Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

tovarish wrote: 14/11/2022 22:55 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /221114136

Jel' se ovo zavrće ruka i Komšiću?
Budi siguran u jedno da nema te sile koja ce Zeljka na nesto natjerati a da nije u korist drzave. Nespecificno je tvrdoglav covjek i boli ga hladno kurac i za USA i za Ruse. Znaci nema toga koji ce ga natjerati na nesto ako on to nece i to je zaista tako svidjelo se to nekome ili ne.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#57102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Str0nz »

tovarish wrote: 14/11/2022 22:55 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /221114136

:lol:
sajber87

#57103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

hrasno38 wrote: 14/11/2022 23:06

Budi siguran u jedno da nema te sile koja ce Zeljka na nesto natjerati a da nije u korist drzave. Nespecificno je tvrdoglav covjek i boli ga hladno kurac i za USA i za Ruse. Znaci nema toga koji ce ga natjerati na nesto ako on to nece i to je zaista tako svidjelo se to nekome ili ne.
A zamisli da ameri kazu kad je takav strucnjak i kad ga boli neka stvar sta bosance mi savjetujemo, usa i ohr se sad povlace a ostavljamo presposobnom komsicu i sda da rijese problem i necemo reagovati sta god dodik da uradi. Sta iskreno mislis da bi se dogodilo zanima me tvoje misljenje za tu soluciju
desni

#57104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

hrasno38 wrote: 13/11/2022 22:24
sajber87 wrote: 13/11/2022 21:53

Ima li neki drugi razlog osim sto i sbih(efendic) i df(komsic) nisu gadljivi na sadasnju sda
Ima SDA koliko god da je prljava, koliko god da je izrodila kriminalca, koliko god da je nevaljala bolja je od HDZ-a, SNSD-a, SDS, PDP i NiP-a partije u kojoj su sve bivsi pripaddnici SDA kojima nisu ispunjene vrele zelje i apetiti i onda su ostavili svoju mater i cacu koji su ih stvorili napravili. I nije nikakv problem sto su otisli jer je to legitimno pravo nego je problem sto psi laju na one sto su im sve dali u zivotu. Otisao je i Zeljko iz SDP-a, otisao je i Zlatko Miletic iz DF-a, otisao je i Efendic iz SDA nakon sto ga je SDA odskoklovala i stavila na noge ali ako nista kod njih ima onaj trun dostojanstva pa ne laju po svojim inicijalnim partijama. Dino je jedno klasicno pseto koje je SDA sa cackalica stavila na cvrste noge, sve mu dala i onda kada je trazio ono sto ne moze da dobije napustio je i poceo lajati. O onom smecu od Campara suvisno je pricati jedino sto dostojanstvo pokazuje Zvizdic ali on je level vise za ovo smece.
Dakle za Efendica ne znam ali vjerovatno je u njemu ostalo ono sto mu je SDA dala i omogucila mu ovakav politicki put a DF-u nije dala nista osim fer i postenu kolaiciju zadnje 4 godine. Imao je maksimalni podrsku SDA za sve stto je radio i ponavljam gradjani su to prepoznali kao sto su prepoznali i izdajnike ove drzave prije svega SBB kojeg nema nigdje ali i Nasu stranku a Dino i njegove vehabijce ce tek da dodju na red.
Birati izmedju smeca koje je podrzavalo Covica i Bakira sa SDA koji je ispunio koalicioni dogovor o nepopustanju Covicu je vrlo jednostavno.
Ko sto vidis ovdje ne spominjem SDP koji se nije nikada bahatio kao Kifla, nije ga ni javno podrzao za Covica ali na zalost nije ga ni osudio i Niksic ce to vrlo brzo da plati smjenom sa predsjednicke funkcije. Ono sto se desilo u rs-u desice se i u F BiH + Nasa stranka....zivi bili pa vidjeli a NiP moze sa Fahrom da formira vlast!
:thumbup: @hrasno38
Objasnio si im sve, ali džabe ćoravom namigivati.
Da je promjene u Tuzli i na TK bilo i da su ih građani TK prepoznali pokazuju rezultati izbora na kantonalnom nivou.
DF je u Tuzli porastao sa 5.287 na 6.569. Na kantonu sa 14.564 na 20.705 :thumbup:
SDP je doživio pad u Tuzli sa 14.529 na 12.177. Na kantonu sa 49.326 na 37.156.
NS sa 5.016 na 3.067. Na kantonu sa 9.006 na 7.062.
NiP je nešto novo, a SDA je povećala broj glasova sa 5.864 na 8.686. Na kantonu sa 49.074 na 60.559.
Zanimljivo da se promjene u broju glasova procentualno na nivou Tuzle i kantona ne razlikuju puno.
Sve ove stranke su bile u vladama, narod je kroz glasanje pokazao ko je bio uspješniji.
Ali si ih majstorski opisao :bih:
desni

