje čvrst i stabilan, jedino što sad i mi priznajemo, da nema stolice do tronošca. Možda će ta nova noga biti bolja,manje kriminalna i šta ti već, moguće, a možda i ne. Al da ne ulazim u to.
Kakva god da je, kao posljedice imamo ovo. Dakle, SDP i NS priznaju i preuzimaju ulogu zaštitnika i tumača bošnjačkih interesa. Što znači, da prestaju biti multietničke stranke (makar i na deklarativnoj razini) i kao takve, na bilo koji način i privlačne i Hrvatu i Srbinu. O pluralizmu, imamo pluralizam ali omeđen etničkim granicama. Što suštinski nije ništa drugo, nego prihvatanje one stare HDZ-ove teze, vidjeli bi da smo i mi Hrvati pluralni kad bi nam dali treći entitet. I bili bi u pravu, eno u Kantonu 10 sve puca od pluralnosti. Baš kao i u Kantonu Sarajevo (ovo ozbiljno kažem). Jedini problem je što je u oba slučaja pluralnost omeđena etničkim kirterijima. I kroz osmorku se to prihvata kao legitimni i jedini način demokratije na ovim prostorima. Nije problem što to NiP prihvata (šta god ja mislio o NiP-u) problem je što to prihvataju SDP i NS. O daljnjim konsekvencama legitimiziranja ovakvih politika valjda nije potrebno govoriti. Al eto, za one iz zadnjih redova, daljnja dezintegracija države, odnosno svođenje države Bosne i hercegovine na praznu ljušturu bez ovlasti, ingerencija, bez ikakve budućnosti
Dakle, da sumiram, SDP ( a sa njim i NS) su qrc od ovce, stranke koje ne vide dalje od nosa, i ne vide niti su svjesni historijske odgovornosti koju nose.
Tužno je, al zaista je tužno, da jedan hard (moglo bi se reći jastreb) SDA politike, Šemso Mehmedović mora učiti ove iz SDP-a i NS_a o konsekvencama ovoga što oni rade.
Dokazi.
Nego, reci ti meni, je li sada osmorka (dakle, uključujući i SDP i NS) treća noga tronošca ? Ne tražim nikakve dokaze, samo mi reci šta ti misliš.
- dr_Evil
#57230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima istine u tom sto zboris, i slazem se s tobom, osim za Semsu, Semso je fulio temu, ideju i pouku.palermo wrote: ↑17/11/2022 11:48 Da ne odgovaram posebno ni zemi evilu, ni wee-jay, ni Panakondi...ja ću ovako, a pa ko se nađe, nađe.
Mjenjamo jednu nogu tronosca, i nadam se da ce SDP uspjeti ipak ispregovarati barem neku poziciju Hrvata ili Srba(na drzavnoj) i zaljuljati tronozac.
Istovremeno makar ta jedna noga tronosca moze enormno znaciti ako uspijemo dobiti vertikalu u vlasti, razvojne projekte sa razine federacije na kantone koje drzi "govnorka". Takodjer moze mnogo znaciti zamjena u sigurnosnim agencijama i rusenje duboke drzave, pa makar to bilo na teritoriju sa bosnjackom vecinom.
Ako ne udju u vlast, dobit cemo samo jos 4 godine istog kriminala, a oni ce biti kaznjeni na sljedecim izborima, potopit ce ih rezim.
A takodjer ne ulaskom u vlast, nece dokazati nista, tronozac ostaje gdje jeste. Sta je poenta ne ulaska? Ono WTF
- Pandakonda
#57231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mali osvrt na pricu o tronoscu. Cinjenica jeste da ti ne mozes odjednom ugasiti tronozac nego moras ici postepeno. U ovom izbornom ciklusu ti imas priliku izbiti dvije noge, SNSD i HDZ. Na prvu izgleda kao da ti mjenjas SDA tronozac sa osam stranaka ali da bi promijenio igru prvo je moras igrati. Ocigledno da stajanje po strani nista nije promijenilo niti se razmisljanje građana promijenilo sto nam izbori pokazuju.
SDP i NS moraju biti svjesni svojih mogucnosti kao progresivnih stranaka i naivno je ocekivati da bi one u iducih 10ak godine mogli sami uzeti vlast bez pomoc ostalih stranaka. Tronozac je u sustini sam dejtonski sistem koji neces jos dugo moci mjenjati. Od toga se ne moze pobjeci, ali sigurno mozes promijeniti aktere da vidis ko bolje radi.
