Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

martina01

#33101 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Nakon što sam bila u obvezi kratko prokomentirati, osvrnuti se na par postova murzibotova kojim sam prozvana, da se vratimo onom što je bitno,

A sada spektakl!

Da, slijede u 9.00 Završne riječi, nadajmo se i završetku ovog suđenja, kraju The Ubleha projekta!

Ne mogu doći u sudnicu i osobno nazočiti i svjedočiti Kraju. Ali, ima tko može i taj tko (on, ona) može će mi po okončanom suđenju žurno uz kavicu ispričati tok i sadržaj današnjeg suđenja. Nažalost, nema u BiH kvalificiranih novinara koji bi profesionalno pratili suđenja i pravosudne teme, poput recimo sportskih novinara i komentatora. Stoga smo uskraćeni za pravilno i potpuno informiranje o ovom i bilo kojem suđenju. E, taj koji će biti, ili ta koja će biti osobno na suđenju, dovoljno je kvalificirana osoba da mi zorno prenese sve bitno sa suđenja. Nestrpljiva sam to čuti i podijeliti sa vama.
:saveta:
uglavnomja

#33102 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

martina01 wrote: 10/11/2022 09:04 Nakon što sam bila u obvezi kratko prokomentirati, osvrnuti se na par postova murzibotova kojim sam prozvana, da se vratimo onom što je bitno,

A sada spektakl!

Da, slijede u 9.00 Završne riječi, nadajmo se i završetku ovog suđenja, kraju The Ubleha projekta!

Ne mogu doći u sudnicu i osobno nazočiti i svjedočiti Kraju. Ali, ima tko može i taj tko (on, ona) može će mi po okončanom suđenju žurno uz kavicu ispričati tok i sadržaj današnjeg suđenja. Nažalost, nema u BiH kvalificiranih novinara koji bi profesionalno pratili suđenja i pravosudne teme, poput recimo sportskih novinara i komentatora. Stoga smo uskraćeni za pravilno i potpuno informiranje o ovom i bilo kojem suđenju. E, taj koji će biti, ili ta koja će biti osobno na suđenju, dovoljno je kvalificirana osoba da mi zorno prenese sve bitno sa suđenja. Nestrpljiva sam to čuti i podijeliti sa vama.
:saveta:

ima novinara koji su profesionalci, iskusni, obrazovani, neki cak i dipl. iur ... koji bi perfektno odradili posao

ali ...

ima vise ali

- ako su vec ranije pisali o zavjeri i bili na prvim linijama murizovaca - tesko je pojesti vlastito gofance

- uredjivacka politika, doslo o'zgo da se ne pise

- antimemic tekstovi mogu smanjiti broj klikova, a jedini bog na svijetu su pare

- u pitanju su mucke na najvisem politickom nivou u koje posten covjek - novinar ne zeli da bude uvucen jer ce biti pojeden (razmjere svega se mogu vidjeti i u tome da je fahro zrtvovao svoju stranku radi arijane, vidjecemo rezulatate nakon formiranja vlasti)

...

ima u bosni puno pametnih i sposbnih, ali su gurnuti na marginu, a zemlju vode manipulatori i lazovi i psihopate preko potkapacitiranih neobrazovanih polupismenih marioneta
foton

#33103 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

denden wrote: 09/11/2022 17:59
ARIJANA MEMIĆ: Da smo bili kukavice i šutjeli, danas bismo imali presuđenu saobraćajnu nesreću koje nije bilo, Seferovići bi već odslužili kaznu vjerovatno, ne bismo imali dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda, oslobađajuću presudu Vrhovnog suda FBiH.
Kad treba zasluge za oslobađanje Ljube Seferovića, Memići ih sebi pripisuju, a murizovci se ne bune. Štaviše, potvrđuju to, s divljenjem i odobravanjem.

Kad se pak povede priča o mogućnosti da su oslobodili Dženanovog ubicu, murizovci za svoje dogmodavce tvrde da nemaju nikakve veze sa oslobađanjem Ljube Seferovića. :lol:
Moras biti ili glup ili lazljivac da ovo boldirano protumacis kao zaslugu za oslobadjanje Ljube. Poenta recenice nije oko oslobadjanja Ljube nego se odnosi na ukazivanje i dokazivanje da saobracajne nesrece nije ni bilo :shock: . I to se nije desilo uticanjem na sud nego argumentima. S kojima se SAD SVI SLAZU! Danas kazu pa naravno da nije bilo saobracajne :run: Pa zasto se onda Ljubi sudilo za saobracajnu godinama i nekoliko puta? Zbog "zajeba"? Je li i taj zajeb Muriz naredio? Ili je bio u pravu kad je 2016 rekao da Dzenana nije ubio stok od kombija? Danas znamo (a sto "nismo znali" 2016) da se ta saobracajna nesreca nije desila.
td_maajka

#33104 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

klix wrote: 07/11/2022 11:20 Postoji objektivan dokaz, da je poziv bio u 22:54, a ne između 22:35 i 22:40, kako su lagali td i kompanija.
Ne moze covjek otici ni na poslovni put, odmah dobijes: "sto izbjegavas dati odgovor" :lol: Pa gdje vam se zuri? Cekamo skoro 7 godina na istinu, mozete i vi par dana na odgovor, ha ja...

Nego, evo, uzet cu si vremena pa poredati po onome sto je poznato, sto su govorili svjedoci i/li materijalni dokazi.
Puno je zaista za procitati, ali vrijedi.

8.2.2016.

