Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#59201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nakon ovog laganja oko blokada po raznim parlamentima sad ide laganje kako je Covicu dojadilo da zdere janjetinu sa Bakirom koju mu je davao sta je ovaj pozelio nego se Covic odlucio za "programere" koji hoce samo posteno i transparentno.

-
plavi_E
#59202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci Covic se odlucio za "progrmere" iako zna da mu ovi nece dati izborni zakon kakav on zeli.

-
laik1981
#59203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zakoni moraju biti u skladu sa ustavom inace ce biti protuustavni.. U ustavu federacije pise koliko delegata sjedi u domu naroda.. Ako se taj broj mijenja mora se to promijeniti i u ustavu..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta su ovi dogovirili i sta je sa delegatima ovo
-
plavi_E
#59205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covic kad govori o izbornom zakonu misli na izbor clana presjedistva BiH. Kad se govori o konakovicevoj izdaji u najavi misli se takodje na izbor clana presjedistva BiH. Jedan Covicev zeljeni nacin izbora presjednistva je vec prosao drzavni Dom Naroda. Covic da bi dobio nacin izbora clanova presjednistva BiH trebaju mu 22 ruke u prestavnickim domom BiH. Neko je vec racunao da bh. Srbi i bh. Hrvati sa Konakovicem imaju 19 ruku. Fali jos tri ruke. Te ruke imaju ostali "fudbaleri".
-
laik1981
#59206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ebe se Covicu za clana predsjednistva.. I onako ce ga na iducim izborima dobiti jer Komsic nece imati pravo kandidature.. Ta pozicija je Covicu samo sluzila kao alibi za price o ugrozenosti..
-
zabit_mehmedov
#59207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav nivo kmecanja sda ovih i df ovih hrmpalija na federalnoj televiziji, ljudi pricaju samo o kukicu a gore u tuzli dok traje ova emisija i ova postizborna stocna pijaca kupuju kukiceve pulene jednog po jednog i jednu po jednu, danas iz orasja, neki dan uzeli kukicevog premijera i kukicevog predsjednika skupstine, dvojicu najblizih saradnika, pa i ovu aktuelnu vladu u tk su formirali sa kukicevim pulenima s liste pda onim mandzicem i onom nekom kukinom iz banovica preletacicom, koja demagogija mešalića, kakav vazalni odnos prema sda
i na osnovu ovog kmecanja mozemo vidjeti koliko su blizu gubljenja pozicija, javnih preduzeca, uhljebljavanja i sl, kakvi pokusaji izazivanja razdora u koaliciji napadima na konakovica i moljakanja sdp a da ode uu koaliciju sa sda ne bil im oni spasavali guzove jer nema ko drugi
i ja sam stava da osmorka ne treba bas previse zuriti da formira vlast bez sda, cisto da uzivamo u ovim kmecanjima barem dok ne pocne knock out faza svjetskog prvenstva
i na osnovu ovog kmecanja mozemo vidjeti koliko su blizu gubljenja pozicija, javnih preduzeca, uhljebljavanja i sl, kakvi pokusaji izazivanja razdora u koaliciji napadima na konakovica i moljakanja sdp a da ode uu koaliciju sa sda ne bil im oni spasavali guzove jer nema ko drugi
i ja sam stava da osmorka ne treba bas previse zuriti da formira vlast bez sda, cisto da uzivamo u ovim kmecanjima barem dok ne pocne knock out faza svjetskog prvenstva
- Styling
#59208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bi ja njih sa apetitom otkačila. Nemaju kredibilitet da bilo šta pametuju. Imali osam godina, a prstom za državu pomakli nisu. Sada se nešti kofrče. Ma, miči se s puta.zabit_mehmedov wrote: ↑16/11/2022 21:46 kakav nivo kmecanja sda ovih i df ovih hrmpalija na federalnoj televiziji, ljudi pricaju samo o kukicu a gore u tuzli dok traje ova emisija i ova postizborna stocna pijaca kupuju kukiceve pulene jednog po jednog i jednu po jednu, danas iz orasja, neki dan uzeli kukicevog premijera i kukicevog predsjednika skupstine, dvojicu najblizih saradnika, pa i ovu aktuelnu vladu u tk su formirali sa kukicevim pulenima s liste pda onim mandzicem i onom nekom kukinom iz banovica preletacicom, koja demagogija mešalića, kakav vazalni odnos prema sda
btw, priča za skupštinu Posavine je njihov spin. Ništa od toga. A, vjerovatno će biti i druga ruka za DN iz BPK
-
geoxx
#59209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta mu moze dati? Tamo je vec cirkus oko raspodjele ministarstava i pozicija jer je milion stranaka, Cubrilovic kmeci jer je izgubio poziciju predsjednika skupstine, a u vladi jos Nesica treba podmiriti. Gdje da i ove utrpa?
