Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mishic

#58901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

ŽELJANA ZOVKO, HDZ-ova ZASTUPNICA U EVROPSKOM PARLAMENTU: „Što se tiče BiH, za sve one koji nemaju problema sa evropskim vrijednostima…“

Hmmmm, Željana čini mi se redefinira i pravi selekciju među "evropskim vrijednostima". Mnogo je toga što ona i istomišljenici podvode pod evropske vrijednosti a zapravo je to čista segregacija, nacionalizam i šovinizam. Ako se ne varam temelj tih evropskih vrijednosti je jednakost svakog pojedinca a Željana bi nešto drugo željela...

Društvo je skupina pojedinaca, građana, evropsko društvo je građansko a kada se pomene uređenje BiH kao građanske države i Željani i mnogim željnićima se manta od toga...

Dakle Željanice koje su to evropske vrijednosti sa kojima neki imaju problema? I koji su to?! Otkrij nam.
noviforumas

#58902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

SAD otvoreno podrzavaju i Vucica na stetu kosovskih Albanaca. Opet ce Kurti da odjebe prijedlog, pa nesto ne vjerujem da ce ga njegovi zvati ruskim agentom i sl. Te price mozete maloj djeci prodavat.

Ima svako pravo preci ne ako mu nesto ne odgovara, nismo kolonije. Inace, ne pamtim administraciju goru po Balkan od Bidenove. Ni Trump nije bio ovoliko destruktivan.
Vaya

#58903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Spit_fire wrote: 11/11/2022 11:46
sinuhe wrote: 11/11/2022 11:42

Odjebase Bosnjaci medjunarodnu zajednicu godine armagedonske 2022. :mrgreen:
Ne bih se slozio...ovaj forum ima problem sa iskljucivoscu

Ako ti ja kazem "nemoj radit to glupo ti je" ne znaci da sam ti neprijatelj, samo ukazujem da nije uredu.

Ako ce nas podrzat nek nas podrze, al pristajat slijepo na sve sto ti kazu nije saradnja nego iditoizam..

Opet ponavljam...Bosnjaci koji govore onotvorenoj nepravdi od strane SAD su pro rusi

..a hrvati i srbi koji otvoreno podrzavaju ruse su proSAD...

:-) :-)

To je poenta citave price, ako je zvanicna politika SAD-a olicena u likovima prvo Grenella, kojeg su Srbi extra eksploatisali, a poslije to dalje islo sa Palmerom i sa Escobarom, onda nabijem je tu Ameriku, ali ovo kazem u sebi, ne na glas. Zasto je to tako da mi danas imamo ovakvu politiku Amerike prema Balkanu - jednostavno, Srbi, Hrvati i Albanci lobirali, lobiraju i danas i lobirat ce i sutra. A sta Bosnjo radi, kada je Silajdzic bio na vrhuncu politicke moci i kada je Amerika jos uvijek rada blagonaklono gledala na BiH, te sprovodila drzavne reforme, dok se Dodik prodavao da mu BiH nije mrska i kada je HDZ trpio nemilost od pokusaja uspostave samouprave, on koji je imao sve potrebne relacije sa Amerikom gurne prst u oko jer je 100% BiH, dodje na izbore 2006 i osvoji 300k glasova, jer je njemu bitno bilo imati fotelju u Predsjednistvu...samo pomislim da je prosao Aprilski paket, sta smo mogli jos iskobeljati dodatno od Amerikanaca dobrog za drzavu, jer bi od 2005 do 2009 kada se pojavila finansijska kriza imali 4 godine da se bave sa BiH i sa Balkanom...medjutim Bosnjo gleda samo dokle moze pojest, popit i poklopit...

Sada kada se ploca okrenula, kada se si ti bavio nekim drugim stvarima, a Vucic, Rama i Plenkovic lobirali i izlobirali za svoju stvar, ja uz svo duzno postovanje necu popusiti pricu da trebam podrzati nekog levata koji ce se sageti Covicu, samo zato sto ima licni sukob sa SDA, da njima izbije vlast u nekom kantonu ili Federaciji...
Vaya

#58904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 11/11/2022 11:54
Vaya wrote: 11/11/2022 11:12

Druze, sve od sustinskih stvari koje si napisao u zadnjih 6 mjeseci ili si slagao ili profulao u procjeni. Kada se jedno od 2 navedena scenarija dese, onda se ne javljas na forumu neko vrijeme dok se stvari ne smire i onda se vratis, ali se vratis onda u onim okolnostima cim Dino napise post ili da izjavu kako 11-orka ima sanse mozda napraviti vlast.

