Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Incognito95
#23326 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisu u pitanju ni sudije ni savez, obraća se pojedinim igračima. U prvom redu mislim da najviše proziva Sulejmanovića koji će propustiti ovaj ciklus zbog povrede koja traje 7-10 dana. Odigrao je prošlog vikenda ligaški meč za svoj klub i taman će biti spreman sljedeći vikend za novu ligašku utakmicu.
Navodno je poslao dokumentaciju i fakat je riječ o povredi, ali od završetka Eurobasketa sam čuo priče (iz relativno pouzdanih izvora) da je nezadovoljan malom minutažom koju mu je Adis dao na Eurobasketu. Po mom mišljenju, zaslužio je da odigra malo više (pogotovo protiv Litvanije) ali treba biti pošten i reći da je ono što je igrao bio pa najblaže rečeno loš.
Svejedno to nije povod da bojkotuješ reprezentaciju jer nisi ti nikakva igračina nego nekakav 7-8 igrač rotacije u svojim klubovima sa mizernim brojkama.
Moguće je da se i dio odnosi na Atića iako je Atić itekako imao ozbiljnu minutažu na Eurobasketu, ali je sada je na pripreme došao sa riječima da vuče povredu već dva mjeseca i da ne može igrati, a paralelno je u ta dva mjeseca redovno igrao za Budućnost (doduše kako igra, bolje je da nije igrao ali to nije tema).
Naši doktori su rekli da je njegov subjektivni osjećaj da ne može igrati (o tome ima čak i neki članak od prije 2-3 dana) što bi u prevodu značilo da povreda suštinski ne postoji ali on neće da igra.
Roberson nije problem, neće zbog Robersona spominjati kako je držao pušku u ruci '93 išao preko piste na prvenstvo, to sa njim nikakve veze nema i u tome se mogu pronaći samo domaći igrači.
Ne tvrdim da je ovo sve napisano 100% tačno ali mislim da jeste, jer nema logike da je Adisa išta moglo naljutiti ovako kao "izdaja" nekih igrača.
Za savez se zna da ne funkcioniše i to zna svaki čovjek u ovoj državi, sudije te uvijek mogu zaklati, ali da te se pojedinci sa kojima si pričao veoma lijepu priču prije samo nekoliko mjeseci tako lako odreknu, e to sigurno boli i mislim da je jedino to može biti razlog njegove ljutnje i frustracije.
Navodno je poslao dokumentaciju i fakat je riječ o povredi, ali od završetka Eurobasketa sam čuo priče (iz relativno pouzdanih izvora) da je nezadovoljan malom minutažom koju mu je Adis dao na Eurobasketu. Po mom mišljenju, zaslužio je da odigra malo više (pogotovo protiv Litvanije) ali treba biti pošten i reći da je ono što je igrao bio pa najblaže rečeno loš.
Svejedno to nije povod da bojkotuješ reprezentaciju jer nisi ti nikakva igračina nego nekakav 7-8 igrač rotacije u svojim klubovima sa mizernim brojkama.
Moguće je da se i dio odnosi na Atića iako je Atić itekako imao ozbiljnu minutažu na Eurobasketu, ali je sada je na pripreme došao sa riječima da vuče povredu već dva mjeseca i da ne može igrati, a paralelno je u ta dva mjeseca redovno igrao za Budućnost (doduše kako igra, bolje je da nije igrao ali to nije tema).
Naši doktori su rekli da je njegov subjektivni osjećaj da ne može igrati (o tome ima čak i neki članak od prije 2-3 dana) što bi u prevodu značilo da povreda suštinski ne postoji ali on neće da igra.
Roberson nije problem, neće zbog Robersona spominjati kako je držao pušku u ruci '93 išao preko piste na prvenstvo, to sa njim nikakve veze nema i u tome se mogu pronaći samo domaći igrači.
Ne tvrdim da je ovo sve napisano 100% tačno ali mislim da jeste, jer nema logike da je Adisa išta moglo naljutiti ovako kao "izdaja" nekih igrača.