21:28h - snimak sa dzamije u Luzanima, BMW u kojem su Dzenan i Alisa prolazi ispred u 21:28h; Izjava Alise Mutap u MUP-u KS od 10.2.2016. kaze, da su se Alisa i Dzenan nasli kod PU Ilidza oko 21:30h

22:00 - 22:36 - po dnevniku Zijada Mutapa, on tu noc są Esmom gleda seriju "Sljedbenici" i u navodi da "oko 22:00h on zove Alisu".

U to vrijeme serija "Sljedbenici" je isla na FTV-u, sa pocetkom u 22:00h, epizode u trajanju od 46 minuta. S tim da su epizode isle od ponedjeljka do cetvrtka, a 8.2.2016. godine je nedjelja. OVDJE EDIT, jer je klix upravu, nije bila nedjelja vec ponedjeljak. Hvala, jer tako mozemo reci da se poziv morao odviti tacno izmedju 22:00h i 22:46h. To ne mijenja medjutim nista dalje navedeno, obzirom da nisam ni negirala da je zaista tada gledao seriju, vec polazila od toga da je mozda vratio da pogleda. @klix
Mutap dalje opisuje da je oko 22 sata zvao Alisu, da je u to vrijeme sa suprugom Esmom gledao seriju “Sljedbenici”.

Zijad Mutap je zapisao da je za oko 6-7 minuta bio na mjestu događaja, gdje je zatekao policijsko i vozilo hitne pomoći u kojoj je kako je napisao “ošamućena sjedila Alisa”.

– Pitam- šta se desilo? Drot kaže: “Udarilo ih auto, možda su cigani” – pročitao je tužitelj Hasanspahić riječi koje je Mutap zapisao u svom dnevniku.

Prema zapisima iz dnevnika, Mutap se navodno pri dolasku na mjesto događaja mimoišao s vozilom hitne pomoći u kojem je na putu prema KCUS-u bio povrijeđeni Dženan Memić, te je nakon što je drugo vozilo hitne pomoći povezlo prema KCUS-u njegovu kćerku, krenuo za tim vozilom.
22:00 - 22:35h - po izjavama svjedoka Zametica i Mulaosmanovic, u ovom periodu oni su sjedeci na jednoj od klupa izmedju Hotela Austria i Crystal, pokraj njih su prosli Dzenan i Alisa, krecuci se u pravcu parkinga tj. fijakera

22:35h - pripadnici DKPT-a Hrvat i Veljovic su, obilazeci objekte za koje su bili zaduzeni, prosli Velikom alejom i tu ih je zaustavila Alisa

22:35 - 22:45
Hrvat je svjedočio da je sa svojim kolegom Veljovićem te noći oko 22:35 sati prolazio kroz Veliku aleju, te da je zatekao djevojku (Alisu Mutap, op. pr.) koja ih je zaustavila i pitala mogu li im pomoći. Nedžad je posvjedočio da je zaustavio auto, te ugledao Dženana Memića kako leži na stomaku, te da su oko njega bili vidljivi komadi razbijenog stakla i zelenkastog lima.

"Odmah na početku zaustavila nas je djevojka. Zaustavili smo vozilo, otvorili prozor a ona je rekla: “Pomozite nam, udarilo nas je auto”. Bila je raščupana i krvarila je s lijeve strane. Izašli smo iz auta pogledali malo dalje vidjeli smo da leži momak. Ja sam prišao, dozivao ga ali nije reagirao. Pozvao sam šefa smjene obavijestio ga i on je pozvao MUP KS i Hitnu pomoć", kazao je svjedok, podsjetila je i Patria.

Svjedok se vratio do djevojke koja je govorila da će se onesvijestiti te je otvorio gepek od službenog automobila da sjedne uzeo podatke od nje i previo joj glavu. Svjedok je kazao da je djevojka imala dva telefona jedan je zazvonio pisalo je tata, a drugi je bio razbijen.

"S obzirom na to da je djevojka rekla da ih je udarilo auto nisam ga smio dirati."

Za desetak minuta na lice mjesta stiže patrola MUP KS.
22:36 - poziv DKPT-a ka sefu smjene
22:37 - sef smjene (DKPT-a) poziva hitnu pomoc, prijavljuje da je djevojka udarila u drvo
22:42 - centar javlja ekipi HP da se desio udes
22:44 - ekipa HP krece u Aleju
22:45 - MUP KS, Ristivojevic i Boja primaju poziv i na licu mjesta su u narednim minutama
Velibor Ristivojević, službenik Policijske uprave Ilidža, posvjedočio je da je oko 22:45 dobio prijavu o ovom slučaju, te da su na licu mjesta zatekli operativce. Ristivojević je posvjedočio i da je on preuzeo Alisu Mutap koja mu je dala informacije o svom identitetu, te identitetu povrijeđenog, ali i da ih je udario auto velikom brzinom.
Ovdje jos dva citatata, prvi svjedocenje Nedzada Hrvata pred Sudom BiH:
Kasnije Alisi zvoni jedan od dva mobitela.

"Kazala mi je da je to tata zove i rekla mi da se javim. Ja sam telefon predao pripadniku MUP-a KS Veliboru Ristivojeviću.
Vrlo brzo nakon toga Zijad (Alisin otac op. a.) je došao na mjesto nesreće.
I, interesantno, iako Hrvat tvrdi da je telefon zazvoni kada je on razgovarao sa njom i da je Alisa njemu rekla da se javi, a on predao Ristivojevicu, Boja opet tvrdi da su on i Ristivojevic tada pricali sa Alisom te da je Alisa Ristivojevicu rekla da se javi, s tim sto jedan kaze da je Ziju zvala "tata", a drugi da je rekla "babuka". Alisa inace oca zove tata, a ne babuka.
Elvedin Boja, policajac u penziji, kobne noći je sa kolegom iz PU Ilidža Veliborom Ristivojevićem upućen na mjesto događaja u Veliku aleju. On je kazao da je mladiću iz usta curila zgrušana krv, pa mu je pomjerio glavu kako se ne bi ugušio.

