Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:26
Eh vidiš, vaš je problem što smatrate da svako treba imati svoj begovat i njime begovati i izvan vašeg begovata vas ne zanima.
Mene itekako zanimaju i građani u BL i u Mostaru.
Znamo ko pravi begovat. To su isti oni koji sad zovu u patriotski blok istovremeno tvrdeci da mogu i sami.

A gradjane u Mostaru i BL ti ne zanimas. Dzaba je. 30 godina je proslo, to je zavrsena prica. Zato se treba fokusirati na ono sto je pragmaticno i smanjiti pseudopatriotsku kuknjavu i moraliziranje.
Ozimician

#58852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

sime_cipol wrote: 11/11/2022 00:48 Kad je SDA u zadnjih 25 godina trazila da se napravi snaaaazan bh blok? I zasto nije?
Budimo realni - sve stranke imaju strah od koaliranja sa SDA i odmah u predizbornoj kampanji se ograđuju i govore "nikad s nacionalistima" - pri tome isključivo misleći na SDA.

Poznato je također da su sve stranke nakon koaliranja sa SDA - na narednim izborima izvisile. Da li je to bio razlog ili nešto drugo - nek svako sebi tumači.

Ali sve u svemu, stranke sebi već unaprijed postavljaju breme u vezi koalicije sa SDA. Po meni - nepotrebno.
Totalno je amaterski da jedino vezivno tkivo u koaliciji bude "Anti-SDA" narativ.
Ozimician

#58853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:52
Ozimician wrote: 11/11/2022 00:26
Eh vidiš, vaš je problem što smatrate da svako treba imati svoj begovat i njime begovati i izvan vašeg begovata vas ne zanima.
Mene itekako zanimaju i građani u BL i u Mostaru.
Znamo ko pravi begovat. To su isti oni koji sad zovu u patriotski blok istovremeno tvrdeci da mogu i sami.

A gradjane u Mostaru i BL ti ne zanimas. Dzaba je. 30 godina je proslo, to je zavrsena prica. Zato se treba fokusirati na ono sto je pragmaticno i smanjiti pseudopatriotsku kuknjavu i moraliziranje.
Slažem se s tim !

Hajmo sada mi biti bolji od njih ! Nema potrebe da se odričemo bilo kojeg pedlja države ! :bih: :bih: :bih:

EDIT: Pokret za državu u RS je po meni Hint kako treba nastupati glede ove situacije :bih: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:53

Slažem se s tim !

Hajmo sada mi biti bolji od njih ! Nema potrebe da se odričemo bilo kojeg pedlja države ! :bih: :bih: :bih:
Da ovaj razgovor vodimo 2002. pa i nekako. Gotovo je sad.
Ozimician

#58855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:56

Slažem se s tim !

Tu se ne slažemo - sad smo mnogo jači nego ikad i to bukvalno u svakom smislu. Defetizam ne prihvatam i ne prihvatam da se SDA-ov narativ iz prošlosti prihvata kao default za sadašnjost i budućnost. Možemo mi puno puno bolje. :bih:

EDIT: I Pokret za državu u RS je ove izbore ostvario bolji rezultat nego sličan pokret prošle izbore - tako da pomaka nekog ima.
Last edited by Ozimician on 11/11/2022 00:59, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:58

Tu se ne slažemo - sad smo mnogo jači nego ikad i to bukvalno u svakom smislu. Defetizam ne prihvatam i ne prihvatam da se SDA-ov narativ iz prošlosti prihvata kao default za sadašnjost i budućnost. Možemo mi puno puno bolje. :bih:
A ti u Njemackoj. De bolan prodji me se ziv bio, koga ti zajebavas :D
guruguru95

#58857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Tako je! Patriotski blok koji će biti sposoban odgovoriti na izjave poput ove:

"Vidim da se ti muslimani tamo nešto pate, blok Srbi-Hrvati će o svemu odlučiti, a ne oni. Ovdje ćemo mi birati, šta god oni mislili o tome".
Last edited by guruguru95 on 11/11/2022 01:36, edited 5 times in total.
guruguru95

#58858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Slažem se s tim !

Nije ništa gotovo! Stop defetizmu! :thumbup: :bih:
Ozimician

#58859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:59
Ozimician wrote: 11/11/2022 00:58

A ti u Njemackoj. De bolan prodji me se ziv bio, koga ti zajebavas :D
U BIH sam, ali primam njemačku platu (remote) - tako da stvarno ne zavisim finansijski ni najmanje niti od neke stranke, čak ni od ove države.
Upravo ulažem u jedan investicijski projekat u srednjoj Bosni.