Znaci nemoj se prodavati ovdje sa pisanjem da ti je bitan napredak, nego budi dzek i kazi bitno mi je da je NiP udje u vlast, jer navijas za njih, imas koristi od njih ili nesto trece, samo nemoj prodavati muda pod bubrege da ti je bitna opcenarodna korist.

Jedno vrijeme sam te cak uzimao za ozbiljno, jer sam zaista mislio da baratas nekim informacijama - medjutim... :-)

Samo jednu stvar cu ovdje navesti, zadnja 3-4 mjeseca si ovdje k'o pokvarena ploca ponavljao da ce Schmidt uvesti izmjene IZ koja ce utabati put gradjanskom sistemu, te da ce na osnovu toga HDZ i SNSD u opoziciju, to si ponovio milion puta na ovom forumu i kako mi trebamo glasati za Trojku da pokazemo spremnost za promjenu, kako si ti rekao nasim dobronamjernim zapadnim prijateljima - mislim da bilo sta dodatno ne treba komentarisati...

Evo ti jedno od rjesenja...da Schmidt nije uveo izmjenio IZ da nije povecao brojeve delegata u DN, sa ovim izbornim rezultatima je Trojka zajedno DF mogla u FBiH imati po 6 delegata u sva tri kluba DN FBiH i mogla je zajebavati HDZ i SDA kako je htjela, ali ne, kao sto ti si ponavljao kao papiga da ce nas Schmidt da nas spasi - uvidio sam da si obicni bot koji nema pojma o cemu govori, nego samo recitira ono sto mu nakucaju u stranackoj centrali.
Ja ako pogrijesim u procjeni priznam , priznajem mislio sam da ce tronozac pasti nakon izbora previdio sam razmjere kradje koju ce pociniti na izborima, smit je deblokirao federaciju a tu je i pocetak kraja tronozca i nacina vladavine kakve su praktikovali, zadovoljan cu biti da otpadne bilo ko od njih. Rezultat se gleda na kraju a mi smo na pocetku utakmice nazalost nakon od sda ubijenih 25 godina dobili smo drugu sansu. Ti si jedna neznalica koja rjesenje vidi kao avganistanci mi cemo da krademo bogatimo se lazemo a ameri ce sa talibanima da ratuju u nase ime a ako ne urade ono sto mi zelimo prijeticemo im da cemo se okrenuti rusima i kinezima. Kratkovido i opasno razmisljanje kratko i jasno sljepilo osobe koja ne vidi dalje od svog nosa. Osoba koja ne vidi sta bi se desilo da se dogodilo ono sto predlazes da smit nije nista radio i da se nakupilo 6 u domu naroda i na taj nacin izbacio hdz je politicki slijepa i opasna za moj narod plus to za centralu nipa i gluposti oko botovanja te diskvalifikuju za bilo kakvu dalju komunikaciju. Budi pozdravljen
Decko ti si ostrasceni NiP-ovac, koji po instrukciji sprovodis narativ, kada NiP povali SDA u vlasti, proces cvjetanja ruza pocinje...ovo imam razumjevanja kada pricamo o nekom lokalnom opcinskom ili kantonalnom nivou, gdje jedina bitka da se poklopi budzet, te gdje se za taj budzet utrkuju mamlazi iz SDA i nesto manji mamlazi iz NiP-a koji do sad nisu imali priliku da sišu taj budzet, ali kada taj princip postavljas na nesto ozbiljnijim nivoima, to mozes pricati Nailovoj materi ili pred seoskom zadrugom...

Molim te mi objasni, kako nametnuti zakon od strane Schmidta pocetak procesa razbijanja etnickog politickog uredjenja, ali mi to pokazi na konkretnom primjeru, znaci kako je prethodni status zakona vise bio etnicki, a ovaj sada je makar korak unaprijed prema gradjanskom?

