Sumire zar sumnjas u mene
Samo htio da vidim kako je biti padobranac
Sumire zar sumnjas u mene
Naravno, slažem sedrag_gost wrote: ↑15/11/2022 22:31Ma on je izgubio ovaj rat, samo niko normalan ne zeli nuklearnu eskalaciju, a i NATO savez zna da bi doslo do toga sa direktnim ukljucivanjem. Rusiju ce da pogodi velika glad i bez NATO-a aravno da se radujem porazu svakog fasiste, tako i Putina, odahnuce normalan svijet kada se ovo zavrsi. Samo sa sto manje nevinih zrtava...galia95 wrote: ↑15/11/2022 22:22
Mojne mi šuplje. Niko se ne raduje nuklearnom ratu, nego se nadam i radujem porazu ruskog neofašizma. I ja sam takođe čitav rat osjetio na svojoj koži u opkoljenom Sarajevu. Uzeli su mi najbolje godine mladosti prokleti četnički govnari, isti oni koji sada kliču manijakalnom fašisti iz Kremlja. Kao što sam rekao sto puta ranije, ovo nije finale Lige prvaka pa da biraš između Reala i Liverpoola.
Dakle, radujemo se konačnom porazu fašističke tvorevine Rusije i bolesnog zlotvora, ratnog zločinca i Hitlera 21. vijeka. Kad tad![]()
Rusija je na koljenima fkt ne vidim poentu da ameri pokrecu eskalaciju koja ce odves svijet u helac..jedino da je rusi prvi bacegalia95 wrote: ↑15/11/2022 22:32Naravno, slažem sedrag_gost wrote: ↑15/11/2022 22:31
Ma on je izgubio ovaj rat, samo niko normalan ne zeli nuklearnu eskalaciju, a i NATO savez zna da bi doslo do toga sa direktnim ukljucivanjem. Rusiju ce da pogodi velika glad i bez NATO-a aravno da se radujem porazu svakog fasiste, tako i Putina, odahnuce normalan svijet kada se ovo zavrsi. Samo sa sto manje nevinih zrtava...![]()
Vjerovatno,vježba svoje izlaganje ispred ogledala. Mora uvježbati dramatičnost….
Sprema se hitna sednica negde iz bunkera.
Brojao ovce sa novog kaputa i zaspao
Polako, ovo ti je kod njega dramska pauza.
Izlazi sutra ujutro iz frizidera
Dmytro Kuleba has called for a Nato summit to stop Russian attacks, and has repeated a request for fighter jets to be sent to the country.
“Ukraine reaffirms its full solidarity with Poland and stands ready to provide any necessary support. Collective response to Russian actions must be tough and principled.
“Among immediate actions: a Nato summit with Ukraine’s participation to craft further joint actions which will force Russia to change its course on escalation, providing Ukraine with modern aircraft such as F-15 and F-16, as well as air defense systems, so that we can intercept any Russian missiles. Today, protecting Ukraine’s skies means protecting Nato.”
Upravo to, njih je Putin vec dobro sjebao. U slobodnom su padu, Ukrajinci fino napreduju u oslobadjanju svoje teritorije, ne treba na provokacije nasjedati. Zali Boze ovih 2 ljudi sto poginuse...
Pa mislim rekao si bilo cime iz repetoara, i bilo ko.laik1981 wrote: ↑15/11/2022 22:22Vjerujem da im nuklearke nisu jedino sto imaju u repertoaru, bar za pocetak.. Moze i iz Kansasa ako nemaju neku logicniju i prakticniju lokaciju.. A za metu bi primarno izabrao lokaciju sa koje je ovo ispaljeno, naravno sve uz uslov da je ispaljena sa ruskih polozaja bilo u Ukrajini, Bjelorusiji ili Rusiji.. To da li je namjerno ili slucajno nije toliko bitno.. Prijetnja je prijetnja.. Za ovo dvoje stradalih nije bitno da li je slucajno ili namjerno.. Moglo je biti i 202.. Sustina je ista.. Trebaju odvratiti buduce prijetnje i osigurati svoje clanice.. To je valjda primarna svrha NATO-a..
Miran!
NATO ne mora haman ni u jednom trenutku ovog rata uvlaciti sebe zvanicno u sukob. Haman sve moze ici preko Ukrajine i Ukrajinaca, lafo.lajkujMe wrote: ↑15/11/2022 22:39 Sve izglednije da je S300 u pitanju (al cekamo potvrdu)
Moze biti Ukrajinski ili Ruski.
Ako je Ukrajinski ok je hajmo reci, vjerovatno ce NATO pojacati pomoc za PVO.
Ako je Ruski al nenamjerno, ide clan 4 konsultacije i onda neka zajednicka odluka.
Nevjerujem u vojni odgovor OSIM ako se ispostavi da je doslo od Rusa i da je namjerno gadjan dalekovod.
E tu onda ocekujem dernek, NATO ne moze da suti i mora da odgovori vrlo jako.
Sto bi dovelo do eskalacije i uvodjenja NATOa direktno u rat dal kroz no Fly zone ili kroz direktne udare po Ruskoj sposobnosti da lansira krstarece rakete.
Sto znaci gadjaju se:
A) Fabrike za proizvodnju glavnih komponenata rakete i fabrike za proizvodnju goriva za iste.
B) Gadjaju se lokacije skladistenja svih malo vecih kolicina Krstarecih ili balistickih (S300)
C) Gadjali bi sve poznate lansere za iste
D) U najgorem slucaju CM flota, specificno svi nosaci krstarecih (6 brodova) se pridruzuje Moskvi na dnu Crnog Mora.
Et
Momak, ti si zaluto ovde.galia95 wrote: ↑15/11/2022 22:27Čuj NATO se raspada hahahahaapsidejzi wrote: ↑15/11/2022 22:25
Mah, omladinci. Vrela krv, ono bi odmah akciju. Amerikanci su vec pickice jer nista nisu ucinili. NATO se raspada. Zato i jesu lagana meta za ratne lesinare koji su zeljni njihove krvi. Sa njima mozes cuda napraviti. I ja sam bio takav. Sad sam omudraoJbg, nadoce i oni.
Kako stvari stoje, moglo bi se ispostaviti da je ova raketa zapravo odbrambeni sistem koji su ukrajinci ispalili i profulali rusku raketu. U tom slucaju, Poljska bi se trebala ukljuciti u PVO odbranu zapadnog dijela Ukrajine. Time bi olaksali ukrajincima mnogo jer bi ih rasteretili. Istovremeno, sebe bi zastitili jer ce ruska govna sada namjerno slati rakete u blizinu granice kako bi zbunili ukrajinski PVO. Mislim da bi poljsko aktivno ukljucivanje u obrambenim PVO akcijama bilo sasvim dobar odgovor rusima za provokaciju.
Ako se ispostavi da je ipak ruska raketa, onda ne znam... VJerovatno ce nesto baciti na BJelorusiju (ako je odatle dosla ruska raketa)...Nego nešto se odužila ova "specijalna vojna operacija" tvog poremećenog idola
Ide li sve po planu
![]()