A sta je sa relaksacijom da glas jednom naroda vrijedi 10-20 puta manje od drugih naroda?Pandakonda wrote: ↑09/11/2022 20:45 Relaksacija odnosa znaci da se jedan narod ne osjeca kao da je njegov glas izigran
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
plavi_E
#10401 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#10402 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne slazemo se u osnovnim principima i imamo drugacije postavke, mislim da trebamo polako dovesti diskusiju do krajaPandakonda wrote: ↑09/11/2022 20:45Pa ajde da si ti sada neka stranka, da li bi bio u koaliciji sa blokom koji te izbacio na drugom nivou ? Sto nije DF onda tako radio prosli mandat da je u KS ostao sa trojkom a dalje isli sa SDA ? Svaka koalicija ce naginjati ka vertikali sto je i normalno. Razlog zasto je SDP uopste u ovoj poziciji jeste sto se pod broj jedan odmakao od SDA i shvatili su svoju gresku kad su koalirali sa njima, ostali su na vlasti u KS i pokazali sta mogu. I pod 2 12 stranaka se udruzilo da podrzi becirovica tako da se SDP ne moze ponasati bas tako da izbaci partnere koji su ih doveli u tu situaciju. Ako se SDP vrati kod SDA opet ih ceka propast i sve tako u krug.Str0nz wrote: ↑09/11/2022 18:36
Jbte, koristis "relaksaciju odnosa" kao izgovor za koaliranje sa rusiteljima drzave, kako dalje...Reci mi kakvi su se zakoni usvajali za ovaj mandat kada su sve imali sto su zeljeli + jos svega onoga sto njima SDA dala kao bonus kako vole trojkasi reci ako je to izgovor da se sa njima djeli vlasti?
U FBiH bez HDZ ne moze ali sta ce to blokirati ako ne budu u drzavnoj vladi? Pa je li nije Schmidtovo nametanje bilo da osiguraju uscesce u vladi FBIH a ne drzavnoj. Valjda branitelja nametanja argumentiraju da je sada odblokirana Federacija, treba se testirati da li je to zaista slucaj.
Zeljko i Becirovic biraju mandatara sto znaci da SDP i DF odlucuju, nikakva "trojke/osmorke" ili SDA, alternativa je dritanstina i pridruziti se SNSD-Zeljki.
Zaboravljas da je SDP imao svoju priliku i tada usrala sefa i stanicu, niko njima nije kriv sto su tada, za kratko vrijeme prodali vise nego SDA za nekoliko ciklusa i usvojila zakone koje su sada prepreka EU putu da Becirovic ne izgubi fotelju, nije tu nazalosti SDA sama. Sve je vec propalo sto je doslo u kontakt sa Dritanom Konakovicem zato on i stranka moraju biti odstranjeni iz bilo kakvi razgovora o vladi na drzavnom i entitetskom nivou
P.S, nisi u pravu sto se tice HDZ i znacaj njihovi 16-17 ruku u FBiH, ili koliko sada vec bude, nadpolovicna vecina moze se lako dogurati bez njih ali to je bez znacajno dok imaju 2/3 kluba Hrvata koji mogu glasanjem protiv obarati sve zakone, a ima tu jos mehanizma kojim mogu obarati i blokirati sta god zele.
Apsolutno je druga stvar sto je konakovic rekao ono sto neko ne zeli da cuje, tako su i za rahmetli tihica govorili da je slabic i da popusta a covjek je trocifren broj drzavnih institucija otvorio. Bakir nema s kim nije zaratio i koga nije izradio i koliko su to oni sa DF-om otvorili institucija ? NiP je prema izjavama SDP-a i NS-a sasvim korektan bio partner u vlasti za razliku od ostalih i drzali su se dogovorenih principa. DF glasao za Nikolu poplasena, glasali uz sda protiv smjene tegeltije i onda je kao konakovic dritanI to se covjek proziva da je Dritan a sve su ostale stranke u pregovorima rekle da su tadasnji ponuđeni prijedlozi bili bolji od ovog sada, osim naravno SDA koja je sve odbijala gdje su i međunarodni predstavnici otvoreno rekli da se ponasaju ko kakve mlade. Dosli bez ikakvog prijedloga, a odbijaju sve druge. Pa sto si dosao onda ? Ja sam za moc HDZ-a upravo govorio radi doma naroda a ne radi njhovog broja u FBiH. Samo sada postoje rokovi i mehanizmi koji skracuju potencijalne marifetluke ali dok ne krene parlamentarni rad necemo vidjeti efekte samih Smitovih zakona.