SDP i NS moraju biti svjesni svojih mogucnosti kao progresivnih stranaka i naivno je ocekivati da bi one u iducih 10ak godine mogli sami uzeti vlast bez pomoc ostalih stranaka. Tronozac je u sustini sam dejtonski sistem koji neces jos dugo moci mjenjati. Od toga se ne moze pobjeci, ali sigurno mozes promijeniti aktere da vidis ko bolje radi.
-
Vaya
#57232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od ovog nema nista...dr_Evil wrote: ↑17/11/2022 12:14Ima istine u tom sto zboris, i slazem se s tobom, osim za Semsu, Semso je fulio temu, ideju i pouku.palermo wrote: ↑17/11/2022 11:48 Da ne odgovaram posebno ni zemi evilu, ni wee-jay, ni Panakondi...ja ću ovako, a pa ko se nađe, nađe.
Mjenjamo jednu nogu tronosca, i nadam se da ce SDP uspjeti ipak ispregovarati barem neku poziciju Hrvata ili Srba(na drzavnoj) i zaljuljati tronozac.
Istovremeno makar ta jedna noga tronosca moze enormno znaciti ako uspijemo dobiti vertikalu u vlasti, razvojne projekte sa razine federacije na kantone koje drzi "govnorka". Takodjer moze mnogo znaciti zamjena u sigurnosnim agencijama i rusenje duboke drzave, pa makar to bilo na teritoriju sa bosnjackom vecinom.
Ako ne udju u vlast, dobit cemo samo jos 4 godine istog kriminala, a oni ce biti kaznjeni na sljedecim izborima, potopit ce ih rezim.
A takodjer ne ulaskom u vlast, nece dokazati nista, tronozac ostaje gdje jeste. Sta je poenta ne ulaska? Ono WTF
-
palermo
#57233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Političko rukovodstvo jedne multietničke stranke koje ima viziju bi unaprijed postavilo ovaj uslov idemo u Koaliciju i sa SDA (ili NiP-om) svejedno i sa HDZ-om pod uslovom da dobijemo određen broj ministara i iz hrvatske i bošnjačke i srpske kvote.. Razlog je jednostavan jer mi predstavljamo i Bošnjake i Hrvate i Srbe. To su principi...to je ideologija (koja se na ovom forumu zanemaruje, a osnova je političkog djelovanja).....
Ovako, napisah ti već....
-
Vaya
#57234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci NS moze ili da trazi da ima jednog ministra Srbina na drzavnom i jednog ministra Hrvata na federalnom nivou i da odmah ispadnu iz kombinacija za vlast ilipalermo wrote: ↑17/11/2022 12:24Političko rukovodstvo jedne multietničke stranke koje ima viziju bi unaprijed postavilo ovaj uslov idemo u Koaliciju i sa SDA (ili NiP-om) svejedno i sa HDZ-om pod uslovom da dobijemo određen broj ministara i iz hrvatske i bošnjačke i srpske kvote.. Razlog je jednostavan jer mi predstavljamo i Bošnjake i Hrvate i Srbe. To su principi...to je ideologija (koja se na ovom forumu zanemaruje, a osnova je političkog djelovanja).....
Da se uklope u 1/8 od 1/3 vlasti koja ce pripasti Bosnjacima...
Cik pogodi sta ce izabrati...
Biti opozocija dugo vremena je vrlo zeznuta stvar...
- vee-jay
#57235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Citav tvoj post opisuje kako SDA vec 30 godina zajedno sa HDZom vlada u ovoj drzavi.
(Na zalost, DF je pristala da udje u tu vlast -- i pazi koji joj je bio argument: "jer ne vjerujemo da ce se SDA tako dobro boriti protiv HDZ IZa i za ANP".)
I onda napises TEZU: da ce Osmorka isto tako samo zamjeniti SDA.
I to jos onda sve uz narativ "vidis da su isti".
I onda trazis od mene da pricamo u toj virtualnosti koja nema NITI JEDNU CINJENICU.
Mi NE ZNAMO sta ce biti i kako ce biti ako/kada Osmorka napravi vlast sa HDZom.
