In relation to speculation in certain media regarding Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto's position, Ferrari states that these rumours are totally without foundation.
Vazda sa žabarima cirkus
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
To ti je kao ona overtaking statistika koju smo ovdje postavljali prošle godine, a prema kojoj je Raikkonen bio vozač sa najviše preticanja, dok su Max i Hamo bili na dnu.DaysleepeR wrote: ↑15/11/2022 14:30efektivno znači da je u velikoj većini trka morao obići vozače ispred sebe da dođe na prvo mjesto i to je radio bez kontakta
imaš li neku konkretnu statistiku koja to podržava?n+1 wrote: ↑15/11/2022 15:56To ti je kao ona overtaking statistika koju smo ovdje postavljali prošle godine, a prema kojoj je Raikkonen bio vozač sa najviše preticanja, dok su Max i Hamo bili na dnu.DaysleepeR wrote: ↑15/11/2022 14:30
efektivno znači da je u velikoj većini trka morao obići vozače ispred sebe da dođe na prvo mjesto i to je radio bez kontakta
Ako startaš sa začelja, imaš više prilika za preticanje, ali samim tim i vjerovatnoću incidenta. Shodno tome, vjerovatnoća sudara za Hamiltona je ove sezone daleko veća nego za Maxa, jer je ovaj prvi više preticao i općenito probijao se kroz gušći saobraćaj.
Bilo kakvo poređenje broja incidenata u kojima su učestvovali moralo bi to uzeti u obzir. Recimo, tako što će uzeti broj incidenata i staviti ga u odnos sa brojem preticanja.
Poređenje koje si ti postavio to ne čini.
Ma gdje ste se vi nagledali tih crnih zastava, sve zajedno u historiji se nabroje na prste ruku_BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2022 15:38Ne bih se nuzno slozio da je Silverstone gore incident od Maxovog ponasanja u Brazilu, a pogotovo brake testiranja u KSA.laik1981 wrote: ↑15/11/2022 13:56
Ma ovo u Brazilu i ono u Silverstonu se ne moze porediti ni u jednom segmentu.. Max je teski supak i uzivam kada god mu se vrate ovakve stvari jer ih zasluzuje tokom citave karijere, samo sto ni Hamilton nije nista bolji ni korektniji.. Ona nepromisljenost Lewisa u Silverstonu i pokazivanje do kojeg nivoa je spreman ici je jedna velika mrlja u njegovoj karijeri.. Ako i zbog cega onda zbog tog momenta mi je drago sto je izgubio titulu na nacin na koji ju je izgubio.. Ovo u Brazilo je smijesno.. Onakvih situacija ima bezbroj i totalno su beznacajne..
U vrijeme Charlie Whitinga ono bi bila crna zastava ko kuca.
Evo ti analiza nakon prvih 5 utrka.DaysleepeR wrote: ↑15/11/2022 16:09imaš li neku konkretnu statistiku koja to podržava?n+1 wrote: ↑15/11/2022 15:56
To ti je kao ona overtaking statistika koju smo ovdje postavljali prošle godine, a prema kojoj je Raikkonen bio vozač sa najviše preticanja, dok su Max i Hamo bili na dnu.
Ako startaš sa začelja, imaš više prilika za preticanje, ali samim tim i vjerovatnoću incidenta. Shodno tome, vjerovatnoća sudara za Hamiltona je ove sezone daleko veća nego za Maxa, jer je ovaj prvi više preticao i općenito probijao se kroz gušći saobraćaj.
Bilo kakvo poređenje broja incidenata u kojima su učestvovali moralo bi to uzeti u obzir. Recimo, tako što će uzeti broj incidenata i staviti ga u odnos sa brojem preticanja.
Poređenje koje si ti postavio to ne čini.

Da, to smo mi, a vi kako ste?
Kaže Bobi vratit će mi stari nick kad Ferrari osvoji titulu. Makar konstruktorsku.
Ne znam sta je pogresno rekao, ako ne mislis ovo sarkasticnoEdin H. wrote: ↑15/11/2022 15:23 Počeo se i Horner gubiti - čuj Max nije veći od tima.![]()
https://www.racefans.net/2022/11/13/ver ... radio-row/
https://www.crash.net/f1/news/1017170/1 ... -join-merc"I make no secret of the fact that the Schumacher family belongs to Mercedes and that we appreciate Mick very much," team principal Toto Wolff said to Bild.
Dobar ti je post, raznih informacija, podrška Maxovoj mami.Pandakonda wrote: ↑15/11/2022 19:17Ne znam sta je pogresno rekao, ako ne mislis ovo sarkasticnoEdin H. wrote: ↑15/11/2022 15:23 Počeo se i Horner gubiti - čuj Max nije veći od tima.![]()
https://www.racefans.net/2022/11/13/ver ... radio-row/Tim je taj koji ti je dao bolid, dao ti strategiju i podredio ti Pereza a ti se ponasas ko kakav klinjo. Niko nikad nije veci od tima jer tim ostaje dok se vozaci mjenjaju. Pogotovo veliki brendovi kao sto su Mercedes, RB i Ferrari. Jednostavno ako mu ne das do znanja da se naredbe moraju slusati doci ces u situaciju da ces izgubit kontrolu nad vozacem i onda propade sve koliko god on bio dobar.
