Dobro to je namjera nedobronamjernih. Znamo odakle puse nismo bas tako naivni. Kifla pokusava biti Fahro samo kokuzluk ga jebe. I zavrsice ko Fahro na smetljistu istorije. Ima tu finih kadrova i u DF, SDP, NS i poneki mohikanac u SDA , mozemo mi to bolje. Uglavnom kadrovi su nam bolji nego kod ovih drugih. Moramo pocistiti ispred kuce i nece biti Palestine. Oni zele Palestinu ali nemaju ni snage ni para zato kmece po svijetu i prave od nas balijsku prijetnju svijetu. Ukrajina nam cini veliku uslugu, karte se preslazu zato se njima zuri da nas rasparcaju konacno ali u zurbi ae obicno i greske prave.tony stark wrote: ↑11/11/2022 08:47 Nije to polarizacija.
To je palestinizacija.
Msm na proBiH strani.
Treba to nazvati pravim imenom..
Nego se svaki pokusaj stvaranja jedinstvenog proBiH fronta onemogucava jer vlada antagonizam kifla- bakir ili koji vec od prebjega iz sda vs bakir..i dok mi guslamo hocemo ili necemo sa sda i sitnoracundzijski ciljamo pozicije imamo kristalno cistu i nepolarizovanu izjavu bivola juce..
Demokratska fronta Željko Komšić
- hatemondays
#57001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
zabit_mehmedov
#57002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako, na koji nacin, to sto mi imamo nekog politickog pluralizma, je podjela jel u cilju slabljenja i unistenjatony stark wrote: ↑11/11/2022 10:46 Nisi me morao citirati.
I lakse bi ti bilo da si napisao " ybs sda" umjesto ovolikog posta. Isto je .
Ne slazem se i siguran sam da se aktivno radi na podjeli medju najbrojnijim narodom u BiH.
Na nacin na koji su palestinci podijeljeni.
zar nije put do slabljenja i unistenja ono sto radi sda, a u cemu joj scijece drzi i df, a to je pljacka, vlastitog naroda, urusavanje svakog oblika zdrave svijesti i patriotizma, zar nisu lazne diplome i privatni fakulteti ubijanje u pojam jednog naroda, rusenje sistema vrijednosti i vjerere u drzavu, zar nije sda uvela sistem vrijednosti gdje nije bitno znanje, nego da je babo faktor u stranci il dobar sa ljudima iz stranke, pa na taj nacin babo zaradi para pa kupi sinu diplomu, a onda stranka tu diplomu prizna priznavanjem tih pijacarskih fakulteta, i onda opeta stranka odradi da se taj babin sin zaposli u drzavnu firmu i tu nesposoban i lijen siše krv narodu narednih 30 godina, a ako je jos malo aktivniji onda ide u politiku, na funkcije itd. A sve to gledaju vrijedna i pametna djeca ciji babo nije u sda,a, koja zavrsavaju "prave" fakultete, i to ih ubija u pojam, i odlaze vani.
Samo na ovaj nacin, na osnovu jedne od hiljadu sda ovih politika, bosanskom narodu je nanesena steta nesagledivih razmjera, eugen savojoski i omer pasa latas nam nisu nanijeli toliko zla i toliko nas unazadili kao sda samo po osnovu obrazovanja, diploma i zaposljavanja podobnih a nekompetentnih, ljudi i narodi se oporave od poplava, pozara, ratova, napalm bombi za dvadeset trideset godina, od ovog urusavanja sistema vrijednosti i ubijanja u pojam mladih mislecih ljudi nema oporavka.
Zar samo ovaj jedan od primjera i izvoda sda politike nije klasicna izdaja ovog naroda i zemlja i zar mogu stranci išta gore uraditi nama od od onoga sto radimo sami sebi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#57003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cijeli post, ali boldanozabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 10:41
i sta sad to ima veze, jel rjesenje da se u probosanskom dijelu ovom sve stranke pogase osim sda i da se svi uclanimo u sda i glasam i da sda ima 500 000 glasova i sta bi to onda donijelo i sta bi promijenilo osim sto ovi vise ne bi krali lopatom negom bi krali bagerom.
kad bi sda dobila pola miliona glasova, jel to znaci da bi se dodik kap neato prepao toga, da bi okrenuo ploci i umjesto o odcjepljenju poceo pricati o jacanju bih
jel to znaci da bi se hdz prepao te siline i jedinstva bosnjaka i rekao ok, necemo izborni zakon, neka komsica, sad ga volimo, sad volimo bih
mante suplje ljudi o jedinstvu i toj mamtri na kojoj nas uzimaju levati evo trideset godina, da mogu da kradu i upropastavaju ovaj narod i ako neko nesto prigovori, da je jedini i glavni argumemt ono hebiga - moramo biti jedinstveni.
jedinstvenost stranaka ne znaci nista posebno , drzava je tako uredjena da, su napravljeni torovi i nije bitno vise koliko koga u kojem toru ima i koliku su u kojem toru jedinstveni.
