Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Vaya

#58876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laserShow wrote: 11/11/2022 10:05
Vaya wrote: 11/11/2022 10:03 Ma jok, samo 11-orka...i Dino za premijera FBiH...
Ako kritikujes i navodis imena koji su krivci, red je da navedes i rjesenja, zajedno s imenima. Pa hajde da cujem?
Pa upravo ti kazem, 11... Mislim da bi to za drzavu bilo najbolje rjesenje, pogotovo sto bi tih 11 morali da se raspodjele u bosnjackoj kvoti i da bi im koalicioni partneri bili HDZ i SNSD, mislim da bi se 11-orka pravo dobro snasla u tome i znali bi raditi za dobrobit drzave...
Spit_fire

#58877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dobar Avdo :thumbup:

Zaista cudna politika SAD, okrenuli su se i kontra Kosova
Last edited by Spit_fire on 11/11/2022 10:13, edited 1 time in total.
agent_zero

#58878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Dobar avdo za sda uvijek, isto kao i senad i suad.

Žene zaposlene preko sdoo, sve za deset.
Vaya

#58879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 11/11/2022 10:07
Vaya wrote: 11/11/2022 10:00

Tako je...
Zato kada nam Dino bude izabran za premijera FBiH ima da nam Dodik progleda ponovo, isto k'o i 98 i kaze Dini, kao sto je onomad rekao Lagumdziji, - Hajmo pravit drzavu, jebes ove podjele... :lol: a Covic ce momentalno da odjebe Zagreb i da pocne saradjivati za dobrobit drzave...

U tom ce se ukazati Schmidt odnekud, pa ce trasirati izmjene Ustava i IZ, koje ce u konacnici od BiH u politickom smislu stvoriti gradjansku drzavu, ali samo da prvo izaberu Dinu za premijera FBiH, pa cemo onda ovo ostalo...
Smit je deblokirao federaciju a izborni zakon ce se donijeti u dogovoru i komprimisom. Glasas za sda i komsica i onda ocekujes da te zapad podrzi u borbi protiv dodika. Izmedju te dvije opcije u odnosu prema demokratiji tenderima manipulacijama kradji nema nikakve razlike. Izbori su pokradeni brutalno od strane sda snsd i hdz, da nisu imao bi sad vlast bez njih, ovako sto ih vise izbacis tim bolje. Covic ce uraditi sto mu zapad kaze nece talasati. Mozes li mi napisati kako ti vidis rjesenje za gradjansku drzavu nemoj samo da pricas nego daj neko rjesenje
Druze, de i meni daj malo toga sta koristis...iskreno ti pomalo zavidim sta god da je u pitanju...
Spit_fire

#58880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

agent_zero wrote: 11/11/2022 10:12 Dobar avdo za sda uvijek, isto kao i senad i suad.

Žene zaposlene preko sdoo, sve za deset.
Pa poslusaj covjeka i reci sta je pogresno reko :)
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#58881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Vaya wrote: 11/11/2022 10:10
laserShow wrote: 11/11/2022 10:05

Ako kritikujes i navodis imena koji su krivci, red je da navedes i rjesenja, zajedno s imenima. Pa hajde da cujem?
Pa upravo ti kazem, 11... Mislim da bi to za drzavu bilo najbolje rjesenje, pogotovo sto bi tih 11 morali da se raspodjele u bosnjackoj kvoti i da bi im koalicioni partneri bili HDZ i SNSD, mislim da bi se 11-orka pravo dobro snasla u tome i znali bi raditi za dobrobit drzave...
hahahahaha maca popapala jezik, a? Kad treba kritikovat, mogao bi vaziti do sutra, a kad treba ponuditi rjesenje, ni na obraz zeljkeca ne smijes pokazati.

