Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#33376 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

denden wrote: 15/11/2022 20:56
uglavnomja wrote: 15/11/2022 20:52

sa'ce ti majka reci da oni nisu nista, ni u putu se nisu sreli, na ilidzi ima toliko plemena memica da se ni ne znaju, a kamoli da su u rodu, ma vise klanova nego stanovnika indije i kine zajedno :oops:

a svakako nema vise toga, sda je u padu, nije vise meta
sa sda ce pasti i mnogi tipa budnjo kad se jednom napokon uvede i pocne provoditi zakon o porijeklu imovine

sad se traze novi ciljevi, upotrebljivi u politickim ratovima, vec idu pripreme za sljedece izbore ...

ovo sa rs mafijom je samo balon da se talasa ...

uskoro ce izaci nesto novo, krupna zvjerka, kapitalac ... zavisno koji i ciji interesi budu prioritet :-D
Ali ima ta neka valjda svim plemenima zajednička fascinacija oružjem.
jah, i ona jprvi komsija memic iz fcz, nerodjak :D , i pucanje "na kucu" memica, koji prvo nisu imali pojma da je svadba, a onda su rekli: sta se on ima zeniti kad se dzenan nikad nece ...

koji je to medijski cirkus bio, uz murizovu dzamiju i "upucanu" ifetovu vikendicu ... :-)
denden

#33377 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

klix wrote: 15/11/2022 21:08 Ma bitno je, da je utvrđeno da je imala potres mozga. To vas boli.
:thumbup:
denden

#33378 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

uglavnomja wrote: 15/11/2022 21:10
jah, i ona jprvi komsija memic iz fcz, nerodjak :D , i pucanje "na kucu" memica, koji prvo nisu imali pojma da je svadba, a onda su rekli: sta se on ima zeniti kad se dzenan nikad nece ...

koji je to medijski cirkus bio, uz murizovu dzamiju i "upucanu" ifetovu vikendicu ... :-)
Joj ba, da. :-)

Avaz i njegovi off-shoots (pun intended :D) poput Raporta itd.

"Drama u Sarajevu, pucano na kuću Muriza Memića i vikendicu Ifeta Ferageta"

Tih su se dana svi šišali "na ćasu", jer nisu skidali šljemove. :D
bitangeIprinceze

#33379 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

klix wrote: 15/11/2022 21:08 Ma bitno je, da je utvrđeno da je imala potres mozga. To vas boli.
A jel imala potres mozga? Da nije opet neka laž?! I jel imala još kakav drugi potres?
denden

#33380 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Rekao je (branilac Mutapa Goran Dragović) da ni dr. Hamza Žujo niti dr. Abdulah Kučukalić nisu isključili mogućnost potresa mozga, te da je vještak Kučukalić, čije se kompletno svjedočenje može poslušati na YouTubeu kazao: "Potres mozga je postojao, tu nema spora".

- Tužilaštvo nije nikako dokazalo da ona simulira nesjećanje, nego su samo sebi svojim dokazima pucali u noge ovim vještačenjima. Zbog toga mi nismo ni izvodili dokaze - rekao je.
Sve nekakva pucnjava :-)

:lol:
YouAreMyDestiny

#33381 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

bitangeIprinceze wrote: 15/11/2022 21:26
A jel imala potres mozga? Da nije opet neka laž?! I jel imala još kakav drugi potres?
Džaba praviš majmuna od sebe.
bitangeIprinceze

#33382 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

klix wrote: 15/11/2022 21:29
bitangeIprinceze wrote: 15/11/2022 21:26
Džaba praviš majmuna od sebe.
Želiš li da povratiš i ti? Da ti stanem ako želiš? :wink:
DaysleepeR

#33383 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 15/11/2022 20:50
DaysleepeR wrote: 15/11/2022 20:46

ne pratis oci moje

utvrdili smo da hitna nema nikakve potrebe da se zaistavlja da bi pacijent povratio, niti da se zaustavi da bi joj dali posudu

doktor laze o razlogu zaustavljanja
Pratim ja itekako, samo se ti naivno zalijećeš.
Objašnjenje o razlozima zaustavljanja postoji. Dakle, slagao si da ne postoji.