- Zazvonio je telefon i Alisa Mutap je rekla Ristivojeviću: "Javi se to mi je babuka".
22:47 - sef smjene (DKPT-a) opet zove hitnu, da prijavi da ipak ima jos jedno lice, tesko povrijedjeno
22:52 - prva ekipa HP javlja da je na licu mjesta
22:53 - doktorica iz prve HP trazi jos jednu ekipu odmah, jer je jedno lice tesko povrijedjeno
22:59 - prva HP javlja centru da zovu KCUS, da pripreme sve za reanimaciju i anesteziju, djevojka stabilna i da ima povredu glave
23:01 - muska osoba javlja centrali da je djevojka s policijom, kako bi druga ekipa HP lakse nasla lokaciju
23:04 - druga HP javlja da je preuzela djevojku i da idu prema KUM-u, centrala trazi podatke djevojke, ekipa iz HP ih prenosi
23:13 - prva HP javlja da je stigla na KUM
23:21 - prva ekipa HP javlja da ne mogu da se javljaju, jer su jos sa pacijentom, da ne znaju ime i prezime
23:23 - druga ekipa HP javlja da su stigli na KUM sa pacijenticom

Eh, dakle...

Zijo sjedi kuci, ponedjeljak je, i gleda sa Esmom seriju sljedbenici oko 22h. Epizode traju po 46 minuta, u tom periodu je Mutap Alisu mogao nazvati - izmedju 22:00h i 22:46h.

Sada uzmemo izjave pripadnika DKPT-a, policajaca, Alise - da ju je tata nazvao kada se dogadjaj vec desio, onda imamo period izmedju 22:35h (kada pripadnici DKPT-a dolaze na lice mjesta) i 22:46h (koliko bi epizoda maksimalno trajala).

Medjutim, Mutap u svom dnevniku navodi dvije kljucne stvari za koje imamo jasno dokumentovano vrijeme (poziv hitnoj pomoci tj. razgovori centrale, dispecera i vozila hitne pomoci):

- Mutap kaze da je nakon poziva za 6-7 minuta vec bio na mjestu dogadjaja i da je Alisa tada sjedila u vozilu hitne pomoci.
- Takodjer Mutap kaze, da se pri dolasku mimoisao sa prvim vozilom HP u kojem je bio Dzenan, koje je tada krenulo ka KCUS-u.

Prva ekipa HP je u 22:59h upravo krenula na KCUS i doktorica iz HP zove KCUS da pripreme sve za anesteziju i reanimaciju. To znaci, da po navodima Zije Mutapa o tome kada on stize na lice mjesta, to bi trebalo biti u 22:59h.

Ako oduzmemo 6-7 minuta, dobit cemo upravo vrijeme 22:52h odnosno vrijeme 22:53h.
Po svemu gore navedenom, dakle iskazima Hrvata, Boje, Ristivojevica, Veljovica i samog Zije Mutapa, kako navodi u svom dnevniku, ON upucuje poziv Alisi, a ne obrnuto.

Dakle, ako je lapsus Nine Kisic u pitanju i Mutap ne PRIMA POZIV nego POZIVA Alisu, vrijeme 22:54h je poprilicno knap vrijeme da se stigne iz Otesa do Velike Aleje, da se pri tome u 22:59h jos mimoilazi sa vozilom HP u kojem je bio Dzenan. Jeste knap (5 Minuta za uputiti poziv, obuti se, sjesti u auto, isto upaliti, krenuti i stici u Veliku Aleju), ali u to doba noci nije nemoguce.

Dakle imamo situaciju da se mozda radi o lapzusu Nine Kisic i da Zijo poziv zaista upucuje, a ne prima, u 22:54h.
So far, nothing wrong.

Medjutim...

Zijo takodjer kaze da je zatekao Alisu kako sjedi u vozilu HP.

Prvo vozilo HP je otislo ka KCUS-u u 22:59, zajedno sa Dzenanom, a Zijo se s tjim navodno mimoilazi, dok je drugo vozilo HP stiglo u periodu izmedju 23:01 i 23:04h, s tim sto HP u svom sluzbenom odgovoru na zastupnicko pitanje Arijane Memic kaze:
Iz Hitne pomoći je odgovoreno da je u 22:37 zaprimljen poziv za intervenciju koji je uputio pripadnik MUP KS. Inače, prvi na lice mjesta su stigli pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela čiji je jedan službenik i uslikao tijelo Dženana Memića. Naknadno su došla i dva policajca iz PU Ilidža.

”U 22:52 prva medicinska ekipa stigla je na lice mjesta i pružila pomoć ženskom pacijentu prema uputama policijskih službenika. U 22:53 medicinska ekipa konstatuje da postoji još jedna povrijeđena osoba muškog spola u besvjesnoj stanju i traži da se na lice mjesta pošalje još jedna medicinska ekipa, a sama nastavlja ukazivati pomoć teže povrijeđenoj osobi.

U 22:59 prva medicinska ekipa započinje medicinski transport Dženana Memića koji je bio u besvjesnom stanju prema KCUS-u. Prema navodima Hitne pomoći u 23:14 je Memić dovezen na KUM KCUS-a.

