Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
mirza_15

#23926 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Saian wrote: 12/11/2022 16:54
mirza_15 wrote: 12/11/2022 14:30

Treba u rat da puškom riješimo separatiste i sve ih protjeramo iz BiH. Prvo iz Hercegovine, a onda udariti i na BL. Ako nam se omakne možemo nastaviti do Zagreba i Beograda. To je jedino rješenje i apsolutno je realno moguće i ispravno :thumbup:
ovo 15, jesu to godine?
Nije nego koeficijent inteligencije jednog forumaša. Ovo neki jeftini pokušaj diskreditacije u mjestu iz kojeg dolaziš? Možda se tamo smijete svi skupa na ovako jeftine doskočice? To ti meni sada nešto šuknuo? Na temu nemaš šta napisati pretpostavljam?!
guruguru95

#23927 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

laik1981 wrote: 12/11/2022 17:29
guruguru95 wrote: 12/11/2022 16:57

Ne možeš ih izbjeći, ali ih možeš neutralisati i obuzdati jakim i čvrstim probosanskim blokom, koji očito trenutno ne postoji zbog međustranačkih podjebavanja i šibicarskih kokošarskih razmirica. Ali onda opet idemo ukrug i onda ide kontrapitanje vezano za SDA, a stvarno mi se ne da ponavljati 100 puta istu stvar.
Ko bi trebao po tebi biti u tom "jakom" pro-bh bloku i na koji nacin bi mogli obuzdati i neutralisati HDZ i SNSD? Eto reci samo jedan nacin da ih se obuzda i neutralise.. Hajde nesto konkretno.. Mojne suplje vise.. Ako si spreman kritikovati pokusaje trojke da udju u vlast onda valjda imas neku ideju koja je bolja, pa bi red bio da je izneses, posto se zalis da ti se imputiraju stvari koje ne misli..
Smanji malo doživljaj :mrgreen: Opet imputiranje i izvrtanje rečenica. Ne kritikujem pokušaje Trojke da uđu u vlast, nego kritikujem njihovu snishodljivost prema HDZ/SNSD i odsustvo reakcije na najnovije Dodikove provokacije. Sve sam već ranije rekao. Ako se budu ponašali mlako, letargično, snishodljivo i servilno prema državnim neprijateljima HDZ i SNSD, to znači da su prevarili svoje glasače i da nema suštinske razlike između njih i SDA.

Nemam ja nikakvu formulu ni želje, niti je to moja stvar. Njihov zadatak je da ostvare obećanja na osnovu kojih su dobili podršku glasača i da pokažu da su drugačiji od svojih prethodnika.
laik1981

#23928 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Nemas nista konkretno da napises.. Nije da to i nisam znao.. Sve ti se svodi na pljuvanje trojke, a jasno je i iz kojih razloga.. Dovidjenja i prijatno.. Sa trolovima i botovima ne vrijedi gubiti vrijeme..
guruguru95

#23929 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

laik1981 wrote: 12/11/2022 17:51 Nemas nista konkretno da napises.. Nije da to i nisam znao.. Sve ti se svodi na pljuvanje trojke, a jasno je i iz kojih razloga.. Dovidjenja i prijatno.. Sa trolovima i botovima ne vrijedi gubiti vrijeme..
Okej hajde sad razligu, naporan si i dosadan :thumbup:
laik1981

#23930 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Vjerujem da ti nije lako :thumbup:
guruguru95

#23931 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

Eto nek vi imate nešto konkretno da napišete :mrgreen: Sve što znate napisati je SDA bot, sendvič, centrala... i tako ukrug mjesecima, čim se neko ne slaže sa stavovima "duhovnog učitelja" Konakovića i njegovih sljedbenika :-) :run:

Da ponovim, Konaković je SDA-ovac sa dna kace koji je "pekao zanat" kod prekaljenih mafijaša i pljačkaša ove države. Jednako koliko mi se gadi SDA, toliko osjećam gađenje i odbojnost i prema ljigavim pojavama kao što je Konaković. Želim im sreću u "relaksaciji odnosa" sa novim pajdašima Čovićem i Dodikom. :thumbup: :run:

Sve ovo govorim kao neko ko je glasao sa Denisa Bećirovića, a lik se evo ne oglašava već mjesec dana :-) I šta sad treba da mislim o tome? Šta da misli neko ko je glasao za NIP i Trojku jer su poručivali da neće s nacionalistima, a prvo što su uradili, otrčali su Draganu Čoviću na noge i mantraju ko pokvarena ploča da su "HDZ i SNSD nezaobilazan faktor". O kakvim promjenama onda mi pričamo i čemu da se nadamo?

Ako se budu ponašali mlako, letargično, snishodljivo i servilno prema državnim neprijateljima HDZ i SNSD, to znači da su prevarili svoje glasače i da nema suštinske razlike između njih i SDA. Njihov zadatak je da ostvare obećanja na osnovu kojih su dobili podršku glasača i da pokažu da su drugačiji od svojih prethodnika.
sajber87

#23932 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 17:59 Eto nek vi imate nešto konkretno da napišete :mrgreen: Sve što znate napisati je SDA bot, sendvič, centrala... i tako ukrug mjesecima, čim se neko ne slaže sa stavovima "duhovnog učitelja" Konakovića i njegovih sljedbenika :-) :run:

Da ponovim, Konaković je SDA-ovac sa dna kace koji je "pekao zanat" kod prekaljenih mafijaša i pljačkaša ove države. Jednako koliko mi se gadi SDA, toliko osjećam gađenje i odbojnost i prema ljigavim pojavama kao što je Konaković. Želim im sreću u "relaksaciji odnosa" sa novim pajdašima Čovićem i Dodikom. :thumbup: :run:

Sve ovo govorim kao neko ko je glasao sa Denisa Bećirovića, a lik se evo ne oglašava već mjesec dana :-) I šta sad treba da mislim o tome? Šta da misli neko ko je glasao za NIP i Trojku jer su poručivali da neće s nacionalistima, a prvo što su uradili, otrčali su Draganu Čoviću na noge i mantraju ko pokvarena ploča da su "HDZ i SNSD nezaobilazan faktor". O kakvim promjenama onda mi pričamo i čemu da se nadamo?

Ako se budu ponašali mlako, letargično, snishodljivo i servilno prema državnim neprijateljima HDZ i SNSD, to znači da su prevarili svoje glasače i da nema suštinske razlike između njih i SDA. Njihov zadatak je da ostvare obećanja na osnovu kojih su dobili podršku glasača i da pokažu da su drugačiji od svojih prethodnika.
Pomeni i efendica i stranku za bih koja je stalno u koaliciji sa sda a nip nije bio nikad. Gledaj ko sta radi a ne ko sta prica. Komsic zadnjih desetak godina ubi po prstima covica i dodika a bosne nikad manje. Cuti i radi rezultat se samo pika. Tkz patriotska koalicija sda df ima za rezultat nikad slabiju drzavu siromasnije bosnjake nikad manji broj ljudi u domovini. Rezultat suplje price nazalost. Sada treba probati one koji manje pricaju a vise rade, rezultate cemo tek da vidimo
guruguru95

#23933 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 12/11/2022 18:30
guruguru95 wrote: 12/11/2022 17:59 Eto nek vi imate nešto konkretno da napišete :mrgreen: Sve što znate napisati je SDA bot, sendvič, centrala... i tako ukrug mjesecima, čim se neko ne slaže sa stavovima "duhovnog učitelja" Konakovića i njegovih sljedbenika :-) :run:

