Znaci najkasnije do kraja godineuglavnomja wrote: ↑15/11/2022 23:46u cetvrtak je valjda zavrsna rijec odbrane za 2 ili 3 od optuzenih
a peric je rekao da mu trebaju dvije nedelje, koliko se sjecam
ali je optuzba vec "ukrala" jednu nedelju ...
tako da ne znam
Slučaj Dženan Memić
-
pinkman
#33401 Re: Slučaj Dženan Memić
-
YouAreMyDestiny
#33402 Re: Slučaj Dženan Memić
Može sudsko vijeće izreći presudu odmah poslije završnih riječi, a presudu u pisanom obliku objaviti kasnije.
- Blixen
- Ateista
#33404 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja fakat ne mogu da skontam sta je vama muriz toliki trn u oku, hajd jasno mi je za dendena i mufida, oni su ocito placeni ili clanovi rodbine mutapa, ali ima vas par koji mi ne djelujete kao takvi, ali mi djeluje kao neka bas mrznja prema murizu i arijani...uglavnomja wrote: ↑15/11/2022 23:14 nesto sasvim deseto,
zanimljivo
vec godinama je muriz prvi da se slika sa svakom ozaloscenom porodicom, sa svim borcima za pravdu protiv sistema ... svugdje je samoproglaseni ajatolah borbe protiv pravosudja, vlasnik svih protesta ... u svakom mediju su njegove politicke izjave u kojim bezocno koristi tudje tragedije
juce su bili tuzni protesti, da ne spominjem na ovoj temi![]()
muriza nije bilo
ni na slikama, ni u medijima, cak ni avaz nije uspio dobiti ekskluzivnu izjavu svog zastitnog lica, sto je do juce bilo nezamislivo jer takva samopromocija se ne propusta
razlozi?
mi mozemo nagadjati
od da nije imao vremena, imao vaznijeg posla![]()
do toga da je obavijesten da nije dobrodosao
zna tdmajka garant![]()
Znaci ne valja ni kad se prislepa na proteste a ne valja ni kad se ne prislepa, kako god ne valja...
- uglavnomja
#33405 Re: Slučaj Dženan Memić
zato sto takvim ljudima nije mjesto u medijima da se bave politikom, pogotovo ne u vlasti
zasto sto je cilj svakog normalnog i pismenog covjeka da se nakon 30 godina vlasti ovakvih nepismenih i nesposobnih nesto primjeni, a ne da bude jos gore (oni su sda mentalitet, ali ispod prosjeka cak i za sda)
neobrazovani, neintiligentni, nevaspitani, bahati, arogantni, ...
uz to puni mrznje
bez obzira i obraza
moral 0 bodova, laganje kao mlijeko ...
sto su dobrovoljne marionete u rukama manipulatora za vlastiti interes ...
sto su ucesnici najvece prevare javnosti koja je napravljena u zemlji, u kojoj su unistavali ili pokusali unistiti zivote stotina i hiljada ljudi
zato sto njima treba dobar psihijatar i dugotrajan tretman
bol se ne lijeci mrznjom i unistavanjem
stav (karikiram) ako ja nemam dijete - niko ne treba da ima, ako se moje dijete nece nikad ozeniti - niko ne treba da se zeni ... - nije normalan
itd
ali si promasio poentu mog posta
pitanje je bilo sta se desilo da ga nije bilo na tim protestima, a dobro si to definisao - zasto se nije prislepao
a nesto se sigurno desilo
avaz ih nije spomenuo vec par dana
p.s. poseban razlog je sto se uspio prislepati cak i na otvaranje spomenika kindzetu
stomak mi se okrenuo
zasto sto je cilj svakog normalnog i pismenog covjeka da se nakon 30 godina vlasti ovakvih nepismenih i nesposobnih nesto primjeni, a ne da bude jos gore (oni su sda mentalitet, ali ispod prosjeka cak i za sda)
uz to puni mrznje
bez obzira i obraza
sto su ucesnici najvece prevare javnosti koja je napravljena u zemlji, u kojoj su unistavali ili pokusali unistiti zivote stotina i hiljada ljudi
stav (karikiram) ako ja nemam dijete - niko ne treba da ima, ako se moje dijete nece nikad ozeniti - niko ne treba da se zeni ... - nije normalan
itd
pitanje je bilo sta se desilo da ga nije bilo na tim protestima, a dobro si to definisao - zasto se nije prislepao
p.s. poseban razlog je sto se uspio prislepati cak i na otvaranje spomenika kindzetu
stomak mi se okrenuo
-
kvinoja
#33406 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakva zaslijepljenost mržnjom. Mora da su ti Memići opasno stali na žulj, bakice. Da nema neko tebi blizak u svemu ovome? 