Za savez se zna da ne funkcioniše i to zna svaki čovjek u ovoj državi, sudije te uvijek mogu zaklati, ali da te se pojedinci sa kojima si pričao veoma lijepu priču prije samo nekoliko mjeseci tako lako odreknu, e to sigurno boli i mislim da je jedino to može biti razlog njegove ljutnje i frustracije.
-
giovanni008
#23327 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke na pobjedi, da budem iskren poslije tolikih otkaza nisam se uopste nadao da mozemo pobjediti, cudo smo mi ...
Elem, ako ovaj Roberson nece zbog povrede igrati ni protiv Francuske, ima li sanse pozvati naseg nekog drugog naturalizovanog igraca recimo Amara Alibegovica?Njegova Cedevita Olimpija igra tek 19.11. u Laktasima sljedecu tekmu.
Elem, ako ovaj Roberson nece zbog povrede igrati ni protiv Francuske, ima li sanse pozvati naseg nekog drugog naturalizovanog igraca recimo Amara Alibegovica?Njegova Cedevita Olimpija igra tek 19.11. u Laktasima sljedecu tekmu.
- canvra888
#23328 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne razumijem ovaj Bekirov rant na samom kraju presice, gotov pa ničim izazvan. Ne znam koliko je u kontekstu ono što je pričao o patriotizmu. A što se tiče nekih dešavanja, očito je da ih je bilo i po svemu sudeći biće i vatre jer je bilo dima - na 1:42 Bekir kaže '...ali će se naravnona osnovu poteza koje ćemo u narednom periodu napraviti će se [sve] vidjeti.' Očito je dobro ljut zbog nečeg.
A sad s druge strane, ovo je možda najzahtjevnija i vjerovatno Bekirova pobjeda koja je teža i vrednija od svih Bosnićevih sa reprezentacijom, a time ne želim omalovažiti bilo šta što je Bosnić napravio. Ipak, Bosnić je uvijek imao uvijek na raspolaganju Halilovića, Atića, Sulejmanovića i Robersona/Musu (i onu jednu utakmicu Alibegovića). To je cijela postava više, i to protiv drugih/trećih selekcija reprezentacija. Dok je večeras Mađarskoj samo falio Hanga u poređenju sa onom selekcijom sa evropskog, čini mi se.
A sad s druge strane, ovo je možda najzahtjevnija i vjerovatno Bekirova pobjeda koja je teža i vrednija od svih Bosnićevih sa reprezentacijom, a time ne želim omalovažiti bilo šta što je Bosnić napravio. Ipak, Bosnić je uvijek imao uvijek na raspolaganju Halilovića, Atića, Sulejmanovića i Robersona/Musu (i onu jednu utakmicu Alibegovića). To je cijela postava više, i to protiv drugih/trećih selekcija reprezentacija. Dok je večeras Mađarskoj samo falio Hanga u poređenju sa onom selekcijom sa evropskog, čini mi se.
- canvra888
#23329 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I da, nije baš da se mi prepadnemo nekog uspjeha ili da nam uvijek samo malo fali. Slabo ko pominje onu prvu utakmicu protiv Litvanije u Skenderiji, kada smo imali pobjedu u naručju, a ipak smo prosuli. To je bilo debelo prije Crne Gore (i to ta utakmica protiv Crne gore koja je bila prva Bekirova utakmica na klupi i prva službena utakmica sa Nurkićem kao pojačanjem).
-
Priglavke
#23330 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mahalanje. Ubi nas seoski mentalitet. Odgledamo Bećin intervju I pokusavamo da odgonetnemo o kojim igracima govori, kada upucuje kritike.A mozda se uopste o igracima ne radi,mozda je neko iz saveza.Samim tim,kao navijaci, stvaramo negativu oko reprezentacije. Onda poredjenje selektora sa predhodnim... Daje ljudi, skinite opanke, nazujte patike, budimo realni i pustimo momke da igraju...Lakše će nam svima biti.