To što tvom i mentalnom sklopu ostalih pušača ublehe Feraget-Memić objašnjenje nije prihvatljivo, vaš je problem ;)
ad hominem em sto je papanski em je provokacija, i ne valja nikako ruzno pricati sa ljudima koje ne poznajes
denden

#33384 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Oprosti za duševnu bol koju sam ti nanio.
DaysleepeR

#33385 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 15/11/2022 20:59
DaysleepeR wrote: 15/11/2022 20:46
doktor laze o razlogu zaustavljanja
Znamo pouzdano ko iz ekipe je ovako ili onako lažov. A to nije doktor Amar Kadrić ;)

4. Što se tiče ekipe koja je vozila Alisu Mutap, od tri člana dva sve vrijeme govore da su stali da povraća. Treći član je 2019. godine govorio da nisu stajali i da to nije praksa. Tada je to bilo od koristi ublehi Feraget-Memić, jer su time htjeli dokazivati da vozilo nije stajalo da povraća, a ako nema povraćanja kao simptoma potresa mozga, nema ni amnezije. Isti taj treći član je navodno 2021. godine promijenio priču i sad je priča da jesu stajali, ali zato što ih je presreo neki crni džip i neko iz njeg rekao Alisi da ima amenziju. Dakle, ova priča još više odgovara ublehi Feraget-Memić. Izgleda da je sivoj eminenciji ublehe bilo malo ono što je treći član HP govorio 2019. godine, pa su od njega dobili potpuno suprotnu, ali još korisniju priču. Međutim, neko ko jedno priča 2019.,a potpuno suprotno i drugo 2021. godine, je sigurno LAŽOV. Lažovi su nepouzdani svjedoci, ruše kredibilitet optužbe i vjerovatno je to razlog zašto ga Državno tužilaštvo nije ni koristilo kao svjedoka.
konstantno fulas poentu, ja ne sporim ni potres mozga, ni da je povracala, sporim da hitna mora stati da pacijent povraca

ako hitna pici punim kroz crveno dok reanimiraju pacijenta, dok mu bodu infuziju, i sve ostale osjetljive radnje, nikakvog na svijetu razloga hitna nema da se zaustavlja da bi bolnicar sa police uzeo posudu i dodao pacijentu

ako vec ima pouzdan dokaz (sa gps-a ili odakle vec) da je hitna stala, razlog nije da bi pacijent povracao, stala je iz nekog drugog razloga

a je li Alisa imala potres mozga, je li povracala, nista to ne sporim

nadam se da se sada kontamo
DaysleepeR

#33386 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 15/11/2022 22:04 Oprosti za duševnu bol koju sam ti nanio.
izvinjavam se i ja unaprijed za fizicku
denden

#33387 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

DaysleepeR wrote: 15/11/2022 22:05

konstantno fulas poentu, ja ne sporim ni potres mozga, ni da je povracala, sporim da hitna mora stati da pacijent povraca

ako hitna pici punim kroz crveno dok reanimiraju pacijenta, dok mu bodu infuziju, i sve ostale osjetljive radnje, nikakvog na svijetu razloga hitna nema da se zaustavlja da bi bolnicar sa police uzeo posudu i dodao pacijentu

ako vec ima pouzdan dokaz (sa gps-a ili odakle vec) da je hitna stala, razlog nije da bi pacijent povracao, stala je iz nekog drugog razloga

Imaš teoriju zavjere da je Hitna stala iz nekog drugog razloga i da doktor Amar Kadić i njegov kolega lažu, razumijem to od početka. To je teorija ublehe Feraget-Memić.

Doktor je rekao da su stali da Alisa Mutap povrati, a on je u tom trenutku i datoj situaciji znao razlog. Možda je ona tražila, možda nije. Doktor je procijenio da se može ili treba stati.

Ona nije imala povredu kakvu je imao Dženan Memić (skoro pola sata je sjedila na gepeku policijskog auta), bila je pri svijesti i vožnja tog drugog vozila je bila sporija četiri minute vjerovatno zato što je ljekarska ekipa smatrala da minuta gore ili dole ne pravi razliku.
denden

#33388 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

DaysleepeR wrote: 15/11/2022 22:06
denden wrote: 15/11/2022 22:04 Oprosti za duševnu bol koju sam ti nanio.
izvinjavam se i ja unaprijed za fizicku
Haha, ti ono nešto pišeš o papanluku :lol:

Ništa unaprijed, već se desilo, libo me manservant za tvoje frustracije :D
DaysleepeR

#33389 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 15/11/2022 22:15
DaysleepeR wrote: 15/11/2022 22:05

Imaš teoriju zavjere da je Hitna stala iz nekog drugog razloga i da doktor Amar Kadić i njegov kolega lažu, razumijem to od početka. To je teorija ublehe Feraget-Memić.

Doktor je rekao da su stali da Alisa Mutap povrati, a on je u tom trenutku i datoj situaciji znao razlog. Možda je ona tražila, možda nije. Doktor je procijenio da se može ili treba stati.

