Probudih se jutros i vidim ne mogu ugasiti alarm na telefonu, sreca na satu ugasih. Ajde kontam zaledio telefon, što mi se desilo 1 ili 2 puta na 11 PM i možda jednom na ovome 13 PM nakon ažuriranja na novi iOS.
Ali vidim ne reaguje. Pokušao reset sa dugmicima ne radi. Odnio sam u Mekline u Banjoj Luci pošto je telefon u garanciji. Ako je otišao touch, mijenjaju display i vracaju ga u fabricko stanje. Ako je stvarno riknuo ekran od aprila 2022. do sad onda je to stvarno smiješno. Telefon nije 200-300 KM već 1200-1300 eura i više.
Pojma nemaju o zakonima kod nas, drže se pravila Apple-a kao da su u Americi... Znaju samo za 7 dana da se vraćaju pare ili nov uređaj. Ja im lijepo rekao do šest mjeseci ako se šta pojavi na uređaju, podrazumijeva se da je došao sa tim nedostatkom i može se tražiti zamjena. A kod mene prešlo desetak dana od tih šest mjeseci.
Ne znam šta da radim, ako stvarno bude display, da li da dopustim da zamijene ili da odem kod ovog što sam uzeo, upišem se u knjigu žalbi, inspekciju i lagano, ali tad neću viditi uređaja 30-40 dana... Kaže on kao imao sam par slučajeva sa 13 serijom, pa čak i 14, da touch prestane raditi.
Malo sam razočaran, jer 10-15 godina uzimam telefone samo u mtelu sa 2 godine garancije, i pošto su ove godine imali baš previsoku cijenu 13 PM, uzmem u radnji (bez računa, za 2300 KM), kontam šta može biti... I eto ga belaj, sreća Apple ima godinu garancije, inače display je 890 KM samo on. Sreća, našao sam neki Samsung, napatio sam se živ sa šiframa i logovanjem, sve mi za apple id vezano. Sreća imam na macbook-u sve upisane, inače sam se mogao jeb...i.