Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
JohnnyS

#5726 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

PM72 wrote: 12/11/2022 14:48
sherbett wrote: 12/11/2022 14:15
Pitaj Zagrepcane sta misle o Hercegovcima
:-)
A hercegovac im bio gradonačelnik decenijama,nisu ga birali stanovnici Hersona ili Kabula
A sad je Bosanac :D
harisl

#5727 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by harisl »

sherbett wrote: 12/11/2022 14:20
harisl wrote: 12/11/2022 13:52 Pa moze li se neko, iko, ograditi od ovoga, reci da se ne slaze sa ovim. Iz BiH perspektive, Milanoviceve izjave su "megafon" najmracnijih ideja i ponasanja Covica (Srebrenica, Bosnjaci, Dodik, HZHB). Ako neko, kroz drzavni aparat Hrvatske, od BiH napravi sigurnosnu prijetnju za Evropu (u vrijeme Kolinde), pa onda mora postojati i neko u tom drzavnom aparatu da se ogradi od ovoga, ako to nije tacno, ako to ne predstavlja Hrvatsku. A drzavni vrh Hrvatske, ukljucujuci Milanovica, je izabran od Hrvata i posao im je da rade u njihovom interesu, to jeste, to mora biti odraz Hrvatske...
Na kraju, ima neka tajna veza izmedju ljudi kada prodju kroz slicne stvari u zivotu- ima li neko udruzenje zrtava rata da se ogradi, nesto kao Zene u Crnom u Srbiji? Ili i oni imaju preceg posla u zivotu?
Mislim da u RH nema takvo udruzenje tog inteziteta, bar ja ne znam. Ima u Vukovaru onih koji jos uvijek traze svoje nestale.
Od Milanovica se konstantno ogradjuju
Cak u toj mjeri da ne zele biti na istom mjestu s njim, sto se tice ostatka trodiobe vlasti u RH, znaci Vlada i Sabor

On stalno napada i vrijedja apsolutne sve i svakoga tko mu udje u vidno polje
Ponekad se cini pomahnitao
Pa se na koji dan primiri i onda opet
Pa onda bi se oni pogotovo trebali ograditi, ne slazu se, osim ako se sa njim slazu u ovom slucaju...
PM72

#5728 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PM72 »

JohnnyS wrote: 12/11/2022 14:57
PM72 wrote: 12/11/2022 14:48

:-)
A hercegovac im bio gradonačelnik decenijama,nisu ga birali stanovnici Hersona ili Kabula
A sad je Bosanac :D
Jest kad se umješala "viša sila" pa hercegovca uklonila...a sumnjam da se i ovaj nešto plaho hvali da je bosanac
dalmatinka

#5729 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dalmatinka »

LSD wrote: 12/11/2022 14:15
harisl wrote: 12/11/2022 13:52 Pa moze li se neko, iko, ograditi od ovoga, reci da se ne slaze sa ovim. Iz BiH perspektive, Milanoviceve izjave su "megafon" najmracnijih ideja i ponasanja Covica (Srebrenica, Bosnjaci, Dodik, HZHB). Ako neko, kroz drzavni aparat Hrvatske, od BiH napravi sigurnosnu prijetnju za Evropu (u vrijeme Kolinde), pa onda mora postojati i neko u tom drzavnom aparatu da se ogradi od ovoga, ako to nije tacno, ako to ne predstavlja Hrvatsku. A drzavni vrh Hrvatske, ukljucujuci Milanovica, je izabran od Hrvata i posao im je da rade u njihovom interesu, to jeste, to mora biti odraz Hrvatske...
Na kraju, ima neka tajna veza izmedju ljudi kada prodju kroz slicne stvari u zivotu- ima li neko udruzenje zrtava rata da se ogradi, nesto kao Zene u Crnom u Srbiji? Ili i oni imaju preceg posla u zivotu?
Sad ce ti sherbett i dalmatinka objasniti kako niko od hrvata zapravo ne podrzava Milanovica, kako je sam sebe izabrao i da iz tebe izbija mrznja :nargila:
Što ja imam objašnjavati kad ti govoriš u moje ime.
dale cooper

#5730 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

Na stranu Plenkovićevo lobiranje za Hrvate u BiH, ali lik nikada nije bio nekorektan i uvredljiv prema Bošnjacima kao što to konstantno
radi Milanović. Čak je i u saboru odgovorio vezano za to.