a ako je bitno toliko jedinstvo i ako bude ova, situacija koja je sve realnija da osmorka ide u vlast, a sda i df u opoziciji, neka onda u ingeresu naroda i drzave sda i df budu komstruktivna opozicija i oslonac osmorci u svemu, neka pomazu, ako je bitno koliko nas ima, neka javno kazu sve sto osmorka dogovara sa covicem i dodikom nek se zna da smo i mi uz njih, da nema ucjene ako vi necete ima ko hoce...
ali sipak, sda je za, jedinstvo al samo ako ce oni biti ti koji ce biti glavni, da kradu i vladaju, a, ostali glavom klimaju, a najbolji primjer kako zamisljaju to jedinstvo je onaj skup u vijecnici kad su izbojkotovali reviziju i onda pozvali sve ostale da se kao izjasne i da sa sebe skinu ljagu neuspjeha, pri tome grubo su lagali i izigrali sve ostale,
nikakvo jedinstvo stranacko nije potrebno, nego neka svaka, stranka i blok medjusobno se deru po odredjenim pitanjima kad nesto ne valja, a neka se glasa i prica isto ili slicno kada su u pitanju interesi drzave i naroda.
Nikakva to drama nije, sa covicem i dodikom moze pregovarati i jedan i trojica i osmorica, broj nije bitan, bitan je stav, i jednostavne su stvari, ako covic osmorku uslovi necim stetnim po drzavu da bi s njima pravio vlast, ako osmorka pristane onda su izdajnici, ako kazu e ne moze jarane tako i javno kazu sta je uslov, onda cemo znati na cemu smo, ako sda onda udje u vlast onda su oni izdajnici, vrlo jednostavno
sve ove unaprijed price o slabosti i izdaji su klasicna politicka propaganda i dumangija sda u cilju da oni opet zajasu na vlast, da iskoriste sitiacoji da koju stramku prepadnu, da jos koga kupe itd
- tony stark
#57004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet ogromnim postom krijes osnovu problema.zabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 17:33kako, na koji nacin, to sto mi imamo nekog politickog pluralizma, je podjela jel u cilju slabljenja i unistenjatony stark wrote: ↑11/11/2022 10:46 Nisi me morao citirati.
Ne slazem se i siguran sam da se aktivno radi na podjeli medju najbrojnijim narodom u BiH.
zar nije put do slabljenja i unistenja ono sto radi sda, a u cemu joj scijece drzi i df, a to je pljacka, vlastitog naroda, urusavanje svakog oblika zdrave svijesti i patriotizma, zar nisu lazne diplome i privatni fakulteti ubijanje u pojam jednog naroda, rusenje sistema vrijednosti i vjerere u drzavu, zar nije sda uvela sistem vrijednosti gdje nije bitno znanje, nego da je babo faktor u stranci il dobar sa ljudima iz stranke, pa na taj nacin babo zaradi para pa kupi sinu diplomu, a onda stranka tu diplomu prizna priznavanjem tih pijacarskih fakulteta, i onda opeta stranka odradi da se taj babin sin zaposli u drzavnu firmu i tu nesposoban i lijen siše krv narodu narednih 30 godina, a ako je jos malo aktivniji onda ide u politiku, na funkcije itd. A sve to gledaju vrijedna i pametna djeca ciji babo nije u sda,a, koja zavrsavaju "prave" fakultete, i to ih ubija u pojam, i odlaze vani.
Samo na ovaj nacin, na osnovu jedne od hiljadu sda ovih politika, bosanskom narodu je nanesena steta nesagledivih razmjera, eugen savojoski i omer pasa latas nam nisu nanijeli toliko zla i toliko nas unazadili kao sda samo po osnovu obrazovanja, diploma i zaposljavanja podobnih a nekompetentnih, ljudi i narodi se oporave od poplava, pozara, ratova, napalm bombi za dvadeset trideset godina, od ovog urusavanja sistema vrijednosti i ubijanja u pojam mladih mislecih ljudi nema oporavka.
Zar samo ovaj jedan od primjera i izvoda sda politike nije klasicna izdaja ovog naroda i zemlja i zar mogu stranci išta gore uraditi nama od od onoga sto radimo sami sebi
Nabroji mi sve i jednog iz osmorke ili koliko ih ima. Po imenima.
Onda to povezi sa svojim ogromnim postom.
Nadji najmanji zajednicki sadrzilac
Tu pricu o zadnjih 25 godina meni ne mozes prodati. Zapravo si i sam svjestan koliko je to kukavicije jaje.
I naravno,cim voda ne ide na mlin posteno/ prepostenih odma se povlaci karta " nisam za sda ali" ,zajebi to.
Pokusava se ovdje nametnuti narativ ako ne pusis folove osmorke odma izdajnik.
Iznio sam svoje misljenje ti si skocio kao da sam te licno prozvao .
Navijaj za svoju opciju ,guraj ih nije problem.