Pomeni i efendica i stranku za bih koja je stalno u koaliciji sa sda a nip nije bio nikad. Gledaj ko sta radi a ne ko sta prica. Komsic zadnjih desetak godina ubi po prstima covica i dodika a bosne nikad manje. Cuti i radi rezultat se samo pika. Tkz patriotska koalicija sda df ima za rezultat nikad slabiju drzavu siromasnije bosnjake nikad manji broj ljudi u domovini. Rezultat suplje price nazalost. Sada treba probati one koji manje pricaju a vise rade, rezultate cemo tek da vidimo
Naravno, i Efendić je još jedan u nizu SDA lakrdijaša koji računaju na glasačko tijelo pamćenja zlatne ribice. Zaboravio sam ga spomenuti jer je prilično nebitan, kao uostalom i njegova stranka, a nije ni toliko glasan, nadmen i ambiciozan kao Konaković koji je, uostalom tema ovog podforuma.
guruguru95

#23934 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

I vjerujte mi, iskreno i dobronamjerno, ovo konstantno etiketiranje i nazivanje svih neistomišljenika SDA botovima stvara strašan kontraefekat i vrlo je kontrapoduktivno za NIP i Trojku, jer ih predstavlja kao gomilu arogantnih, prepotentnih, samodopadljivih, drskih i bezobraznih pojedinaca čiji se narativ uopšte ne razlikuje od onih koje kritikuju.
guruguru95

#23935 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 12/11/2022 18:30 Cuti i radi rezultat se samo pika. Tkz patriotska koalicija sda df ima za rezultat nikad slabiju drzavu siromasnije bosnjake nikad manji broj ljudi u domovini. Rezultat suplje price nazalost. Sada treba probati one koji manje pricaju a vise rade, rezultate cemo tek da vidimo
Potpuno se slažem :thumbup: Zato sam i rekao: Sretno u koaliciji sa državnim neprijateljima, ako je već to tako neizbježno, i neka ne rade iste stvari kao SDA. Prvih mjesec dana mi ne ulijeva povjerenje, ali nadam se da će me demantovati :thumbup: :bih:
dale cooper

#23936 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 18:40
sajber87 wrote: 12/11/2022 18:30 Cuti i radi rezultat se samo pika. Tkz patriotska koalicija sda df ima za rezultat nikad slabiju drzavu siromasnije bosnjake nikad manji broj ljudi u domovini. Rezultat suplje price nazalost. Sada treba probati one koji manje pricaju a vise rade, rezultate cemo tek da vidimo
Potpuno se slažem :thumbup: Zato sam i rekao: Sretno u koaliciji sa državnim neprijateljima, ako je već to tako neizbježno, i neka ne rade iste stvari kao SDA. Prvih mjesec dana mi ne ulijeva povjerenje, ali nadam se da će me demantovati :thumbup: :bih:
Kakav prvi mjesec dana? :lol: Nije vlast još ni formirana. :mrgreen:
sajber87

#23937 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

Korektno, samo nakon formiranja vlasti treba dati 100 dana jer to je neko nepisano pravilo. U svakom slucaju korekran post
guruguru95

#23938 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

dale cooper wrote: 12/11/2022 18:51

Prvih mjesec dana nakon izbora. Ili misliš da je sve ovo brisani prostor, dok se vlast ne formira? :mrgreen:
guruguru95

#23939 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 12/11/2022 18:53

Korektno, samo nakon formiranja vlasti treba dati 100 dana jer to je neko nepisano pravilo. U svakom slucaju korekran post
:thumbup: :bih:
dale cooper

#23940 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 18:54
dale cooper wrote: 12/11/2022 18:51

Prvih mjesec dana nakon izbora. Ili misliš da je sve ovo brisani prostor, dok se vlast ne formira? :mrgreen:
Dok se vlast ne formira, ne može se ništa konkretno napraviti. Osim ako ne misliš na retorička prepucavanja ili u Dodikovom slučaja
vrijeđanja?
guruguru95

#23941 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

dale cooper wrote: 12/11/2022 18:55
guruguru95 wrote: 12/11/2022 18:54

Dok se vlast ne formira, ne može se ništa konkretno napraviti. Osim ako ne misliš na retorička prepucavanja ili u Dodikovom slučaja
vrijeđanja?
Naravno, i to je vrlo važan dio političkog nastupa i poruka glasačima koji su im dali povjerenje. Za sada to izgleda vrlo mlako i servilno, zbog toga je kritika i bila upućena.
Officer Crabtree