#57105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

BHCluster wrote: 14/11/2022 19:17
BHCluster wrote: 12/11/2022 14:07 Jel ono SDP i sdO idu zajedno u Hlivnu?
?
Idu, i to zajedno sa alternativom u da ga nazovemo hrvatskom biračkom tijelu, za koju nas inače i na forumu ubjeđuju da ne postoji, izbacuju HDZ iz vlasti :thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konstit ... /221114119
Skupštinsku većinu trebali činiti HNP s pet zastupnika, HDZ 1990 s četiri zastupnika, SDA i SDP s po dva zastupnika, te Duško Radun iz Srpske sloge-SNS FBiH SP DNS PDP SDS, i Dragana Damjanović iz Srpskog jedinstva (SNPFBiH-SPS), što je ukupno 15 od 25 zastupnika, prema čemu će HDZ BiH biti opozicija u tom kantonu.
U opoziciji ostaju i zastupnici iz Dodikovog SNSD 8-)
Styling

#57106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Boli njeka k…. za sve nas, uključujući i državu. Jedino ga ne boli za njegovu fotelju i jarane koje je uhljebio. A, ti se, Muzafere, kupaj!
BHCluster

#57107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

desni wrote: 15/11/2022 01:26
BHCluster wrote: 14/11/2022 19:17
?
Idu, i to zajedno sa alternativom u da ga nazovemo hrvatskom biračkom tijelu, za koju nas inače i na forumu ubjeđuju da ne postoji, izbacuju HDZ iz vlasti :thumbup:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konstit ... /221114119
Skupštinsku većinu trebali činiti HNP s pet zastupnika, HDZ 1990 s četiri zastupnika, SDA i SDP s po dva zastupnika, te Duško Radun iz Srpske sloge-SNS FBiH SP DNS PDP SDS, i Dragana Damjanović iz Srpskog jedinstva (SNPFBiH-SPS), što je ukupno 15 od 25 zastupnika, prema čemu će HDZ BiH biti opozicija u tom kantonu.
U opoziciji ostaju i zastupnici iz Dodikovog SNSD 8-)
A sdO i SDP u istoj koaliciji :mrgreen:
Lex77

#57108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lex77 »

Izgleda tako.
Nešto u stilu: "Mi smo već dogovorili da će Ustavni sud odbiti tvoju apelaciju, a ti imaš ne ganjati to dalje na evropski sud." :evil:
Styling

#57109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Lex77 wrote: 15/11/2022 13:50

Izgleda tako.
Nešto u stilu: "Mi smo već dogovorili da će Ustavni sud odbiti tvoju apelaciju, a ti imaš ne ganjati to dalje na evropski sud." :evil:
Ovo sa cekanjem na Dom naroda je samo odstupnica da se kasnije moze opravdati prilaz Osmorki.
hrasno38

#57110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Styling wrote: 15/11/2022 07:19

Boli njeka k…. za sve nas, uključujući i državu. Jedino ga ne boli za njegovu fotelju i jarane koje je uhljebio. A, ti se, Muzafere, kupaj!
Jel to opisujes Dinu :lol: :lol: :lol:
sajber87