Ali pri tome moras uvaziti tudje misljenje bez da naskaces i napadas . Pogotovu kad znas da guras folirante koji su imali prste duboko u svemu onome sto nabrajas..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
He registrovao se 13.10.2022!! Ovdje si postavio par zaista nebuloznih pitanja koja pocinju sa "zasto". Pa zasto nismo iz sestorke izbacili NiP, pa zasto nismo u Tuzli usli u vlast sa SDP-om...zabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 00:07 heh kad krenehoces reci najvise bi volio da df ode u opoziciju, ali kako brate sad u opoziciju kad najvise trebate sda u da zajaše ponovo.hrasno38 wrote: ↑10/11/2022 22:33 Ma ne mogu vise slusati supljiranja mada ja i dan danas volim i postujem SDP za razliku od Nase stranke a pogotovo NiP-a kojeg ocima ne mogu da gledam kao ni SBB. Vecina ljudi u SDP-u su odlicni ljudi i djelimo poptpuno iste politicke rezone. SDP i DF su jedine dvije istinske ljevicarske partije ali na zalost uvijek je nekakv los filing medju njima. Tu bi jos pridrzuio i "Za nove generacije" gdje zaista ima odlicnih ljudi.
Ja sam napisao ovdje da bi ja licno volio da DF ode u opoziciju na svim nivoima vlasti ali da li bi to bilo posteno prema samom sebi nakon ovolikog broja osvojenih glasova?? Smijesno je da da se na politickim pregovorima namecu partije kjoje osim SDP-a koji je osvojio veci broj glasova vecina ostalh izgledaju smijesne u odnosu na DF. Ali u biti mi ne smeta sto se pregovara jer to i jeste peonta vecine. Svako sa svakim ce pregovarati i to je OK. Stvar je u tome sto Trojka posmatra HDZ kao nekoga bez koga se ne moze sto je aposltno netacno i sto od HDZ-a, SNSD- i SDA posmatra SDA kao najvece zlocince a ovima titraju jaja. Gradjani to vide nisu slijepi i odlicno znaju SDP-ovci kako su prosli 2014 radi slicnih stvari. Koliko god ne glasali gradjani BiH na ovim izborima za SDA vecina pogotovo Bosnjaka uvijek ce staviti SDA ispred HDZ-a i SNSD-a. Kao sto ste mogli vidjeti bez obzira na koaliciju sa SDA DF i Zeljko su nagradajenia a nagradjeni su zato sto su radili casno i posteno za drzavu i nije presla bolest kriminala sa SDA u nase redove. Sporazum izmedju SDA i DF-a je ispostovan, ljubavi nema ali ciljevi su ispunjeni.
Ovi sto pricaju oko NATO-a, MAP-a i ANP-a ocito je da pjma nemaju da je svaki ANP koji dobije pozitivnu ocjenu korak blize konacnom ulasku u NATO. Sada je samo pitanje koliko cemo morati ANP-ova da ispunimo posto su iz NATO-a vojnu imovinu skinuli kao uslov za ulazak i ostavili da to sami rjesimo. Mozda mi nismo jos uvijek zvanicno u NATO-u ali je NATO odavno u BiH i u vojnoj komponenti saradnja je izvanredna prije svega zahvaljujuci ministru Podzicu jer je prijasnja ministarka iz HDZ-a dosta toga minirala. Zato je Zeljko i trazio ministarstvo odbrane da se ta prica zavrsi sa ANP-ovima i MAP-om i zato je SDA trazila MVP i postavila Biseru da lobira sto vise po svijetu.
Naravno koliko god da lobiras na kraju bude ono sto velike cike i tete zele pa je tako i ovaj nametnuit Izborni zakon kojeg je ogolio Alkalaj u UN-u a Zeljko podnio apelaciju Ustavnom sudu koji to moze da ponisti ako bude hrabar. Dotle je Denis Becirovic sastavljao svoj kabinet i niko ga ni cuo ni vidio posteno od izbora.
Sve u svemu nikada do sada nakon izbora nije bilo ovoliko zabavno i neizvjesno ali i prljavo do bola...toliko prljavo da se radi fotelja odvratno vrijedjaju i ljudi koji stvarno vole ovu zemlju i nisu joj na bilo koji nacin nikada odmogli niti je ostetili. Ali nece bas tako brzo vlast......kako neki misle.....
Ako postujete ljevicare, a ne voliten NIP, zasto prilikom rusenja vlade sestorke niste samo nip izbacili i ostali u vladi bez nipa i sda, ali ne, zadatak je bio uvesti sda da, uzjase
zasto npr u tuzli sad niste isli u vlast sa sdp, nudili su vam prica se i premijera, bila je mogucnost i za vlast bez sda i pda, al kako izdat svog brata starijeg i svog finansijera
prica o natu smijesna, prica da su ovi anp ovi uspjeh, koraci blize NATO -, i djeca, znaju da se moze tako koracati i 50 godina, a i da sledece sedmice nato moze odluciti da pozove bih u clanstvo, al valja onfa referendum, valja da se sve clanice sloze kao sad npr u primjeru svedske kad, turska uslovljava...
Najsmjesnija je prica oko NIP i o tome da, su ovi neki radikali radikalniji od SDA, da ce izdati a ljudi koliko ja vidim vecinom borci, zlatni ljiljani, il mladji neki tipovi, vidim po imenima da imaju i nebosnjaka i na, listama i koji su prosli
NIP je ocito sad najveci problem zato sto vas konakovic naziva pravim imenom i prica realne stvari o tom vase vazalskom odnosu prema sda, a i realne stvari prica kad je u pitanju odnos prema hrvatima, da nije fer i pogotovo nije mudro politicki otvarati frontove novr kad ih vec imas napretek.