Ona nije imala povredu kakvu je imao Dženan Memić (skoro pola sata je sjedila na gepeku policijskog auta), bila je pri svijesti i vožnja tog drugog vozila je bila sporija četiri minute vjerovatno zato što je ljekarska ekipa smatrala da minuta gore ili dole ne pravi razliku.
nemam ja teoriju zavjere, meni razlog nije uvjerljiv, nema logike niti uporista u praksi
denden

#33390 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

DaysleepeR wrote: 15/11/2022 22:19
nemam ja teoriju zavjere, meni razlog nije uvjerljiv, nema logike niti uporista u praksi
Da doktor (sa kolegom), pri čemu on nije ni od koga osim murizovaca osumnjičen da je lažov i dio neke zavjere, tvrdiš to kategorično-laže, u kontekstu u kojem na temi isključivo podržavaš ublehu Feraget-Memić, žmireći na njene brojne ne neuvjerljivosti, nego raskrinkane galaktičke laži, te čini samo još jednim murizovcem.
DaysleepeR

#33391 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 15/11/2022 22:24
DaysleepeR wrote: 15/11/2022 22:19
Da doktor (sa kolegom), pri čemu on nije ni od koga osim murizovaca osumnjičen da je lažov i dio neke zavjere, tvrdiš to kategorično-laže, u kontekstu u kojem na temi isključivo podržavaš ublehu Feraget-Memić, žmireći na njene brojne ne neuvjerljivosti, nego raskrinkane galaktičke laži, te čini samo još jednim murizovcem.
nikakve ja veze nemam sa tim polusvijetom

samo postavljam pitanje koje se samo namece, sta me briga ko je koga optuzio za sta, hitna se ne zaustavlja da pacijent povraca, to ide kontra poente vozila hitne pomoci
denden

#33392 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

E pa eto, imaš svoju teoriju, svoje sumnje na koje nisi našao prihvatljiv odgovor i živi s njima, šta da ti kažem.

P.S. Doduše, nešto bih i mogao:
I opet se vraćamo na ono što sam ti već jednom objasnio, a to je da stvarni tok složenih događaja nikad nije takav da sve njegove pojedinačne puzle (fragmenti) odgovaraju onoj njihovoj mogućoj varijanti koja pojedinačno ima najveću statističku vjerovatnoću, ali je ispravna ona koja se uklapa u širu, ukupnu sliku, kompletnu slagalicu na način da ta slika kao kompletna teorija ima najveću vjerovatnoću.

Tvoja pozicija u kojoj te ne zanima šira slika, jer smatraš da je nisi dužan iznositi, prirodno je inferiorna.
uglavnomja

#33393 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

de nemojte se svadjati bezveze :cry:

kolega daysleep stvarno nije aktivan na temi i ovo sto prica ima svoje uporiste u pravilima

ali ne postoji pravilo koje nikad nije prekrseno, pogotovo ako ide u korist pacijenta

postoje 2 osobe iz vozila koje su rekle da se vozilo zaustavilo da povraca
postoji dnevnik zijada m. u kojem pise da je svojim autom pratio hitnu i da se zaustavila i da je pitao sta je bilo i neko mu rekao da alisa povraca ...

znaci 3 osobe kazu isto

treca osoba iz hitne je svasta navaljala, jedno dok je bio obicni svjedok, da vozilo uopste nije stajalo, a onda nesto deseto kad je postao zasticen, sa pricom o crnom dzipu i dovikivanju :-)

ovaj doktor nije spominjao, a ni silni zasticeni svjedoci iz hitne da je on ili iko drugi iz vozila imao neke probleme ili sankcije zbog zaustavljanja od 15 sek na zahtjev psihicki rastrojenog pacijenta
denden

#33394 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

uglavnomja wrote: 15/11/2022 22:51 de nemojte se svadjati bezveze :cry:

kolega daysleep stvarno nije aktivan na temi i ovo sto prica ima svoje uporiste u pravilima

ali ne postoji pravilo koje nikad nije prekrseno, pogotovo ako ide u korist pacijenta

postoje 2 osobe iz vozila koje su rekle da se vozilo zaustavilo da povraca
postoji dnevnik zijada m. u kojem pise da je svojim autom pratio hitnu i da se zaustavila i da je pitao sta je bilo i neko mu rekao da alisa povraca ...

znaci 3 osobe kazu isto

treca osoba iz hitne je svasta navaljala, jedno dok je bio obicni svjedok, da vozilo uopste nije stajalo, a onda nesto deseto kad je postao zasticen, sa pricom o crnom dzipu i dovikivanju :-)

ovaj doktor nije spominjao, a ni silni zasticeni svjedoci iz hitne da je on ili iko drugi iz vozila imao neke probleme ili sankcije zbog zaustavljanja od 15 sek na zahtjev psihicki rastrojenog pacijenta
Sve sumnje, same po sebi, tj. skepsa, su legitimne i uglavnom korisne.