U 23:04 druga medicinska ekipa je stigla na lice mjesta i izvršila transport ženske osobe koja je bila pri svijesti.
U kojem vozilu HP je Alisa onda mogla sjediti, ako u 22:59h vec nije bilo niti jednog vozila HP na licu mjesta, jer je prvo vozilo upravo otislo, a drugo dolazi tek po navodima iz HP u 23:04h, ali sigurno tek nakon 23:01h?

Dalje,

u 22:54, po listingu poziva, je prvo vozilo HP bilo na licu mjesta (u 22:52h stizu, u 22:59h odlaze).
Ali po gore navedenim iskazima i Hrvata, Ristivojevica, Boje i Veljovica, kao i po navodima iz dnevnika Zije Mutapa, navodni poziv - upucen ili primljen - se u bilo kojem slucaju morao odviti prije nego je prva HP dosla na lice mjesta, a to je u 22:52h.

Dakle vrijeme navodnog poziva je samo moglo biti samo izmedju 22:45h i 22:52h.
Da idemo samo po tome kada su Hrvat i Veljovicev bili tu, onda je vrijeme poziva moglo biti samo izmedju 22:36 i 22:45, prije dolaska Ristivojevica i Boje na lice mjesta, ali Hrvat u jednom od iskaza pominje da je telefon dao Ristivojevicu da se javi.

Dakle ako uzmemo Bojin i Ristivojevicev iskaz, onda je vrijeme navodnog poziva moglo samo biti izmedju 22:45 i 22:52h, jer i oni navode da su oni bili prisutni kada je poziv navodno dosao i da se Ristivojevic javio na telefon.

Po Ziji Mutapu, poziv je mogao biti bilo kad oko 22h, da budemo fer dakle - po njegovom iskazu i onome sto stoji u dnevniku, to sa sigurnoscu ne mozemo reci, osim da je moralo biti prije 22:59h, jer on u tom trenutku navodno dolazi u Aleju.

Po listingu poziva, taj poziv je mogao biti upucen samo u 21:08h, a primljen samo u 22:54h, ukoliko nije lapsus u pitanju. Ako je lapsus u pitanju, poziv je mogao biti upucen u 22:54h, sto nas opet dovodi do tematike oko toga, gdje su bila kola hitne pomoci tada i zasto ih ni DKPT ni policajci nisu nigdje spomenuli kao prisutne u vrijeme navodnog poziva?

Ja sam inicijalno isla po iskazima DKPT-a, obzirom da su prvi bili na licu mjesta prema dokazima i izjavama.

Medjutim, nije mi bilo mrsko da pogledam svaki detalj u svim mogucim medijskim clancima, sa svih snimaka, iz dokaznog materijala, dokumenata MUP-a online dostupnih i po izjavama svjedoka pred sudovima i da moguce vrijeme poziva preciziram na period izmedju 22:45 i 22:52h.

Jedini zakljucak je da tog poziva Zije prema Alisi nije bilo, a da svoje price nisu bas najbolje ustimali.

U kontekstu toga se onda opet moze razmatrati i pojava Zijinog Golfa u vise navrata prije 22:35h te noci, ali to je sad vec previse za jedan post.
Last edited by td_maajka on 10/11/2022 12:47, edited 2 times in total.
YouAreMyDestiny

#33105 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Image
YouAreMyDestiny

#33106 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

08.02.2016 godine je bio ponedeljak, lažljivice.
zijancer

#33107 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Foton, kako to da se ukazivalo da ga Ljubo nije udario stokom kombija, a nije se ukazivalo da ga je ustvari udario palicom? Na to upucuje obdukcija.

Nego se umjesto toga pocelo pricati o malim patuljcima.
td_maajka

#33108 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

zijancer wrote: 10/11/2022 12:41 Foton, kako to da se ukazivalo da ga Ljubo nije udario stokom kombija, a nije se ukazivalo da ga je ustvari udario palicom? Na to upucuje obdukcija.

Ne, obdukcija upucuje da je Dzenan udaren tupim mehanickim orudjem, ali obdukcija ne upucuje na to "da ga je ustvari (Ljubo) udario palicom".

@klix lazljivica sam zbog greske koju priznah, ispravih i koja ne mijenja nista u kontekstu gore recenog, pa cak i kad ostavljam prostor za lapsus Nine Kisic i mogucnost upucenog poziva? Wow. Bas imas interesantnu percepciju stvarnosti.
zijancer

#33109 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Hvala, td majka.

Foton, kako to da se ukazivalo da ga Ljubo nije udario stokom kombija, a nije se ukazivalo da ga je ustvari udario tupim mehaničkim orudjem?
Na to upucuje obdukcija.

DonieBrasco

#33110 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

I kad se moze ocekivati presuda, koje godine ?
lutko

#33111 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lutko »

Meni je ovdje vrlo znakovit dnevnik Zije Mutapa. Prvo treba postavit pitanje odakle mu ideja da vodi/pise dnevnik i to bas od datuma incidenta. Koliko sam shvatio on nikad prije nije pisao dnevnik u zivotu i bas tad u februaru 2016. mu prahnulo da vodi dnevnik.

Ako je on bio uvjeren da ih je udarilo auto, sta ce ti dnevnik. Evo ima hiljade ljudi u bih da im je dijete lakse ili teze udarilo auto, da su ostali zivi uz lakse povrede te vjerujem da je od hiljada njih jedino Zijo taj koji je poceo vodit dnevnik.