Doduše to nije tema i ne zajebavam te. Fkt se treba izdići malo iznad sivila. Nigdje ne cvjetaju ruže. :thumbup:

Iskreno vjerujem u tvoje dobre namjere, malo optimizma i sredit ćemo sve.
Point.

#58860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

guruguru95 wrote: 10/11/2022 23:12
Point. wrote: 10/11/2022 22:57
Očito da je za dobar dio glasača, kao i veliki broj članova ovog foruma, glavni cilj ovih izbora bio da se potpuno neutrališu i eliminišu Bakir i SDA, a zatim i Komšić i DF... "a sa Dodikom i Čovićem ćemo poslije lako". Fini su to momci, s njima se da razgovarati i pregovarati, ali njihov patriotizam nije mogao doći do izražaja od dvojice "najvećih štetočina u državi" Bakira i Komšića :mrgreen:

Eto to je ta briljantna logika većine dežurnih pametologa na ovom forumu. :-) :run:

Dok god su ova dva ljigava separatistička smrada "nezaobilazan faktor" i dok god u svojim rukama imaju sve instrumente za blokadu i sabotažu države, nismo postigli ništa.
Ovo je ono klasično de se vi išamarajte i ko pobijedi daću mu da gleda dok guzim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 01:03
Upravo ulažem u jedan investicijski projekat u srednjoj Bosni.
Fkt se treba izdići malo iznad sivila. Nigdje ne cvjetaju ruže. :thumbup:

Iskreno vjerujem u tvoje dobre namjere, malo optimizma i sredit ćemo sve.
:thumbup: :bih:
sajber87

#58862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:36
sajber87 wrote: 11/11/2022 00:34

Da bi mijenjao moras biti vlast. Ovo sto konakovic govori je istina koja se nekom svidja nekom ne ali cista i tuzna istina nazalost. Za zahiragica se slazem on je primjer kako bosnjacki politicar ne smije da se ponasa sramota je ogromna za bosnjake. Niksicu nije lako ali dobro se nosi za sada sa pritiscima. Ako sve zavrsi dobro po bosnu a ja mislim da hoce bice zahvaljujuci jedino i iskljucivo zapadnim saveznicima pod uslovom da nas oslobode najgorih medju nama jer ovaj sistem to nama ne dozvoljava. Pred nama je vrijeme koje ce pokazati.
I ja se nadam da će biti tako, ali bgmi nisam primjetio da "zapadni saveznici" pokušavaju da nas oslobode Milorada Dodika tolike godine, a Dragana Čovića čak i otvoreno podržavaju - tako da u njihove namjere itekako sumnjam.

Da su htjeli da nas oslobode najgorih među nama, već bi to uradili, a ne bi forsirali takve.
Ako vidis da srlja u propast pusti ga nemoj da ga zadrzavas. E tako zapad gleda na dodika. Covic je druga prica i slusace sve sta mu zapadne sile kazu da li sa osmjehom ili ne druga je prica ali slusace. Problem je da te izda neko koga smatras za saveznika jer ne vidi dalje od nosa i koketira sa erdoganom i diktatorsko kleptomanskim rezimima sa istoka. Zato je za bosnjake zivotno vazno da sda najmanje ovaj turnus od 4 godine ode u opoziciju. Trenutno za bosnu je spas ekipa oko konakovica niksica forte itd
Vaya

#58863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 11/11/2022 09:02

I ja se nadam da će biti tako, ali bgmi nisam primjetio da "zapadni saveznici" pokušavaju da nas oslobode Milorada Dodika tolike godine, a Dragana Čovića čak i otvoreno podržavaju - tako da u njihove namjere itekako sumnjam.

Da su htjeli da nas oslobode najgorih među nama, već bi to uradili, a ne bi forsirali takve.
Ako vidis da srlja u propast pusti ga nemoj da ga zadrzavas. E tako zapad gleda na dodika. Covic je druga prica i slusace sve sta mu zapadne sile kazu da li sa osmjehom ili ne druga je prica ali slusace. Problem je da te izda neko koga smatras za saveznika jer ne vidi dalje od nosa i koketira sa erdoganom i diktatorsko kleptomanskim rezimima sa istoka. Zato je za bosnjake zivotno vazno da sda najmanje ovaj turnus od 4 godine ode u opoziciju. Trenutno za bosnu je spas ekipa oko konakovica niksica forte itd
:lol: :lol:
Za Bosnu spas Konakovic, Niksic i Forto? Jebote led...
Jest zato sto ce se Covicu naguzit za sve sto bude trazio samo da ih uvede u vlast...
Koji smo mi levati...