- Ateista
#33407 Re: Slučaj Dženan Memić
O kakvoj politici pricas? Arijana postala zastupnik u ks i to je to, ispada kao da je muriz predsjednik nipa ili neke druge stranke, kao da muriz tu ima neku veliku politicku moc a ono mu kcerka postala obicno zastupnik u ks, big deal...uglavnomja wrote: ↑16/11/2022 12:35 zato sto takvim ljudima nije mjesto u medijima da se bave politikom, pogotovo ne u vlasti
uz to puni mrznje
bez obzira i obraza
itd
pitanje je bilo sta se desilo da ga nije bilo na tim protestima, a dobro si to definisao - zasto se nije prislepao![]()
p.s. poseban razlog je sto se uspio prislepati cak i na otvaranje spomenika kindzetu![]()
stomak mi se okrenuo![]()
Ok, evo i ako vjerujes da je to sve ubleha i da muriz izmislja, opet pretjerujes u mrznji i ne razumijem odakle to i cemu tolika energija ulozena protiv muriza?
Iako ja mislim da on stvarno pokusava da dodje do istine, sve i da si u pravu to nije nesto sto toliko utice na nas, ako i mislis da mutapi stvarno nista nisu krivi (iako mi nije jasno kako neko to moze misliti), opet se nas ne tice toliko, a ulozena energija je na nivou velikog problema koji se tice obicnih gradjana ili tebe licno.
Mene na primjer ne dotice uopste licno pa zbog toga ne pridajem toliko vaznosti i ne udubljujem. e toliko u slucaj, vec vise onako usputl naeltim. Opet kazem, dendem je sigurno neko njihov i razumijem njegovu angazovanost, za tebe imam utisak da nije to u pitanju, zato mi i jeste cudno, ili mozda grijesim?
To za slepanje, ni prvi ni zadnji da se slepa tako nekom, primjera koliko hoces.
- uglavnomja
#33408 Re: Slučaj Dženan Memić
smeta mi sto je narod izmanipulisam empatijom i emocijama da izabere jos gore od ovoga sta ima sada, mada je izgledalo nemoguce
ne poznajem zensku koja je izbacena sa liste nip-a da se ubaci ova lazljiva polupismena neobrazovana premlada cura bez ikakvog iskustva, znam ono sta je pisalo u novinama - da je ta zenska dr kriminalistike i da je sa dinom od prvog dana stvarala stranku
znaci sve je receno - nema tu napretka gdje stavljas nepismene ispred pismenih, nema postenja gdje nema lojalnosti ni zahvalnosti ni prijateljtva ...
e to je to
i naravno, sto su mediji apsolutno neprofesionanii od prvog dana
i tako direktno utjecali na izbore
i na unistavnje zivota (ne samo ovih 5 ili 10 koji se uredno prozivaju, nego stotina koje je muriz izlupao kao maksim po diviziji, kako mu je padalo na pamet i tad nije govorio - eto ja znam, ali necu da kazem ...)
i da ne bude zabune - ipak je nip, pogotovo u sastavu 3 ili 8, bolji od sda, ali mogli su i bez arijane
koja je formalno nip, a igrala za fahru sve ove godine, sto se sad i dokazalo, i fahro je nju stavio ispred vlastite strake
pogane se igre igraju daleko od javnosti, a narodu se serviraju emocije, empatija, patetika, lazi, blablabla ...
ne poznajem zensku koja je izbacena sa liste nip-a da se ubaci ova lazljiva polupismena neobrazovana premlada cura bez ikakvog iskustva, znam ono sta je pisalo u novinama - da je ta zenska dr kriminalistike i da je sa dinom od prvog dana stvarala stranku
znaci sve je receno - nema tu napretka gdje stavljas nepismene ispred pismenih, nema postenja gdje nema lojalnosti ni zahvalnosti ni prijateljtva ...
e to je to
i naravno, sto su mediji apsolutno neprofesionanii od prvog dana
i tako direktno utjecali na izbore
i na unistavnje zivota (ne samo ovih 5 ili 10 koji se uredno prozivaju, nego stotina koje je muriz izlupao kao maksim po diviziji, kako mu je padalo na pamet i tad nije govorio - eto ja znam, ali necu da kazem ...)
i da ne bude zabune - ipak je nip, pogotovo u sastavu 3 ili 8, bolji od sda, ali mogli su i bez arijane
koja je formalno nip, a igrala za fahru sve ove godine, sto se sad i dokazalo, i fahro je nju stavio ispred vlastite strake
pogane se igre igraju daleko od javnosti, a narodu se serviraju emocije, empatija, patetika, lazi, blablabla ...