- canvra888
#23331 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jah, mahalanje kad selektor provede pola presice pričajući o stvarima koje nemaju veze o pobjedi i utakmici. Uobičajena pojava baš i nimalo razlog za brigu. Uostalom, kojim to eventualnim potezima Bekir može ukazati da je riječ o savezu. Dat otkaz jedino?Priglavke wrote: ↑12/11/2022 11:00 Mahalanje. Ubi nas seoski mentalitet. Odgledamo Bećin intervju I pokusavamo da odgonetnemo o kojim igracima govori, kada upucuje kritike.A mozda se uopste o igracima ne radi,mozda je neko iz saveza.Samim tim,kao navijaci, stvaramo negativu oko reprezentacije. Onda poredjenje selektora sa predhodnim... Daje ljudi, skinite opanke, nazujte patike, budimo realni i pustimo momke da igraju...Lakše će nam svima biti.
A to poređenje Bosnića i Bekira je čisto zato što je dosta forumaša bilo u zaslijepljeno Bosnićem i bile su žalopojke o njemu sve do nedavno.
-
Priglavke
#23332 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uopste me ne interesuje, na koga on misli; dal' govori o savezu ili nekom igracu. Necu da pogadjam.canvra888 wrote: ↑12/11/2022 11:12Jah, mahalanje kad selektor provede pola presice pričajući o stvarima koje nemaju veze o pobjedi i utakmici. Uobičajena pojava baš i nimalo razlog za brigu. Uostalom, kojim to eventualnim potezima Bekir može ukazati da je riječ o savezu. Dat otkaz jedino?Priglavke wrote: ↑12/11/2022 11:00 Mahalanje. Ubi nas seoski mentalitet. Odgledamo Bećin intervju I pokusavamo da odgonetnemo o kojim igracima govori, kada upucuje kritike.A mozda se uopste o igracima ne radi,mozda je neko iz saveza.Samim tim,kao navijaci, stvaramo negativu oko reprezentacije. Onda poredjenje selektora sa predhodnim... Daje ljudi, skinite opanke, nazujte patike, budimo realni i pustimo momke da igraju...Lakše će nam svima biti.
A to poređenje Bosnića i Bekira je čisto zato što je dosta forumaša bilo u zaslijepljeno Bosnićem i bile su žalopojke o njemu sve do nedavno.
Pa da, mahalanje... Da je ovaj ili onaj selektor vise pruzio. Sterilna diskusija... Danas je Becir tu i on obavlja posao selektora.Vedran je proslost.
-
El_comadante
#23333 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- Didier
#23334 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako pobijede Litvaniju, mi onda moramo Francusku. Litvanija je vrlo loše odigrala protiv Francuske kući, tako da Crna Gora realno ima više šansi. Češku će sigurno pobijediti jer je Češka ispala.El_comadante wrote: ↑12/11/2022 12:52Sa kim igra CG do kraja osim nas? Litvanija i Češka Jel? Koliko je realno da izgube?
-
El_comadante
#23335 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Češka jeste ispala ali nevjerujem da će se tek tako predati i haman pustiti CG da pobijedi. Evo i Mađarska je ispala i sad da li to znači da ćemo ih vrlo lako tamo dobiti?Didier wrote: ↑12/11/2022 13:07Ako pobijede Litvaniju, mi onda moramo Francusku. Litvanija je vrlo loše odigrala protiv Francuske kući, tako da Crna Gora realno ima više šansi. Češku će sigurno pobijediti jer je Češka ispala.El_comadante wrote: ↑12/11/2022 12:52
Sa kim igra CG do kraja osim nas? Litvanija i Češka Jel? Koliko je realno da izgube?
- Edin H.
#23336 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znači.El_comadante wrote: ↑12/11/2022 13:20Češka jeste ispala ali nevjerujem da će se tek tako predati i haman pustiti CG da pobijedi. Evo i Mađarska je ispala i sad da li to znači da ćemo ih vrlo lako tamo dobiti?
- canvra888
#23337 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://sportsport.ba/kosarka/stojan-iv ... nje/438179
Znaš da boli poraz čim neko spominje druge reprezentacije koje i ne trenira drito nakon utakmice koju si upravo izgubio sa reprezentacijom koju treniraš.