Na prvo pitaje je odgovor sam napisao neki dan i ne pada mi na pamet da ponavljam. Izasli smo iz sestorke zato sto nam se izlazilo i vozdrica a ti odlicno znas sta je razlog i nemoj se pravitti nemust.
Sto se tice Tuzle u Tuzli su nakon preuzimanja vlasti od SDP-a napravljene odlicne stvari i ispunjeno vecinom sve sto je bio DF-ov program zahtjeva za ulazak u koaliciju u Tuzli sa SDA. Sto bi onda mijenjali kada im dobro ide isto kao i vama u Sarajevu...al u kurcu!
U Tuzli su npr:
* omoguceni besplatni udzbenici za sve ucenike
* obezbjedjeno 1000 KM za sve porodilje
* omoguceno da djeca sa tezim i teskim invalididtetom imaju djeciji dodatak do kraja zivota
* omoguceno da sva djeca imaju zdravstveno osiguranje
* ukazali na neakreditovane fakultete i zastitili studente
* ukazali na nezakonitos rada UKC Tuzla
* povecali naknade za oboljele od cijelkalije
itd itd i ovo su izmedju ostalih bili uslovi DF-a za koaliciju sa SDA u TK i ispunjeni su kao sto je ispunjeno sve sto je dogovoreno i na nivou drzave i to je bio cilj DF-a.
Koga Konakovic ima pravo da proziva?? SDA ga je stvorila, naucila da krade, cutao je ko picka 15 godina u SDA dok se kralo, on je postavio Seku i branio je do zadnje kapi krvi, krao pecate po KS, dijelio pare kantona po inostranstvu bez icijeg pitanja....i ono jada ce nekome da drzi predavanja??? DF ga je poderao ko deda opanke i evo citam danas kao on zove DF i dat ce mu sva mjesta NiP-a
Kako cete vi ovdje ili vecina vas ubrzo klapiti usima niste ni svjesni a pogotovo vi NiP-ovci
- drug_profi
#57006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 17:33kako, na koji nacin, to sto mi imamo nekog politickog pluralizma, je podjela jel u cilju slabljenja i unistenjatony stark wrote: ↑11/11/2022 10:46 Nisi me morao citirati.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#57007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hrasno38 wrote: ↑11/11/2022 19:54He registrovao se 13.10.2022!! Ovdje si postavio par zaista nebuloznih pitanja koja pocinju sa "zasto". Pa zasto nismo iz sestorke izbacili NiP, pa zasto nismo u Tuzli usli u vlast sa SDP-om...zabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 00:07 heh kad krene
hoces reci najvise bi volio da df ode u opoziciju, ali kako brate sad u opoziciju kad najvise trebate sda u da zajaše ponovo.
Ako postujete ljevicare, a ne voliten NIP, zasto prilikom rusenja vlade sestorke niste samo nip izbacili i ostali u vladi bez nipa i sda, ali ne, zadatak je bio uvesti sda da, uzjase
zasto npr u tuzli sad niste isli u vlast sa sdp, nudili su vam prica se i premijera, bila je mogucnost i za vlast bez sda i pda, al kako izdat svog brata starijeg i svog finansijera
prica o natu smijesna, prica da su ovi anp ovi uspjeh, koraci blize NATO -, i djeca, znaju da se moze tako koracati i 50 godina, a i da sledece sedmice nato moze odluciti da pozove bih u clanstvo, al valja onfa referendum, valja da se sve clanice sloze kao sad npr u primjeru svedske kad, turska uslovljava...
Najsmjesnija je prica oko NIP i o tome da, su ovi neki radikali radikalniji od SDA, da ce izdati a ljudi koliko ja vidim vecinom borci, zlatni ljiljani, il mladji neki tipovi, vidim po imenima da imaju i nebosnjaka i na, listama i koji su prosli
NIP je ocito sad najveci problem zato sto vas konakovic naziva pravim imenom i prica realne stvari o tom vase vazalskom odnosu prema sda, a i realne stvari prica kad je u pitanju odnos prema hrvatima, da nije fer i pogotovo nije mudro politicki otvarati frontove novr kad ih vec imas napretek.
Na prvo pitaje je odgovor sam napisao neki dan i ne pada mi na pamet da ponavljam. Izasli smo iz sestorke zato sto nam se izlazilo i vozdrica a ti odlicno znas sta je razlog i nemoj se pravitti nemust.
Sto se tice Tuzle u Tuzli su nakon preuzimanja vlasti od SDP-a napravljene odlicne stvari i ispunjeno vecinom sve sto je bio DF-ov program zahtjeva za ulazak u koaliciju u Tuzli sa SDA. Sto bi onda mijenjali kada im dobro ide isto kao i vama u Sarajevu...al u kurcu!