- uglavnomja
#33409 Re: Slučaj Dženan Memić
u stvari ono najvaznije - ovo je pokazalo da sarajevo nema sansi da ikada vise postane Grad 
-
kvinoja
#33410 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa naravno - kad je moguće ubiti dijete na pravdi Boga i predstavljati 6 godina to kao saobraćajnu nesreću - daleko smo mi od "Grada".uglavnomja wrote: ↑16/11/2022 13:20 u stvari ono najvaznije - ovo je pokazalo da sarajevo nema sansi da ikada vise postane Grad![]()
- Ateista
#33411 Re: Slučaj Dženan Memić
Jest da malo idemo u offtopic, ni meni nije drago sto u sarajevu ne moze gradjanska stranka dobiti neku vecinu, sto i kad padne sda glavnu ulogu preuzima druga konzervativna stranka nastala od sda i slicno, to je tuzno i pokazuje kakvi smo kao narod, zatucani i primitivni...
Opet, sve to nema puno veze sa slucajem, ne znam za to izbacivanje da arijana dobije mjesto, ne zanima me puno jer ni ne glasam za nip, mozda bih dao gkas nekom njihovom ako je zajefnicki kandisat, a i to zavisi ko je, ali opet arijana nema toliki uticaj u nipu niti je doprinijela toliko jacanju stranke, njeni glasovi su vise rezultat jacanja stranke na racun sda nego obrnuto, tako da rezultat nipa nema puno veze sa ovim i sa empatjiom.
Muriz jeste na empatiju dobio odredjenu podrsku naroda, novinari generalno jesu nepismeni i stoka, ali opet sve to nema toliko veze sa ovim i ja sam i dalje siguran da tu ima neki drugi razlog sto si protiv muriza, previse je tu mrznje u svakom postu.
Opet, sve to nema puno veze sa slucajem, ne znam za to izbacivanje da arijana dobije mjesto, ne zanima me puno jer ni ne glasam za nip, mozda bih dao gkas nekom njihovom ako je zajefnicki kandisat, a i to zavisi ko je, ali opet arijana nema toliki uticaj u nipu niti je doprinijela toliko jacanju stranke, njeni glasovi su vise rezultat jacanja stranke na racun sda nego obrnuto, tako da rezultat nipa nema puno veze sa ovim i sa empatjiom.
Muriz jeste na empatiju dobio odredjenu podrsku naroda, novinari generalno jesu nepismeni i stoka, ali opet sve to nema toliko veze sa ovim i ja sam i dalje siguran da tu ima neki drugi razlog sto si protiv muriza, previse je tu mrznje u svakom postu.
- uglavnomja
#33412 Re: Slučaj Dženan Memić
za boldiranoAteista wrote: ↑16/11/2022 13:31 Jest da malo idemo u offtopic, ni meni nije drago sto u sarajevu ne moze gradjanska stranka dobiti neku vecinu, sto i kad padne sda glavnu ulogu preuzima druga konzervativna stranka nastala od sda i slicno, to je tuzno i pokazuje kakvi smo kao narod, zatucani i primitivni...
a njeni glasovi su rezultat medijske kampanje vezane za sudjenje, svakodnevnog bombardovanja lazima sa naslovnica, ...pogotovo tariguza
(njoj je sda dnk u krvi
i njeno drugo mjesto na listi (cime je zasluzila to mjesto? ne da nista nije uradila 4 godine nego ni na sjednice nije dolazila, a svaki mjesec je iz budzeta placano nekih 6000 km)
znaci samo interes, matematika, medijska ofanziva vezana iskljucivo za slucaj, jer nista drugo nema, analiza javnog mijenja, klikova ...
a ne principi, kvalitet i napredak
mozda izgleda off topic, ali nije, ovo je upravo razlog za sve sto se dogadja zadnjih 7 godina, od promjene otuznice ljubi sa palice na kombi preko sadasnjeg sudjenja do sljedeceg, ako ga bude, protiv dalide & co
neko pametan i (medijski) mocan je vidio potencijal i iskoristio slucaj maksimalno
- Ateista
#33413 Re: Slučaj Dženan Memić
Ona je iskoristila popularnost da unutar stranke dobije dosta glasova, ali stranka bi i bez nje dobila te glasove.uglavnomja wrote: ↑16/11/2022 13:49za boldiranoAteista wrote: ↑16/11/2022 13:31 Jest da malo idemo u offtopic, ni meni nije drago sto u sarajevu ne moze gradjanska stranka dobiti neku vecinu, sto i kad padne sda glavnu ulogu preuzima druga konzervativna stranka nastala od sda i slicno, to je tuzno i pokazuje kakvi smo kao narod, zatucani i primitivni...