Evo imas 2 potpitanja, kako je vise gradjanski model, da HNK u kojem zivi 45% Bosnjaka u DN FBiH daje 5 Hrvata, 2 Srbina, 1 Bosnjaka i 1 Ostalog?
Kako je vise gradjanski, da kada se bude popunjavao DN FBiH, odnosno kada se rasporedjuju delegati po kantonima koristi popis iz 2013, a kada se bude pravio saziv Vlade FBiH, koristit ce se popis iz 1991?

Hajd mi molim te odgovori na ovo gore iznad, a da ti odgovor ne sadrzi rijeci tipa Erdogan, Talibani, Afganistan, Rusija, Kina, Sebija diploma ili Haris Zahiragic...
Last edited by Vaya on 11/11/2022 12:48, edited 1 time in total.
tony stark

#58905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tony stark »

Za federalnu vladu,spremni
:lol:
Vaya

#58906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

tony stark wrote: 11/11/2022 12:46

I to je ta promjena, to je to liderisanje politickim procesima...ako mi ista mrze ima od autohtonog zla, to su njihovi derivati...bilo da govorimo o desnim ili lijevim...

Znaci dobiju papir na kome je napisano, sta god da te pitaju, samo govori kako je SDA kriva, koja god vrsta pitanja da je postavljena...
laik1981

#58907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

A sto su se botovi unervozili :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

nakon 20 godina red je da sda ode u opoziciju
i 8 godina novaka fadilovića
Vaya

#58909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Black swan wrote: 11/11/2022 13:06 nakon 20 godina red je da sda ode u opoziciju
Isto kao sto je red da ode i HDZ... 8)
Najbolje bi bilo kada bi mogli ih u paketu smaknuti, ali pod uslovom da imaju dosljedne zamjenike, koje bi zastupale dijametralno suprotnu politiku od HDZ i SDA...Tako bi bas poslije 30 godina HDZ-a vakat bilo vidjeti jednu stranku ljevicarsko-liberalnu koja pro-drzavnicki orijentisana, a da ima dominantnu podrsku medju bh. Hrvatima... 8-)
palermo

#58910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

laik1981 wrote: 11/11/2022 12:58 A sto su se botovi unervozili :lol:
apsolutno se slažem :thumbup:

jel i tebi idu na živce kružni tramvaj, ovaj sajber i slični.

Jedino spram cirišćanina imam respekt
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Vaya wrote: 11/11/2022 13:14
Black swan wrote: 11/11/2022 13:06 nakon 20 godina red je da sda ode u opoziciju
Najbolje bi bilo kada bi mogli ih u paketu smaknuti, ali pod uslovom da imaju dosljedne zamjenike, koje bi zastupale dijametralno suprotnu politiku od HDZ i SDA...Tako bi bas poslije 30 godina HDZ-a vakat bilo vidjeti jednu stranku ljevicarsko-liberalnu koja pro-drzavnicki orijentisana, a da ima dominantnu podrsku medju bh. Hrvatima... 8-)
Bila je platforma bila je alijansa
Hdz je izbacivan smjenjivan protjerivan zabranjivan uklanjani silom ljudi osudjivani u hagu pa smo dobili dragana covica
Polako ba doce red i na hdz
laik1981

#58912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

palermo wrote: 11/11/2022 13:22

Zivjela SDA.. Zivjeli Bakir i Sebija.. Da nam vladaju jos sto godina :bih:
Spit_fire

#58913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Vaya wrote: 11/11/2022 12:03
Spit_fire wrote: 11/11/2022 11:46

Ne bih se slozio...ovaj forum ima problem sa iskljucivoscu

Ako ti ja kazem "nemoj radit to glupo ti je" ne znaci da sam ti neprijatelj, samo ukazujem da nije uredu.

Ako ce nas podrzat nek nas podrze, al pristajat slijepo na sve sto ti kazu nije saradnja nego iditoizam..

Opet ponavljam...Bosnjaci koji govore onotvorenoj nepravdi od strane SAD su pro rusi

..a hrvati i srbi koji otvoreno podrzavaju ruse su proSAD...