U Tuzli su npr:
* omoguceno da djeca sa tezim i teskim invalididtetom imaju djeciji dodatak do kraja zivota
itd itd i ovo su izmedju ostalih bili uslovi DF-a za koaliciju sa SDA u TK i ispunjeni su kao sto je ispunjeno sve sto je dogovoreno i na nivou drzave i to je bio cilj DF-a.
Koga Konakovic ima pravo da proziva?? SDA ga je stvorila, naucila da krade, cutao je ko picka 15 godina u SDA dok se kralo, on je postavio Seku i branio je do zadnje kapi krvi, krao pecate po KS, dijelio pare kantona po inostranstvu bez icijeg pitanja....i ono jada ce nekome da drzi predavanja??? DF ga je poderao ko deda opanke i evo citam danas kao on zove DF i dat ce mu sva mjesta NiP-a![]()
![]()
![]()
![]()
Kako cete vi ovdje ili vecina vas ubrzo klapiti usima niste ni svjesni a pogotovo vi NiP-ovciali polako sve ce vam se samo reci!
- Styling
#57008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NIP i ekipa idu sa HDZ u vlast i vozdrica.hrasno38 wrote: ↑11/11/2022 19:54He registrovao se 13.10.2022!! Ovdje si postavio par zaista nebuloznih pitanja koja pocinju sa "zasto". Pa zasto nismo iz sestorke izbacili NiP, pa zasto nismo u Tuzli usli u vlast sa SDP-om...zabit_mehmedov wrote: ↑11/11/2022 00:07 heh kad krene
hoces reci najvise bi volio da df ode u opoziciju, ali kako brate sad u opoziciju kad najvise trebate sda u da zajaše ponovo.
U Tuzli su npr:
Koga Konakovic ima pravo da proziva?? SDA ga je stvorila, naucila da krade, cutao je ko picka 15 godina u SDA dok se kralo, on je postavio Seku i branio je do zadnje kapi krvi, krao pecate po KS, dijelio pare kantona po inostranstvu bez icijeg pitanja....i ono jada ce nekome da drzi predavanja??? DF ga je poderao ko deda opanke i evo citam danas kao on zove DF i dat ce mu sva mjesta NiP-a![]()
![]()
![]()
![]()
Kako cete vi ovdje ili vecina vas ubrzo klapiti usima niste ni svjesni a pogotovo vi NiP-ovciali polako sve ce vam se samo reci!
A, ti i dalje piši traktate i pravdaj DF i njihovu koaliciju sa SDA. To vam je jedino preostalo.
- Ricken
#57009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači HDZ korupcija je ok. To sa kim će ekipica u koalciju je njihova stvar, ali se politike više neće moći graditi na borbi protiv korupcije.
Baš me zanima program sa kojim će se usuglasiti sa HDZom.
Djeluje da ekipica ima veliki izazov sa pristupom, u vlast, pod svaku cijenu.
-
Vaya
#57010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je taj rezon, ponosito se treba istaci kako Trojka ide u vlast sa HDZ-om, a DF se treba pravdati radi koalicije sa SDA...Styling wrote: ↑12/11/2022 06:47NIP i ekipa idu sa HDZ u vlast i vozdrica.hrasno38 wrote: ↑11/11/2022 19:54
He registrovao se 13.10.2022!! Ovdje si postavio par zaista nebuloznih pitanja koja pocinju sa "zasto". Pa zasto nismo iz sestorke izbacili NiP, pa zasto nismo u Tuzli usli u vlast sa SDP-om...
U Tuzli su npr:
p
A, ti i dalje piši traktate i pravdaj DF i njihovu koaliciju sa SDA. To vam je jedino preostalo.
I opet cu ponoviti.. mi se cudimo sto imamo viceve o Sulji i Muji...
Ali me interesuje slijedece, ako je Trojki problem SDA zato sto je koruptivna, a to uopce nije sporno, nije mi jasno kako onda nije problem HDZ i SNSD, koji kada bi se uzela analitika, pored sto su koruptivnije i kriminalnije stranke od SDA (a i to se moze dokazati)su jos i otvoreni neprijatelji ove drzave i koji protiv nje otvoreno rade?
- shbc
#57011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Volio bih da ovi sto tvrde da HDZ nije nezaobilazan, da iznesu argumente za tu tvrdnju. Zaista me interesuje ta mentalna gimnastika
- JohnnyS
#57012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za razliku od SDA, koja ne bi nikad u vlast pod svaku cijenu.Ricken wrote: ↑12/11/2022 07:52 Znači HDZ korupcija je ok. To sa kim će ekipica u koalciju je njihova stvar, ali se politike više neće moći graditi na borbi protiv korupcije.
Treba biti jasan pa reći "samo SDA i DF smiju s HDZ-om". Sav ovaj ostali tekst koji pišete je gubitak bandwidtha
- animus
#57013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sva priča oko pokušaja formiranja vlasti od strane trojke može se objasniti jednom kratkom rečenicom. Stranci ih natjerali.
Tu je sva poenta ove zavrzlame. Očigledno da stranci upravljaju čitavim procesom izbacivanja SDA i DF koji nisu bili kooperativni u pregovorima oko IZ. Još bezobrazno i narod pozvali na proteste. A svašta nešto još treba progutati za što će trojka biti puno pogodnija. Mada sumnjam da će im i sa trojkom tako lako to proci. Čak mislim da će ti procesi rasturiti pojedine stranke.