Jos Verstappen je maltretiranjem od Maxa napravio spodobu koja ce sebe uvijek stavljati ispred tima i kod njega u rijecniku nema tim nego samo JA. Pa covjek je ubo mehanicara u ruku namjerno da bi se Max na to samo nasmijao i govorio ma takav je onTaj mentalitet skloni se ili obojica u zid idemo ga nece daleko dogurati i vec je ovim potezom odbio dosta RB fanova od sebe. A to sve direktno krece od njegovog starog. I ne znam ako ste upratili ali Maxova majka je na instagramu komentarisala kako mozete vjerovati nekome ko je prevario svoju zenu (aludirajuci na Pereza)
Ta komplet familija je cudna, pogovoto jer se nikad nisu ogradili od rasistickih ispada prema Lewisu koje je imao otac od Maxove djevojke gdje je i on sam stao u njegovu odbranu.
https://www.crash.net/f1/news/1017170/1 ... -join-merc"I make no secret of the fact that the Schumacher family belongs to Mercedes and that we appreciate Mick very much," team principal Toto Wolff said to Bild.
Izgleda da je moguce da Mick uleti u Mercedes kao rezerva.
Pratim. Pospani su nešto, fali energije.
Do tada ce ti i ovaj ostariti tj. biti stari nick.
Nije on nista pogresno rekao i tako bi trebalo biti, a da je tako nisam bas siguran. Jasno se vidi po svemu da su mu apsolutno podredjeni.Pandakonda wrote: ↑15/11/2022 19:17Ne znam sta je pogresno rekao, ako ne mislis ovo sarkasticnoEdin H. wrote: ↑15/11/2022 15:23 Počeo se i Horner gubiti - čuj Max nije veći od tima.![]()
https://www.racefans.net/2022/11/13/ver ... radio-row/Tim je taj koji ti je dao bolid, dao ti strategiju i podredio ti Pereza a ti se ponasas ko kakav klinjo. Niko nikad nije veci od tima jer tim ostaje dok se vozaci mjenjaju. Pogotovo veliki brendovi kao sto su Mercedes, RB i Ferrari. Jednostavno ako mu ne das do znanja da se naredbe moraju slusati doci ces u situaciju da ces izgubit kontrolu nad vozacem i onda propade sve koliko god on bio dobar.
Jos Verstappen je maltretiranjem od Maxa napravio spodobu koja ce sebe uvijek stavljati ispred tima i kod njega u rijecniku nema tim nego samo JA. Pa covjek je ubo mehanicara u ruku namjerno da bi se Max na to samo nasmijao i govorio ma takav je onTaj mentalitet skloni se ili obojica u zid idemo ga nece daleko dogurati i vec je ovim potezom odbio dosta RB fanova od sebe. A to sve direktno krece od njegovog starog. I ne znam ako ste upratili ali Maxova majka je na instagramu komentarisala kako mozete vjerovati nekome ko je prevario svoju zenu (aludirajuci na Pereza)
Ta komplet familija je cudna, pogovoto jer se nikad nisu ogradili od rasistickih ispada prema Lewisu koje je imao otac od Maxove djevojke gdje je i on sam stao u njegovu odbranu.
Očekivao sam da Paja brani Maxa, kad ono Deki.
Šuti, šuti, gleda Liverpool, al' kad progovori..._BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2022 23:12Deki je overall najbolji lik od njih trojice, najkopletniji i najrealniji....par puta smo se culi, lik je cvrsto nogama na zemlji....skeptik...
Supacki mu je klubn+1 wrote: ↑15/11/2022 23:17Šuti, šuti, gleda Liverpool, al' kad progovori..._BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2022 23:12
Deki je overall najbolji lik od njih trojice, najkopletniji i najrealniji....par puta smo se culi, lik je cvrsto nogama na zemlji....skeptik...![]()
Svjestan je i Horner da ode Max u bilo koji od vodećih timova (dobro ne Mercedes ove godine zbog problema na početku sezone) da bi svejedno osvojio titulu.mc-twin wrote: ↑15/11/2022 22:46Do tada ce ti i ovaj ostariti tj. biti stari nick.![]()
Nije on nista pogresno rekao i tako bi trebalo biti, a da je tako nisam bas siguran. Jasno se vidi po svemu da su mu apsolutno podredjeni.Pandakonda wrote: ↑15/11/2022 19:17
Ne znam sta je pogresno rekao, ako ne mislis ovo sarkasticnoTim je taj koji ti je dao bolid, dao ti strategiju i podredio ti Pereza a ti se ponasas ko kakav klinjo. Niko nikad nije veci od tima jer tim ostaje dok se vozaci mjenjaju. Pogotovo veliki brendovi kao sto su Mercedes, RB i Ferrari. Jednostavno ako mu ne das do znanja da se naredbe moraju slusati doci ces u situaciju da ces izgubit kontrolu nad vozacem i onda propade sve koliko god on bio dobar.
https://www.crash.net/f1/news/1017170/1 ... -join-merc
Tretiraju ga kao neko bozanstvo, cemu uveliko doprinosi njegov spomenuti otac. Nije on bas tek tako na onakav bezobrazan nacin odgovorio.
Svjestan je svog statusa u timu.