Dobro si rekao, na sto je ovaj forum spao :D
sajber87

#58882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Vaya wrote: 11/11/2022 10:13
Smit je deblokirao federaciju a izborni zakon ce se donijeti u dogovoru i komprimisom. Glasas za sda i komsica i onda ocekujes da te zapad podrzi u borbi protiv dodika. Izmedju te dvije opcije u odnosu prema demokratiji tenderima manipulacijama kradji nema nikakve razlike. Izbori su pokradeni brutalno od strane sda snsd i hdz, da nisu imao bi sad vlast bez njih, ovako sto ih vise izbacis tim bolje. Covic ce uraditi sto mu zapad kaze nece talasati. Mozes li mi napisati kako ti vidis rjesenje za gradjansku drzavu nemoj samo da pricas nego daj neko rjesenje
Druze, de i meni daj malo toga sta koristis...iskreno ti pomalo zavidim sta god da je u pitanju...
Zlonamjeran si najblaze receno necu teze rijeci koristiti. Daj rjesenje problema kako ga ti vidis, pusti suplju pricu, kako vidis rjesenje bosanskog problema
sajber87

#58883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Zlonamjeran si najblaze receno necu teze rijeci koristiti. Daj rjesenje problema kako ga ti vidis, pusti suplju pricu, kako vidis rjesenje bosanskog problema
Vaya

#58884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 11/11/2022 10:32

HDZ, SNSD i 11-orka...to je rjesenje...i Dino za premijera FBiH...

Jest da sam se nadao u tvoje prognoze da ce Schmidt uvesti takve izmjene IZ da ce HDZ i SNSD biti opozicija, medjutim on uvede takve izmjene da za koga bude glasala zapadna strana Mostara i ZHK (a mene iskreno ne interesuje da li je to HDZ BiH, HDZ 90 ili HRS jer kada je u pitanju drzava oni su svi isti) nece se moci napraviti ni federalna, ni drzavna vlast...u prevedenom za koga budu glasalo tih cca 150k kamenjarskih poskoka u vecini ce slucajeva odredjivati sudbinu prvenstveno FBiH, a samim time i drzave...medjutim kao sto kazes mislim da je bitno da mi Bosanci/Bosnjaci pokazemo sirinu i dobronamjernost prema Schmidtu i nasim partnerima sa Zapadu, da smo spremni na kompromis i dijalog, onako kako si ti naveo u prethodnom postu...

I da jos jednom da potvrdim, mislim da je u ovom trenutku rjesenje HDZ, SNSD i 11...i Dino za premijera FBiH...
Last edited by Vaya on 11/11/2022 10:50, edited 1 time in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#58885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Vaya wrote: 11/11/2022 10:41

Vaya wrote: 11/11/2022 09:30 Za Bosnu spas Konakovic, Niksic i Forto? Jebote led...
Sada si vec licemjeran.
Spit_fire

#58886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Moze li mi neko od ovih sto slijepo podrzavaju zapad objasnit logiku amera ...

Znaci Komsic i Dzafke odyebu Lavrova kad je ovaj vedrio i oblacio Alkalaj kaze sve kako jeste u UN..al eto oni su proruski igraci jer ne idu niz dlaku sumnjivim namjerama Mz

Covic koji je otvoreno zagovarao ruse iso u Moskvu i glaso protiv osude agresije na Ukrajinu je miljenik zapada?
sajber87

#58887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Kako sam i mislio samo pametujes znas sta neces a ne znas nijedno rijesenje da nadjes. Cim ti se postavi cisto i jednostavno pitanje izbjegavas odgovor i okreces temu. Da ponovim kako vidis rijesenje bosanskog problema
Vaya

#58888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Spit_fire wrote: 11/11/2022 10:50 Moze li mi neko od ovih sto slijepo podrzavaju zapad objasnit logiku amera ...

Znaci Komsic i Dzafke odyebu Lavrova kad je ovaj vedrio i oblacio Alkalaj kaze sve kako jeste u UN..al eto oni su proruski igraci jer ne idu niz dlaku sumnjivim namjerama Mz

Covic koji je otvoreno zagovarao ruse iso u Moskvu i glaso protiv osude agresije na Ukrajinu je miljenik zapada?
Ma ne razumijes ti to...to je jednacina sa vise nepoznatih, tu su u pitanju dublje analize...