Obzirom na aktuelna dešavanja i moja neka predviđanja, mislim da će uskoro i taj blok stranaca koji tjera trojku na preuzimanje vlasti po svaku cijenu, polako da se povuce i pusti sve da se samo uredjuje bez njih. Vrijeme ce pokazati jesam li bio u pravu
Tu je sva poenta ove zavrzlame. Očigledno da stranci upravljaju čitavim procesom izbacivanja SDA i DF koji nisu bili kooperativni u pregovorima oko IZ. Još bezobrazno i narod pozvali na proteste. A svašta nešto još treba progutati za što će trojka biti puno pogodnija. Mada sumnjam da će im i sa trojkom tako lako to proci. Čak mislim da će ti procesi rasturiti pojedine stranke.
Obzirom na aktuelna dešavanja i moja neka predviđanja, mislim da će uskoro i taj blok stranaca koji tjera trojku na preuzimanje vlasti po svaku cijenu, polako da se povuce i pusti sve da se samo uredjuje bez njih. Vrijeme ce pokazati jesam li bio u pravu
-
breuer
#57014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja koliko se sjećam, SDP je organizovao proteste još u julu. Ostale stranke su se pojavile zbog izbora.animus wrote: ↑12/11/2022 08:37 Sva priča oko pokušaja formiranja vlasti od strane trojke može se objasniti jednom kratkom rečenicom. Stranci ih natjerali.
- Styling
#57015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, predlažeš da Trojka odustane od vlasti i pusti SDA i DF da idu sa HDZ, svakako se već u vlasti i svi su korumpirani?Vaya wrote: ↑12/11/2022 07:53To je taj rezon, ponosito se treba istaci kako Trojka ide u vlast sa HDZ-om, a DF se treba pravdati radi koalicije sa SDA...
Ali me interesuje slijedece, ako je Trojki problem SDA zato sto je koruptivna, a to uopce nije sporno, nije mi jasno kako onda nije problem HDZ i SNSD, koji kada bi se uzela analitika, pored sto su koruptivnije i kriminalnije stranke od SDA (a i to se moze dokazati)su jos i otvoreni neprijatelji ove drzave i koji protiv nje otvoreno rade?
- Ricken
#57016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA se ne kiti principijelnošću i programskim koaliranjem. Historija njihove politike je vlast pod svaku cijenu. Ne treba niko u koaliciju sa HDZom jer ne vidim kakav program HDZ može ponuditi osim jačanja korupcije i slabljenja institucija.JohnnyS wrote: ↑12/11/2022 08:14Za razliku od SDA, koja ne bi nikad u vlast pod svaku cijenu.Ricken wrote: ↑12/11/2022 07:52 Znači HDZ korupcija je ok. To sa kim će ekipica u koalciju je njihova stvar, ali se politike više neće moći graditi na borbi protiv korupcije.
Treba biti jasan pa reći "samo SDA i DF smiju s HDZ-om". Sav ovaj ostali tekst koji pišete je gubitak bandwidtha
Gubitak bandwidtha je 99 posto postova na ovom threadu, što tebe opet ne sprječava da redovno pratiš i ostavljaš arogantne i površne komentare.
-
Vaya
#57017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, ako Trojka moze da ide, neka ide... Nego mi nemoj prodavati suplju NS-ovsku, mi necemo sa nacionalistima, ali u nasem slucaju mislimo samo na SDA jer su nam konkurencija u bosnjackom dijelu kolaca, a ne mislimo na nacionaliste iz HDZ-a i SNSD-a i NiP-ovsku suplju da se borimo protiv kriminala i da je cemo praviti iskljucivo programske koalicije, a nas ne interesuju fotelje, te s toga zbog ovih principa nema mjesta SDA jer su oni koruptivna stranka i sto primarno nam oni smjetaju da dodjemo na vlast, a to sto ce bez ikakvih problema otici u koaliciju sa HDZ-om i SNSD-om i to sa krilaticom da relaksiraju odnose, dok te Dodik podjebava kako ce on sa Covicem odrediti ko ce od muslimana praviti koaliciju i dok Covic prica kako ceka nastavak pregovora oko IZ u kojim ce od bosnjačke strane biti najpozeljniji i onaj koji bude spreman na sto vecu fleksibilnost, a jos na to imas trenutnu garnituru zapadnjaka po ambasadama koji su izlobirani od strane Hrvata i Srba da se njima izađe u susret i jos mi na to Konakovica u zadnjih 6 mjeseca hvale odreda svi od gore spomenutih ambasada, Cholleta, Escobara, Palmera, Einhorst, Ivana Maric, svi moguci analiticari sa HRT-a, zastupnici iz Sabora, ukljucujuci mamlaza poput Ante Prkacina, pa sve do Covica i ostatak klike iz HNS-a...Styling wrote: ↑12/11/2022 09:10Znači, predlažeš da Trojka odustane od vlasti i pusti SDA i DF da idu sa HDZ, svakako se već u vlasti i svi su korumpirani?Vaya wrote: ↑12/11/2022 07:53
To je taj rezon, ponosito se treba istaci kako Trojka ide u vlast sa HDZ-om, a DF se treba pravdati radi koalicije sa SDA...