Muriz jeste na empatiju dobio odredjenu podrsku naroda, novinari generalno jesu nepismeni i stoka, ali opet sve to nema toliko veze sa ovim i ja sam i dalje siguran da tu ima neki drugi razlog sto si protiv muriza, previse je tu mrznje u svakom postu.![]()
a njeni glasovi su rezultat medijske kampanje vezane za sudjenje, svakodnevnog bombardovanja lazima sa naslovnica, ...pogotovo tariguza
(njoj je sda dnk u krvi, eno babuka poklanja nesto za grob prvog predsjednika stranke, zakletog neprijatelja
)
i njeno drugo mjesto na listi (cime je zasluzila to mjesto? ne da nista nije uradila 4 godine nego ni na sjednice nije dolazila, a svaki mjesec je iz budzeta placano nekih 6000 km)
znaci samo interes, matematika, medijska ofanziva vezana iskljucivo za slucaj, jer nista drugo nema, analiza javnog mijenja, klikova ...
a ne principi, kvalitet i napredak
mozda izgleda off topic, ali nije, ovo je upravo razlog za sve sto se dogadja zadnjih 7 godina, od promjene otuznice ljubi sa palice na kombi preko sadasnjeg sudjenja do sljedeceg, ako ga bude, protiv dalide & co
neko pametan i (medijski) mocan je vidio potencijal i iskoristio slucaj maksimalno
Ja prvi kad sam glasao sam znao za koju cu stranku, a ljude unutar stranke zaokruzio one koji su mi najpoznatiji, tako vecina koja nije ukljucena u politiku radi. Dosli sa namjerom da glasaju za nip i zaokruzili nju jer je poznata i zbog empatije, da nije nje 99% bi opet zaokruzilo nip ali nekog drugog, mozda mali broj je bas zbog nje dao glas nipu.
Svejedno, nije toliko bitna da nam kroji sudbinu, i da jeste opet bolje i na empatiji dobiti glas nego na plasenju naroda ratom, na sta mnogi dobiju isti.
Da li je njen motiv samo istina za brata ili je iskoristila popularnost za licnu koris, to ne znam jer je ne poznajem, ako ima i toga da je iskoristila nista strasno.
Koliko si protiv nje, rekao bi covjek da je na ovo dobila poziciju clana pretsjednistva...
-
td_maajka
#33414 Re: Slučaj Dženan Memić
Uglavnomja, znas gdje je tema Narod i Pravda, pa i teme Skupstina KS 2018-2022, kao i Skupstina KS 2022-2026, pa tamo izvoli pisati o Arijani koliko hoces.
Samo nemoj lagati toliko, najlakse je npr. provjeriti da li je dolazila na sjednice ili nije.
I evo opet pregled:
- zasticeni svjedok M10 i Edvin Avdic - Zijini prijatelji sa kojima je on licno upoznao Dupovca i Dupovac njih dvojicu zaduzio da „nabave Renault Clio“ - obojica hapseni, Avdic je cak trenutno u zatvoru (ako je izasao, bio je)
- Vedran Gligorevic Veca, Zijin zet, Berinin muz - sa Zoranom Tubicem i Damirom Dzaficem koliko mi znamo imao „poslovnu saradnju“ sa automobilima. Zoran Tubic hapsen, pustan, osudjivan, dokazani kriminalac, Dado Dzafic nedavno uhapsen, kumuje sa dokazanim kriminalcima, takodjer uhapsenim, „poslovno suradjivao“ s Keljmendijem, Stojnicem itd., jaran „direktora“ Osmice
- Nina Kisic, advokatica, optuzena evo za lazno prijavljivanje, vidjet cemo da li ce optuznica biti potvrdjena i kako ce tu dalje ici
- Brat Esme Mutap posebna prica, Cacina ekipa, ostao invalid pri izvrsavanju krivicnog djela tj. bjezeci od policije
- Sead Krestalica, kaznjavan vec ranije zbog mita i korupcije kao tuzioc tuzilastva KS
- policajci Adis Prasovic, Amer Selak, uhapseni zbog mita i korupcije u sklopu istraga Sky i Anom aplikacija
…
Ima tu jos, ali ovo samo ono sto je do sad javnosti poznato.
Opet ponavljam, samo da sagledamo citavu sliku, ko su Mutapi, a doci ce uskoro i ovo drugo na red. Nadam se da ce uskoro doci do rocista za Alisinu tuzbu protiv Muriza, ne znam sto joj advokati ovoliko cekaju, pa neka Muriz iznese sta ima da dokaze svoje tvrdnje.
Samo nemoj lagati toliko, najlakse je npr. provjeriti da li je dolazila na sjednice ili nije.