Bitno ti je samo da znas, kako Amerikanci stoje iz Dinei Sabine Cudic, te kad Dino bude premijer FBiH i Sabina MVP, a treba vidjeti hoce li joj to Dodik dati, onda cemo procvjetati...ali to treba sacekati vidjeti, dok se Escobar jos dogovori sa Dritanom neke stvari i dok jos malo disciplinuju Kurtija na Kosovu, da im ne propadne ideja oko Otvorenog Balkana, a u tom ce se Dino i Covic kompromisno dogovoriti sa Schmidtom oko IZ i Ustava, te cemo onda zbratimljeni svi prema EU, samo cemo jos vidjeti u kojim granicama ce to biti...
agnostic_front

#58889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agnostic_front »

OK, meni je jasno da ljudi (botovi se ne racunaju) ne vjeruju Dini, Forti, Niksicu. Ali mi ne ide u glavu toliko napadanje njih kao krivce za sve sto se dogodilo od 1995. Ova drzava je dosla u poziciju u kakvoj jeste kao posljedica (ne)rada tih nasih vodja od rata, neprijatelje znamo. Nije se ova situacija stvorila 02.10.2022.

Ovaj Vaya zna da Fortina sestra poznaje nekog i iskontruise se traktat na osnovu toga. I da jeste istina, makar pokusavaju nesto, dok vodja Bosnjaka koristi svoje veze sa autokratama da bude kum na svadbi. Jel taj pokusaj Fortine sestre za bh interese pohvalan ili nije, @Vaya?
Zasto je State dept okrenuo ledja proBiH strani, sta kazu oni? De nam malo detalja.
tindbe

#58890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tindbe »

Za SDA nije se mogla desiti bolja stvar (pred) ove izbore od čovićevog ganjanja izbornog i Šmitovog nametanja.

Stranka koja je bila na koljenima, polu-mrtva, sa rasipanjem članstva, gdje ti osovinu čine Fadil, Sebija, Zahiragić, DIA, Branković i slični, se očuvala samo zahvaljujući vikanjem "IZDAJAAAA".
Pred izbore, i poslije izbora. Ništa konkretno, samo galama.
Vaya

#58891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 11/11/2022 10:50

Kako sam i mislio samo pametujes znas sta neces a ne znas nijedno rijesenje da nadjes. Cim ti se postavi cisto i jednostavno pitanje izbjegavas odgovor i okreces temu. Da ponovim kako vidis rijesenje bosanskog problema
Druze, sve od sustinskih stvari koje si napisao u zadnjih 6 mjeseci ili si slagao ili profulao u procjeni. Kada se jedno od 2 navedena scenarija dese, onda se ne javljas na forumu neko vrijeme dok se stvari ne smire i onda se vratis, ali se vratis onda u onim okolnostima cim Dino napise post ili da izjavu kako 11-orka ima sanse mozda napraviti vlast.

Znaci nemoj se prodavati ovdje sa pisanjem da ti je bitan napredak, nego budi dzek i kazi bitno mi je da je NiP udje u vlast, jer navijas za njih, imas koristi od njih ili nesto trece, samo nemoj prodavati muda pod bubrege da ti je bitna opcenarodna korist.

Jedno vrijeme sam te cak uzimao za ozbiljno, jer sam zaista mislio da baratas nekim informacijama - medjutim... :-)

Samo jednu stvar cu ovdje navesti, zadnja 3-4 mjeseca si ovdje k'o pokvarena ploca ponavljao da ce Schmidt uvesti izmjene IZ koja ce utabati put gradjanskom sistemu, te da ce na osnovu toga HDZ i SNSD u opoziciju, to si ponovio milion puta na ovom forumu i kako mi trebamo glasati za Trojku da pokazemo spremnost za promjenu, kako si ti rekao nasim dobronamjernim zapadnim prijateljima - mislim da bilo sta dodatno ne treba komentarisati...

Evo ti jedno od rjesenja...da Schmidt nije uveo izmjenio IZ da nije povecao brojeve delegata u DN, sa ovim izbornim rezultatima je Trojka zajedno DF mogla u FBiH imati po 6 delegata u sva tri kluba DN FBiH i mogla je zajebavati HDZ i SDA kako je htjela, ali ne, kao sto ti si ponavljao kao papiga da ce nas Schmidt da nas spasi - uvidio sam da si obicni bot koji nema pojma o cemu govori, nego samo recitira ono sto mu nakucaju u stranackoj centrali.
Spit_fire

#58892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

agnostic_front wrote: 11/11/2022 10:57 OK, meni je jasno da ljudi (botovi se ne racunaju) ne vjeruju Dini, Forti, Niksicu. Ali mi ne ide u glavu toliko napadanje njih kao krivce za sve sto se dogodilo od 1995. Ova drzava je dosla u poziciju u kakvoj jeste kao posljedica (ne)rada tih nasih vodja od rata, neprijatelje znamo. Nije se ova situacija stvorila 02.10.2022.

