Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Student_u_Ostavci

#23426 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Student_u_Ostavci »

hrasno38 wrote: 14/11/2022 22:07 Trice 4/23...Lazic 0/7...Kamenjas i Penava najbolji.
Kakvu Vrabac ima statistiku?

8 izgubljenih, jbte, trećinu naših izgubljenih je izgubio Vrabac :lol:
giovanni008

#23427 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Rijad Avdic koja prevara od igraca!

U svakom slucaju svaka cast momcima na borbi i znoju za sveti dres.

U februaru u krcatoj Skenderiji sa prvom postavom juris na crnogorce!
laik1981

#23428 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by laik1981 »

4/24 trica, a francuzi je u drugom poluvremenu nisu ni branili :-)
Logovan

#23429 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

spree wrote: 14/11/2022 22:07
laik1981 wrote: 14/11/2022 22:04 jeko supertalentovani Mulic :lol:
Momak ima 18 god i igra za reprezentaciju, dok ti drkenzi iz kreveta i pokusavas omalovaziti dijete.
:thumbup: Skroz bespotrebno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23430 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Razlika jeste prevelika ali sa ovakom ekipom tesko je ocekivati ista protiv Francuske koja moje sastaviti 4 ekipe koje bi pobjedile ovu nasu. Madjarri su bili cilj i Madjari su pali. E sad u Februaru ako dobijemo Musu i ostale igrace koji sada fale CG se moze dobiti 20 razlike u krcatoj Skenderiji a onda ce biti i izuzetno neugodno gostovanje u Madjarskoj koja sad ima isto bodova kao i mi i ako im se nekim cudom desi da klape Litvaniju u gostima koju ce boliti cuna jer je prosla na SP, borba za trece mjesto ce biti do bola komplikovana.
Isner

#23431 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Isner »

Citavo svoje djetinjstvo i mladost posvetiš kosarci i izadješ na utakmicu gdje realno imas super priliku da se dokazes i nadriblas sebi u nogu na prvom kontaktu a pola suteva ispališ tako da skines farbu s obruca, kao ciglom da gadjas.. e svasta..
hrasno38

#23432 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Student_u_Ostavci wrote: 14/11/2022 22:08
hrasno38 wrote: 14/11/2022 22:07 Trice 4/23...Lazic 0/7...Kamenjas i Penava najbolji.
Kakvu Vrabac ima statistiku?

8 izgubljenih, jbte, trećinu naših izgubljenih je izgubio Vrabac :lol:
Ima losu ali zato je protiv Madjarske bio jedan od najboljih. Protiv Francuske u Skenderiji isto tako, protiv Slovenije na EP je bio odlican.....kada igra svoju poziciju i moze da se posveti odbrani Vrabac obicno bude vise nego solidan.
swanfilter

#23433 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Gledajuci na okolnosti, ne mozes im zamjeriti ili popljuvati ih.

Treba krenuti od osnova. Savez je tu na papiru. Lige nemas. Kluba domaceg, a da razvija igrace nemas. Aba ligasa nemas.

Kazu Spars. Ajd, pogledajte roster, pa mi ovdje replicirajte ...

Bila epizoda u proslosti koja je kratko trajala, al to nije vidjelo kluba da nes razvija, pa barem zbog financija ..

Roberson, Atic i Sulejmanovic. Minus kakvih 20 koseva danas. Plus razigravanje ostalih ..

Francuska Žnj ekipa ce nas uzeti kako god, jer nama tri izostanka mimo Nurkica i Muse znace kao da Francuzima fali pola lige ...

Beciragic mi se sviđa da ne vjerujem. Mada uvijek na granici izbacivanja sa utakmice, sto bas i ne volim jer mi nismo to ime u svijetu kosarke, al treba nam mangup tipa Vujosevic, jer samo tako se moze izvuci nesto od ekipa kao sto je nasa. Manjak mnogo cega ...

Zasto je CG tu jednu stepenicu pred nama? Buducnost i Mornar rade, pa kako god.

Kod nas Bosna ne radi 15 godina. Sto je SRAMOTA za Sa kao grad i Kanton.

Umjesto da se zainate zbog Mile i pokazu ko je gazda, gdje se kosarka igra, oni svaki mjesec mijenjaju ime kluba. SRAMOTA!!

Od Beciragica ocekujem dvije stvari.

Otkaz uz iznosenje svega negativnog i bez pardona. Ili ostanak uz odrijesene ruke.

Na zadnjoj konferenciji je nagovijestio jednu od ove dvije stvari ...
Piaty

#23434 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Piaty »

Da ponovim opet. Lazic igra protiv BiH pa nek se javi onaj dezurni pametnjakovic koji mi je j... sve kada sam ovo isto napisao za vrijeme jedne od nasih utakmica na prvenstvu.

Znaci, ili igra protiv BiH ili ce se desiti jednog dana naslov u fazonu " LAZIC: Kako sam prevario sve klubove i BH reprezentaciju da znam igrati kosarke".
Vaya

#23435 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vaya »

swanfilter wrote: 14/11/2022 21:19
Vaya wrote: 14/11/2022 21:11 Ne moze me niko ubjediti da sa Halilovicem, Robersonom, Aticem i Sulejmanovicem ne bi mogli parirati ovoj africkoj divljini...

