Urugvaj, relativno malobrojna zemlja sa puno dobrih igraca u repki a nisu dugo osvojili trofej. Iran da ima sanse makar doci do polufinala navijao bih i za njih ali nemaju taj kvalitet ni sanse za visoki plasman kao Urugvaj.Osmi Socrates wrote: ↑13/11/2022 14:12 E za tebe mi je logično da voliš Urugvaj. Ali, čitao sam ovog Mirseka na drugim temama, pa mi nelogično, jer Urugvaj je jedna od društveno najprogresivnijih zemalja na svijetu.
2022 FIFA World Cup
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mirsek
#401 Re: 2022 FIFA World Cup
- cyprus
#402 Re: 2022 FIFA World Cup
Ja mislim da će ovo prvenstvo izbacit neko veliko iznenađenje kao osvajača... Tipa Poljsku 
- Blixen
#404 Re: 2022 FIFA World Cup
mrzim iran
nesto si ti fulio
ali sto bi nas narod rekao, neka si ti nama ziv i zdrav
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#405 Re: 2022 FIFA World Cup
iskustvo je na njihovoj stranimirsek wrote: ↑13/11/2022 18:57Urugvaj, relativno malobrojna zemlja sa puno dobrih igraca u repki a nisu dugo osvojili trofej. Iran da ima sanse makar doci do polufinala navijao bih i za njih ali nemaju taj kvalitet ni sanse za visoki plasman kao Urugvaj.Osmi Socrates wrote: ↑13/11/2022 14:12 E za tebe mi je logično da voliš Urugvaj. Ali, čitao sam ovog Mirseka na drugim temama, pa mi nelogično, jer Urugvaj je jedna od društveno najprogresivnijih zemalja na svijetu.
- AmiĐa_Idriz
- darius_maximus
#407 Re: 2022 FIFA World Cup
A ovisi i šta je iznenađenje.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/11/2022 12:06Ja baš mislim suprotno, da bi ovo prvenstvo moglo imati najmanje nekih iznenađenja u zadnje vrijeme.
Je li Argentina iznenađenje, ako napokon opet osvoji?
Ne mislim ni ja da će se ove "slabije" repke proslaviti (tipa, Poljske), ali bi moglo biti zabavno prvenstvo.
- AmiĐa_Idriz
#408 Re: 2022 FIFA World Cup
Ma recimo Kostarika 2014 ili tako nešto.
-
Osmi Socrates
#409 Re: 2022 FIFA World Cup
Ja imam različito viđenje "iznenađenja". Što se mene tiče, ne može dolazak u četvrtfinale biti iznenađenje. Mislim, neću ga se sjećati kao nekog nevjerovatnog poduhvata. Ulazak u polufinale, finale i osvajanje prvenstva može biti iznenađenje, ali ne uvijek.
Čak i osvajanje prvenstva po prvi put je samo ponekad iznenađenje. Od onih prvenstava kojih se ja sjećam, Francuska 1998 i Španija 2010 nisu iznenadile nego (napokon) ispunile očekivanja. Bez obzira što je Brazil bio teški favorit 1998.
Hrvatska u Rusiji nije iznenadila nego, isto, ispunila očekivanja. Do finala su prošli Dansku i Rusiju (na penale) i Engleze. S obzirom na ekipu, malo su čak i podbacili jer su prolazili Dansku i Rusiju na penale.
Već da su pobjedili Francuze to bi bilo iznenađenje, ali ne i senzacija.
Čak i osvajanje prvenstva po prvi put je samo ponekad iznenađenje. Od onih prvenstava kojih se ja sjećam, Francuska 1998 i Španija 2010 nisu iznenadile nego (napokon) ispunile očekivanja. Bez obzira što je Brazil bio teški favorit 1998.
Hrvatska u Rusiji nije iznenadila nego, isto, ispunila očekivanja. Do finala su prošli Dansku i Rusiju (na penale) i Engleze. S obzirom na ekipu, malo su čak i podbacili jer su prolazili Dansku i Rusiju na penale.
Last edited by Osmi Socrates on 14/11/2022 15:16, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#410 Re: 2022 FIFA World Cup
- jeza u ledja
#411 Re: 2022 FIFA World Cup
Gledajuci spisak finala SP, jos od 1962-e u njima su ucestvovale samo Njemacka, Italija, Brazil, Argentina, Nizozemska, Francuska i Spanija. U tom kontekstu je poprilicno iznenadjenje.Osmi Socrates wrote: ↑14/11/2022 15:10 Ja imam različito viđenje "iznenađenja". Što se mene tiče, ne može dolazak u četvrtfinale biti iznenađenje. Mislim, neću ga se sjećati kao nekog nevjerovatnog poduhvata. Ulazak u polufinale, finale i osvajanje prvenstva može biti iznenađenje, ali ne uvijek.
