Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6301 Re: mobilni radari tj kamere
A-1 Vlakovo smjer Tarčin-Sarajevo (SPARTA kamera)
A-1 Vlakovo smjer Sarajevo-Tarčin (SPARTA kamera)
A gdje je ovaj stacionarni ili je samo registracija na ulazu tarcin?
A-1 Vlakovo smjer Sarajevo-Tarčin (SPARTA kamera)
A gdje je ovaj stacionarni ili je samo registracija na ulazu tarcin?
- Optimist
- mk ultra
#6303 Re: mobilni radari tj kamere
Evo gledam stoji na bihamku, koliko znam nema

- drug_profi
#6304 Re: mobilni radari tj kamere
Vjerovatno samo reg.
-
HelaS
- kabal1337
#6306 Re: mobilni radari tj kamere
pa vidi ima li senzora u traci
-
NediM17
#6307 Re: mobilni radari tj kamere
Nema senzora u iskljucnim trakama.
- Ateista
#6308 Re: mobilni radari tj kamere
Trebalo bi da se moze jer nema senzora, ali nisam isprobavao.
- dzeko1
#6310 Re: mobilni radari tj kamere
Kad ce biti postavljeni ti radari, danas prolazio, nisam vidio nijedan novi.
- mk ultra
#6311 Re: mobilni radari tj kamere
Evo i ja maloprije dobio sliku
Ovo ce polupati do nove godine
Ne kontam sta ce mu ispred tunela Gej? To je knaj zadnji prije tarcina? Ili onaj gdje je porodica nastradala?
Ovo ce polupati do nove godine
Ne kontam sta ce mu ispred tunela Gej? To je knaj zadnji prije tarcina? Ili onaj gdje je porodica nastradala?
-
HelaS
#6312 Re: mobilni radari tj kamere
Smisao radara i radarske kontrole je prevencija saobraćajnih nesreća i upozorenje vozačima da će platiti kaznu ako načine prekršaj bržom vožnjom, i postavljaju se tamo gdje su do tada zabilježene brojnije saobraćajne nesreće. Na svim ovim mjestima gdje se postavljaju novi radari, da li je bilo saobraćajnih nesreća, odnosno da li su brzine preko ograničenja bile uzrok takvim nesrećama, pa da postoji opravdanje za radare?
Ili su ovi radari još jedan perfidni instrument policiji da prikuplja novac za svoje potrebe
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- Ateista
#6314 Re: mobilni radari tj kamere
Ovo drugo, kao i uvijek.HelaS wrote: ↑17/11/2022 01:10Smisao radara i radarske kontrole je prevencija saobraćajnih nesreća i upozorenje vozačima da će platiti kaznu ako načine prekršaj bržom vožnjom, i postavljaju se tamo gdje su do tada zabilježene brojnije saobraćajne nesreće. Na svim ovim mjestima gdje se postavljaju novi radari, da li je bilo saobraćajnih nesreća, odnosno da li su brzine preko ograničenja bile uzrok takvim nesrećama, pa da postoji opravdanje za radare?
Ili su ovi radari još jedan perfidni instrument policiji da prikuplja novac za svoje potrebe![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6315 Re: mobilni radari tj kamere
Svakako su cirkus ograničenja na našem ap, 80-110-130-80-130-110
- valter.ba
#6316 Re: mobilni radari tj kamere
Koja prevencija??? Cilj je samo i isključivo punjenje kantonalnih i entitetskih budžeta.
Da žele prevenciju doživotno bi oduzimali vozačke dozvole pijandurama, droganerima, ubicama koje pretiču u krivini i na punoj liniji, gradili bi nove puteve, popravljali bi postojeće koji su iz kamenog doba.... Ovo je najviše za šišanje ovaca koje voze 12 preko ograničenja. Ograničenja su iz 60-tih kad su nam starci vozali Fiće i tristaće a sada za vozila iz 21 vijeka.
Postavljaju mobilne kamere na isprekidanoj liniji i gdje je znakom dozvoljeno preticanje, važno je uzeti pošten svijet.
Pare, pare samo pare.
Da žele prevenciju doživotno bi oduzimali vozačke dozvole pijandurama, droganerima, ubicama koje pretiču u krivini i na punoj liniji, gradili bi nove puteve, popravljali bi postojeće koji su iz kamenog doba.... Ovo je najviše za šišanje ovaca koje voze 12 preko ograničenja. Ograničenja su iz 60-tih kad su nam starci vozali Fiće i tristaće a sada za vozila iz 21 vijeka.
Postavljaju mobilne kamere na isprekidanoj liniji i gdje je znakom dozvoljeno preticanje, važno je uzeti pošten svijet.
Pare, pare samo pare.
- Ateista
#6317 Re: mobilni radari tj kamere
valter.ba wrote: ↑17/11/2022 23:15 Koja prevencija??? Cilj je samo i isključivo punjenje kantonalnih i entitetskih budžeta.