#57111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

hrasno38 wrote: 15/11/2022 18:18
Styling wrote: 15/11/2022 07:19

Jel to opisujes Dinu :lol: :lol: :lol:
Prijatelju par postova iznad postavio sam ti pitanje , vjerovatno nisi vidio pa da ako mozes da mi odgovoris zaista me zanima tvoje misljenje
hrasno38

#57112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

sajber87 wrote: 14/11/2022 23:47

A zamisli da ameri kazu kad je takav strucnjak i kad ga boli neka stvar sta bosance mi savjetujemo, usa i ohr se sad povlace a ostavljamo presposobnom komsicu i sda da rijese problem i necemo reagovati sta god dodik da uradi. Sta iskreno mislis da bi se dogodilo zanima me tvoje misljenje za tu soluciju
Mislis na ovo pitanje? Slusaj druze svako ko se iskreno borio za ovu zemlju sa puskom u ruci nece uzmaci ni pred Rusijom ni pred Amerikom ni pred bilo kojoj svjetskom i evropskom silom. Vise je njima u interesu da bude mir u BiH nego sto je nama da nam oni sjede u BiH. Zeljko odlicno zna da mi nismo ni USA a pogotovo OHR-u neki duznici jer prvo su nas mucili 4 godine rata a onda nas kao oslobodili nakon sto su nas oslobodili vise desetina hiljada mladih zivota. Znaci upravo onako kako sam rekao i kakva je politika DF-a......gradjanska drzava u kojoj su svi jeednaki i svi imaju ista prava i obaveze i nikada niko iz DF-a ukljucujuci i mene prvog nece uzmaci po tm pitanju niti ce podrzati bolesne zahtjeve fasiste Covica. Nas legalizam se pokazuje u nametnutim odlukama VP gdje smo eksplicitno rekli da prihvatamo jer VP ima pravo da ih nametne ali da ce konacna biti ona sto kaze Ustavni sud kaao najvisi zakonodavni organ ove drzave. To sto bi pola vas dalo guzice jal Amerikanicama jal Rusima to je vas problem ali mi koji se nismo sagiinjali 1992 necemo ni 2022!!....samo stvar navike i ponosa i nista vise!
vee-jay

#57113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

kakve gluposti se ovdje pisu
hrasno38

#57114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Ja ne znam fakat sta je sa ovim celnicima trojke....pukli su kokice po svoj prilici. Valjaju nebuloze na dnevnoj osnovi a onda dobijaju samare.....

Image
Styling

#57115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

hrasno38 wrote: 15/11/2022 22:57 Ja ne znam fakat sta je sa ovim celnicima trojke....pukli su kokice po svoj prilici. Valjaju nebuloze na dnevnoj osnovi a onda dobijaju samare.....

Image
Ovo su vijesti stare skoro dvije godine. Ne znam šta pokušavaš.
Vi iz DF-a morate shvatiti jednu stvar. Sve dok sjedite u krilu SDA niste relevantni za bilo kakvu priču niti vas bilo ko ozbiljno shvata. Ne znate biste li piškili ili kakili. Šupljirate o građanskoj državi a u koaliciji ste sa nacionalnim strankama. Sad hoćete da sjedite na minderu i salijete po koju ljutu dok drugi odrađuju posao i sklapaju vlast. I onda biste se kao odlučili gdje ćete. Pojma vi nemate šta ćete sa sobom. Na kraju ćete završiti na klupi za rezerve. Neće vas htjeti ni jedni ni drugi. U neobranom grožđu ste. Imate priliku da uđete kao ravnopravan partner u vlast, ali jok, vama je draže da budete pudlica SDA. I onda biste vi kao nekome dijelili lekcije. A sve teška šuplja. Bojim se da ako budete nastavili vagati dođete u situaciju da dobijete poruku u stilu vašeg sponzora Hodže “ponuda je istekla”.
HD_2015

#57116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HD_2015 »

Ameri su se povukli nakon pada Aprilskog paketa. Sada su se malo vratili - ne po našu korist. Što se tiče OHR-a, slična stvar.