Hrvatska u Rusiji nije iznenadila nego, isto, ispunila očekivanja. Do finala su prošli Dansku i Rusiju (na penale) i Engleze. S obzirom na ekipu, malo su čak i podbacili jer su prolazili Dansku i Rusiju na penale.Već da su pobjedili Francuze to bi bilo iznenaneđenje, ali ne i senzacija.
Mada, Spanija npr nikad nije igrala finale do 2010-e, kad su ga i osvojili. Medjutim igrali su prije toga 3 puta evropska finala i dva puta osvojili.
A 1962-e je zadnji put jedna "bezvezna" ekipa igrala finale - Cehoslovacka (dva puta), prije toga Svedska i Madjarska (dva puta). Tada je bilo vise iznenadjenje sto Madjarska npr nije uzela, ali kad ovako gledas cjelokupno izgleda cudno. Tako nekako i Hrvatska. I jest i nije iznenadjenje.
Portugal nikad nije igrao finale SP pa ne bi bilo iznenadjenje da budu u njemu. Isto vazi i za Belgiju.
- GandalfSivi
#412 Re: 2022 FIFA World Cup
Meni su Danci jako simpa ekipa, bas su lijepo za oko igrali na Evropskom, vidjet cemo dokle ce dogurati ovaj put…
- cyprus
#413 Re: 2022 FIFA World Cup
Brate mili, zna se šta je iznenađenje - kad Brazil, Argentina, Njemačka, Španija, Francuska, Engleska i Italija
osvoje prvenstvo - to ne može biti iznenađenje kakve god da su im trenutne selekcije... Kada bi prvenstvo osvojio bilo ko od ostalih, ili eventualno prišao blizu - iznenađenje je
Sivu zonu priznajem jedino Holanđanima (govorim u historijskom kontekstu)...
Od Senegala očekujem polufinale
Sivu zonu priznajem jedino Holanđanima (govorim u historijskom kontekstu)...
Od Senegala očekujem polufinale
-
Osmi Socrates
#414 Re: 2022 FIFA World Cup
Na ovom prvenstvu, ako iko osvoji prvi put, iznenađenje je. Jedino je možda Portugal izuzetak, jer oni su na momente igrali fudbal dostojan svjetskih prvaka. Kad sam ih gledao kako Hrvatsku demontiraju prije dvije godine, čini mi se, ono je fudbal na nivou svjetskih prvaka. To je bilo bez Ronalda. Njima Ronaldo može biti samo smetnja.
Iznenađenje bi bilo i da Urugvaj osvoji.
Danci od kolapsa Eriksena igraju u petoj brzini, a gledao sam ih dosta. Oni stvarno trebaju gledati da uzmu tu grupu od Francuza, jer mislim da ih imaju. Onda im je otvoren put do polufinala. Argentinci ne mogu podbaciti u svojoj grupi, a drugi iz te grupe bi trebao biti lak protivnik. Onda, čini mi se idu na pobjednika susreta u kojem igraju prvi u Engleskoj grupi i drugi u holandskoj grupi. Dakle, u najgorem slučaju ili Engleska ili Holandija. Englezima duguju za ono padavičarenje Sterlinga na Evropskom, a mislim i da Holanđane imaju.
Za njih i ja navijam, pored Kanade.
Iznenađenje bi bilo i da Urugvaj osvoji.
Danci od kolapsa Eriksena igraju u petoj brzini, a gledao sam ih dosta. Oni stvarno trebaju gledati da uzmu tu grupu od Francuza, jer mislim da ih imaju. Onda im je otvoren put do polufinala. Argentinci ne mogu podbaciti u svojoj grupi, a drugi iz te grupe bi trebao biti lak protivnik. Onda, čini mi se idu na pobjednika susreta u kojem igraju prvi u Engleskoj grupi i drugi u holandskoj grupi. Dakle, u najgorem slučaju ili Engleska ili Holandija. Englezima duguju za ono padavičarenje Sterlinga na Evropskom, a mislim i da Holanđane imaju.
Za njih i ja navijam, pored Kanade.
- Capajebo
#415 Re: 2022 FIFA World Cup
Oficijelni fantazi katastrofa
Za razliku od UEFA-ine aplikacije i stranice, tesko razocaranje
Za razliku od UEFA-ine aplikacije i stranice, tesko razocaranje
- avetinja
#416 Re: 2022 FIFA World Cup
Samo da Iran, inšallah, pobijedi kjafire. Ostalo je nebitno. 
-
Osmi Socrates
#417 Re: 2022 FIFA World Cup
Ko su kjafiri u toj grupi? 
-
Osmi Socrates
#419 Re: 2022 FIFA World Cup
Pa prvo idu na engleske kjafire, a tu im ne gine pet komada.
Vama su svi kjafiri, nekih otprilike 95% svijeta, i vi bi sve to ubijali, da vam se pruži šansa.
Dakle, Kane pet komada, i mrš kući. Za normalnog svijeta i niste. Idite sarađujte sa Putlerom i organizujte Svetsko Prvenstvo Antikjafira sa ratnim zločincima i psihopatama.