Dalje, pitanje je kad je on zapravo upisao u dnevnik ono sto pise u vezi 08.02. I sa kojom svrhom. Mislim da je nijet najvazniji u zivotu i da motivise ponasanje ljudi. Ako nemas nista skriveno i imas posten motiv da se nadju osobe koje su ti povrjedile kcerku i ubile njenog momka (ne ulazeci u nacin i motiv) zbog cega taj dnevnik koji si vodio onda skrivas? Zbog cega ga nije u nekoj fazi postupka protiv ljube predao Memicima ili policiji/tuzilastvu pa makar nista sustinski korisno ne nasli.

Meni je ovakva kolicina antimurizovih nickova i njihova fanaticna posvecenost u opovrgavanju optuzbi protiv alise &co (a koja po meni moze bit samo iz finans interesa) mozda i najveci indikator da u slucaju Memic nisu cista posla. Ko bi, ocito strucan, ovoliko vremena pro bono trosio analizirajuci i pisuci u vezi ovog ?
kvinoja

#33112 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

lutko wrote: 10/11/2022 13:52
Meni je ovakva kolicina antimurizovih nickova i njihova fanaticna posvecenost u opovrgavanju optuzbi protiv alise &co (a koja po meni moze bit samo iz finans interesa) mozda i najveci indikator da u slucaju Memic nisu cista posla. Ko bi, ocito strucan, ovoliko vremena pro bono trosio analizirajuci i pisuci u vezi ovog ?
To je to. Mada ima tu još potencijalnih interesa osim finansijskih. Porodične, prijateljske, kolegijalne, stranačke veze sa optuženim i ekipom koja je zataškavala ubistvo (od tužilaštva do MUPa). Plus pokoji slučaj za psihijatrije.
Ateista

#33113 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

lutko wrote: 10/11/2022 13:52 Meni je ovdje vrlo znakovit dnevnik Zije Mutapa. Prvo treba postavit pitanje odakle mu ideja da vodi/pise dnevnik i to bas od datuma incidenta. Koliko sam shvatio on nikad prije nije pisao dnevnik u zivotu i bas tad u februaru 2016. mu prahnulo da vodi dnevnik.

Ako je on bio uvjeren da ih je udarilo auto, sta ce ti dnevnik. Evo ima hiljade ljudi u bih da im je dijete lakse ili teze udarilo auto, da su ostali zivi uz lakse povrede te vjerujem da je od hiljada njih jedino Zijo taj koji je poceo vodit dnevnik.

Dalje, pitanje je kad je on zapravo upisao u dnevnik ono sto pise u vezi 08.02. I sa kojom svrhom. Mislim da je nijet najvazniji u zivotu i da motivise ponasanje ljudi. Ako nemas nista skriveno i imas posten motiv da se nadju osobe koje su ti povrjedile kcerku i ubile njenog momka (ne ulazeci u nacin i motiv) zbog cega taj dnevnik koji si vodio onda skrivas? Zbog cega ga nije u nekoj fazi postupka protiv ljube predao Memicima ili policiji/tuzilastvu pa makar nista sustinski korisno ne nasli.

:thumbup:
To je to, i meni je to jedan od najboljih pokazatelja da tu nisu cista posla.
DaysleepeR

#33114 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

osjećam susramlje za tebe kao ličnost kad ti čitam postove...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#33115 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dr.gog »

martina01 wrote: 10/11/2022 14:15 IZVJEŠTAJ II: Današnje suđenje, PART TWO

se fokusirali na nabitnije. nebitnim stvarima,

bitne stvari, lake za praćenje i razumijevanje i pamćenje, pa tako za odlučivanje,

Pametno. Djelotvorno.

Veličanstvena, brlilijantna završna riječ, kažu znalci, RAZVALILI, veoma sažeta, elegantna, dostojanstvena, djelotvorna po odlučivanje sudaca u pravcu oslobađajuće presude! Toliko djelotvorno da se brzo zaboravila Završna ubleha punomoćnika oštećenih i Završna ubleha osobno oštećenog Muriza, a da ne pominjemo završne ublehe tužitelja koje su svi zaboravili tijekom završnih riječi obrana. Prosto su „pocijepali“ jadnu optužnicu, optužne dokaze i njihove završne riječ.

hahahhahhahahahha

Šizo Ferageta i Paranoja Muriza. :

O detaljima ove završne riječi, kao i ostalim završnim riječima, nekad kasnije.

Obrane ostalih, završne riječi ostalih obrana naredni četvrtak, 17.11.2022. godine od 09.00 sati.
:D Naprosto sam se morao javiti u ovu toksičnu temu.

Izdvojio sam koprolaliju tipa Fatmira Alispahića by Walter odn. fekalisanje tipa Fadil Mandal škole Avaza.

Preporučujem 2 mg Haloperidola i povišicu plate, jer se treba potruditi da kopiraš "učitelje" fekalnog novinarstva.

A zatim da, potpuno nevezano za temu, odjebeš ( u velikim skokovima) , jer klix ima već popunjena mjesta za dežurne neosobe raznih "strana".

Nakon iste radnje, odjebi ponovo, u mrak interneta, "čuvenih" Facebook profila i tajnovitih Viber grupa.

Odjeb prihvati kao dobronamjernu mjeru dekontaminacije, od osobe koju sva ova priča ne dotiče previše, ali se razumije u tvoj mentalni sklop. :)
video

#33116 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by video »

dr.gog wrote: 10/11/2022 14:39
martina01 wrote: 10/11/2022 14:15 IZVJEŠTAJ II: Današnje suđenje, PART TWO

se fokusirali na nabitnije. nebitnim stvarima,

bitne stvari, lake za praćenje i razumijevanje i pamćenje, pa tako za odlučivanje,

Pametno. Djelotvorno.

