Spit_fire wrote: ↑16/11/2022 00:19
MUNAFIK wrote: ↑16/11/2022 00:07
Hajmo malo o Dini...
Code: Select all
U mojoj vojnoj knjižici stoji 4 godine i 22 dana staža u Armiji RBiH.
Od prvog dana do opšte demobilizacije.
Sa 17,5 godina ušao u rov i izašao sa 21,5.
Osamnaesti rođendan dočekao u Kecu na Debelom brdu i moj komandir Reuf mi dao okvir svijetleće municije da ispucam, tačno u ponoć, 3.9.1992.
Debelo brdo, Jevrejsko, Zlatište, Nišićka visoravan, Igman u to teško ljeto 1993-e i još dosta terena.
Stotine neprospavanih noći pod otvorenim nebom. Na Nišicima u decembru na -25, 42 dana terena.
Na taj sam teren na Nišiće otišao odmah nakon povratka sa dvomjesečne turneje iz Italije sa KK Bosnom.
Kroz granate smo se vratili u svoje Sarajevo, kroz tunel i nakon nekoliko noći sam otišao na teren.
Jos sam jednom kraće izlazio sa mladom reprezentacijom i opet se vratio u svoj grad.
Dva puta sam se vraćao, nije mi palo napamet da ostanem vani.
Vraćao se na prve linije odbrane.
I kad pricas o necijoj diplomi ne pravi se lud jer nismo mi ovdje budale. A i ja i ti znamo radi cega pises tako kako pises.
Pisem o dini da je postao glasnogovrnik HDZ i tjt , svakim danom to pokazuje sve vise i vise.
Sad sto je vama svako kriticko misljenje il bilo sta kontra vaseg stava lov na vjestice...to je do vas nije do mene
Sto se tice ratovanja nisam rekao da mislim da nije bio u ARBIH a njegov doprinos odbrani ..rekao sam da je samo pola sata proveo na liniji hvala mu...da je bio neki jurisnik? Ne bih rekao, al evo nek sudi neko ko je bio na licu mjesta
Sto se tice diplome, de svijuti....
A sta ti je bogati kriticko misljenje
prica o izdaji konakovica koji jos nije ni zasjeo na mjesto gdje bi mogao izdati nije kriticko misljenje, to znaci il si sda ili df bot il vidovita dzemila, trece nema, a niti jedno od to dvoje ne spada u domen kritickog misljenja
sta je problem u vezi konakovicevih ratnih zasluga, jel mislis da laze ovo sto govori za ratni period, ako laze dokazi i ja cu da ga derem odma jer lagati na taj nacin je ogavno, ako ne laze, ako je zaista bio pripadnik armije sta je problem, sad je to tebi malo,ako je bio obicni linijaš ne vrijedi,opet bi mogao izdati, a trebo je biti jurisnik, diverzant, rambo, to su uslovi za ne sda-ovskog politicara jel, a sta i da nije nikako ratovao, ni to ne znaci da je izdajnik.
daj nam dokaz da je samo pola sata proveo na liniji, a sta i da jeste, bio je tu, izlazio je igrati kosarke i vracao se, a mnogi koji su se docepali splita nisu se vracali, i sta je problem ako je radi kosarke i reprezentacije manje bio na liniji nego ostali, koliko je sportista, umjetnika, kulturnih radnika, prosvjetara i drugih postedjeno linije jer se procijenilo da mogu dati doprinos na drugi nacin, nije nam ni falilo ljudi nego oruzja, al eto barem nije ispao pizda u ratu, nije heroj al nije ni pizda i sta je problem
i zasto je porparol hdz-a, po cemu, po kojem kriticnom misljenju si dosao do tog zakljucka, daj nam koji primjer i dokaz za tu tvrdnju