Vama su svi kjafiri, nekih otprilike 95% svijeta, i vi bi sve to ubijali, da vam se pruži šansa.
Dakle, Kane pet komada, i mrš kući. Za normalnog svijeta i niste. Idite sarađujte sa Putlerom i organizujte Svetsko Prvenstvo Antikjafira sa ratnim zločincima i psihopatama.
- avetinja
#420 Re: 2022 FIFA World Cup
To mrš ostavi za svoje ukućane, a ne meni ovdje na forumu.
Kakva paranoja kada se spomene Iran.
Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.
EDIT: Da ne bude zabune, pošto mnogi neće shvatiti ovo zadnje napisano. Kjafiri sam napisao namjerno zbog poplave islamofoba na forumu, koji pod krinkom kritike muslimanskih država vrijeđaju vjeru. Ovo sa proleterima je da stavim do znanja da se ne slažem sa iranskim režimom, ali poštujem da imaju pravo na samoopredjeljnje. Poštujem Iran zbog dobrih odnosa za vrijeme rata i zbog toga navijam za njih.
Kakva paranoja kada se spomene Iran.
Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.
EDIT: Da ne bude zabune, pošto mnogi neće shvatiti ovo zadnje napisano. Kjafiri sam napisao namjerno zbog poplave islamofoba na forumu, koji pod krinkom kritike muslimanskih država vrijeđaju vjeru. Ovo sa proleterima je da stavim do znanja da se ne slažem sa iranskim režimom, ali poštujem da imaju pravo na samoopredjeljnje. Poštujem Iran zbog dobrih odnosa za vrijeme rata i zbog toga navijam za njih.
-
Osmi Socrates
#421 Re: 2022 FIFA World Cup
Nisam tebi ni rekao. Rekao sam Irancima. 
Nikakva paranoja. Ti si uveo politiku pa čak i religiju na sportskoj temi. Plus braniš režim notornih ubica i zlostavljača iranskog naroda, što je zrelo za psihijatrije.
Nisi zaslužio da pričaš o fudbalu, jer fudbal su kjafiri i napravili onim što jeste.
Nikakva paranoja. Ti si uveo politiku pa čak i religiju na sportskoj temi. Plus braniš režim notornih ubica i zlostavljača iranskog naroda, što je zrelo za psihijatrije.
Nisi zaslužio da pričaš o fudbalu, jer fudbal su kjafiri i napravili onim što jeste.
-
Osmi Socrates
#422 Re: 2022 FIFA World Cup
Eto, sad se još i vadi.
Kao ne podržava on iranski režim, a 95% svijeta mu kjafiri. I Harry Kane mu je kriv što je Iran zemlja u kojoj divljaci zlostavljaju svoj narod.
Kao ne podržava on iranski režim, a 95% svijeta mu kjafiri. I Harry Kane mu je kriv što je Iran zemlja u kojoj divljaci zlostavljaju svoj narod.
- avetinja
#423 Re: 2022 FIFA World Cup
Ti si mene, iz nekog razloga, izjednačio sa Irancima. Prije bih rekao da je to zrelo za psihijatriju.Osmi Socrates wrote: ↑14/11/2022 16:19 Dakle, Kane pet komada, i mrš kući. Za normalnog svijeta i niste. Idite sarađujte sa Putlerom i organizujte Svetsko Prvenstvo Antikjafira sa ratnim zločincima i psihopatama.
I ko kaže da se nekakva krpena okruglina nije ganjala i prije nego su je Englezi patentirali?!
Bolan ne bio, pijem pivu dok sa tobom pričam. Nisam ti kriv što si okratkovidio od propagande i ratnih tema pa ne vidiš šta ti govorim.
Da se vratimo na temu.
Čujemo se 21. novembra.

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#424 Re: 2022 FIFA World Cup
Nadam se da Argentina osvaja, taman da Ronaldo plače ispred ogledala dok gleda trbušnjake
-
Osmi Socrates
#425 Re: 2022 FIFA World Cup
Uveo si religiju na temu, pa si možda i zaslužio da te poistovjetim.
Vi pro-ayatollasi to redovno radite.
Sad se možeš vaditi koliko hoćeš. Jedna piva ili sto piva od tebe ne pravi čovjeka.
Podržavaš režim koji sarađuje sa ratnim zločincem iz Kremlja. Sutra bi isto radio u BiH što oni rade u Iranu. I njihovi političari piju pive. I zlostavljaju narod.
Vi pro-ayatollasi to redovno radite.
Sad se možeš vaditi koliko hoćeš. Jedna piva ili sto piva od tebe ne pravi čovjeka.
Podržavaš režim koji sarađuje sa ratnim zločincem iz Kremlja. Sutra bi isto radio u BiH što oni rade u Iranu. I njihovi političari piju pive. I zlostavljaju narod.