Jedino sto MI ZNAMO: je sta stranke govore i njeni mediji.
I imamo neke REZULTATE: SDA+DF+HDZ(+SNSD) na federalnoj i drzavnoj razini i Trojke na kantonalnoj razini.
I valjda trebamo na osnovu tih rezulatata graditi svoje misljenje a ne na osnovu rekla-kazala i "vidi mu glave".
Ti vjerujes vise SDA i njenim medijima -- i to je OK.
Ja vise povjerenja imam u SDP -- i vjerujem kada se izbaci SDA iz vlasti da ce se brzo moci primjetiti pozitivni rezultati rada nove vlade.
I sustinski vjerujem da ce to doprinijeti i SDA.
Ali najvise vjerujem da ce to donijeti neke pozitivnije korake u drustvu - koje su prijeko potrebne.
-
palermo
#57236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam napisao da su isti (jer to ne znam) al nije ni bitno. Uglavnom nisi mi odgovrio na pitanje, ili možda i jesi, samo nećeš eksplicite da napišeš.vee-jay wrote: ↑17/11/2022 12:35Citav tvoj post opisuje kako SDA vec 30 godina zajedno sa HDZom vlada u ovoj drzavi.
(Na zalost, DF je pristala da udje u tu vlast -- i pazi koji joj je bio argument: "jer ne vjerujemo da ce se SDA tako dobro boriti protiv HDZ IZa i za ANP".)
I onda trazis od mene da pricamo u toj virtualnosti koja nema NITI JEDNU CINJENICU.
I imamo neke REZULTATE: SDA+DF+HDZ(+SNSD) na federalnoj i drzavnoj razini i Trojke na kantonalnoj razini.
I valjda trebamo na osnovu tih rezulatata graditi svoje misljenje a ne na osnovu rekla-kazala i "vidi mu glave".
Ja vise povjerenja imam u SDP -- i vjerujem kada se izbaci SDA iz vlasti da ce se brzo moci primjetiti pozitivni rezultati rada nove vlade.
Ali najvise vjerujem da ce to donijeti neke pozitivnije korake u drustvu - koje su prijeko potrebne.
Sjećaš se one priče o promjeni paradigme.......e, ne mijenja se paradigma....
-
palermo
#57237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izabrat će šta oni žele.....Vaya wrote: ↑17/11/2022 12:34Znaci NS moze ili da trazi da ima jednog ministra Srbina na drzavnom i jednog ministra Hrvata na federalnom nivou i da odmah ispadnu iz kombinacija za vlast ilipalermo wrote: ↑17/11/2022 12:24
Političko rukovodstvo jedne multietničke stranke koje ima viziju bi unaprijed postavilo ovaj uslov idemo u Koaliciju i sa SDA (ili NiP-om) svejedno i sa HDZ-om pod uslovom da dobijemo određen broj ministara i iz hrvatske i bošnjačke i srpske kvote.. Razlog je jednostavan jer mi predstavljamo i Bošnjake i Hrvate i Srbe. To su principi...to je ideologija (koja se na ovom forumu zanemaruje, a osnova je političkog djelovanja).....
Da se uklope u 1/8 od 1/3 vlasti koja ce pripasti Bosnjacima...
Cik pogodi sta ce izabrati...
Biti opozocija dugo vremena je vrlo zeznuta stvar...
ja samo kažem da to ima svoje posljedice....i za njih i za društvo
- dr_Evil
#57238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glasaci im nikad ne bi halalili koaliciju sa SDA. Istovremeno odbijanje bi znacilo neulazak u vlast, mogu odma smotati kablove jer im i to ne bi halali.palermo wrote: ↑17/11/2022 12:24Političko rukovodstvo jedne multietničke stranke koje ima viziju bi unaprijed postavilo ovaj uslov idemo u Koaliciju i sa SDA (ili NiP-om) svejedno i sa HDZ-om pod uslovom da dobijemo određen broj ministara i iz hrvatske i bošnjačke i srpske kvote.. Razlog je jednostavan jer mi predstavljamo i Bošnjake i Hrvate i Srbe. To su principi...to je ideologija (koja se na ovom forumu zanemaruje, a osnova je političkog djelovanja).....