Hrvatska je i jedna od zemalja koja je koliko se sjećam ima izglasanu rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Nisu stvari tu crno-bijele, mislim
da većina Hrvata i nema neke pretjerane emocije vezano za BiH i Bošnjake, pa čak i Hrvate u BiH. Ekstremista, šovinista i nacionalista ima
svugdje i takvi su obično glasni, ali ne vjerujem da je to mišljenje većine Hrvata. Milanović je izbore dobio na sasvim drugačijoj priči i biće
interesantno vidjeti na sljedećim izborima hoće li imati istu podršku sa ovim što sada priča.
harisl

#5731 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by harisl »

Ovi istupi nisu bezazleni, i potpuno su sistemski (jer se niko nije ogradio od njih iz vlade Hrvatske), do te mjere da trenutno je potpuno je nezamisliv sastanak Hrvatske i BiH, dvije susjedne zemlje, a to je zasluga Hrvatske, ne Milanovica, nego Hrvatske.
Slazem se da nije sve crno- bijelo, ovde je sve samo crno...
harisl

#5732 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by harisl »

sherbett wrote: 12/11/2022 17:42
harisl wrote: 12/11/2022 16:34 Ovi istupi nisu bezazleni, i potpuno su sistemski (jer se niko nije ogradio od njih iz vlade Hrvatske), do te mjere da trenutno je potpuno je nezamisliv sastanak Hrvatske i BiH, dvije susjedne zemlje, a to je zasluga Hrvatske, ne Milanovica, nego Hrvatske.
Slazem se da nije sve crno- bijelo, ovde je sve samo crno...
Mislim da u ovom gore videu koji je Dale postavio Plenkovic upravo radi ovo sto ti kazes da ne radi.

Sad sam skuzila sto pojedine muci. Mozda vi mislite da je u RH polupredsjednicki ili predsjednicki sustav kao u vrijeme Tudjmana pa mu zato dajete toliku paznju.
Da vam postavim ustavne ovlasti predsjednika?
Pogledaj nesto, mi imamo troclano predsjednistvo, moze se reci da smo jad od drzave, niko nikoga ne voli. Ali kada Dodik nesto odvali, ova druga dvojica u svoje i u ime gradjana BiH se izjasne da se ne slazu i to obave normalnim kanalima, koliko je moguce ograde se sluzbenim kanalima.

Meni je drago vidjeti da se Plenkovic ovdje usprotivio Milanovicu, ali je istina da on ovdje ustvari odgovara Raspudicu. Sta bi bilo da je Raspudic imao gripu taj dan?
dale cooper

#5733 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dale cooper »

harisl wrote: 12/11/2022 17:59
sherbett wrote: 12/11/2022 17:42

Mislim da u ovom gore videu koji je Dale postavio Plenkovic upravo radi ovo sto ti kazes da ne radi.

Sad sam skuzila sto pojedine muci. Mozda vi mislite da je u RH polupredsjednicki ili predsjednicki sustav kao u vrijeme Tudjmana pa mu zato dajete toliku paznju.
Da vam postavim ustavne ovlasti predsjednika?
Pogledaj nesto, mi imamo troclano predsjednistvo, moze se reci da smo jad od drzave, niko nikoga ne voli. Ali kada Dodik nesto odvali, ova druga dvojica u svoje i u ime gradjana BiH se izjasne da se ne slazu i to obave normalnim kanalima, koliko je moguce ograde se sluzbenim kanalima.

Meni je drago vidjeti da se Plenkovic ovdje usprotivio Milanovicu, ali je istina da on ovdje ustvari odgovara Raspudicu. Sta bi bilo da je Raspudic imao gripu taj dan?
Da se Plenković stalno izvinjava za svaku pizdariju i stvar koju Milanović napravi i izvali ne bi imao vremena da se bavi svojim poslom.
Ionako provede gomilu vremena na prepucavanja sa njim. Osim toga Plenković se nema šta izvinjavati za stvari koje predsjednik države
napravi, to je samo Milanovićeva odgovornost. Nije se ispričavao za njega ni kada je u pitanju bio njegov istup vezan za pristupanje
Finske i Švedske u NATO ili za Ukrajinu, nego je ponovio oficijelni stav hrvatske vlade koji je na tragu zaključaka EU.
¤ jelena ¤

#5734 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Plenki dingospo za ovog...