Mada eto i nek im dodijeli jedno ministarstvo. Za pola godina ce ATV objaviti ekskluzivu kako Vojin ima sliku Nasera u kabinetu, rekonstruisat ce vladu i pokenjati se na dogovor.
Cetvrti delegat bilo kom sem Dodiku je no brainer, nema tu razmisljanja.
-
Vaya
#59210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesi sigurna za ovo u PK?Styling wrote: ↑16/11/2022 22:03Kako bi ja njih sa apetitom otkačila. Nemaju kredibilitet da bilo šta pametuju. Imali osam godina, a prstom za državu pomakli nisu. Sada se nešti kofrče. Ma, miči se s puta.zabit_mehmedov wrote: ↑16/11/2022 21:46 kakav nivo kmecanja sda ovih i df ovih hrmpalija na federalnoj televiziji, ljudi pricaju samo o kukicu a gore u tuzli dok traje ova emisija i ova postizborna stocna pijaca kupuju kukiceve pulene jednog po jednog i jednu po jednu, danas iz orasja, neki dan uzeli kukicevog premijera i kukicevog predsjednika skupstine, dvojicu najblizih saradnika, pa i ovu aktuelnu vladu u tk su formirali sa kukicevim pulenima s liste pda onim mandzicem i onom nekom kukinom iz banovica preletacicom, koja demagogija mešalića, kakav vazalni odnos prema sda
btw, priča za skupštinu Posavine je njihov spin. Ništa od toga. A, vjerovatno će biti i druga ruka za DN iz BPK![]()
Sto se BPK tice, ja bih prije rekao da je krenuo obrnut proces, jer kad je Osmorka najavila koaliciju imala 16 ruku, a jucer od konstituirajuce sjednice u koaliciji nema onog NiP-ovog Nijaza Husica i danas nije bilo one "Hrvatice" Fejzicke, a sto su je jucer imenovali za podpredsjednicu skupstine...nesto mi to suhveli...
-
laik1981
#59211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ko gledao Zahiragica veceras u odgovorite ljudima
Braco draga sta je ono onako 
-
zabit_mehmedov
#59212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Klubovi konstitutivnih naroda tokom današnje sjednice predložili su Blaža Župarića iz reda hrvatskog naroda za predsjednika tog zakonodavnog tijela, a njegovi zamjenici su Mujo Puzić iz reda Bošnjaka i Svetlana Kamenjaš iz reda srpskog naroda. Svi oni su dobili jednoglasnu podršku zastupnika"Styling wrote: ↑16/11/2022 22:03Kako bi ja njih sa apetitom otkačila. Nemaju kredibilitet da bilo šta pametuju. Imali osam godina, a prstom za državu pomakli nisu. Sada se nešti kofrče. Ma, miči se s puta.zabit_mehmedov wrote: ↑16/11/2022 21:46 kakav nivo kmecanja sda ovih i df ovih hrmpalija na federalnoj televiziji, ljudi pricaju samo o kukicu a gore u tuzli dok traje ova emisija i ova postizborna stocna pijaca kupuju kukiceve pulene jednog po jednog i jednu po jednu, danas iz orasja, neki dan uzeli kukicevog premijera i kukicevog predsjednika skupstine, dvojicu najblizih saradnika, pa i ovu aktuelnu vladu u tk su formirali sa kukicevim pulenima s liste pda onim mandzicem i onom nekom kukinom iz banovica preletacicom, koja demagogija mešalića, kakav vazalni odnos prema sda
btw, priča za skupštinu Posavine je njihov spin. Ništa od toga. A, vjerovatno će biti i druga ruka za DN iz BPK![]()
Ovaj Mujo Puzic je delegat iz PDA i vidimo evo da ovi iz sda, njih trojica znaci dali podrsku Muji da bude potpredsjednik kantonalne skupstine, a ovaj ce njima vjerovatno vratiti podrskom za delegata bosnjaka u federalnom domu naroda, to je ta šema otprilike i ne vjerujem da je spin nego ce tako i biti.