I evo opet pregled:
- zasticeni svjedok M10 i Edvin Avdic - Zijini prijatelji sa kojima je on licno upoznao Dupovca i Dupovac njih dvojicu zaduzio da „nabave Renault Clio“ - obojica hapseni, Avdic je cak trenutno u zatvoru (ako je izasao, bio je)
- Vedran Gligorevic Veca, Zijin zet, Berinin muz - sa Zoranom Tubicem i Damirom Dzaficem koliko mi znamo imao „poslovnu saradnju“ sa automobilima. Zoran Tubic hapsen, pustan, osudjivan, dokazani kriminalac, Dado Dzafic nedavno uhapsen, kumuje sa dokazanim kriminalcima, takodjer uhapsenim, „poslovno suradjivao“ s Keljmendijem, Stojnicem itd., jaran „direktora“ Osmice
- Nina Kisic, advokatica, optuzena evo za lazno prijavljivanje, vidjet cemo da li ce optuznica biti potvrdjena i kako ce tu dalje ici
- Brat Esme Mutap posebna prica, Cacina ekipa, ostao invalid pri izvrsavanju krivicnog djela tj. bjezeci od policije
- Sead Krestalica, kaznjavan vec ranije zbog mita i korupcije kao tuzioc tuzilastva KS
- policajci Adis Prasovic, Amer Selak, uhapseni zbog mita i korupcije u sklopu istraga Sky i Anom aplikacija
…
Opet ponavljam, samo da sagledamo citavu sliku, ko su Mutapi, a doci ce uskoro i ovo drugo na red. Nadam se da ce uskoro doci do rocista za Alisinu tuzbu protiv Muriza, ne znam sto joj advokati ovoliko cekaju, pa neka Muriz iznese sta ima da dokaze svoje tvrdnje.
-
kvinoja
#33415 Re: Slučaj Dženan Memić
Kakva popularnost dragi Ateista, pa ko bi volio biti popularan što mu je brat UBIJEN, a nakon šest godina ubica nije pronađen. Porodica uništena - brata nema, školovanje joj zaustavljeno (prvobitno je upisala pedagogiju ako sam dobro upratio), majka bolesna, mislim da im je i nekoliko starijih članova u ovom periodu preselilo na bolji svijet. Kakva popularnost, kakve 2k-3k mjesečno okružen bagrom tipa Zahiragića, to mogu samo bolesni botovi navoditi kao razloge protiv Arijane. Čuj popularnost eeeee 
-
bitangeIprinceze
#33416 Re: Slučaj Dženan Memić
Mos misliti kako je bilo lijepo 2016?!uglavnomja wrote: ↑16/11/2022 13:20 u stvari ono najvaznije - ovo je pokazalo da sarajevo nema sansi da ikada vise postane Grad![]()
- zateznistub
-
td_maajka
#33418 Re: Slučaj Dženan Memić
Mene da nesto tjera na povracanje, a nemam nikakav licni razlog da citam i pisem o tom necemu… pa ne bi me bilo vise od jednog komentara, maksimalno. Ne bih sigurno godinama pisala na temi, jer, sta me se tice i samo me tjera na povracanje?
Ali, dobro, to je subjektivno. Neki zaista vole da muce sami sebe, ima zato i termin, kazu.
Ali, dobro, to je subjektivno. Neki zaista vole da muce sami sebe, ima zato i termin, kazu.
- Ateista
#33419 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno da niko ne voli takvu popularnost, ja samo mogu razumjeti ako je vidjela priliku da tu medijsku eksponiranost iskoristi za posao u skupstini. Ne poznajem je pa ne tvrdim da je to, ali ako i jeste kako tvrde ne vidim nista sporno u tome da bi je neko toliko blatio, pogotovo ako korektno obavlja svoj posao i dolazi na sjednice, ako se bavi onim sto je i obecala glasacima.kvinoja wrote: ↑16/11/2022 14:43 Kakva popularnost dragi Ateista, pa ko bi volio biti popularan što mu je brat UBIJEN, a nakon šest godina ubica nije pronađen. Porodica uništena - brata nema, školovanje joj zaustavljeno (prvobitno je upisala pedagogiju ako sam dobro upratio), majka bolesna, mislim da im je i nekoliko starijih članova u ovom periodu preselilo na bolji svijet. Kakva popularnost, kakve 2k-3k mjesečno okružen bagrom tipa Zahiragića, to mogu samo bolesni botovi navoditi kao razloge protiv Arijane. Čuj popularnost eeeee![]()
Ovim samo hocu da kazem da se vidi neka licna mrznja kod odredjenih ljudi prema murizu i arijani, to je jako ocigledno i to je sigurno glavni razlog tih stavova.