Pare, pare samo pare.
To je to, i tu nema nikakve dileme.
- kloniran
#6318 Re: mobilni radari tj kamere
Haj da su postavili na mjestima gdje amortizere sjebasmo od silnih vibracija i neravnina uzrokovanih kvalitetnom gradnjom bilo bi i razumljivo
ovako ce samo postojati velika mogucnost uzrokovanja nesreca na mjestima gdje ih skoro nikad nije bilo jer ce stoka voziti 70 km/h tim dionicama u obje trake
ko da gledam ZDK ce da prati sa postavljanjem radara kod kamenog dvorca i na tunelu 1.mart
- drug_profi
#6319 Re: mobilni radari tj kamere
Prošao jučer, ne vidjeh ništa što bi ličilo na radar.
Bitno je i znati koji je tip. jbg. Jel te hvata 500 metara ili samo na nekom uskom pojasu.
Bitno je i znati koji je tip. jbg. Jel te hvata 500 metara ili samo na nekom uskom pojasu.
- Ateista
#6320 Re: mobilni radari tj kamere
Skoro sam isao do mostara, nisam dugo tuda prosao, i radarbot me upozoravao na nekoliko kamera, nije ih bilo kad sam zadnji put isao tim putem. Par sam uspio vidjeti ali ima ih par koje nisam nikako registrovao, ne mogu se sad sjetiti gdje ali izgleda da su ih dobro sakrili.
Cini mi se u konjicu da sam je uspio vidjeti i da nije kutija kao sto su do sad bile, te da nema senzora u asfaltu, a nije nov asfalt pa da su ih skroz prekrili, izgleda da mijenjaju tehnologiju.
Cini mi se u konjicu da sam je uspio vidjeti i da nije kutija kao sto su do sad bile, te da nema senzora u asfaltu, a nije nov asfalt pa da su ih skroz prekrili, izgleda da mijenjaju tehnologiju.
- drug_profi
#6321 Re: mobilni radari tj kamere
Ti bogami prespavo dvije godine.
-
neki
#6322 Re: mobilni radari tj kamere
Ima na radarbotu nekoliko kamera koje je neko označio kao saobraćajne a u stvarnosti su samo nadzorne kamere..kod nas narod čim vidi kameru usmjerenu na cestu pomisli da je speedcam a nije uvijek.Ateista wrote: ↑21/11/2022 08:59 Skoro sam isao do mostara, nisam dugo tuda prosao, i radarbot me upozoravao na nekoliko kamera, nije ih bilo kad sam zadnji put isao tim putem. Par sam uspio vidjeti ali ima ih par koje nisam nikako registrovao, ne mogu se sad sjetiti gdje ali izgleda da su ih dobro sakrili.
Ta u centru konjica je kamera sa radarom, ne trebaju joj induktivne petlje u asfaltu. Identične su kamere i u Ćelebićima i Podorašcu ali na njih još nisu postavili radar, tj. nekad prije pola godine su s ove u Ćelebićima radar premjestili na ovu u Konjic.
- Ateista
#6323 Re: mobilni radari tj kamere
Nisam isao na more u hrvatsku ima vec koja godina, niti je bilo neke druge potrebe na tu stranu u skorije vrijeme.
- drug_profi
#6324 Re: mobilni radari tj kamere
Celebici, konjic, podorasac.
Nije na senzore vec na laser.
Imas i dvije od capljine prema medjugorju tj. autoputu.
Imas u mostaru na avijaticarskom mostu na semaforu...
Nije na senzore vec na laser.
Imas i dvije od capljine prema medjugorju tj. autoputu.
Imas u mostaru na avijaticarskom mostu na semaforu...
- Ateista
#6325 Re: mobilni radari tj kamere
neki wrote: ↑21/11/2022 09:24Ima na radarbotu nekoliko kamera koje je neko označio kao saobraćajne a u stvarnosti su samo nadzorne kamere..kod nas narod čim vidi kameru usmjerenu na cestu pomisli da je speedcam a nije uvijek.Ateista wrote: ↑21/11/2022 08:59 Skoro sam isao do mostara, nisam dugo tuda prosao, i radarbot me upozoravao na nekoliko kamera, nije ih bilo kad sam zadnji put isao tim putem. Par sam uspio vidjeti ali ima ih par koje nisam nikako registrovao, ne mogu se sad sjetiti gdje ali izgleda da su ih dobro sakrili.
Ta u centru konjica je kamera sa radarom, ne trebaju joj induktivne petlje u asfaltu. Identične su kamere i u Ćelebićima i Podorašcu ali na njih još nisu postavili radar, tj. nekad prije pola godine su s ove u Ćelebićima radar premjestili na ovu u Konjic.
Valjda ostanu i te stare koje sklone, cini mi se bas tu u celebicina da nisam uspio vidjeti.