:-) :-)

Sada kada se ploca okrenula, kada se si ti bavio nekim drugim stvarima, a Vucic, Rama i Plenkovic lobirali i izlobirali za svoju stvar, ja uz svo duzno postovanje necu popusiti pricu da trebam podrzati nekog levata koji ce se sageti Covicu, samo zato sto ima licni sukob sa SDA, da njima izbije vlast u nekom kantonu ili Federaciji...
:thumbup: :bih:
Spit_fire

#58914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

tony stark wrote: 11/11/2022 12:46

Kazem ja ...sad ce ispast da covic nema veze sa korupcijommi krkminalom evo stavimo po stranu antidrzavno djelovanje..

Jose ce ispast da jeHDZ koji vlada od referenduma, nova svjeza opcija :lol:
palermo

#58915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

laik1981 wrote: 11/11/2022 13:27
palermo wrote: 11/11/2022 13:22

:? ja mislio ti o botovima pričaš.....kad ono ti SDA propagandu...
dzeno123

#58916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dzeno123 »

sajber87 wrote: 11/11/2022 11:54
Vaya wrote: 11/11/2022 11:12

Druze, sve od sustinskih stvari koje si napisao u zadnjih 6 mjeseci ili si slagao ili profulao u procjeni. Kada se jedno od 2 navedena scenarija dese, onda se ne javljas na forumu neko vrijeme dok se stvari ne smire i onda se vratis, ali se vratis onda u onim okolnostima cim Dino napise post ili da izjavu kako 11-orka ima sanse mozda napraviti vlast.

Znaci nemoj se prodavati ovdje sa pisanjem da ti je bitan napredak, nego budi dzek i kazi bitno mi je da je NiP udje u vlast, jer navijas za njih, imas koristi od njih ili nesto trece, samo nemoj prodavati muda pod bubrege da ti je bitna opcenarodna korist.

Jedno vrijeme sam te cak uzimao za ozbiljno, jer sam zaista mislio da baratas nekim informacijama - medjutim... :-)

Samo jednu stvar cu ovdje navesti, zadnja 3-4 mjeseca si ovdje k'o pokvarena ploca ponavljao da ce Schmidt uvesti izmjene IZ koja ce utabati put gradjanskom sistemu, te da ce na osnovu toga HDZ i SNSD u opoziciju, to si ponovio milion puta na ovom forumu i kako mi trebamo glasati za Trojku da pokazemo spremnost za promjenu, kako si ti rekao nasim dobronamjernim zapadnim prijateljima - mislim da bilo sta dodatno ne treba komentarisati...

Evo ti jedno od rjesenja...da Schmidt nije uveo izmjenio IZ da nije povecao brojeve delegata u DN, sa ovim izbornim rezultatima je Trojka zajedno DF mogla u FBiH imati po 6 delegata u sva tri kluba DN FBiH i mogla je zajebavati HDZ i SDA kako je htjela, ali ne, kao sto ti si ponavljao kao papiga da ce nas Schmidt da nas spasi - uvidio sam da si obicni bot koji nema pojma o cemu govori, nego samo recitira ono sto mu nakucaju u stranackoj centrali.
Ja ako pogrijesim u procjeni priznam , priznajem mislio sam da ce tronozac pasti nakon izbora previdio sam razmjere kradje koju ce pociniti na izborima, smit je deblokirao federaciju a tu je i pocetak kraja tronozca i nacina vladavine kakve su praktikovali, zadovoljan cu biti da otpadne bilo ko od njih. Rezultat se gleda na kraju a mi smo na pocetku utakmice nazalost nakon od sda ubijenih 25 godina dobili smo drugu sansu. Ti si jedna neznalica koja rjesenje vidi kao avganistanci mi cemo da krademo bogatimo se lazemo a ameri ce sa talibanima da ratuju u nase ime a ako ne urade ono sto mi zelimo prijeticemo im da cemo se okrenuti rusima i kinezima. Kratkovido i opasno razmisljanje kratko i jasno sljepilo osobe koja ne vidi dalje od svog nosa. Osoba koja ne vidi sta bi se desilo da se dogodilo ono sto predlazes da smit nije nista radio i da se nakupilo 6 u domu naroda i na taj nacin izbacio hdz je politicki slijepa i opasna za moj narod plus to za centralu nipa i gluposti oko botovanja te diskvalifikuju za bilo kakvu dalju komunikaciju. Budi pozdravljen
Dobar osvrt. :bih:
tony stark