Međutim, "meni je to i to sumnjivo", izneseno u vakuumu, nema nikakvu logičku vrijednost.

Vrijednost dobija tek kad se iznese logičnija, "manje sumnjiva" verzija.

U ovom slučaju takve nema.
Najlogičnija je u užem i širem konekstu verzija da je vozilo nakratko stalo (iako to vjerovatno nije uobičajena ili česta praksa) da bi Alisa Mutap povratila.

Sve druge verzije su beskrajno manje logične, odnosno na temi su iznošene i razmontirane, kao besmislice, na proste faktore.
denden

#33395 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

uglavnomja wrote: 15/11/2022 22:51

Dovoljno je reći da ga Državno tužilaštvo nije koristilo kao svjedoka, vjerovatno zato što su bili svjesni kontradiktornosti njegovih dviju izjava i nisu htjeli dati odbrani municiju za iživljavanje.
uglavnomja

#33396 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

nesto sasvim deseto,

zanimljivo

vec godinama je muriz prvi da se slika sa svakom ozaloscenom porodicom, sa svim borcima za pravdu protiv sistema ... svugdje je samoproglaseni ajatolah borbe protiv pravosudja, vlasnik svih protesta ... u svakom mediju su njegove politicke izjave u kojim bezocno koristi tudje tragedije

juce su bili tuzni protesti, da ne spominjem na ovoj temi :(

muriza nije bilo
ni na slikama, ni u medijima, cak ni avaz nije uspio dobiti ekskluzivnu izjavu svog zastitnog lica, sto je do juce bilo nezamislivo jer takva samopromocija se ne propusta

razlozi?

mi mozemo nagadjati
od da nije imao vremena, imao vaznijeg posla :zzzz:
do toga da je obavijesten da nije dobrodosao

zna tdmajka garant :D
Last edited by uglavnomja on 15/11/2022 23:25, edited 1 time in total.
denden

#33397 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Vic je bio kad je uhapšen policajac Adis Prašović, vezano za Sky komunikacije.

I ono murizovci prave spin "evo ga, još jedan, on je radio na predmetu Dženan Memić".

Plasirano kao da je on neki od "prikrivača" i "podmetača" za koje optužuju kantonalnu policiju i tužilaštvo.

A onda se ispostavi da je on ustvari radio na "istrazi o istrazi" koja je rezultirala optužnicom protiv Mutapa i ostalih. :lol:
pinkman

#33398 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Kad je presuda?

Moje misljenje je da ce biti oslobadjajuca, ali vidjeti cemo.
uglavnomja

#33399 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

pinkman wrote: 15/11/2022 23:32 Kad je presuda?

Moje misljenje je da ce biti oslobadjajuca, ali vidjeti cemo.
u cetvrtak je valjda zavrsna rijec odbrane za 2 ili 3 od optuzenih

a peric je rekao da mu trebaju dvije nedelje, koliko se sjecam
ali je optuzba vec "ukrala" jednu nedelju ...

tako da ne znam
kvinoja

#33400 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

denden wrote: 15/11/2022 23:25 Vic je bio kad je uhapšen policajac Adis Prašović, vezano za Sky komunikacije.

I ono murizovci prave spin "evo ga, još jedan, on je radio na predmetu Dženan Memić".

Plasirano kao da je on neki od "prikrivača" i "podmetača" za koje optužuju kantonalnu policiju i tužilaštvo.

A onda se ispostavi da je on ustvari radio na "istrazi o istrazi" koja je rezultirala optužnicom protiv Mutapa i ostalih. :lol:
Nina Kisić je na suđenju navela da je učestvovao u saslušanju nekih svjedoka u ovom predmetu. U kojoj mjeri je učestvovao, nemam pojma. Međutim, iako vi to možda gledate kao vic, normalnom narodu ništa nije smiješno u tome što imate POLICAJCE koji odaju informacije KRIMINALCIMA putem nekih tajnih aplikacija.

Sličnu vezu Zije Mutapa (kojeg je Tužilaštvo označilo kao organizatora kriminalne grupe, a po pisanjima upućenijih na temi, povezivan je sa kriminalnim aktivnostima i ranije) i nekoliko policajaca (dvojica optuženih, jedna "svjedokinja") imamo i u ovom predmetu.

EDIT: pogledao sam članak iz Faktora, pomiješao sam saslušanje svjedoka sa Nerminom Šehovićem. Opet, u kojoj je mjeri učestvovao, možemo samo nagađati, a čak je pitanje da li je takav kompromitovan policajac davao informacije i "drugoj strani".
Last edited by kvinoja on 15/11/2022 23:54, edited 1 time in total.
Locked