A vidit cemo ako dobiju priliku kakvog su kova. Nek dokazu i pokazu. SDA je dokazala i pokala da nije sposobna voditi procese. Tu sva prica staje.
Ocekivati da ce SDP srusiti dejtonski sporazum jednim koaliranjem je bajka, dok istovremene je SDA radila 30 godina da ojaca BiH kao zajednicu naroda.
-
Vaya
#57239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prijatelju, ovdje je tronozac otkako se donio papir i tinta u Bosnu, pa da se mogao napisati neki historijski pisani trag...Pandakonda wrote: ↑17/11/2022 12:18 Mali osvrt na pricu o tronoscu. Cinjenica jeste da ti ne mozes odjednom ugasiti tronozac nego moras ici postepeno. U ovom izbornom ciklusu ti imas priliku izbiti dvije noge, SNSD i HDZ. Na prvu izgleda kao da ti mjenjas SDA tronozac sa osam stranaka ali da bi promijenio igru prvo je moras igrati. Ocigledno da stajanje po strani nista nije promijenilo niti se razmisljanje građana promijenilo sto nam izbori pokazuju.
Ti mozes pricati o razbijanju tronosca, kad medju Hrvatima i Srbima, ali građanima, ne političarima napravis da ti isti BiH doživljavaju kao svoju zemlju, da im je cilj opstanak, jacanje i osnazivanje takve države, da u Beograd i Zagreb ne gledaju kao svoje konačno odrediste, za koje oni sanjaju da će nekad biti i glavni grad za lokaciju u kojima oni zive, a ovo ce sve desiti kada na onoj stvari nikne nokat...
Velikohrvatski i velikosrpski projekti su davno napisani cca prije 250 godina...U tih 250 godina nista se nije promjenilo kada je u pitanju odnos prema BiH, cak sta vise, posto smo se sada docepali demokratije i gdje moze sad svako da kaze sta hoce i da ne snosi posljedice za to, onda narativ od tih velikodrzavnickih projekata je jos vise otvoreniji i direktniji u svojoj namjeri i akciji...
Ako pricamo o sustinskom modelu, koji eto ne mora biti ni 100% gradjanski, nego eto neka bude neki mix gradjanskog i etnickog, a svima nam je jasno da etnicki uvijek dominirati kod Srba i Hrvata, neka budu frajeri i neka se rode politicki projekti i stranke u ta dva naroda, koja ce se okrenuti prema Sarajevu i BiH i odjebati Zagreb i Beograd, ali to se nece desiti i uopce nema naznaka ni u tragovima da ce se roditi takav politicki projekat, u kojem ce reci, jest ja sam Srbin, zelim da Srbi imaju 33% vlasti u BiH, ali to cu iskljucivo dogovarati sa ostalim narodima u BiH... Sutra bi ti SDS/PDP naravno identicno zagovarali upisavanje suma i poljoprivrednog zemljista na RS, pravljenje hidrocentrala sa Srbijom po Drini, isto kao sto bi HDZ 90, Republikanci i jace zagovarali treci entitet i izborni zakon na volju Hrvata...
Joj Harise, sjetim ti se i oca i matere za aprilski paket, hej tad Dodik pristane na ukidanje entiteskih MUP-ova, HDZ se usutio k'o bubica, ali onda dodju 100'% Bosnjaci i alternativa HDZ BiH, u formi HDZ 90 i sjebe sve...
-
palermo
#57240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma dobro, tvoje viđenje. Mada, da ne zahmetiš mi, meni je malo smiješno da ja kao obilježeni SDA bot ( ili kako ono ti neki dan reče, zaostao u ratnim vremenima, tako neštodr_Evil wrote: ↑17/11/2022 12:47Glasaci im nikad ne bi halalili koaliciju sa SDA. Istovremeno odbijanje bi znacilo neulazak u vlast, mogu odma smotati kablove jer im i to ne bi halali.palermo wrote: ↑17/11/2022 12:24
A vidit cemo ako dobiju priliku kakvog su kova. Nek dokazu i pokazu. SDA je dokazala i pokala da nije sposobna voditi procese. Tu sva prica staje.
Ocekivati da ce SDP srusiti dejtonski sporazum jednim koaliranjem je bajka, dok istovremene je SDA radila 30 godina da ojaca BiH kao zajednicu naroda.