Eto dokle je dogurao.

Žalibože uludo utrošenog optimizma i entuzijazma cijenjene hr i bh javnosti - nekad.

Ne ponovilo se!
harisl

#5735 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by harisl »

Pa nista onda, normalno je ovo sve. Valjda i nije normalno da predsjednik jedne drzave predstavlja tu zemlju i njen narod. Jedino sto ce neko iz Hrvatske na kraju ipak morati da objasni puno toga prije nego sto se sljedeci put sjedne za sto sa BiH, sa nekim osim Covica i Dodika (ako postoji zelja za takvim necim). Mislim, i bez Milanovica se radilo iza ledja BiH, pa odsustvo zelje da se dalje ne eskalira situacija je meni nerazumljivo. Vjerovatno i nema volje za nekim boljim odnosima BiH i Hrvatske, dovoljno je da Covic svako malo svrati do Zagreba, kao Dodik do Beograda. Ali opet nije lijepo tako se ponasati, da ga sutra neki Bosanac pljune na ulici vidio bi kako Republika Hrvatska stoji iza njega, pala bi mozda i mrtva glava.
vee-jay

#5736 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by vee-jay »

Zoran Milanovic je fasisticko govno.
No, on nije budala niti klaun.
Ali oni koji se pale na njega su ili budale ili zele da malo fokusa padne i na njih.

Po pitanju BiH - Milanovic se ni milimetar ne razlikuje od Plenkovica i HDZa.
Milanovic je samo bad coop, Plenkovic good cop.
Hrvatska ima stratesk cilj: unistavanje BiH.
Milanovic ima neku dodatnu privatnu vezu sa Dodikom-Orbanom-Vucicem.

Dejan Jovic sve objasnio:
https://www.youtube.com/watch?v=FxKqemV6E5U&t=1108s
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5737 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by sime_cipol »

Mogu nam ga samo puvat :D
JohnnyS

#5738 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

vee-jay

#5739 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by vee-jay »

sherbett wrote: 12/11/2022 20:03
vee-jay wrote: 12/11/2022 19:43 Zoran Milanovic je fasisticko govno.
No, on nije budala niti klaun.
Ali oni koji se pale na njega su ili budale ili zele da malo fokusa padne i na njih.

Po pitanju BiH - Milanovic se ni milimetar ne razlikuje od Plenkovica i HDZa.
Milanovic je samo bad coop, Plenkovic good cop.
Hrvatska ima stratesk cilj: unistavanje BiH.
Milanovic ima neku dodatnu privatnu vezu sa Dodikom-Orbanom-Vucicem.

Dejan Jovic sve objasnio:
https://www.youtube.com/watch?v=FxKqemV6E5U&t=1108s
A daj moze neki rezime
Sta RH ima od unistenja BiH?
dio BiH
NDH san
guruguru95

#5740 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by guruguru95 »

sherbett wrote: 12/11/2022 20:23 Znaci, strateski cilj RH je unistiti BiH i pripojiti dio iste kako bi ispunila san NDH?

Dobro.
Upravo tako :thumbup: Taj cilj je samo malo odspaval nakon što je riknul papa nacije Tuđman, ali evo ponovo je uskrsnul kužiš ne :mrgreen:
guruguru95

#5741 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by guruguru95 »

sime_cipol wrote: 12/11/2022 19:55 Mogu nam ga samo puvat :D
:izet: :gunjastajl:
Point.

#5742 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Point. »

Šta je cilj hrvatske politike ne znam ali znam da nije normalno ovoliko uplitanje jedne države u unutrašnje stvari druge države. Pošto je Hrvatska mala zemlja u okviru EU i NATO onda u formi kompleksa niže vrijednosti šilje kurac nad BiH.
vee-jay

#5743 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by vee-jay »

sherbett wrote: 12/11/2022 20:23 Znaci, strateski cilj RH je unistiti BiH i pripojiti dio iste kako bi ispunila san NDH?