Ja se iskreno nadam, da ovdje nije u pitanju opet neko bojkotovanje selektora/reprezentacije...
Kakav bojkot??

Avdic, sina Samira mora igrati.

Mulic za 18. rođendan igra NBA utakmicu.

Da se ima kakvog pleja, a da se Vrabac i Gegic ne ubijaju, na nesto bi ovo i licilo ...

A, to sto spominjes bojkot. Sulejmanovicu svaka cast, al odigrao je dvi tekme za sjetiti se. Njega nema klupski godinama, a potpisuje za dobre ekipe jer mu repka daje priliku.

Atic? Isto, igrao je kada se nije znalo ocel nastaviti profesionalno, il ce plocice ljepiti. Al, on je svakako ogranicen ko franckuski balkon i njemu reci, budi zahvalan na pozivu, bezze je ...

Pa upravo govorim za Atica i Sulejmanovica, navodno oni nesto pametuju, nadam se da to nece otici predaleko...
hrasno38

#23436 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Piaty wrote: 14/11/2022 22:34 Da ponovim opet. Lazic igra protiv BiH pa nek se javi onaj dezurni pametnjakovic koji mi je j... sve kada sam ovo isto napisao za vrijeme jedne od nasih utakmica na prvenstvu.

Znaci, ili igra protiv BiH ili ce se desiti jednog dana naslov u fazonu " LAZIC: Kako sam prevario sve klubove i BH reprezentaciju da znam igrati kosarke".
Daj ne lupaj ziv bio....Lazic poslije Kamenjasa bio najbolji igrac protiv Madjarske, bio izvrstan protiv Francuske i Bugarske u Skenderiji. On je igrac srednje klase. Nije igrac na kojeg mozes ozbiljno racunati da ce napraviti neku prevagu. Jebi ga da igra protiv nas ne bi pogodio onu zadnju tricu u Skenderiji protiv Francuske.
hrasno38

#23437 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Vaya wrote: 14/11/2022 22:38
swanfilter wrote: 14/11/2022 21:19

Kakav bojkot??

Avdic, sina Samira mora igrati.

Mulic za 18. rođendan igra NBA utakmicu.

Da se ima kakvog pleja, a da se Vrabac i Gegic ne ubijaju, na nesto bi ovo i licilo ...

A, to sto spominjes bojkot. Sulejmanovicu svaka cast, al odigrao je dvi tekme za sjetiti se. Njega nema klupski godinama, a potpisuje za dobre ekipe jer mu repka daje priliku.

Atic? Isto, igrao je kada se nije znalo ocel nastaviti profesionalno, il ce plocice ljepiti. Al, on je svakako ogranicen ko franckuski balkon i njemu reci, budi zahvalan na pozivu, bezze je ...

Pa upravo govorim za Atica i Sulejmanovica, navodno oni nesto pametuju, nadam se da to nece otici predaleko...
Sulejmanovic je nepravedno kao i Penava zapostavljen na EP i ima razloga za frustraciju po tom pitanju ali te se stvari rjesavaju razgovorom. Nije Adis ni Obradovic ni Dule Vujosevic da zna igrati sa citavim rosterom ali ova dva igraca jednostavno u nasoj reprezentaciji moraju igrati jer nemamo boljih. Sto se tice Atica kod njega je opet suprotna situacija i imao je ogoromen kredite i kod Bosnica i kod Adisa ali on je jednostavno takav igrac koji moze da odluci ssvaku utakmicu ma protiv koga da se igra a moze i da zasere na najbanalnijim stvarima. U svakom slucaju sva trojica su neophodni nasoj reprezentaciji kao i Camppara koji je Robersonu svidjelo se to nama ili ne jedini moguci backup jer mi treceg nemamo posto je Talic vazda nesto povrijedjen.
swanfilter

#23438 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

hrasno38 wrote: 14/11/2022 22:41
Piaty wrote: 14/11/2022 22:34 Da ponovim opet. Lazic igra protiv BiH pa nek se javi onaj dezurni pametnjakovic koji mi je j... sve kada sam ovo isto napisao za vrijeme jedne od nasih utakmica na prvenstvu.

Daj ne lupaj ziv bio....Lazic poslije Kamenjasa bio najbolji igrac protiv Madjarske, bio izvrstan protiv Francuske i Bugarske u Skenderiji. On je igrac srednje klase. Nije igrac na kojeg mozes ozbiljno racunati da ce napraviti neku prevagu. Jebi ga da igra protiv nas ne bi pogodio onu zadnju tricu u Skenderiji protiv Francuske.

Lupa lik ...

Lazic je skolski igrac. Upotrebi ga, odradice svoje ...
hrasno38

#23439 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote: 14/11/2022 23:05
hrasno38 wrote: 14/11/2022 22:41

Lupa lik ...