-
kvinoja
#33420 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma naravno, sve si upravu, samo mi je zasmetala riječ "popularnost" koja se nekako provukla.Ateista wrote: ↑16/11/2022 16:05Naravno da niko ne voli takvu popularnost, ja samo mogu razumjeti ako je vidjela priliku da tu medijsku eksponiranost iskoristi za posao u skupstini. Ne poznajem je pa ne tvrdim da je to, ali ako i jeste kako tvrde ne vidim nista sporno u tome da bi je neko toliko blatio, pogotovo ako korektno obavlja svoj posao i dolazi na sjednice, ako se bavi onim sto je i obecala glasacima.kvinoja wrote: ↑16/11/2022 14:43 Kakva popularnost dragi Ateista, pa ko bi volio biti popularan što mu je brat UBIJEN, a nakon šest godina ubica nije pronađen. Porodica uništena - brata nema, školovanje joj zaustavljeno (prvobitno je upisala pedagogiju ako sam dobro upratio), majka bolesna, mislim da im je i nekoliko starijih članova u ovom periodu preselilo na bolji svijet. Kakva popularnost, kakve 2k-3k mjesečno okružen bagrom tipa Zahiragića, to mogu samo bolesni botovi navoditi kao razloge protiv Arijane. Čuj popularnost eeeee![]()
Ovim samo hocu da kazem da se vidi neka licna mrznja kod odredjenih ljudi prema murizu i arijani, to je jako ocigledno i to je sigurno glavni razlog tih stavova.
-
denden
#33421 Re: Slučaj Dženan Memić
Eee, tako lako se odrekoste heroja, nesuđenog predsjednika države i njenog tužilaštvakvinoja wrote: ↑15/11/2022 23:49Nina Kisić je na suđenju navela da je učestvovao u saslušanju nekih svjedoka u ovom predmetu. U kojoj mjeri je učestvovao, nemam pojma. Međutim, iako vi to možda gledate kao vic, normalnom narodu ništa nije smiješno u tome što imate POLICAJCE koji odaju informacije KRIMINALCIMA putem nekih tajnih aplikacija.denden wrote: ↑15/11/2022 23:25 Vic je bio kad je uhapšen policajac Adis Prašović, vezano za Sky komunikacije.
I ono murizovci prave spin "evo ga, još jedan, on je radio na predmetu Dženan Memić".
Plasirano kao da je on neki od "prikrivača" i "podmetača" za koje optužuju kantonalnu policiju i tužilaštvo.
A onda se ispostavi da je on ustvari radio na "istrazi o istrazi" koja je rezultirala optužnicom protiv Mutapa i ostalih.![]()
...
EDIT: pogledao sam članak iz Faktora, pomiješao sam saslušanje svjedoka sa Nerminom Šehovićem. Opet, u kojoj je mjeri učestvovao, možemo samo nagađati, a čak je pitanje da li je takav kompromitovan policajac davao informacije i "drugoj strani".
Svi "heroji" i oni koji pušu u vašu tikvu (od Stojnića, pa nadalje) su "vaši". Dok ih se ne kompromituje. Onda su "ubačeni elementi" i "vjerovatno povezani sa drugom stranom"
Tako se i Tadićke sad odričete, a sjetimo se Feragetovih tvrdnji da joj se podmeće jer ona traži Dženanove ubice.
-
denden
#33422 Re: Slučaj Dženan Memić
Ateista wrote: ↑16/11/2022 11:47
Ja fakat ne mogu da skontam sta je vama muriz toliki trn u oku, hajd jasno mi je za dendena i mufida, oni su ocito placeni ili clanovi rodbine mutapa, ali ima vas par koji mi ne djelujete kao takvi, ali mi djeluje kao neka bas mrznja prema murizu i arijani...![]()
Znaci ne valja ni kad se prislepa na proteste a ne valja ni kad se ne prislepa, kako god ne valja...![]()
Tvoji postovi su ruglo ove teme.
Neko sa nickom "Ateista" nastupa kao mumin u nevidljivo svemoćno biće zvano "moćnik" za koje ne postoji nijedan dokaz.
Ima onaj poznati citat Bukovskog u kojem govori o tome kako budale imaju neograničeno samopouzdanje, a naši bi rekli "nisu svjesni svoje nesvijesti"
Razlog zašto slijepo slijediš dogmu ublehe Feraget-Memić je taj što si Alisi Mutap na čehri
pročitao da laže.
I zato što "Muriz ne bi lagao", Muriz, čijim bezbrojnim najpodlijim lažima je ova tema spomenik, uključujući i one o tome ko je počinilac za kojeg je govorio da zna ko je prije nego što je priznao da ne zna.
Neko si ko je toliko "razborit" da svoje površno praćenje teme koristi kao argument za ispravnost svog razumijevanja: "Mene na primjer ne dotice uopste licno pa zbog toga ne pridajem toliko vaznosti i ne udubljujem. e toliko u slucaj, vec vise onako usputl naeltim."