Ne treba im dozvoliti ucjene. Samo slegnuti ramenima i pitati: "Je li to Dejtonski mirovni sporazum više ne važi"? Amerika ni OHR nikada nisu bili garant opstanka BiH. Zna se ko je to.
Better Man

#57117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

desni wrote: 15/11/2022 01:06
hrasno38 wrote: 13/11/2022 22:24

Ima SDA koliko god da je prljava, koliko god da je izrodila kriminalca, koliko god da je nevaljala bolja je od HDZ-a, SNSD-a, SDS, PDP i NiP-a partije u kojoj su sve bivsi pripaddnici SDA kojima nisu ispunjene vrele zelje i apetiti i onda su ostavili svoju mater i cacu koji su ih stvorili napravili. I nije nikakv problem sto su otisli jer je to legitimno pravo nego je problem sto psi laju na one sto su im sve dali u zivotu. Otisao je i Zeljko iz SDP-a, otisao je i Zlatko Miletic iz DF-a, otisao je i Efendic iz SDA nakon sto ga je SDA odskoklovala i stavila na noge ali ako nista kod njih ima onaj trun dostojanstva pa ne laju po svojim inicijalnim partijama. Dino je jedno klasicno pseto koje je SDA sa cackalica stavila na cvrste noge, sve mu dala i onda kada je trazio ono sto ne moze da dobije napustio je i poceo lajati. O onom smecu od Campara suvisno je pricati jedino sto dostojanstvo pokazuje Zvizdic ali on je level vise za ovo smece.
Dakle za Efendica ne znam ali vjerovatno je u njemu ostalo ono sto mu je SDA dala i omogucila mu ovakav politicki put a DF-u nije dala nista osim fer i postenu kolaiciju zadnje 4 godine. Imao je maksimalni podrsku SDA za sve stto je radio i ponavljam gradjani su to prepoznali kao sto su prepoznali i izdajnike ove drzave prije svega SBB kojeg nema nigdje ali i Nasu stranku a Dino i njegove vehabijce ce tek da dodju na red.
Birati izmedju smeca koje je podrzavalo Covica i Bakira sa SDA koji je ispunio koalicioni dogovor o nepopustanju Covicu je vrlo jednostavno.
Ko sto vidis ovdje ne spominjem SDP koji se nije nikada bahatio kao Kifla, nije ga ni javno podrzao za Covica ali na zalost nije ga ni osudio i Niksic ce to vrlo brzo da plati smjenom sa predsjednicke funkcije. Ono sto se desilo u rs-u desice se i u F BiH + Nasa stranka....zivi bili pa vidjeli a NiP moze sa Fahrom da formira vlast!
:thumbup: @hrasno38
Objasnio si im sve, ali džabe ćoravom namigivati.
Da je promjene u Tuzli i na TK bilo i da su ih građani TK prepoznali pokazuju rezultati izbora na kantonalnom nivou.
DF je u Tuzli porastao sa 5.287 na 6.569. Na kantonu sa 14.564 na 20.705 :thumbup:
SDP je doživio pad u Tuzli sa 14.529 na 12.177. Na kantonu sa 49.326 na 37.156.
NS sa 5.016 na 3.067. Na kantonu sa 9.006 na 7.062.
NiP je nešto novo, a SDA je povećala broj glasova sa 5.864 na 8.686. Na kantonu sa 49.074 na 60.559.
Zanimljivo da se promjene u broju glasova procentualno na nivou Tuzle i kantona ne razlikuju puno.
Sve ove stranke su bile u vladama, narod je kroz glasanje pokazao ko je bio uspješniji.
Ali si ih majstorski opisao :bih:
Dragan Čović ne traži ništa više od onog što je Bakir Izetbegović potpisao u Mostarskom sporazumu, a to je legitimno predstavljanje. E sad što Bakir glumi velikog patriotu, koji neće pristati na legitimno predstavljanje je vrijeđanje naše intelegencije, jer dobro znamo da sve što su i Dodik i Čović tražili do sada, Bakir im je uredno davao. Pokusaj ono što si usrao i nemoj na druge svaljivati odgovornost.
Trappist

