Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bih rekla da se značajno produžava među stanovništvom na našim prostorima. Moji pradjedovi i pranene su živjeli desetak godina duže od većine svoje djece a treća generacija umire još mlađa. Moji preci su bili hercegovački gorštaci i uglavnom su doživjeli jako duboku starost.
Slično mogu potvrditi. Prababa i po 90 godina, a već druge generacije iza nje umirale u 60tim.
bumerangss wrote: ↑15/11/2022 06:04
Ovako dimljena pileća prsa nema ih niko bolje
Probao Madi ma ni blizu
Meni su Madi i Ovako teško smeće od proizvoda (uz Bajru i Milkos). Perutnina Ptuj klasa iznad.
Od mliječnih proizvoda Meggle mlijeko i pavlaka, Dukat jogurt mada mi je Moja Kravica gusti favorit. Sirevi Dukat.
Radnik koji prodaje pileće proizvode ( batak, krilca isl.) na delikatesu u velikom marketu tvrdi da je najvkalitetnije i najsvjezije Ovako ( akova ) dok je "najgore" perutnina ptuj. Najbrže počne da bude ljepljiva pa se mora čistiti i najbrže počne smrditi.
konektovan wrote: ↑15/11/2022 14:33
Jedna inspektorka koja hoda po tim fabrikama, kaže da Ovako ima najbolji standard za proizvodnju, kad je u pitanju piletina.
Ne znam, ja tu piletinu mogu jesti kakva god da je. Kad sanjarko može onu "domaću" sardinu more i piletina onda.
imam u familiji inspektora također, vjerovatno ti zna tu inspektoricu, i on kaže, od svog zla, odaberi manje, a to je ovako. Od madija bježi koliko te noge nose
McGradySA wrote: ↑15/11/2022 11:46
I one Bingo sardine iz Maroka skočile za 20-30 feninga. A ne mogu se mjeriti sa jadranskim.
U Mega Diskontu jadranska sardina Marco Polo 100g made in BIH (Stolac) 1.10KM.
Ima ista samo pod drugim brendom, košta 1.75KM, i jednu i drugu proizvodi Žuvela-HB Stolac. Jest da nam žuvela onečišćava vodu, i malo me buni ovo značenje ovog HB u nazivu, al Bože moj u krizna vremena ne treba cjepidlačit, bitno je da je jadranska.
konektovan wrote: ↑15/11/2022 14:33
Jedna inspektorka koja hoda po tim fabrikama, kaže da Ovako ima najbolji standard za proizvodnju, kad je u pitanju piletina.
Ne znam, ja tu piletinu mogu jesti kakva god da je. Kad sanjarko može onu "domaću" sardinu more i piletina onda.
Jbjg takav nam standard života ali više jedemo štapiće oslića nego to.
Utanjio sam drobljenje petit keksa. Iako ga ima idalje nabavit za marku i kusur.
Ta bejbi hrana mi održava masnoću niskom. Bojim se sad da mi neće skočiti masnoća.
Iako pazim da ne jedem masnu hranu često.
Kažu da nam prijeti osim inflacije, recesija ali gora iz 2008. Ako se neobuzda inflacija.
Meni su Madi i Ovako teško smeće od proizvoda (uz Bajru i Milkos). Perutnina Ptuj klasa iznad.
Od mliječnih proizvoda Meggle mlijeko i pavlaka, Dukat jogurt mada mi je Moja Kravica gusti favorit. Sirevi Dukat.
Radnik koji prodaje pileće proizvode ( batak, krilca isl.) na delikatesu u velikom marketu tvrdi da je najvkalitetnije i najsvjezije Ovako ( akova ) dok je "najgore" perutnina ptuj. Najbrže počne da bude ljepljiva pa se mora čistiti i najbrže počne smrditi.
Moj drug vodi jednu od mesara u Bingu i rekao mi je sljedeće. Pileći fileti moraju proći fazu dehidracije, ima tačno određeno vrijeme, da bi ispoštovali standarde i da bi npr. rok trajanja vrijedio 10 dana. A kako naši lopovi uvijek love u muntom, onda oni proces dehidracije skrate za neko vrijeme kako ne bi gubili na težini proizvoda. Problem je što se na takav način skraćuje rok trajanja, koji oni naravno ne mijenjaju. E to je jedan od razloga zašto piletina smrdi i zašto se brže kvari.
Meni je najbolja piletina Vindija /Cekin i kupujrm je iskljucivo u Vindija prodavnici
Bingo ima dobru akciju toalrtni papir Zewa 16 komada snizrn sa 13,75 KM na 8,95 KM i FA gel za tusiranje (razni mirisi) na samo 1,25 KM
Moj drug vodi jednu od mesara u Bingu i rekao mi je sljedeće. Pileći fileti moraju proći fazu dehidracije, ima tačno određeno vrijeme, da bi ispoštovali standarde i da bi npr. rok trajanja vrijedio 10 dana. A kako naši lopovi uvijek love u muntom, onda oni proces dehidracije skrate za neko vrijeme kako ne bi gubili na težini proizvoda. Problem je što se na takav način skraćuje rok trajanja, koji oni naravno ne mijenjaju. E to je jedan od razloga zašto piletina smrdi i zašto se brže kvari.
Kako sam čuo tako sam prenio.
Da. Isto mi je rečeno. Samo što se koristio termin "kalorisanje", šta god to značilo. Najviše mu to pravi probleme jer meso gubi na težini i onda "nestane" meso kad se proda paket ili vrši povrat.
Kako god, on mi je preporucio iskljucivo ovako kupovati i da izbjegajem perutninu ptuj. Ovo ostalo je komentarisao u smislu da je nekad dobro, nekad lose..
akcija007 wrote: ↑15/11/2022 17:55
Meni je najbolja piletina Vindija /Cekin i kupujrm je iskljucivo u Vindija prodavnici
Bingo ima dobru akciju toalrtni papir Zewa 16 komada snizrn sa 13,75 KM na 8,95 KM i FA gel za tusiranje (razni mirisi) na samo 1,25 KM
Kupljen je taj fenci tariguz - da počastim guzicu.
A i gel od 1.25 sam uzeo - sad će me golman Njemačke gledati dok se tuširam.