Cudicka i Dino bi se licno sageli i poglabali bi ga Dodiku i Covicu da postanu MVP i premijer FBiH...
Znaci pravi vlast gdje god mozes i s kim god mozes u skladu sa svojim izbornim rezultatom i kapacitetom, samo mi nemoj vrijedjati inteligenciju i prodavati mi muda pod bubrege, da si promjena, da si dovoljno sposoban da amortizujes i smiris osovinu Dodika i Covica, jer kada realno sagledas jos nisi u stanju da u kompletu skines SDA sa vlasti bilo gdje osim KS i to kada se sve stranke udruze protiv SDA, a ne da mi pricas pricu kako ces braniti drzavu od Dodika i Covica, koji ce grupaciju od 11 stranaka strpati u kvotu od 33% vlasti koji pripada Bosnjacima...
Sutra kada Dodik ponovo drekne u parlamentu i bude kazao, kako Trojka/11-orka ne bude glasala kako traze on i Covic, da ce ih zamjeniti sa SDA, mamlazi ce opet od straha da ne ostanu bez posla pristati na sve da dignu ruku, kao sto je Rumeni mamlaz glasao za Zakon o mjestu prebivalista 2013, samo da bi ostao u rukovodstvu Predstavnickog doma, jer u tom trenutku nije bio jos rijesio radno mjesto na fakultetu... E samo zamisljam, kako ce se Dino ponasati kada ga s jedne strane stisnu Covic i Dodik, a s druge strane stranci koji ga sad guraju i koji mu finansiraju stranku od 2017...
- Styling
#57018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niti će Dino biti premijer Federacije niti će Čudićka biti MVP. Ako NS neće sa nacionalistima onda ne trebaju u državnu vlast jer su rekli da SNSD ne dolazi u obzir. Bez njih NIP i ekipa sa SNSD imaju potrebnu većinu.Vaya wrote: ↑12/11/2022 09:37Ne, ako Trojka moze da ide, neka ide... Nego mi nemoj prodavati suplju NS-ovsku, mi necemo sa nacionalistima, ali u nasem slucaju mislimo samo na SDA jer su nam konkurencija u bosnjackom dijelu kolaca, a ne mislimo na nacionaliste iz HDZ-a i SNSD-a i NiP-ovsku suplju da se borimo protiv kriminala i da je cemo praviti iskljucivo programske koalicije, a nas ne interesuju fotelje, te s toga zbog ovih principa nema mjesta SDA jer su oni koruptivna stranka i sto primarno nam oni smjetaju da dodjemo na vlast, a to sto ce bez ikakvih problema otici u koaliciju sa HDZ-om i SNSD-om i to sa krilaticom da relaksiraju odnose, dok te Dodik podjebava kako ce on sa Covicem odrediti ko ce od muslimana praviti koaliciju i dok Covic prica kako ceka nastavak pregovora oko IZ u kojim ce od bosnjačke strane biti najpozeljniji i onaj koji bude spreman na sto vecu fleksibilnost, a jos na to imas trenutnu garnituru zapadnjaka po ambasadama koji su izlobirani od strane Hrvata i Srba da se njima izađe u susret i jos mi na to Konakovica u zadnjih 6 mjeseca hvale odreda svi od gore spomenutih ambasada, Cholleta, Escobara, Palmera, Einhorst, Ivana Maric, svi moguci analiticari sa HRT-a, zastupnici iz Sabora, ukljucujuci mamlaza poput Ante Prkacina, pa sve do Covica i ostatak klike iz HNS-a...
Cudicka i Dino bi se licno sageli i poglabali bi ga Dodiku i Covicu da postanu MVP i premijer FBiH...
Znaci pravi vlast gdje god mozes i s kim god mozes u skladu sa svojim izbornim rezultatom i kapacitetom, samo mi nemoj vrijedjati inteligenciju i prodavati mi muda pod bubrege, da si promjena, da si dovoljno sposoban da amortizujes i smiris osovinu Dodika i Covica, jer kada realno sagledas jos nisi u stanju da u kompletu skines SDA sa vlasti bilo gdje osim KS i to kada se sve stranke udruze protiv SDA, a ne da mi pricas pricu kako ces braniti drzavu od Dodika i Covica, koji ce grupaciju od 11 stranaka strpati u kvotu od 33% vlasti koji pripada Bosnjacima...
Sutra kada Dodik ponovo drekne u parlamentu i bude kazao, kako Trojka/11-orka ne bude glasala kako traze on i Covic, da ce ih zamjeniti sa SDA, mamlazi ce opet od straha da ne ostanu bez posla pristati na sve da dignu ruku, kao sto je Rumeni mamlaz glasao za Zakon o mjestu prebivalista 2013, samo da bi ostao u rukovodstvu Predstavnickog doma, jer u tom trenutku nije bio jos rijesio radno mjesto na fakultetu... E samo zamisljam, kako ce se Dino ponasati kada ga s jedne strane stisnu Covic i Dodik, a s druge strane stranci koji ga sad guraju i koji mu finansiraju stranku od 2017...