Ovaj Vaya zna da Fortina sestra poznaje nekog i iskontruise se traktat na osnovu toga. I da jeste istina, makar pokusavaju nesto, dok vodja Bosnjaka koristi svoje veze sa autokratama da bude kum na svadbi. Jel taj pokusaj Fortine sestre za bh interese pohvalan ili nije, @Vaya?
Zasto je State dept okrenuo ledja proBiH strani, sta kazu oni? De nam malo detalja.
Pa svima je jasno..narativ je da su to uradili radi korupcije i kriminala..i neka su dabogda sve smijenili ko je imo 1% ucesca ma iz koje stranke bio..

Samo sto mene onda zanima sta je sa HDZ i SNSD cime su oni zasluzili toliku podrsku Amerike..prije svega prvonavedeni?

Ili mozda nije u pitanju korupcija nego se nesto drugo kotrlja iza brijega...Sirokog Brijega
agnostic_front

#58893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agnostic_front »

Spit_fire wrote: 11/11/2022 11:14
agnostic_front wrote: 11/11/2022 10:57 OK, meni je jasno da ljudi (botovi se ne racunaju) ne vjeruju Dini, Forti, Niksicu. Ali mi ne ide u glavu toliko napadanje njih kao krivce za sve sto se dogodilo od 1995. Ova drzava je dosla u poziciju u kakvoj jeste kao posljedica (ne)rada tih nasih vodja od rata, neprijatelje znamo. Nije se ova situacija stvorila 02.10.2022.

Pa svima je jasno..narativ je da su to uradili radi korupcije i kriminala..i neka su dabogda sve smijenili ko je imo 1% ucesca ma iz koje stranke bio..

Samo sto mene onda zanima sta je sa HDZ i SNSD cime su oni zasluzili toliku podrsku Amerike..prije svega prvonavedeni?

Ili mozda nije u pitanju korupcija nego se nesto drugo kotrlja iza brijega...Sirokog Brijega
Ili mozda cinjenica da MVP Hrvatske nesto radi, za razliku od “patriotskih snaga” koje su imale MVP BiH sada? Ne kontam, sta smo ocekivali, polako okretati ledja zapadu, biti sibicar, izigravati ljude i sad se cudimo sto su nas odjebali? I umjesto da se razmislja kako da se dobije njihovo povjerenje opet, nase patriote pustaju botovima da se pise protiv ambasade i drzave, koja da hoce, moze ovo sve pustit niz vodu. Samo zato sto se gube budzeti.
Vaya

#58894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Druze, pricamo o politici, ne pricamo o bacanju novcica, jel pismo ili glava, jel crno ili bijelo...ovo je politika, sa milion gradacija sive boje, a crno ili bijelo ne postoji...samo sto ovdje postoji hiljadu botova stranackih koje predstavljaju situaciju crno-bijelo i na osnovu toga prave narativ, a sustina tog narativa je da stranke u kojim se oni nalaze, kada dodju na vlast - to je rjesenje problema - to je ono u cemu se ne slazem, ne da se ne slazem, nego vidim da ljudi koji tipkaju o tome apsolutno nemaju pojma...Ali je bitno napisati da Amerika stoji iza Dine...evo ja sada kazem, ako su ti predstavnici Amerike koji podrzavaju Dinu, istinski predstavnici zvanicne politike SAD-a, ja nikada ne bih podrzao saradnju sa takvom Amerikom...medjutim drugi je par opanaka, sto to uopce nije nikakav zvanican stav SAD-a, ni ti zvanicnog State Departmenta, nego cisto prodavanje suplje price blentavom Bosnji, da umjesto Zahiragica zaokruzi Okerica, iako sustinski se ne zna koji je veci bivol od njih dvojice i gori po nase drustvo...