Niti ce ikad biti moguce dobit građansku drzavu kakvom je vidi komsic i ostali sanjari, niti ce HDZ ili SNSD dobit treci entitet ili neke ostale stvari.
- Pandakonda
#10403 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
To ce se eventualno rijesiti samim ulaskom u EU isto kao sto je Hrvatska rijesila svoj spor oko mora sa Slovenijom kada je ona pristupala.plavi_E wrote: ↑09/11/2022 20:48Godinama blokira tuzbu pred medjunarodin sudom u Hamburgu da se napokon utvrdi granica na moru izmedju BiH i HR.Pandakonda wrote: ↑09/11/2022 20:45 I sta to ima HDZ da radi za hrvatsku kad je hrvatska kilometrima ispred nas ? Je li ima neki spisak stvari koje je to hdz uradio za njih ? Hrvatska je u EU i mi joj nismo ni na pamet
To o cemu ti govoris se odnosi samo na dom naroda koji kao gornji dom nema uopste cilj da bude jednak ili isti sa predstavnickim domom. U svakoj drzavi gdje postoje 2 doma, znaci da postoji historijski kontekst kako je doslo do toga i oni nikad nisu jednaki. U svicarskoj u domu kantona svi kantoni imaju isti broj delegata (osim polukantona) iako imaju razlicit broj stanovnika. Kanton Cirih koji ima populaciju od 1.5 miliona, ima isti broj delegata kao i kanton Uri koji ima 36 hiljada. Dok su predstavnicki domovi vode po proporcionalnoj zastupljenosti.plavi_E wrote: ↑09/11/2022 20:49A sta je sa relaksacijom da glas jednom naroda vrijedi 10-20 puta manje od drugih naroda?Pandakonda wrote: ↑09/11/2022 20:45 Relaksacija odnosa znaci da se jedan narod ne osjeca kao da je njegov glas izigran
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10404 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bilo bi interesantno prisjetiti se ko je uveo ove kovanice u politicku svakodnevnicu kojima se defamiraju protivnici.Str0nz wrote: ↑09/11/2022 15:44
Izgleda da ti ne citas. DF nece sa dritanstinom, dosta su to jasno izkomunicirali. SNSD i HDZ + K10, imaju isto dovoljno za drugi krug.
"Troj(an)kasi/Osmorka" vec pristala na pricu da su HDZ i SNSD "nezaobilazni", i ako meni vise zvuci kao "pozeljni partneri".
Dodik i Covic su granit, Covic ce insistirati na SNSD predstavnika u drugom krugu. Ili ce pristati ili dati jos vise koncesija. Za HDZ/SNSD kako god, win/win.
Moguce gusinjac u svom dnevnom tariguzu.
Ali sasvim je jasno da to koriste mahom oni kojima su argument gola kita, pa se mora na taj nacin hrakati sa nekim sa kim se ne slazes na infantilan nacin.
- Str0nz
#10405 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bahaha, ko o cemu, facepalm. Srecom nema takvog prozivanje prema "drugoj strani", hvala bogu. I´m the bad guy, you need people like me
kao sto bi Scarface rekao
Nego imali sta od one jedne postavke VNI koje je Schmidt izbrisao a ti drzao kao slamku spasa, zna li se sta, onako argumentativno?
- Chmoljo
#10406 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Drzim da si htio upotrijebiti rijec "argumentovano".Str0nz wrote: ↑09/11/2022 21:33 Bahaha, ko o cemu, facepalm. Srecom nema takvog prozivanje prema "drugoj strani", hvala bogu. I´m the bad guy, you need people like mekao sto bi Scarface rekao
Nego imali sta od one jedne postavke VNI koje je Schmidt izbrisao a ti drzao kao slamku spasa, zna li se sta, onako argumentativno?
Ne, ti si samo dezurna narikaca sa infantilnim kovanicama za krezubo glasacko tijelo.