Dodik srlja u propast, pa ga treba pustiti - to je po tebi taktika zapada za Dodika?

Covic ce sve slusati sta mu kaze Zapad?

Sta vam sipaju u kafu u centrali NiP-a?
agent_zero

#58864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

_BataZiv_0809 wrote: 10/11/2022 23:16
tramvajtrojka wrote: 10/11/2022 23:13

bukvalno gluma na nivou kao kad hana "konjska glava" glumi čednost a kroz nju proslo vise ljudi nego kroz prosjecni sarajevski tramvaj :mrgreen: :mrgreen:

ono gdje obraz Senade
Bez obzira na osmorke, devetorke, ali i bez obzira na činjenicu da će SDA s partnerima imati dovoljan kapacitet da spriječi po državu opasne eksperimentalne vlasti, pozivam sve patriote iz svih stranaka (a znam da ih takvih ima mnogo) da prestanu biti taoci mržnje i nerealne ambicije nekoliko bivših SDA-ovaca i pete kolone u vidu raznih Forta, Arnauta i drugih...

Mozemo mi sami, ali de vi ipak sa nama :lol:
Kreten ostaje kreten, a ovakvi su većina u sda.

Ma nikakve koalicije s tom veleizdajničkom stokom, samo bez njih vlast praviti, za svog mandata jedino što su uspjeli je da od bošnjaka naprave evropske palestince.
Point.

#58865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Koliko naivnosti u jednom postu.
sajber87

#58866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Vaya wrote: 11/11/2022 09:30

Jest zato sto ce se Covicu naguzit za sve sto bude trazio samo da ih uvede u vlast...
Koji smo mi levati...

Dodik srlja u propast, pa ga treba pustiti - to je po tebi taktika zapada za Dodika?

Ko ne vidi da dodik vuce rs u propast ja mu nista ne mogu, da, covic ce slusati sta mu zapad kaze mozda mu nece biti drago ali se nece smjeti usprotiviti i dovoljno je pametan da zna da u ovom istorijskom trenutku biti protiv zapada nije pametno, a ako nekom nije jasno gdje je sda sa satelitima odvela bosnu ovih 25 godina onda je zlonamjeran ili neznalica u najmanju ruku. Ostane li sve isto vlada snsd hdz i sda plus sateliti i da nas kvazi patriote guraju u za bosnjake poguban sukob sa zapadom nemojte kmecati da su ameri ili evropa krivi sto smo ostali na vjetrometini.
I citam ovu tvoju zadnju recenicu oko centrale nipa i razmisljam kako neko moze biti toliko ubijedjen u nesto a istovremeno biti toliko u krivu i zabludi
Last edited by sajber87 on 11/11/2022 09:51, edited 1 time in total.
Vaya

#58867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Point. wrote: 11/11/2022 09:39

Koliko naivnosti u jednom postu.
Posto se decko poziva da ima informacije kako stvari stoje na relaciji ambasade Kvinte i stranke u Sarajevu, ja i dalje cekam da vidim kako ce to Schmidt da uvede promjene izbornog zakona koji ce HDZ i SNSD izbaciti iz vlasti i poslati u opoziciju, a da ce se SDA sama od sebe raspasti na izborima...

Prognozer na nivou analitike Ivane Maric...

Jedno vrijeme sam ga uzimao za ozbiljno, ali sam poslije shvatio da mu je NiP sigurno nesto obecao, pa ceka rasplet oko 11-orke k'o ozeblo sunce...
HelaS

#58868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

sajber87 wrote: 11/11/2022 09:44

Koji smo mi levati...

Ko ne vidi da dodik vuce rs u propast ja mu nista ne mogu, da, covic ce slusati sta mu zapad kaze mozda mu nece biti drago ali se nece smjeti usprotiviti i dovoljno je pametan da zna da u ovom istorijskom trenutku biti protiv zapada nije pametno, a ako nekom nije jasno gdje je sda sa satelitima odvela bosnu ovih 25 godina onda je zlonamjeran ili neznalica u najmanju ruku. Ostane li sve isto vlada snsd hdz i sda plus sateliti i da nas kvazi patriote guraju u za bosnjake poguban sukob sa zapadom nemojte kmecati da su ameri ili evropa krivi sto smo ostali na vjetrometini
Koliko već godina traje ta Dodikova vuča u propast? Šta je do sada propalo...

Umjesto te "kafe" bolje piti "Guber" vodu i družiti se sa Ćamilom, ima se šta naučiti od njega :-)
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#58869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Vaya wrote: 11/11/2022 09:30 Za Bosnu spas Konakovic, Niksic i Forto? Jebote led...
Dobro, nisu oni spas. Hajde napisi ko jeeste?
Vaya

#58870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Koji smo mi levati...