Veličanstvena, brlilijantna završna riječ, kažu znalci, RAZVALILI, veoma sažeta, elegantna, dostojanstvena, djelotvorna po odlučivanje sudaca u pravcu oslobađajuće presude! Toliko djelotvorno da se brzo zaboravila Završna ubleha punomoćnika oštećenih i Završna ubleha osobno oštećenog Muriza, a da ne pominjemo završne ublehe tužitelja koje su svi zaboravili tijekom završnih riječi obrana. Prosto su „pocijepali“ jadnu optužnicu, optužne dokaze i njihove završne riječ.

hahahhahhahahahha

Šizo Ferageta i Paranoja Muriza. :

O detaljima ove završne riječi, kao i ostalim završnim riječima, nekad kasnije.

Obrane ostalih, završne riječi ostalih obrana naredni četvrtak, 17.11.2022. godine od 09.00 sati.
:D Naprosto sam se morao javiti u ovu toksičnu temu.

Izdvojio sam koprolaliju tipa Fatmira Alispahića by Walter odn. fekalisanje tipa Fadil Mandal škole Avaza.

Preporučujem 2 mg Haloperidola i povišicu plate, jer se treba potruditi da kopiraš "učitelje" fekalnog novinarstva.

A zatim da, potpuno nevezano za temu, odjebeš ( u velikim skokovima) , jer klix ima već popunjena mjesta za dežurne neosobe raznih "strana".

Nakon iste radnje, odjebi ponovo, u mrak interneta, "čuvenih" Facebook profila i tajnovitih Viber grupa.

Odjeb prihvati kao dobronamjernu mjeru dekontaminacije, od osobe koju sva ova priča ne dotiče previše, ali se razumije u tvoj mentalni sklop. :)
Nekad bi ovakvi ekspresno i bili protjerani sa ovog foruma i to sa blokiranom IP adresom.
Sramota sta se sve dopusta na ovoj fekalnoj temi
uglavnomja

#33117 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ova prica "zasto je poceo voditi dnevnik BAS kad mu je dijete zavrsilo u bolnici sa povredama glave, momak joj u komi, a auto koji ih je udario je nestao ..."

je dokaz uspjeha projekta majstora lazi i manipulacija - dehumanizacije mutapa (kod dijela stanovnista sa odredjenim iq ili emotivno nezrelog preempaticnog stanovnistva)

srecom po pravdu sudija nije u toj ekipi, prezivio je on i procitao opasnije i pametnije prevarante od ovih :thumbup:

optuzba nije nikoga razocarala, taman ocekivano, opsirno, nadugo i nasiroko presipanje patetike iz supljeg u prazno
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#33118 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dr.gog »

Da, nekromanija sa nekrofilijom & opštim iščuđavanjem.

Na momenat mi je na um pao Слободан Васковић, koji ima običaj da u karticu teksta natrpa hrpu pridjeva ispred njemu nemilih imena.

Na stranu sve, znajući kakva je zapravo konstrukcija naših tzv pravosudnih organa i opskurnih policijskih klanova, te odvratni seljakluk koji od tragedije pravi turbo folk...
Ovo neće biti nikada raščišćeno.

Toliko je već viđenih matrica "pisanja" na sličnim temama da mi je jednostavno muka.

Mislim da bi fizičko brisanje teme( ne hide ili archive , for mods/admins ONLY), bilo veoma korisno. Poput inzulina za ušećerene botove.
denden

#33119 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

uglavnomja wrote: 10/11/2022 15:53 ova prica "zasto je poceo voditi dnevnik BAS kad mu je dijete zavrsilo u bolnici sa povredama glave, momak joj u komi, a auto koji ih je udario je nestao ..."

je dokaz uspjeha projekta majstora lazi i manipulacija - dehumanizacije mutapa (kod dijela stanovnista sa odredjenim iq ili emotivno nezrelog preempaticnog stanovnistva)

srecom po pravdu sudija nije u toj ekipi, prezivio je on i procitao opasnije i pametnije prevarante od ovih :thumbup:

optuzba nije nikoga razocarala, taman ocekivano, opsirno, nadugo i nasiroko presipanje patetike iz supljeg u prazno
Zanimljivi su ovi murizovci s teme sa svojim pokušajima da nastupaju iz pozicije moralne superiornosti.
Ono deklarativno tragaju za istinom.
Ne znaju, niti smiju napisati ni u šta vjeruju, osim grubog okvira dogme "zavjera je, Alisa je kriva i glumi amneziju, Ljubo je nedužan".
Ono malo fragmenata teorije koje su iznijeli su raskrinkane kao podle ili potkapacitirane laži.
Kad istina izroni ispod ruševina njihovih ubleha, oni, iako ju deklarativno podržavaju, tu istinu niječu, ignorišu i počnu pokazivati veliki bijes, frustraciju i nervozu, koje uglavnom usmjeravaju kroz ad homineme prema onim koji su im ukazali na istinu.

Sve je to, pak, vrlo ljudski, tipično za malog običnog čovjeka, koji rijetko stoji iza ideala koje deklariše, te kojem je najteže priznati da je pogriješio i kojem je najpreče sakriti to.

Takve stvari su još na kub izražene unutar dogmatskih grupacija poput murizovaca, gdje umjesto mozga ostane samo dogmatski softver i frustracija što se stvarnost ne uklapa u dogmu.
bitangeIprinceze

#33120 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Ma ovaj sudija Peric jeste castan al veze nema :lol: ne znam kako ovo sve dopusta 8-) trebalo bi se ici nasekirati :D
uglavnomja

#33121 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

dr.gog wrote: 10/11/2022 15:54 Da, nekromanija sa nekrofilijom & opštim iščuđavanjem.