Što se tiče partnera iz RS, Mile ima većinu u NSRS, u DN, ima člana Predsjedništva. Opozicija u RS je u raspadnom stanju. Mislim da se partner iz RS sam nameće.
-
Vaya
#57019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci da ti sumiram sto sam rekao, ako imas kapacitet idi pravi koaliciju sa crnim djavolom, samo mi nemoj prodavati muda pod bubrege, o promjeni, novoj politickoj paradigmi i ostalim sranjima, koje je Dino naucio od stranih PR konsultanata, reci cilj mi je povaliti SDA, a koja ce cijena toga biti - vidjet cemo..Styling wrote: ↑12/11/2022 10:03Niti će Dino biti premijer Federacije niti će Čudićka biti MVP. Ako NS neće sa nacionalistima onda ne trebaju u državnu vlast jer su rekli da SNSD ne dolazi u obzir. Bez njih NIP i ekipa sa SNSD imaju potrebnu većinu.Vaya wrote: ↑12/11/2022 09:37
Ne, ako Trojka moze da ide, neka ide... Nego mi nemoj prodavati suplju NS-ovsku, mi necemo sa nacionalistima, ali u nasem slucaju mislimo samo na SDA jer su nam konkurencija u bosnjackom dijelu kolaca, a ne mislimo na nacionaliste iz HDZ-a i SNSD-a i NiP-ovsku suplju da se borimo protiv kriminala i da je cemo praviti iskljucivo programske koalicije, a nas ne interesuju fotelje, te s toga zbog ovih principa nema mjesta SDA jer su oni koruptivna stranka i sto primarno nam oni smjetaju da dodjemo na vlast, a to sto ce bez ikakvih problema otici u koaliciju sa HDZ-om i SNSD-om i to sa krilaticom da relaksiraju odnose, dok te Dodik podjebava kako ce on sa Covicem odrediti ko ce od muslimana praviti koaliciju i dok Covic prica kako ceka nastavak pregovora oko IZ u kojim ce od bosnjačke strane biti najpozeljniji i onaj koji bude spreman na sto vecu fleksibilnost, a jos na to imas trenutnu garnituru zapadnjaka po ambasadama koji su izlobirani od strane Hrvata i Srba da se njima izađe u susret i jos mi na to Konakovica u zadnjih 6 mjeseca hvale odreda svi od gore spomenutih ambasada, Cholleta, Escobara, Palmera, Einhorst, Ivana Maric, svi moguci analiticari sa HRT-a, zastupnici iz Sabora, ukljucujuci mamlaza poput Ante Prkacina, pa sve do Covica i ostatak klike iz HNS-a...
Što se tiče partnera iz RS, Mile ima većinu u NSRS, u DN, ima člana Predsjedništva. Opozicija u RS je u raspadnom stanju. Mislim da se partner iz RS sam nameće.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#57020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cijena da se povali kriminalna organizacija koja je prodala drzavu, poginule, bolesne (ne samo od covida), jetime, udovice.....? Bring it on 
- tony stark
#57021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bil to mogo na sudu dokazat?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 10:53 Cijena da se povali kriminalna organizacija koja je prodala drzavu, poginule, bolesne (ne samo od covida), jetime, udovice.....? Bring it on![]()
Od Fude do kifle preko Champara i Zvizdica pa Niksica kojem narod zgrade popali..ne mozes ih izbjeci ali nikako..ili imas dokaze da nemaju veze sa tim tvojim optuzbama.
Da sad ne pominjem ostale ili ono od cega se kosa na glavi osmorke dize, hdz.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#57022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kvotaj me i stavi me na foetony stark wrote: ↑12/11/2022 11:00Bil to mogo na sudu dokazat?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 10:53 Cijena da se povali kriminalna organizacija koja je prodala drzavu, poginule, bolesne (ne samo od covida), jetime, udovice.....? Bring it on![]()
Od Fude do kifle preko Champara i Zvizdica pa Niksica kojem narod zgrade popali..ne mozes ih izbjeci ali nikako..ili imas dokaze da nemaju veze sa tim tvojim optuzbama.
- tony stark
#57023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha,ok. Neces na foe al smo zavrsili._BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 11:04Ne kvotaj me i stavi me na foetony stark wrote: ↑12/11/2022 11:00
Bil to mogo na sudu dokazat?
- BHCluster
#57024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ono SDP i sdO idu zajedno u Hlivnu?
-
sajber87
#57025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci svi oni koji su bili u sda a sada nece sa sda ne valjaju jer su bili u sda a zanimljivo ne pominjes sbih i efendica koji bi mozda i isao sa sda , njega izostavljas slucajno ili namjerno eto ako moze odgovor i ko bi po tebi trebao voditi drzavutony stark wrote: ↑12/11/2022 11:00Bil to mogo na sudu dokazat?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/11/2022 10:53 Cijena da se povali kriminalna organizacija koja je prodala drzavu, poginule, bolesne (ne samo od covida), jetime, udovice.....? Bring it on![]()