I onda se ljutite kad sami sebe ubacite u generalni opis "površne empatične rulje" koja slijepo slijedi Muriza Memića
Kao "argument" za sopstveno moralno uzdizanje koristiš dogme vaše ublehe koju slijepo slijediš, umjesto njeno omjeravanje o stvarnost, koja ju je razbucala na proste faktore.
Nisu vjerovanja u neiteligentne teorije zavjere niti njihovo podržavanje i kad ih se stvarnost popiša na njih, ono što daje moralni kredbilitet. Nego usklađenost stava ili teorije sa stvarnošću.
Ergo, kao što i sam pišeš, "ne možeš da skontaš" i vidiš trn u tuđem oku, a ne vidiš balvan u svom.
Last edited by denden on 16/11/2022 17:10, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#33423 Re: Slučaj Dženan Memić
oo tito dragi ...Ateista wrote: ↑16/11/2022 16:05
Naravno da niko ne voli takvu popularnost, ja samo mogu razumjeti ako je vidjela priliku da tu medijsku eksponiranost iskoristi za posao u skupstini. Ne poznajem je pa ne tvrdim da je to, ali ako i jeste kako tvrde ne vidim nista sporno u tome da bi je neko toliko blatio, pogotovo ako korektno obavlja svoj posao i dolazi na sjednice, ako se bavi onim sto je i obecala glasacima.
dolazi na posao i obavlja posao ...
nije njen posao ono sto je obecala glasacima nego ono sta pise u zakonu da je njen posao (a to nisu privatni odlasci na sudjenja dok sef stranke kuka da nema kvoruma)
zenska bez obrazovanja, bez iskustva, jedva pismena, jedva punoljetna, sjedi u vladi najveceg i procentualno najobrazovanijeg grada u drzavi
zato jer je dozivjela licnu tragediju i od toga su porodica i mediji za racun i uz podrsku politickih mentora napravili nacionalni slucaj
mogu shvatiti da je prvi put izabrana, kad je jos postojala sumnja da fakat postoji "neko mocan" blabla
ali sada, nakon sto su desetine lazi raskrinkane, sto je svakom ko procita ista ispod naslova jasno - ona opet dobija glasove iskljucivo i jedino zahvaljujuci medijima, s jedne strane avazovoj neprekidnoj kampanji, a sa druge strane kukavickoj inertnosti i neprofesionalizmu ostalih medija
jos je dobro u drzavi kako pojedinci odradjuju glasanje na izborima i kako zamisljaju "posao" zastupnika, to je nagrada za patnje i neke porodicne zasluge (mislim na neke druge ljude), a "posao" se svodi da dodje i sjedi i klima kad sef naredi
zasto iko ide u skolu?
zssto budale studiraju, rade mastere i doktorate i strucna usavrsavanja kad im zemlju vode oni koji nisu dvije stranice lektire procitali?
valjda je cilj bio da se ova praksa napokon prekine, da se biraju sposobni
ali jok
ova prica o "mrznji" se svodi na
na volim lazove i manipulatore
ne volim prevarante i ljigavce i prelivode
ne volim pogotovo one koji manipulisu empatijom i emocijama
ne volim one koje ostvaruju neku korist od takve manipulacije
ne volim one koji unistavaju tudje zivote radi svoje koristi
ne volim one koji svoju tragediju ili neku "pasivnu zaslugu" unovcavaju
ne volim bahate, arogantne, bezobrazne, nevaspitane, primitivne ... ljude
ne volim one potkapacitirane koji misle da su toliko pametni da mogu druge praviti budalama i zedne vodati
ne volim one koje avaz podrzava, iza su uvijek politicki ciljevi, zato je tariguz i osnovan, da bude medijsko-politicka masinerija za stancanje lazi, pamfleta, manipulacija u ime sda... samo su se vlasnikove ambiicije mijenjale, modus operandi nikada)
nemam postovanje prema odraslim ljudima koji nisu uspjeli nauciti ni govoriti pravilno, a kamoli pisati, a koji se guraju da nesto pametuju, naredjuju, odredjuju ...
itd
smatram da potkapacitiranim nije mjesto na funkcijama, cak i kad nisu lazovi
mislim da svako treba da radi ono za sta je sposoban, za sta se obrazovao, evt. ima iskustvo
odnosno mislim da prodavacica, sofer i konobar nisu ljudi koji trebaju da se nesto pitaju u drzavi (ne pitaju se oni nista u praksi, pitaju se oni koji ih drze u medijima, ali je problem sto narod ne vidi problem da ih takvi "vode" u zasigurnno svijetliju buducnost
a o svim lazima koje su izgovorili za ovih 7 godina se moze (i treba) napisati knjiga
Last edited by uglavnomja on 16/11/2022 17:05, edited 1 time in total.