Dobro.
Dobro za vas, za nas nije dobro.
Imate Amerikance i Ruse na svojoj strani koji bi prije jucer nego sutra prekrajali granice na Balkanu.
Imate Britance koji ce trenutno sve uraditi za Amerikance i EPP koji bi na kraju i prihvatila americko rjesenje, zarad mira u EU.
Njemci i Francuzi posvadjani.
Orban, Dodik, Covic i Vucic na vlasti.
Za Velike H/S/A nikad bolje vrijeme.
palermo

#5744 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by palermo »

harisl wrote: 12/11/2022 19:41 Pa nista onda, normalno je ovo sve. Valjda i nije normalno da predsjednik jedne drzave predstavlja tu zemlju i njen narod. Jedino sto ce neko iz Hrvatske na kraju ipak morati da objasni puno toga prije nego sto se sljedeci put sjedne za sto sa BiH, sa nekim osim Covica i Dodika (ako postoji zelja za takvim necim). Mislim, i bez Milanovica se radilo iza ledja BiH, pa odsustvo zelje da se dalje ne eskalira situacija je meni nerazumljivo. Vjerovatno i nema volje za nekim boljim odnosima BiH i Hrvatske, dovoljno je da Covic svako malo svrati do Zagreba, kao Dodik do Beograda. Ali opet nije lijepo tako se ponasati, da ga sutra neki Bosanac pljune na ulici vidio bi kako Republika Hrvatska stoji iza njega, pala bi mozda i mrtva glava.
Bogami, ja Zoku očekujem za koji mjesec u Sarajevu......vazit će o dvjema prijateljskim zemljama, o tome da smo oslonjeni jedni na druge i da kad imamo iskrene partnere sa obadvije stane svi se problemi mogu riješiti.....ha proljeće zamiriše, eto Zoke u šeher
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5745 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

Taman dosegnuli neki ekonomski nivo ili razinu
I da prime zaostale dijelove bih...makar to bili i krajevi sa hrvatskom vecinom to je sve odron
Ludzak

#5746 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Ludzak »

vee-jay wrote: 12/11/2022 21:03

Dobro.
Dobro za vas, za nas nije dobro.
Imate Amerikance i Ruse na svojoj strani koji bi prije jucer nego sutra prekrajali granice na Balkanu.
Imate Britance koji ce trenutno sve uraditi za Amerikance i EPP koji bi na kraju i prihvatila americko rjesenje, zarad mira u EU.
Njemci i Francuzi posvadjani.
Orban, Dodik, Covic i Vucic na vlasti.
Za Velike H/S/A nikad bolje vrijeme.
A Macron, a Meloni?
Point.

#5747 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Point. »

sherbett wrote: 12/11/2022 22:07 :lol: hajd vi zivite u '41. A ja odoh u Svedsku :mrgreen: obecajem da cu i dalje svaki GO provoditi u BiH i u BiH trosit pare :kiss:
Nećeš u Rusiju :?
Point.

#5748 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Point. »

sherbett wrote: 12/11/2022 23:35
Point. wrote: 12/11/2022 23:32

Nećeš u Rusiju :?
Bila sam :mrgreen:
I? Ne bi opet?
Point.

#5749 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Point. »

sherbett wrote: 13/11/2022 00:06
Point. wrote: 13/11/2022 00:03

I? Ne bi opet?
Bi. Ermitaz mi je na listi.
Ali mi smo proglaseni za neprijateljsku zemlju. Sluzbeno
Uprkos Zokinom rusofilstvu? E, jebiga.
Point.

#5750 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Point. »

sherbett wrote: 13/11/2022 01:10
Point. wrote: 13/11/2022 00:47

Uprkos Zokinom rusofilstvu? E, jebiga.
Pa Zokija samo vi shvacate za ozbać :mrgreen:
Pa svaki dan nešto uzima u usta BiH i Bošnjake, ipak je predsjednik jedne države a ne predsjednik udruge ribara Crikvenica. Ima težinu, ma koliko se pravili naivni.
Post Reply