Znaš da boli poraz čim neko spominje druge reprezentacije koje i ne trenira drito nakon utakmice koju si upravo izgubio sa reprezentacijom koju treniraš.
- Didier
#23338 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa čovjek je Crnogorac, a s druge strane vjerovatno i u pravucanvra888 wrote: ↑12/11/2022 15:06 https://sportsport.ba/kosarka/stojan-iv ... nje/438179
Ni po čemu nas nije ponizio, nego je Čaušević polupismeni orangutan.
- canvra888
#23339 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I Bosnić je Bosanac pa nije spominjao reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon random protivnika kada je vodio Švedsku, a kada smo i mi bili u istoj grupi sa Švedskom, u tome je suština.Didier wrote: ↑12/11/2022 15:19Pa čovjek je Crnogorac, a s druge strane vjerovatno i u pravucanvra888 wrote: ↑12/11/2022 15:06 https://sportsport.ba/kosarka/stojan-iv ... nje/438179
Ni po čemu nas nije ponizio, nego je Čaušević polupismeni orangutan.
- Didier
#23340 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23341 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa u biti covjek je rekao ono sto bi rekla vecina ljudi iz kosarke ali naravno iznenadjenja se uvijek mogu desiti. Ovaj decko ko francuza je 50% reprezentacije tj ovog rostera i ako se njega ustopa ili natjera brzo na licne greske onda mozda sansa i postoji. Ovaj ostatak ekipe je takav da se moze igrati protiv njih.
Crna Gora : Litva igraju u 19 a mi u 20.30 tako da bi vec otprilike mogli znati na cemu smo.
Crna Gora : Litva igraju u 19 a mi u 20.30 tako da bi vec otprilike mogli znati na cemu smo.
- canvra888
#23342 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije to suština, nego tvoja interpretacija. Objasni mi potrebu spominjanja drugih selekcija iz grupe nakon što si upravo izgubio najbitniju utakmicu za tvoju selekciju koju treniraš. Navedoh ti primjer Bosnića i profesionalnog pristupa.
- Didier
#23343 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čuj ponizio BiH...
Kakvi klauni od novinara, a još veći klauni od čitalaca...
- canvra888
#23344 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- Didier
#23345 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A šta imaš spominjati Bosnića, miješaš kruške i jabuke. Frajer nam rekao ono što je vrlo realno, pa Francuska nas je u Skenderiji pobijedila 50 razlike, o čemu pričamo?
Novinar je debil.
- canvra888
#23346 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo je pitanje bilo.Objasni mi potrebu spominjanja drugih selekcija iz grupe nakon što si upravo izgubio najbitniju utakmicu za tvoju selekciju koju treniraš.
Bosnića sam samo spomenuo kao prikladnu analogiju jer je bio u gotovo identičnoj situaciji kao Ivković, dok je Švedsku trenirao.
-
giovanni008
#23347 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako Litvanija pobjedi C. Goru onda mi moramo crnogorce pobjediti sa 19 razlike. Ta tekma se igra tek u februaru, i ako Musa, Halilovic i svi ostali budu spremni za tu tekmu mozda i budemo imali neke sanse da ih mlatnemo tom razlikom, a u slucaju da nam neko od glavnih zafali, mislim da je onda nemoguca misija.
S druge strane crnogorci u ponedjeljak igraju kuci protiv Litvanije koja igra sa drugom postavom i veoma su bili losi protiv 2 postave francuza, tako da mislim da crnogorci nece propusiti priliku da mlatnu litvance, nazalost. Ako ih mlatnu, mi moramo pobjedit francuze sto mislim da je nemoguca misija. Ne vidim ko moze cuvati onog visokog mladog igraca Victor Wembanyama-u 2,19 cm. Jedino da nas nesto ludo krene, vrati se Roberson i ludom taktikom Bekira, nadoknadimo nedostatak napadackog kvaliteta i napravimo veliko iznenadjenje.
Po meni srz problema kod nas je Savez, gdje ocito rade ljudi koji ne znaju svoj posao.