Ko ne vidi da dodik vuce rs u propast ja mu nista ne mogu, da, covic ce slusati sta mu zapad kaze mozda mu nece biti drago ali se nece smjeti usprotiviti i dovoljno je pametan da zna da u ovom istorijskom trenutku biti protiv zapada nije pametno, a ako nekom nije jasno gdje je sda sa satelitima odvela bosnu ovih 25 godina onda je zlonamjeran ili neznalica u najmanju ruku. Ostane li sve isto vlada snsd hdz i sda plus sateliti i da nas kvazi patriote guraju u za bosnjake poguban sukob sa zapadom nemojte kmecati da su ameri ili evropa krivi sto smo ostali na vjetrometini.
I citam ovu tvoju zadnju recenicu oko centrale nipa i razmisljam kako neko moze biti toliko ubijedjen u nesto a istovremeno biti toliko u krivu i zabludi

Tako je...
Zato kada nam Dino bude izabran za premijera FBiH ima da nam Dodik progleda ponovo, isto k'o i 98 i kaze Dini, kao sto je onomad rekao Lagumdziji, - Hajmo pravit drzavu, jebes ove podjele... :lol: a Covic ce momentalno da odjebe Zagreb i da pocne saradjivati za dobrobit drzave...

U tom ce se ukazati Schmidt odnekud, pa ce trasirati izmjene Ustava i IZ, koje ce u konacnici od BiH u politickom smislu stvoriti gradjansku drzavu, ali samo da prvo izaberu Dinu za premijera FBiH, pa cemo onda ovo ostalo...
tramvajtrojka

#58871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

laserShow wrote: 11/11/2022 09:58
Vaya wrote: 11/11/2022 09:30 Za Bosnu spas Konakovic, Niksic i Forto? Jebote led...
nemoj proglasava se SDP-ovcem hahahah :lol: :lol: , zna se patriotska koalicija sda df sa bijedicevim demokratama :lol:
Vaya

#58872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

tramvajtrojka wrote: 11/11/2022 10:01

nemoj proglasava se SDP-ovcem hahahah :lol: :lol: , zna se patriotska koalicija sda df sa bijedicevim demokratama :lol:
Ma jok, samo 11-orka...i Dino za premijera FBiH...i Niksica za direktora AC FBiH, samo nek se potrudi da makar preko kompenzacije udje u neki parlament, a ne ovako na suho da saziva koalicijh

Stvarno, na sta je ovaj forum spao, kad se sjetim vremena, da si mogao doci ovdje, cuti zanimljivih informacija, interesantnih misljenja...
Last edited by Vaya on 11/11/2022 10:07, edited 1 time in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#58873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Vaya wrote: 11/11/2022 10:03 Ma jok, samo 11-orka...i Dino za premijera FBiH...
Ako kritikujes i navodis imena koji su krivci, red je da navedes i rjesenja, zajedno s imenima. Pa hajde da cujem?
sajber87

#58874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Vaya wrote: 11/11/2022 10:00

Tako je...
Zato kada nam Dino bude izabran za premijera FBiH ima da nam Dodik progleda ponovo, isto k'o i 98 i kaze Dini, kao sto je onomad rekao Lagumdziji, - Hajmo pravit drzavu, jebes ove podjele... :lol: a Covic ce momentalno da odjebe Zagreb i da pocne saradjivati za dobrobit drzave...

U tom ce se ukazati Schmidt odnekud, pa ce trasirati izmjene Ustava i IZ, koje ce u konacnici od BiH u politickom smislu stvoriti gradjansku drzavu, ali samo da prvo izaberu Dinu za premijera FBiH, pa cemo onda ovo ostalo...
Smit je deblokirao federaciju a izborni zakon ce se donijeti u dogovoru i komprimisom. Glasas za sda i komsica i onda ocekujes da te zapad podrzi u borbi protiv dodika. Izmedju te dvije opcije u odnosu prema demokratiji tenderima manipulacijama kradji nema nikakve razlike. Izbori su pokradeni brutalno od strane sda snsd i hdz, da nisu imao bi sad vlast bez njih, ovako sto ih vise izbacis tim bolje. Covic ce uraditi sto mu zapad kaze nece talasati. Mozes li mi napisati kako ti vidis rjesenje za gradjansku drzavu nemoj samo da pricas nego daj neko rjesenje
agent_zero

#58875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Čuj ko, sda patriJote, kakir, fooodil, bilmez zahiragić...
Locked