Lazic je skolski igrac. Upotrebi ga, odradice svoje ...
Ma srednja klasa koja dobro odigra ako je u ekipi pet igraca koji nesto vrijede. Ni on ni Vrabac nisu igraci koji mogu voditi ekipu za razliku recimo od Gegica i Atica ali ako ih postavis na njihova mjesta i das im da igraju svoju igru oni ce to korektono odraditi.
swanfilter

#23440 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

hrasno38 wrote: 14/11/2022 22:46

Sulejmanovic je nepravedno kao i Penava zapostavljen na EP i ima razloga za frustraciju po tom pitanju ali te se stvari rjesavaju razgovorom. Nije Adis ni Obradovic ni Dule Vujosevic da zna igrati sa citavim rosterom ali ova dva igraca jednostavno u nasoj reprezentaciji moraju igrati jer nemamo boljih. Sto se tice Atica kod njega je opet suprotna situacija i imao je ogoromen kredite i kod Bosnica i kod Adisa ali on je jednostavno takav igrac koji moze da odluci ssvaku utakmicu ma protiv koga da se igra a moze i da zasere na najbanalnijim stvarima. U svakom slucaju sva trojica su neophodni nasoj reprezentaciji kao i Camppara koji je Robersonu svidjelo se to nama ili ne jedini moguci backup jer mi treceg nemamo posto je Talic vazda nesto povrijedjen.
Aticu se pise na kredu jos iz vakta AEKA. Nesto kod Bajica proigrao, al danas vec sve po starom ..
hrasno38

#23441 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote: 14/11/2022 23:09

Aticu se pise na kredu jos iz vakta AEKA. Nesto kod Bajica proigrao, al danas vec sve po starom ..
Ma imao je i on dobrih partija recimo protiv Slovenije na EP i bio je peti igrac po ucinku ukupno na EP. Cinjenica je da je Penava puno korisniji igrac i od Atica i od Lazica i od Vrapca a nije jos uvijek dobio pravu priliku. Mene je cudilo da mu ni Bossnic nije davao prave prilike. Evo tek sad u ov dvije utakmice je dobio pravu priliku i opravdo je pogotovo veceras sa 10 poena i 8 skokova i jednom asistencijom.
Moenx

#23442 Re: Kosarkaskaeh k+ reprezentacija BiH

Post by Moenx »

Eh kada bi Crna Gora bar kiksala protivu Češke u veljači .....
canvra888

#23443 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

U svakom slucaju sva trojica su neophodni nasoj reprezentaciji kao i Camppara koji je Robersonu svidjelo se to nama ili ne jedini moguci backup jer mi treceg nemamo posto je Talic vazda nesto povrijedjen.
Dobro se sjećam akcije protiv Mađarske pred kraj, stisnuše Sanija Mađari i odmah diže dribling. To je problem. Zamisli kako bi to tek izgledalo protiv Francuza koji su puno fizikalnije igrali i nerijetko full court presing...
canvra888

#23444 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Sve u svemu, ja momcima apsolutno ništa ne zamjeram.

Bez čitave prve postave i bez Sanija, sa igračima koji po prvi put igraju za reprezentaciju - neobjektivno je bilo očekivati bilo šta više. Samo je dovoljno spomenuti činjenicu da smo bez apsolutno ijedne izvorne legitimne kece igrali meč, to sve govori.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#23445 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by teskeredzic_22 »

swanfilter wrote: 14/11/2022 22:26 Kod nas Bosna ne radi 15 godina. Sto je SRAMOTA za Sa kao grad i Kanton.
Gdje je puno baba kilava su djeca.

Jasno je da su talovi i interesi sjebali klub (ostatak javnog dobra nije prošao gotovo ništa bolje) , nejasno ostaje kako niko nema finansijski interes da u gradu sa 300.000 stanovnika postoji bivši evropski prvak čije utakmice gledaju i pitari i košpicari i svi ostali , dakle kako neki x ili y ne vidi mogućnost zarade ili je kratkoročno ulaganje preveliko za eventualnu dobit i to u gradu gdje je vrlo malo zanimljivih sportskih događaja ?

U toj situaciji će uvijek bh.telekom izvaliti kintu za dio sponzorstva.
giovanni008

#23447 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Evo crnogorci navijaju da se Kamenjas kazni od strane Buducnosti:

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/63 ... /komentari

Mozda kosarkaski savez Bosne i Hercegovine nije trebao izlaziti sa ovakvom informacijom, koja daje povod da kazni Kamenog!
hrasno38

#23448 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 15/11/2022 21:46
Evo crnogorci navijaju da se Kamenjas kazni od strane Buducnosti:

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/63 ... /komentari

Mozda kosarkaski savez Bosne i Hercegovine nije trebao izlaziti sa ovakvom informacijom, koja daje povod da kazni Kamenog!
Isto bi postupio i svaki igrac Crne Gore i svaki igrac na svijetu kojem zaista znaci igrati za svoju zemlju.
canvra888

#23449 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

https://basket.ba/selektor-adis-becirag ... ija-za-sp/

Fakat nema Atića na spisku. To je onda definitivno jedna od onih 'odsad ćemo drugačije' o čemu je Bekir govorio.
scarr

#23450 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by scarr »

Nema ni Sulejmanovica
Post Reply