Na momenat mi je na um pao Слободан Васковић, koji ima običaj da u karticu teksta natrpa hrpu pridjeva ispred njemu nemilih imena.

Na stranu sve, znajući kakva je zapravo konstrukcija naših tzv pravosudnih organa i opskurnih policijskih klanova, te odvratni seljakluk koji od tragedije pravi turbo folk...
Ovo neće biti nikada raščišćeno.

Toliko je već viđenih matrica "pisanja" na sličnim temama da mi je jednostavno muka.

Mislim da bi fizičko brisanje teme( ne hide ili archive , for mods/admins ONLY), bilo veoma korisno. Poput inzulina za ušećerene botove.
s obzirom da vise nisi crven ili zelen da nesto napisem

gdje ste svi vi cistunci i humanisti bili kad su ovdje pravljenje masovne orgije i izivljavanje nad curom od 19 godina, ranjenoj to vece? kad joj je unistavan zivot, kad je napravljena kurvom, koju je mlatio ko je htio, a trebao je jos i vise jer je to zasluzila ...

gdje ste bili kad su jos gore orgije pravljenje kad je ta cura trudna zavrsila u zatvoru? kad joj se neskriveno zeljelo da bude i silovana i prebijena i da izgubi dijete u zatvoru?

tad niko nije trazio zatvaranje teme, koliko se sjecam samo je jedan ban pao, to je sadasnji kolega bitangeiprinzece (koji bi inace zbog trolanja bio izbacen sa svake normalne teme davno)

kako to da i td majka i sad odjednom likovi kojih nije bilo na temi traze zatvaranje teme kad je svima jasno da je optuznica suplja, da nema (i nikad nije bilo) nista osim manipulativnog navacenja komadica istine izvadjenih iz konteksta na konstrukciju lazi koju su memici i feraget i mentori zamislili kao politicko oruzje

mutapi &co su samo kolaterala, poklon murizu da se izivljava, a i medijima poklon za klikove i naravnoj krvozednoj masi pravednika da pokazu svoju humanost izmisljanjem sto sadistickijih mucenja :thumbup:

da ponovim - najveci krivac su mediji, jad jadni, dno dna ... fuj!

naravno, ljubo nije bitan jer su memic i ifet davno rekli - nije bitno ko je ubio dzenana :zzzz:
bitangeIprinceze

#33122 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 10/11/2022 16:29 gdje ste svi vi cistunci i humanisti bili kad su ovdje pravljenje masovne orgije i izivljavanje nad curom od 19 godina, ranjenoj to vece? kad joj je unistavan zivot, kad je napravljena kurvom, koju je mlatio ko je htio, a trebao je jos i vise jer je to zasluzila ...
Tada, sada a i uvijek smo tu mi cistunci. 8-) Svakom svacije, onako kako je ko zasluzio pa i ti. :thumbup:
Pravda za Dzenana :bih: :bih: :bih:
denden

#33123 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

td_maajka wrote: 10/11/2022 12:34
Medjutim, nije mi bilo mrsko da pogledam svaki detalj u svim mogucim medijskim clancima, sa svih snimaka, iz dokaznog materijala, dokumenata MUP-a online dostupnih i po izjavama svjedoka pred sudovima i da moguce vrijeme poziva preciziram na period izmedju 22:45 i 22:52h.
[/b]
Jedini zakljucak je da tog poziva Zije prema Alisi nije bilo, a da svoje price nisu bas najbolje ustimali.
Pa već ti rekao da je ova tvoja ubleha:
td_maajka wrote:
Nista mene ovdje ne zulja, osim cinjenice da svi tvrde (policajci, Alisa, Zijo) da je Alisa primila poziv od Zije izmedju 22:35h i 22:40h tu noc. A ovaj listing fino pokazuje da se nikakav poziv nije desio u to vrijeme.

A da je Zijo bio u Aleji, pa pratio kola hitne pomoci do KCUS-a, to je opce poznata stvar u koju niko ne sumnja.

Upitno je KADA je Zijo dosao u Aleju.
Obzirom da je odbrana odustala od ovog dokaza, da je prilazuci dokaz procitala vremena poziva koji se ne slazu sa „sluzbenom verzijom“ njihovih branjenika, opravdano je da mislim, da se i kretanje moglo odviti ranije nego je u sluzbenoj verziji predstavljeno, a da su advokati, isto kao i vremena poziva, i to bili prilozili, pa skontali da im ne ide u prilog
.
je

RASKRINKANA, PODERANA, ISMIJANA, DEBUNKED!

;)

A ti neumorna u samoponižavajućem prenemaganju :lol:

Ergo, hajmo redom.

1. Tvoja izvorna tvrdnja je da je poziv bio između 22:35 i 22:40. Sada tvrdiš da je bio između 22:45 i 22:52. DAKLE, PRVI PUT SI LAGALA I SVOJOM ZADNJOM VERZIJOM DOKAZUJEŠ DA JE TVOJA PRVA VERZIJA-LAŽ.