#57118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trappist »

"RASPORED POZICIJA Porodica Bećirovića - Konaković, Nikšić, Forto...Komšić ukrajinskog ambasadora smjestio pored svoje familije"

Svaka cast Zeljko :thumbup:
a denis umjesto porodice doveo svoje stranacke sefove, e jakog predsjednika. Popisa se sam na sebe prvi dan mandata.
Point.

#57119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Željko Komšić :bih:
drug_profi

#57120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Bravo Željko za ovo. Može se i populizmom proglasiti, ali je svakako ispravan potez.
dulekrele

#57121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Becirovic je samo potvrdio da je potkapacitiran i to debelo.
MUNAFIK

#57122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MUNAFIK »

Obraz SENADE e moj @hrasno38

Gdje je obraz :izet:
Styling

#57123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

sajber87

#57124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

HD_2015 wrote: 16/11/2022 08:50

Ameri su se povukli nakon pada Aprilskog paketa. Sada su se malo vratili - ne po našu korist. Što se tiče OHR-a, slična stvar.

Ne treba im dozvoliti ucjene. Samo slegnuti ramenima i pitati: "Je li to Dejtonski mirovni sporazum više ne važi"? Amerika ni OHR nikada nisu bili garant opstanka BiH. Zna se ko je to.
Da li je realno da ste vi koji po upisima vidim podrzavate komsica tako politicki slijepi da ne mozete da shvatite da bi takva vasa politika dovela do nestanka bosne i bosnjaka. Sad se kurciti jedinim nam iskrenim saveznicima kao nebitni ste podrzavate hdz mi cemo odbraniti bosnu ne trebate nam ako ne radite sta mi zahtijevamo okrenucemo se erdoganu i putinu kao da bi to nesto nastetilo zapadu a ne dovelo do nestanka nas. Ovu kratkovidu politiku kurcenja sto prije poslati na hladjenje i u duboke opozicione klupe. Sreca pa zapadni saveznici znaju dobro ovo sto vam govorim i hvala bogu pa se nece obazirati nego se nadam da ce se potruditi da posalju u opoziciju ove sto se kurce bez pokrica i rade na nestanku bosne i bosnjaka neki iz totalnog neznanja a neki sto im je vazno samo biti na vlasti i krsiti budzete.
P.S.
Aprilski paket je bio odlican za bosnu i ko ga je odbio zajebao nas je dobro
Trappist

#57125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trappist »

sajber87 wrote: 16/11/2022 11:44
HD_2015 wrote: 16/11/2022 08:50

Da li je realno da ste vi koji po upisima vidim podrzavate komsica tako politicki slijepi da ne mozete da shvatite da bi takva vasa politika dovela do nestanka bosne i bosnjaka. Sad se kurciti jedinim nam iskrenim saveznicima kao nebitni ste podrzavate hdz mi cemo odbraniti bosnu ne trebate nam ako ne radite sta mi zahtijevamo okrenucemo se erdoganu i putinu kao da bi to nesto nastetilo zapadu a ne dovelo do nestanka nas. Ovu kratkovidu politiku kurcenja sto prije poslati na hladjenje i u duboke opozicione klupe. Sreca pa zapadni saveznici znaju dobro ovo sto vam govorim i hvala bogu pa se nece obazirati nego se nadam da ce se potruditi da posalju u opoziciju ove sto se kurce bez pokrica i rade na nestanku bosne i bosnjaka neki iz totalnog neznanja a neki sto im je vazno samo biti na vlasti i krsiti budzete.
P.S.
Aprilski paket je bio odlican za bosnu i ko ga je odbio zajebao nas je dobro
jesu li srbi i rs nestali nakon zadnje 4 godine dodikovog izivljavanja ?
Post Reply