Secirati sliku medjunarodnih odnosa prema BiH nije stvar koja se napise u 2 posta...mogu samo reci, barem sto sam cuo od iole ozbiljnih ljudi, koliko god nehumano bilo, ali hvala Bogu, pa je Rusija napala Ukrajinu, jer da je nastavilo se onako kako je krenulo uz kreiranje veliko Albansko-Srpslog zamaha, te guranja Hrvata s druge strane...Bosna bi imala ozbiljnih problema, a te probleme ne bi sigurno rijesili ni Dino, ni Cudicka, ni Arnaut...
Vaya

#58895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

agnostic_front wrote: 11/11/2022 11:25

Ili mozda cinjenica da MVP Hrvatske nesto radi, za razliku od “patriotskih snaga” koje su imale MVP BiH sada? Ne kontam, sta smo ocekivali, polako okretati ledja zapadu, biti sibicar, izigravati ljude i sad se cudimo sto su nas odjebali? I umjesto da se razmislja kako da se dobije njihovo povjerenje opet, nase patriote pustaju botovima da se pise protiv ambasade i drzave, koja da hoce, moze ovo sve pustit niz vodu. Samo zato sto se gube budzeti.
Hajd mi samo reci, ko je iz pro-BiH politicke scene okrenuo ledja zapadu na bilo kojo nacin u zadnjih 15 godina?

To je zadnji put uradio Haris Salajdzic 2005 i od 2010 on vise ne postoji...
sinuhe

#58896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

NE IĆI NA ŠTETU BOŠNJAKA
Islamska zajednica reagovala na izjave Escobara: Na račun BiH se prave ustupci ruskim saveznicima
Odjebase Bosnjaci medjunarodnu zajednicu godine armagedonske 2022. :mrgreen:
Spit_fire

#58897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sinuhe wrote: 11/11/2022 11:42
NE IĆI NA ŠTETU BOŠNJAKA
Islamska zajednica reagovala na izjave Escobara: Na račun BiH se prave ustupci ruskim saveznicima
Ne bih se slozio...ovaj forum ima problem sa iskljucivoscu

Ako ti ja kazem "nemoj radit to glupo ti je" ne znaci da sam ti neprijatelj, samo ukazujem da nije uredu.

Ako ce nas podrzat nek nas podrze, al pristajat slijepo na sve sto ti kazu nije saradnja nego iditoizam..

Opet ponavljam...Bosnjaci koji govore onotvorenoj nepravdi od strane SAD su pro rusi

..a hrvati i srbi koji otvoreno podrzavaju ruse su proSAD...

:-) :-)
Vaya

#58898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sinuhe wrote: 11/11/2022 11:42
NE IĆI NA ŠTETU BOŠNJAKA

A jel problem reci, pa makar i SAD bila, da ovo sto sada oni podrzavaju na Balkanu, podrska veliko-nacionalnim i veliko-drzavnim projektima koji historijski generator problema na Balkanu, a s obzirom da to Otvoreni Balkan jest, da ono sto je Schmidt uveo kroz IZ jest i da ono sto se planira dalje raditi jeste proces raslojavanja BiH?
Spit_fire

#58899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

agnostic_front wrote: 11/11/2022 11:25

Dzaba sve ..kao sto sam vec pisao 1995 potpisan je nepravedan mir da bi se pricalo rijecima a ne oruzjem...nakon genocida, uzp i agresije spremni smo bili ici demokratksim putem

MZ na celu sa SDA se obavezala da ce stiti interese Bosne i Hercegovine..cak sta vise kao glavni razlog naseg pristanka bila je njihova garancija

Ovo sto sada rade je ne u interesu BiH nego na njenu stetu i to ekstremnu stetu....to je klasicna izdaja koju nam serviraju i jos nas ubjedjuju da trebamo prihvatit to

Na stranu stranke i narodi, evo da se ne vade Bosnjaci da ih neko mrzi jer su muslimani...poenta je drzava Bosna i Hercegovina.

Ovo je ravno tome da prije finala SP neko izlobira da vodi 2:0 prije tekme i ti kazes pa izlobiro covjek stas...to sto imaju pravila i odluke od ranije kao i obecanja odjednom ne vazi.

