Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirsek wrote: ↑10/11/2022 17:54
Tako nekako i ja mislim. Mozes praviti diverzije pa i ogranicene vojne napade (na koje ces dobiti simetrican odgovor od Irana) ali napraviti invaziju i okupirati Iran neces moci.
Point. wrote: ↑14/11/2022 21:40
Ovaj Iran, odnosno režim primitivnih mula, je zreo za vojne intervencije. Oci ljudi su čisto zlo.
A za vojno pomaganje agresorskoj Rusiji ih posebno objesiti za muda.
I bez nuklearki mislim da je vrlo tesko okupirati Iran. Mislim prvo odakle ih napasti? Plus ce aktivirati sve Hezbolahe i druge pro-Iranske paravojske po regionu i eto opsteg haosa.
Ako se krene samo sa bombardovanjem isti scenario, haos u regionu i mozda i zatvaranje zaljeva za promet.
Ostaje najgori scenario, gradjanski rat ko u Siriji jer mislim za svakog studenta na ulicama ima barem 2 Iranca koji gledaju TV i navijaju da ih policija zdrobi.
Ne mozes ih okupirati kad ih ima 70-80 miliona. Kao da to Amerikanci vec ne bi uradili. Plus sto bi zapalili cijeli Bliski Istok. Mogu rovariti iznutra i cekati da se promjene dese same.
sime_cipol wrote: ↑15/11/2022 10:50
Ne mozes ih okupirati kad ih ima 70-80 miliona. Kao da to Amerikanci vec ne bi uradili. Plus sto bi zapalili cijeli Bliski Istok. Mogu rovariti iznutra i cekati da se promjene dese same.
I teren je jako planinski plus se spremaju za invaziju decenijama.
djugum wrote: ↑15/11/2022 17:19
Ma nije valjda da neko jos protestuje?
A sad ozbiljno, jel mule fakat kontaju da ako osude 15k omladine na smrt da ce protesti prestati?
Kako će staronje išta kontati kad nemaju zajedno gram mozga? Skupina zlobnih matuzalema kojima je mjesto na dizalici.
A sad ozbiljno, jel mule fakat kontaju da ako osude 15k omladine na smrt da ce protesti prestati?
Sve je bolje od bratoubilackog rata poput onog u Siriji.
Sve je bolje od bratoubilackog rata poput onog u Siriji.
Zavisi od toga koliko ima onih koji podrzavaju rezim.
Nije nepoznato da rezim pocne provoditi teror i da opstane.
Zato što ugnjetava vlastiti narod. Zar treba još neki drugi razlog?!
Jah nego ,pouceni 'svrgavanjima' rezima u muslimanskim zemljama, ostaje nam jedino da to nikom ne pozelimo. Zato kazem, sve je bolje od Sirije,Libije,Iraka i onolke krvi prolivene
Hipoteticki, urade kako su najavili i usmrte 15.000 ljudi (prvenstveno omladina) ja ne vidim kako bi taj cin smirio proteste, cak naprotiv.
Hipoteticki, urade kako su najavili i usmrte 15.000 ljudi (prvenstveno omladina) ja ne vidim kako bi taj cin smirio proteste, cak naprotiv.
Ko je najavio i kada? Moze li samo jedan link na neki zvanicni iranski medij koji je to objavio?
Cuo sam, takodjer, da su najavili bacanje beba iz inkubatora,kao i davanje vijagre zatvorskim cuvarima da mogu silovati zatocene djevice i tako sprijeciri njihov ulazak u dzenet...
Isto i Justin Trudeau obrisao tweet gde tvrdi da je 15.000 osudjeno na smrt.
Canadian Prime Minister Justin Trudeau deleted a tweet containing false information on mass death sentences in Iran, after a viral campaign on social media circulated the fake news.
polako ljudi, dajte pecinskim mulama jos vremena...mozda jos nadodju na tu samoubilacku ideju
priznajem, vjest je bila toliko luda, za ne povjerovati...ali ove godine se hrpa nevjerovatnih stvari izdesavalo.