#58917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tony stark »

Od 500 000 ljudi na Tuzlanskom kantonu.
Ovo treba da bude glas u novoj federalnoj vladi iz Tk.
Zbog svog sukoba sa dijelovima sda kifla ovako vidi ljude i zene sa Tk.
Dobri su ako ce ponavljat njegovu mantru.
Ybo to.
laik1981

#58918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

palermo wrote: 11/11/2022 13:31
laik1981 wrote: 11/11/2022 13:27
:? ja mislio ti o botovima pričaš.....kad ono ti SDA propagandu...
Dole trojke i osmorke, to zlo koje decenijama izdaje, prodaje i unistava BiH i Bosnjake.. Zivjele jedine iskrene patriote i zastitnici Bosnjacke nacije i drzave.. Zaustavimo dritanovce.. Zivjeli Bakir i Sebija :thumbup:
Vaya

#58919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Black swan wrote: 11/11/2022 13:25
Vaya wrote: 11/11/2022 13:14

Bila je platforma bila je alijansa
Hdz je izbacivan smjenjivan protjerivan zabranjivan uklanjani silom ljudi osudjivani u hagu pa smo dobili dragana covica
Polako ba doce red i na hdz
Jest bio je izbacen od 2000 do 2002, isto kao i SDA i kao SDS, te se odmah na izborima 2002 vratili svi ekspresno na vlast - sto znaci da nije do politika, nego do naroda... :)

Strucnjak si za spin, kada citam ovako, suza mi bi krenula za tim koji su uklanjani silom i koji su osudjeni u Hagu, a da ne znam da se radi o Jelavicu koji je izvrsio drzavni udar i krenuo da rehabilituje HZHB, kao i o presudjenoj hrvatskoj sestorci za etnicko ciscenje i UZP... :) Tako da ako pokusavas nametnuti narativ opet neke ugrozenosti, to pisi tamo Sajberu, jer znam da bi Covicu, starom liscu puno lakse bilo da vrti oko malog prsta Konakovica i njegove asistente, nego prekaljene krimose u SDA...Ali opet na kraju ne znam sta se zalite na SDA, uvijek fino raspodjelite kolac, samo sto vas oni handre oko ovih krupnijih stvari...

Nista polako, kada se bude pravila metla, sve u paketu...SDA, HDZ, SNSD/SDS...sa vec obezbjedjenim kredibilnim i normalnim zamjenama... :)
Student_u_Ostavci

#58920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Konaković poručio DF-u: Volio bih da bude što šira bh. koalicija, ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im dajemo te pozicije
Vaya

#58921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Student_u_Ostavci wrote: 11/11/2022 13:42
Konaković poručio DF-u: Volio bih da bude što šira bh. koalicija, ako to znači odricanje pozicija NiP-a, mi im dajemo te pozicije
Eh moj Dino, da mu nisi onomad zenu s noge na nogu istjer'o iz TZ i postavio Muzura, mozda bi i bio rahat sad sa DF-om...

Sira bh. koalicija - evo i Dino spasava drzavu...govorim ja, nece iz njega SDA nikad izaci...
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#58922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Treba nam jos jedna gej parada i performans ispred vijecnice da relaksiramo odnose.
tramvajtrojka

#58923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Str0nz wrote: 11/11/2022 13:46
Treba nam jos jedna gej parada i performans ispred vijecnice da relaksiramo odnose.
kad krene da ismijava a nema pojma o lokaciji :lol: :lol: dobro nisi Ilijaš naveo :mrgreen: :mrgreen:
noviforumas

#58924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Pa eto i NiP i SDA su homofobi, vidite kako se mozete sloziti kad hocete. Znaci, ima nade.
laik1981

#58925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Str0nz wrote: 11/11/2022 13:46
Dole gejevi.. Hoce da oskrnave nasu cistu, postenu, pametnu, cestitu i karakternu naciju.. Zivjela SDA.. Pobijedicemo dritanovce i dusmane sa zapada uz alahovu pomoc..
Locked