Promijenila se vremena, jbg....
-
laik1981
#57241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trolas vala kvalitetno 
-
palermo
-
laik1981
#57243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoguce je toliko bjezati od cinjenica i spinovati, a predstavljati se kao objektivan.. Nadao sam se da trolas..
-
palermo
- vee-jay
#57245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ti ustvari trolas.palermo wrote: ↑17/11/2022 12:40Nisam napisao da su isti (jer to ne znam) al nije ni bitno. Uglavnom nisi mi odgovrio na pitanje, ili možda i jesi, samo nećeš eksplicite da napišeš.vee-jay wrote: ↑17/11/2022 12:35
Citav tvoj post opisuje kako SDA vec 30 godina zajedno sa HDZom vlada u ovoj drzavi.
Sjećaš se one priče o promjeni paradigme.......e, ne mijenja se paradigma....
-
palermo
#57246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JohnnyS
#57247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Palermo 100% u pravu, ja se nadam da će SDP inzistirati na kojem hrvatskom mjestu i mislim da bi HDZ morao izaći u susret tome, mislim da nisu baš u poziciji da se inate međunarodnoj zajednici
- dr_Evil
#57248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Princip je da SDP ne smije u vlast, dok SDA kao stranka koja se bori za muslimane i Bosnjake smije u vlast sa onima koji su pocinili genocid nad narodom kojeg predstavlja bez ikakvog problema i koji napunise jezero na kopu sa tim narodom, ali cemo na SDP izvlaciti primjer principa.palermo wrote: ↑17/11/2022 12:51
ma dobro, tvoje viđenje. Mada, da ne zahmetiš mi, meni je malo smiješno da ja kao obilježeni SDA bot ( ili kako ono ti neki dan reče, zaostao u ratnim vremenima, tako nešto) govorim o nekim principšima i ideologiji, a tebi kao proklamiranom ljevičaru i liberalu to i nije bitno.
Promijenila se vremena, jbg....![]()
To je samo prazna prica. Ja sam prvi za principe, ali sad je doslo ili uradi nesto ili ugasi partiju. Probali su opciju koalicija sa SDA i izbaci HDZ, nek probaju i ovo, ako ne upali potpisi kapitulaciju i bila stvar.
-
palermo
#57249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti baš mlad.dr_Evil wrote: ↑17/11/2022 13:25Princip je da SDP ne smije u vlast, dok SDA kao stranka koja se bori za muslimane i Bosnjake smije u vlast sa onima koji su pocinili genocid nad narodom kojeg predstavlja bez ikakvog problema i koji napunise jezero na kopu sa tim narodom, ali cemo na SDP izvlaciti primjer principa.palermo wrote: ↑17/11/2022 12:51
ma dobro, tvoje viđenje. Mada, da ne zahmetiš mi, meni je malo smiješno da ja kao obilježeni SDA bot ( ili kako ono ti neki dan reče, zaostao u ratnim vremenima, tako nešto) govorim o nekim principšima i ideologiji, a tebi kao proklamiranom ljevičaru i liberalu to i nije bitno.
Promijenila se vremena, jbg....![]()
To je samo prazna prica. Ja sam prvi za principe, ali sad je doslo ili uradi nesto ili ugasi partiju. Probali su opciju koalicija sa SDA i izbaci HDZ, nek probaju i ovo, ako ne upali potpisi kapitulaciju i bila stvar.
Vjerovatno se zato i ne sjećaš da se probalo i sa "izbaci SDA" ubaci HDZ koalicijom.....drugi dio Zlajine vladavine.
Na hair....ne znam više šta bih ti rekao
- dr_Evil
#57250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sta mi imas govorit, evo slusam 30 godina, dok slusam svaki dan domovine sve manje, prodjem gradu ljudi koje poznajem skoro nikako, a mala interesna skupina sve bogatija. Nemam ja nista od toga, ja sam pokazao srednjak svim tim strankama i otisao svojim poslom. Ali boli kada vidis kako zivi normalan svijet, a kako moj narod.
I onda zamisljam Hurdu umjesto Mace u spotu: "Sve to ja, sve ovo ja".
Ne treba mjenjat, bolje da drzimo stabilan kurs sa rezimom na celu. Makar znamo gdje idemo. Sto nas prije nestane, manja je agonija.