Bitno je da se u gorazdu mudro odradi i da se tu namakne 11. clan, a dvanaesti ako bude, ako ne bude nije toliko ni bitno
- Styling
#59213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, sigurna sam.Vaya wrote: ↑16/11/2022 22:26Jesi sigurna za ovo u PK?Styling wrote: ↑16/11/2022 22:03
Kako bi ja njih sa apetitom otkačila. Nemaju kredibilitet da bilo šta pametuju. Imali osam godina, a prstom za državu pomakli nisu. Sada se nešti kofrče. Ma, miči se s puta.
Sto se BPK tice, ja bih prije rekao da je krenuo obrnut proces, jer kad je Osmorka najavila koaliciju imala 16 ruku, a jucer od konstituirajuce sjednice u koaliciji nema onog NiP-ovog Nijaza Husica i danas nije bilo one "Hrvatice" Fejzicke, a sto su je jucer imenovali za podpredsjednicu skupstine...nesto mi to suhveli...
-
A_A_AKCIJA
#59214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je samo očajnički pokušaj, da se SDA ubaci u igru na državnom nivou.
Sve je samo javna reklama i pokušaj udaje. U smislu, Osmorka možda neće Mileta (kao što i neće), a SDA može biti ta zlatna ruka koja će Mileta učiniti neizbježnim sa njegovom četvrtom rukom u DN.
Ako SDA izglasa opozicionara umjesto SNSD, otvara vrata opoziciji, koja je pod pritiskom zapada da pravi vladu bez tronošca, tj SDA. Zašto bi SDA pucala sebi u nogu, kada im je ovo jedina šansa da budu u vlasti?
Naravno, zauzvrat, SDA mora biti dio većine i Mile mora preko HDZ izvršiti pritisak da se isto uradi na Federalnom nivou.
Tronožac na djelu. Ništa drugo.
Zato su i ovako nerealni Mijatovićevi zahtjevi. Zna da je to nemoguće da opozicija potpiše, jer bi potpisali samoubistvo. Uvod u odbijanje opozicije i izglasavanje Miletovog kandidata, gdje nastupa ovo gore.
-
Almir_
#59215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Likovi(osmorka) misle ako Draganu daju izborni zakon,treci entitet i ispune njegove zelje- misle da ce ova drzava odjednom krenuti naprijed.
Ne mogu da vjerujem da postoje politicari koji vjeruju u ovo.
Sah-mat potez Dragana i Milorada.
Ne mogu da vjerujem da postoje politicari koji vjeruju u ovo.
Sah-mat potez Dragana i Milorada.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#59216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali tu je Bakir Velicanstveni i SuperZaha da sprijece Dragana i Mileta 
- Haris.ba
#59217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Demokratija. Ako je narod tako izglasao, sta je problem?
- skafiskafsnjak
#59218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne mogu da vjerujem da postoje politicari koji su 90ih prodali ovu zemlju....isto tako ne vjerujem da postoje politicari koji zadnjih 30 godina polako unistavaju ovu drzavu... Jbg
- mayab
-
Maliodmene
#59220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je najjace bilo sto mu se Stojanovic stalno smije u facu, a ovaj jos vise popizdi
Al kakva braca, Zahiragic i Mahir, 4 oka, 4 zuba i 300 kila
-
statixx
#59221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najjace je kad lik iz DFa upozorava osmorku da ne ulaze u vlast s HDZom jer nece moci rijesiti kladionice. 
-
laik1981
#59222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Onaj iz DF-a kao da su sa ulice nekog pokupili.. Frajer ne zna ni gdje je, ni sta prica.. Al Zahine grimase, gestikulacije i nivo konverzacije ne mozes gledati, a da ne osjecas tranfer blama..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- maroon1946
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
okačio je konaković neke potpise tri lika iz posavine