Prvo, nesposobni su bili izdejstvovat da se Garza i Alibegovic tretiraju kao domaci (dok susjedne zemlje takve stvari zavrse bez po muke), zatim vrlo losa komunikacija sa Bosnicem sto je kasnije dovelo do razlaza s njim, pa putovanje busem do C. Gore i tako od puta umorni izgubli 19 razlike uz mizerno zalaganje.
Mi imamo dobre mlade igrace, treba im samo davati vecu minutazu (Campara, Penava itd..), i graditi tim na duze staze i ne postavljati nikakve kratkorocne pompozne ciljeve, to bi trebalo biti nas put. Nesto slicno kao rukometna repka sad, gdje je jasna strategija podmladjivanja ekipe i mnostvo strepljenja!
S druge strane crnogorci u ponedjeljak igraju kuci protiv Litvanije koja igra sa drugom postavom i veoma su bili losi protiv 2 postave francuza, tako da mislim da crnogorci nece propusiti priliku da mlatnu litvance, nazalost. Ako ih mlatnu, mi moramo pobjedit francuze sto mislim da je nemoguca misija. Ne vidim ko moze cuvati onog visokog mladog igraca Victor Wembanyama-u 2,19 cm. Jedino da nas nesto ludo krene, vrati se Roberson i ludom taktikom Bekira, nadoknadimo nedostatak napadackog kvaliteta i napravimo veliko iznenadjenje.
Po meni srz problema kod nas je Savez, gdje ocito rade ljudi koji ne znaju svoj posao.
Prvo, nesposobni su bili izdejstvovat da se Garza i Alibegovic tretiraju kao domaci (dok susjedne zemlje takve stvari zavrse bez po muke), zatim vrlo losa komunikacija sa Bosnicem sto je kasnije dovelo do razlaza s njim, pa putovanje busem do C. Gore i tako od puta umorni izgubli 19 razlike uz mizerno zalaganje.
Mi imamo dobre mlade igrace, treba im samo davati vecu minutazu (Campara, Penava itd..), i graditi tim na duze staze i ne postavljati nikakve kratkorocne pompozne ciljeve, to bi trebalo biti nas put. Nesto slicno kao rukometna repka sad, gdje je jasna strategija podmladjivanja ekipe i mnostvo strepljenja!
- spree
#23348 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo na kraju ti ne stoji. Pravila su takva da ne može. Eto haj nadji jedan takav primjer da je neko drugi uspio, a mi ne možemo. Valjalo bi da su tu i da mogu igrati, ali nije sad da nešto bas previse gubimo ako ne igraju. Garza ne može ispred nurkica, a i alibegovic neki sad neki vrhunski igrač. Sto se tiče mladosti, nije campi toliko mlad, a ni toliko kvalitetan da se na njemu gradi reprezentacija. U najboljem slučaju on je treci play. O kakvom podmladjivanju se govori? Ko nam je to toliko star? Nurkic? Jel ga se treba odreci i kao podmadjivati? Treba da igraju najbolji ito dokle mogu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23349 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa i moze...uzmi primjer Karla Matkovica za kojeg tvrde u nasem savezu da nisu dali dozvolu ili lazu sto me ne bi zacudilo.spree wrote: ↑12/11/2022 17:39 Ovo na kraju ti ne stoji. Pravila su takva da ne može. Eto haj nadji jedan takav primjer da je neko drugi uspio, a mi ne možemo. Valjalo bi da su tu i da mogu igrati, ali nije sad da nešto bas previse gubimo ako ne igraju. Garza ne može ispred nurkica, a i alibegovic neki sad neki vrhunski igrač. Sto se tiče mladosti, nije campi toliko mlad, a ni toliko kvalitetan da se na njemu gradi reprezentacija. U najboljem slučaju on je treci play. O kakvom podmladjivanju se govori? Ko nam je to toliko star? Nurkic? Jel ga se treba odreci i kao podmadjivati? Treba da igraju najbolji ito dokle mogu.
- canvra888
#23350 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za Garzu uopće nije do saveza. Jasno pravilo - nije se predalo za državljanstvo do 16-te godine i to je to.