Eh sad kad Mz ocigledno ide kontra onog na sto se obavezala...sta onda nas uopste drzi da budemo vezani za njih...ako oni ne postuju svoje sto bi mi morali nase? Hajmo sad i mi da max
zahtjevima..

Sad ces ti rec pa SDA i slicnin izdali BiH..ok i da jesu, al trebala je onda Mz sankcionisat i njih kao i sve ostale sto idu na stetu BiH...a ne podrzat rusilacke snage...jer kao sto rekoh nije bitan narod i stranka oni moraju zastupati interes drzave

I kazes digli ruke..super ako je tako nek knda odyebu pa cemo se borit sami..pa sta bude. Samo sto oni nisu digli ruke nego su im do lakata duboko u izdaji
Last edited by Spit_fire on 11/11/2022 11:57, edited 2 times in total.
sajber87

#58900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Vaya wrote: 11/11/2022 11:12
sajber87 wrote: 11/11/2022 10:50

Druze, sve od sustinskih stvari koje si napisao u zadnjih 6 mjeseci ili si slagao ili profulao u procjeni. Kada se jedno od 2 navedena scenarija dese, onda se ne javljas na forumu neko vrijeme dok se stvari ne smire i onda se vratis, ali se vratis onda u onim okolnostima cim Dino napise post ili da izjavu kako 11-orka ima sanse mozda napraviti vlast.

Znaci nemoj se prodavati ovdje sa pisanjem da ti je bitan napredak, nego budi dzek i kazi bitno mi je da je NiP udje u vlast, jer navijas za njih, imas koristi od njih ili nesto trece, samo nemoj prodavati muda pod bubrege da ti je bitna opcenarodna korist.

Jedno vrijeme sam te cak uzimao za ozbiljno, jer sam zaista mislio da baratas nekim informacijama - medjutim... :-)

Samo jednu stvar cu ovdje navesti, zadnja 3-4 mjeseca si ovdje k'o pokvarena ploca ponavljao da ce Schmidt uvesti izmjene IZ koja ce utabati put gradjanskom sistemu, te da ce na osnovu toga HDZ i SNSD u opoziciju, to si ponovio milion puta na ovom forumu i kako mi trebamo glasati za Trojku da pokazemo spremnost za promjenu, kako si ti rekao nasim dobronamjernim zapadnim prijateljima - mislim da bilo sta dodatno ne treba komentarisati...

Evo ti jedno od rjesenja...da Schmidt nije uveo izmjenio IZ da nije povecao brojeve delegata u DN, sa ovim izbornim rezultatima je Trojka zajedno DF mogla u FBiH imati po 6 delegata u sva tri kluba DN FBiH i mogla je zajebavati HDZ i SDA kako je htjela, ali ne, kao sto ti si ponavljao kao papiga da ce nas Schmidt da nas spasi - uvidio sam da si obicni bot koji nema pojma o cemu govori, nego samo recitira ono sto mu nakucaju u stranackoj centrali.
Ja ako pogrijesim u procjeni priznam , priznajem mislio sam da ce tronozac pasti nakon izbora previdio sam razmjere kradje koju ce pociniti na izborima, smit je deblokirao federaciju a tu je i pocetak kraja tronozca i nacina vladavine kakve su praktikovali, zadovoljan cu biti da otpadne bilo ko od njih. Rezultat se gleda na kraju a mi smo na pocetku utakmice nazalost nakon od sda ubijenih 25 godina dobili smo drugu sansu. Ti si jedna neznalica koja rjesenje vidi kao avganistanci mi cemo da krademo bogatimo se lazemo a ameri ce sa talibanima da ratuju u nase ime a ako ne urade ono sto mi zelimo prijeticemo im da cemo se okrenuti rusima i kinezima. Kratkovido i opasno razmisljanje kratko i jasno sljepilo osobe koja ne vidi dalje od svog nosa. Osoba koja ne vidi sta bi se desilo da se dogodilo ono sto predlazes da smit nije nista radio i da se nakupilo 6 u domu naroda i na taj nacin izbacio hdz je politicki slijepa i opasna za moj narod plus to za centralu nipa i gluposti oko botovanja te diskvalifikuju za bilo kakvu dalju komunikaciju. Budi pozdravljen
Locked