#23942 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Volio bih da formira vlast samo da više prestane pričati o SDA...
dale cooper

#23943 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

guruguru95 wrote: 12/11/2022 18:58
dale cooper wrote: 12/11/2022 18:55

vrijeđanja?
Naravno, i to je vrlo važan dio političkog nastupa i poruka glasačima koji su im dali povjerenje. Za sada to izgleda vrlo mlako i servilno, zbog toga je kritika i bila upućena.
Izvini, ali to je šuplja priča za ljude koji se lože na isprazna patriotska ili nacionalistička izdrkavanja bez konkretnog učinka. Doduše takvih
očigledno ima mnogo čim su dali glasove Dodiku ili recimo Komšiću. Ali ni jedan ni drugi ne mogu isporučiti ono za šta se zalažu bez ozbiljnjih
posljedica i rušenja postojećeg sistema. I to jako dobro znaju. Ali valjda je glasačima dovoljno lupanje po prstima ili vrijeđanje drugih
naroda.
Lakat Jebić

#23944 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

"Covic se spasava da prodise, hdz umoran od prevara i lazi sda"

Epski intervju
guruguru95

#23945 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

Officer Crabtree wrote: 12/11/2022 19:04 Volio bih da formira vlast samo da više prestane pričati o SDA...
:thumbup: :mrgreen:
Hakiz

#23946 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 12/11/2022 17:31
dale cooper wrote: 12/11/2022 17:05

Hakize, odgovori na pitanja, mani se šuplje. Ako nemaš vlasti onda imaš državu u slobodnom padu koji vodi ka disoluciji.
Nece ti odgovoriti, kao sto nije odgovarao ni ranije na ista pitanja.. Na isti nacin i ostali koji svakodnevno pljuju po trojci bjeze od istih pitanja..
Vidiš da lažeš. Laički.

Koja pitanja? Kako ući u vlast i sa neprijateljima države raditi za državu?

Nikako.

Ostaje ti samo biti u vlasti dok možeš. Velika primanja, tenderi itd, a ne možeš ništa jer ne daju neprijatelji.

To je jedino šta možeš.

Težak posao, ali, neko i to mora :(
Officer Crabtree

#23947 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Oj što pere Čovića hahaha

Pa nevjerojatno.
Lakat Jebić

#23948 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Lakat Jebić wrote: 12/11/2022 19:09 "Covic se spasava da prodise, hdz umoran od prevara i lazi sda"

Epski intervju
"I Dodiku ce odgovarati da dobije nove pregovarace iz sarajeva, ja sam vidio da taj covjek..."

Epski intervju

Al evo dodao je da mu je bakir ipak drazi
laik1981

#23949 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 12/11/2022 19:13
laik1981 wrote: 12/11/2022 17:31
Nece ti odgovoriti, kao sto nije odgovarao ni ranije na ista pitanja.. Na isti nacin i ostali koji svakodnevno pljuju po trojci bjeze od istih pitanja..
Vidiš da lažeš. Laički.

Koja pitanja? Kako ući u vlast i sa neprijateljima države raditi za državu?

Nikako.

Ostaje ti samo biti u vlasti dok možeš. Velika primanja, tenderi itd, a ne možeš ništa jer ne daju neprijatelji.

To je jedino šta možeš.

Težak posao, ali, neko i to mora :(
Pitanje koje stranke zelite u vlasti, s obzirom da ste protiv ovoga sto trojka pokusava? I opet nisi odgovorio.. Neko mora, kao sto kazes, jer vlast moramo imati i jer se izbori trebaju implementirati.. Nikako da se izjasnite koga zelite i na koji nacin zelite da te stranke rade..
guruguru95

#23950 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

Na direktno pitanje Senada Hadžifejzovića da li vjeruje Čoviću Konaković je kazao:

"Da, vjerujem Draganu Čoviću. Vjerujem u njegov pragmatizam i optimizam", kazao je Konaković.

:gunjastajl:
Post Reply