-
denden
#33424 Re: Slučaj Dženan Memić
Da ponovim komentar na tvoj smećarski propagandistički pamflet kojeg si sad još i proširila:td_maajka wrote: ↑16/11/2022 14:43 Uglavnomja, znas gdje je tema Narod i Pravda, pa i teme Skupstina KS 2018-2022, kao i Skupstina KS 2022-2026, pa tamo izvoli pisati o Arijani koliko hoces.
I evo opet pregled:
…
Da bi se porodica Mutap po svaku cijenu ocrnila i satanizovala u javnosti, ostalo ti još samo da nađeš Mutapovog druga iz djetinjstva koji će potvrditi da se u tramvaju švercao bez plaćanja karte i krao komšijske trešnjeDa, cilj propagandističkog pamfleta je opet uvrijediti inteligenciju publike i po svaku cijenu ocrniti Mutape.
Ali, kad se pogleda ispod tih mračnjačkih spinova, ostanu gole činjenice:
-Mutapima je jedini "grijeh" što su u nekom predmetu bili svjedoci koji su pomogli da se osude neki kriminalci
-Što su ih na zub po društvenim mrežama i medijima uzimali "uzorni građani" i tako pomagali ublehi Feraget-Memić u njihovim kampanjama linča, a u međuvremenu se ispostavilo da su ti "uzorni građani" povezani sa kriminalom sa Sky aplikacije
I "Mutapi su zlo, a Memići uzorni". A zaboravljaju da je nezakonito nošenje naoružanja krivično djelo, a da je:
-Muriz, po sopstvenom priznanju, Dženanu davao da na planiranjenja nezakonito nosi pištolj registrovan na Muriza
-da je Muriz, prema FB msgr razgovoru Dženana i njegovog druga Hamze, Dženanu poklonio drugi pištolj
-da je Dženan pronađen u Aleji sa trećim pištoljem, bez dozvole, a Muriz prokomentarisao "šta fali što je nosio pištolj, 3 od 5 osoba nose pištolj, svi nose pištolj".
Šta su sad kriteriji za ocrnjivanje, možeš li tačno precizirati?
Poznavanje ili druženja sa nekim ljudima koji su osuđivani ili bili hapšeni?
Ili njegove slike sa Stojnićem, bivšom uzdanicom ublehe Feraget-Memić, koji je i prije Sky aplikacije npr. osuđivan jer je prebio maloljetnu djevojku, pa ona potom dobila neizlječivu sistemsku bolest?
Ili, ako je kriterij samo hapšenje, onda hapšenja i suđenja njegovog neousuđenog kuma Memije?
Možda trebaš Arijanu Memić upozoriti na to ko ko joj je šef stranke, ako već imate takve "čistunske" kriterije
Ili, ako ćemo gledati Muriza, da ne idemo dalje, zašto se družio sa svojim (ne?)rođakom Senaidom Memićem koji je osuđen za ometanje rada pravosuđa, a njegov sin na tri godina zatvora zbog nezakontog držanja oružja? Feraget ih nije uspio odbraniti kao njihov branilac. Isti onaj koji Senaid za kojeg Muriz kaže da ga je upozorio da je "Budnjo opasan".
Da ne ponavljamo o fascinaciji oružjem "različitih i nepovezanih klanova ilidžanskih Memića".
Ili, kako to da je Muriz baš začas našao zajedničku riječ sa navodnim MUtapovim prijateljima iz kriminalnog miljea? Ima na temi transkript MUrizove izjave koju je navodno napravio Nermin Šehović, gdje Muriz govori da je "svjedoku iz Alisine kuće" dao pare "za zaštitu".
Kako to da su se Murizovi svjedoci koje je "preko stranice" ili kako već, dovodio tužilaštvu i tužilaštvima, isposatavili kao narko-dileri, ubice u pokušaju, silovatelji, teški kradljivci, ljudi sa dijagnozama itd?
Adis Prašković, policajac kog je Mutapova odbrana prozvala kao kompromitovanog policajca koji je radio na istrazi istrage koja je rezultirala optužnicom protiv Mutapa
- Ateista
#33425 Re: Slučaj Dženan Memić
U pravu si, jeste malo neprikladan izraz s obzirom na okolnosti.kvinoja wrote: ↑16/11/2022 16:07Ma naravno, sve si upravu, samo mi je zasmetala riječ "popularnost" koja se nekako provukla.Ateista wrote: ↑16/11/2022 16:05
Naravno da niko ne voli takvu popularnost, ja samo mogu razumjeti ako je vidjela priliku da tu medijsku eksponiranost iskoristi za posao u skupstini. Ne poznajem je pa ne tvrdim da je to, ali ako i jeste kako tvrde ne vidim nista sporno u tome da bi je neko toliko blatio, pogotovo ako korektno obavlja svoj posao i dolazi na sjednice, ako se bavi onim sto je i obecala glasacima.