Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
td_maajka wrote: ↑17/11/2022 08:17
Zasto Alisa ne moze reci sta se desilo?
Utvrdjeno je da sve i da je bilo nekakve amnezije (sve je uzeto u obzir), ona je mogla trajati samo vrlo kratko i za period do max. 10 sekundi.
Opet, zasto Alisa kao zrtva ne moze reci sta se desilo, ko je to uradio?
10 sekundi × 180
- Nakon proživljene traume moguće je da se ne sjeća pojedinosti koje se mogu potisnuti iz sjećanja - kazao je Kučukalić, te pojasnio da se radi o psihogenoj amneziji, gdje uvijek postoji dilema jer se ne može mjeriti nikakvim instrumentom da li se radi o svjesnom ili nesvjesnom potiskivanju traume. Dodao je i ako je postojala amnezija, ona bi morala biti fragmentarna i kratkotrajna.
- Obično je to par minuta do pola sata - kazao je Kučukalić.
Nema instrumenata, uvijek postoji dilema.
A nisu nasli nikakvu indiciju da Mutap ista laze kad su proveli testove u tu svrhu. Njen iskaz smatraju vjerodostojnim.
Plus imala potres mozga kao preduslov za amneziju.
klix wrote: ↑17/11/2022 08:11
Alisa je bila krvava i razbijene glave. Kako to da ona nije žrtva? Pa Muriz je tako rekao, a što Muriz kaže, to se ne provjerava. Dogma.
Što bi neko rekao:
klix wrote: ↑16/11/2022 17:44
Ako nešto ne volim, to je lažno, licemjerno, hinjavo moralisanje i glumljenje žrtve. Manipulatori uvijek glume žrtve.
Alisa je bila krvava i razbijene glave. Kako to da ona nije žrtva? Pa Muriz je tako rekao, a što Muriz kaže, to se ne provjerava. Dogma.
Što bi neko rekao:
klix wrote: ↑16/11/2022 17:44
Ako nešto ne volim, to je lažno, licemjerno, hinjavo moralisanje i glumljenje žrtve. Manipulatori uvijek glume žrtve.
Meni, dogma, mozak? Zamijenila si me s nekim, ja nisam ništa rekao, samo sam citirao nekoga. Možda je citiranoj osobi dogma pojela mozak? Ili primjenjuje dvostruke standarde? Ko zna, krhko je znanje, možda su sanje, a možda se i amnezija sporadično pojavljuje, pa malo nestane, pa opet dođe. Kao kod nekih.
Ni ja, na primjer alise koja glumi zrtvu sa amnezijom...
Dzenan i njegova porodica jesu zrtve, tu nema dileme, kako vas nije sramota uopste tako nesto pisati? Cuj glumljenje zrtve a brat joj ubijen i pokusava se prikriti sta se desilo...
Zašto Alisa ne može biti žrtva?
Smatram da glumi amneziju i da je na neki nacin upetljana u to. Da li je dobila neki udarac ili ne, to ne znam, ne tvrdim da nije, a ako jeste pitanje je pod kojim okolnostima. Onaj ko krije ubicu je saucesnik a ne zrtva.
Kad je iko napisao da se ono sto muriz kaze ne provjerava?
Stvarno ste dosadni sa tim glupostima koje niko nije rekao, bar ja nisam vidio da je neko rekao.
Stvarno ste dosadni sa tim glupostima koje niko nije rekao, bar ja nisam vidio da je neko rekao.
Ko provjerava? Pa Muriz da kaže: pojedite govno, Murizovci bi rekli: Pravda
Opet sa istim glupostima, pogledaj malo sta pises. I kod tebe se osjeti ogromna mrznja u svemu vezano za muriza.
pa to cak ni memici nisu negirali, kao ni to da je udarena kad i dzenan
Ja nisam murizovac, samo iznosim svoje misljenje, vec sam rekao hiljadu puta da ono ne mora biti isto kao murizovo.
Ne tvrdim da nije udarena, samo ostavljam otvorenu mogucnost da nije.
Opet sa istim glupostima, pogledaj malo sta pises. I kod tebe se osjeti ogromna mrznja u svemu vezano za muriza.
Pa pogledaj sebe, kažeš ne znaš šta je bilo, ne pratiš, ali eto znaš sigurno da je zavjera, jer Alisi piše na čehri da laže. I evo još možda i nije udarena.
pa to cak ni memici nisu negirali, kao ni to da je udarena kad i dzenan
Ja nisam murizovac, samo iznosim svoje misljenje, vec sam rekao hiljadu puta da ono ne mora biti isto kao murizovo.
znaci postoji i mogucnost da uopste nije na licu mjesta, ni da ju je policija nasla tamo, ni hitna odvela, ni da je bila u bolnici ...
mozda alisa uopste ne postoji? i to je otvorena nogucnost
znaci postoji i mogucnost da uopste nije na licu mjesta, ni da ju je policija nasla tamo, ni hitna odvela, ni da je bila u bolnici ...
ooo hljebe dragi
Sta ti je tu cudno u nizu cudnih stvari? Ako je neko cudom nacrtao seferovice u slucaju zasto i sve drugo ne bi bilo cudno??
Al se polako saznaje sta je stvarno a sta nije.
Ateista wrote: ↑17/11/2022 10:12
Onaj ko krije ubicu je saucesnik a ne zrtva.
Ovo je licemjerna izjava
- alisa 7 godina govori da se ne sjeca - zato je saucesnik, monstrum, lazjivica ... iako je udarena u glavu, ima epilepsiju, izgubila vid, bila u zatvotu, zigosana kao kurva (ko ima stomak da procita komentare na portalu )
- muriz 7 godina govori da zna, ali nece da kaze - zato je heroj, gromada, borac za pravdu, svetac i bog ...
ooo hljebe dragi
To drugo niko nije rekao, ali s obzirom na sve okolnosti ne bih iskljucio mogucnost da glumi i povredu.
Pa pogledaj sebe, kažeš ne znaš šta je bilo, ne pratiš, ali eto znaš sigurno da je zavjera, jer Alisi piše na čehri da laže. I evo još možda i nije udarena.
Manipulatore i lazljivce prepoznajem odlicno, ukljucujuci i ove na forumu. Nije mi rod da se sad zadajem oko slucaja, to moze samo neko sa licnim interesom.
znaci sve je gluma, policajac na licu mjestu je bacio pantole unistene odglumljenom krvlju, hitna je zamotala odglumljenu ranu, na cumu su snimali glavu sa odglumljenom povredom, razderotina i nagnjecenje su odglumljeni ...