2. Koliko je lažljiva i glupa tvoja prva verzija vidi se iz tog što tvrdiš da je razgovor bio između 22:35 i 22:40, a razgovor je sa Mutapom obavio Ristivojević, čiji su šefovi iz MUP-a tek u 22:45 obaviješteni o događaju u Aleji i potom šalju njega i kolegu na lice mjesta.
Dakle, on je na licu mjesta bio nako što mu je šef prenio, nakon što su se pokrenuli i došli, to je realno oko 5 minuta. Dakle, oko 22:50.
Dakle, poziv nije mogao biti prije oko 22:50

3. A onda imamo objektivne dokaze koji vrijede više nego izjave po sjećanjima hiljadu svjedoka. Jer su policajci, iz ovih i onih razloga (nebitna u tom trenutku percepcija redoslijeda dolalazaka ljudi i vozila, fokus na druge detalje, a zatim strah da ne budu osumnjičeni od strane Državnog tužilaštva) davali kontradiktorne i u nekim detaljima očito netačne izjave. Te da je Alisa bila hladna, te prepadnuta, te da joj otac nije prišao, te da jeste, te da nije pitala za Dženana, te da je pitala, te da se na Hitnu čekalo pola sata, a ona došla za 15 min. Ti objektivni dokazi su upravo taj listing koji je Nina Kišić spominjala da u njemu stoji da se razgovor Mutapa i policajca odigao u 22:54. Drugi dokaz je dnevnik događaja Hitne koji se pravi u stvarnom vremenu. Taj listing tužilaštvo nije uložilo, pa ga je odbrana uzela kao svoj dokaz i na kraju odustala od svih dokaza koji bi uzrokovali nepotrebno odugovlačenje postupka za kojeg smatraju da optužba nije ništa dokazala.

4. Dakle, razgovor je bio u 22:54. Hitna je došla u 22:52. Mutap nije mogao doći prije razgovora. Dakle, došao je 5-6-7 minuta nakon 22:54. To odgovara njegovom navodu iz dnevnika da je za 6-7 minuta stigao i da se negdje mimoišao sa kolima Hitne pomoći. Znamo da je prva ekipa Hitne Dženana odvezla iz Aleje u 22:59. Dakle, Mutap ih je vjerovatno oko 23:00 sreo negdje par stotina metara od Aleje.

5. Saznajemo da je druga ekipa došla po Alisu Mutap u 23:04.

U novoj verziji tvoje ublehe bacaš par dimnih bombi na kojima ju i zasnivaš.

-BACAŠ UBLEHU U KOJOJ SE POZIVAŠ NA INFO IZ MUTAPOVOG DNEVNIKA O POZIVU ALISI MUTAP OKO 22. TO STOJI U DNEVNIKU, ALI STOJI I INFO DA JE POZIV BIO OKO 23. JASNO JE DA SE ZA RAZGOVOR SA POLICAJCEM MOŽE VEZATI SAMO BILJEŠKA O POZIVU OKO 23. TO DA JE POZIV U 22 JE ILI NEOSTVAREN POZIV PREMA ALISI ILI LAPSUS CALAMI ZIJADA MUTAPA. TI ŠATRO "NE ZNAŠ" ZA BILJEŠKU O POZIVU OKO 23, A PRENESENA U MEDIJIMA I MURIZOVOM OBRAĆANJU NAKON ROČIŠTA.

-BACAŠ UBLEHU KOJA BI MORALA BITI INSAJDERSKA INFORMACIJA, A TO JE DA JE MUTAP REKAO DA JE ALISU ZATEKAO DA SJEDI U KOLIMA HITNE. TE INFORMACIJE NEMA NIGDJE U JAVNOSTI, A SVE VAŠE "INSAJDERSKE" INFORMACIJE ("VJERUJTE MI NA RIJEČ") SU SE ISPOSTAVILE KAO LAŽI. ŠTAVIŠE, JEDAN POLICAJAC GOVORI DA JE MUTAP PRIŠAO ALISI I PITAO POLICAJCE JESU LI POZVALI HITNU. DAKLE, OVO SE PITANJE NIJE MOGLO DESITI U SITUACIJI U KOJOJ ONA SJEDI U GEPEKU HITNE. :lol: NEGO SE DESILO KAD JE ON SUSREO JEDNO VOZILO HITNE, ZATEKAO ALISU NEPREVEZENU I PITA ŠTA JE BILO, JESU LI ZVALI HITNU U SMISLU ZAŠTO JE ALISA JOŠ TU AKO JE HITNA OBAVIJEŠTENA. ERGO, ODGOVARA NJEGOVOM DOLASKU OKO 23:00 nakon poziva u 22:54 i zaticanju Alise i policije, bez vozila Hitne u samoj Aleji. Onda dolazi drugo vozilo u 23:04 i odvozi Alisu.

Elem, da ponovim:

tvoja ubleha je:

RASKRINKANA, PODERANA, ISMIJANA, DEBUNKED!
Last edited by denden on 10/11/2022 18:40, edited 1 time in total.
bitangeIprinceze

#33124 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 10/11/2022 16:29
mutapi &co su samo kolaterala, poklon murizu da se izivljava, a i medijima poklon za klikove i naravnoj krvozednoj masi pravednika da pokazu svoju humanost izmisljanjem sto sadistickijih mucenja :thumbup:
Pa to nije lose ako su kolaterala al je svakako puno bolje nego da su zrtve. A zasto su mutap & co samo kolaterala? Hajd stisni pa reci 8-)
I dalje trazimo ubice, pomagace, saucesnike, ubice, zataskivace, ubice .....
Pravda za Dzenana :bih: :bih: :bih:
bitangeIprinceze

#33125 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 10/11/2022 16:29 naravno, ljubo nije bitan jer su memic i ifet davno rekli - nije bitno ko je ubio dzenana :zzzz:
Ovo ti je nesto nepovezano :? :? Hajd se saberi :wink:
Ubice su bitne, treba ih pronaci. Narucioce ubistva. Pomagace. .....
Locked