Za razliku od tebe, ja nisam cekao da mi drugi kazu sta trebam misliti pa onda do krvi zastupati tudje misljenje i braniti tudje sinekure. Jos i tada sam govorio da ne treba letiti na prvu i treba se vidjeti kako ce funkcionisati, ali da je moguce i da grijesim i da nemam pretjerano povjerenje u Smita.
Al kao sto vidimo, ovih dana ne prica se o Smitovim odlukama, nego se u stvari prica o tome ko ce u vlast, a Smitove odluke sluze kao balvan koji je odrezao Bakir, a koji sluzi za mlacenje onih koji se usude pricati o vlasti bez SDA.
DF im u tome istrajno asistira.
- Str0nz
#10407 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ti koji si prije neki dan izmislio kovanicu "genocidcic" da opises genocid u Srebrenici nesto zamjeras, fuj. Za ostalo, vise podataka, manje supljiranja.Chmoljo wrote: ↑09/11/2022 22:46Drzim da si htio upotrijebiti rijec "argumentovano".Str0nz wrote: ↑09/11/2022 21:33 Bahaha, ko o cemu, facepalm. Srecom nema takvog prozivanje prema "drugoj strani", hvala bogu. I´m the bad guy, you need people like mekao sto bi Scarface rekao
Ne, ti si samo dezurna narikaca sa infantilnim kovanicama za krezubo glasacko tijelo.
Za razliku od tebe, ja nisam cekao da mi drugi kazu sta trebam misliti pa onda do krvi zastupati tudje misljenje i braniti tudje sinekure. Jos i tada sam govorio da ne treba letiti na prvu i treba se vidjeti kako ce funkcionisati, ali da je moguce i da grijesim i da nemam pretjerano povjerenje u Smita.
Al kao sto vidimo, ovih dana ne prica se o Smitovim odlukama, nego se u stvari prica o tome ko ce u vlast, a Smitove odluke sluze kao balvan koji je odrezao Bakir, a koji sluzi za mlacenje onih koji se usude pricati o vlasti bez SDA.
- Chmoljo
#10408 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Taman fino da si napisao, da se na jednom primjeru vidi nacin na koji se radi. Uhvate se necega za sta su glupi da skontaju (a nije da je tesko) i guslaju do iznemoglosti kada postane besmisleno ponavljati.Str0nz wrote: ↑09/11/2022 23:40Ti koji si prije neki dan izmislio kovanicu "genocidcic" da opises genocid u Srebrenici nesto zamjeras, fuj. Za ostalo, vise podataka, manje supljiranja.Chmoljo wrote: ↑09/11/2022 22:46
Drzim da si htio upotrijebiti rijec "argumentovano".
Shvatam da su glasaci DFa ograniceni jer inace ne bi bili glasaci DFa, ali bar se ocekuje da nisu polupismeni konji.
- Str0nz
#10409 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Vec sam ti rekao, knjigu u ruke, podatke a ne supljiranja.
Kada nebi bio moderator odavno bi odmarao u Banovicima i tamo guslao nekome koji je spreman da podnosi tvoje supljiranje na kub.
Najveci smor na forumu, hands down, beskorisna pojava.
Kada nebi bio moderator odavno bi odmarao u Banovicima i tamo guslao nekome koji je spreman da podnosi tvoje supljiranje na kub.
Najveci smor na forumu, hands down, beskorisna pojava.
-
guruguru95
#10410 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Seri seri golube beli. Većeg poltrona i kompleksaša na forumu od tebe nema, i to u izuzetno žestokoj konkurenciji. Shvatili smo mi itekako dobro šta je značilo ono "genocidčić", filozofe.Chmoljo wrote: ↑10/11/2022 00:16Taman fino da si napisao, da se na jednom primjeru vidi nacin na koji se radi. Uhvate se necega za sta su glupi da skontaju (a nije da je tesko) i guslaju do iznemoglosti kada postane besmisleno ponavljati.
Shvatam da su glasaci DFa ograniceni jer inace ne bi bili glasaci DFa, ali bar se ocekuje da nisu polupismeni konji.
-
guruguru95
- Chmoljo
#10412 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
šta je značilo, Aristotele? živo me interesuje.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:27Seri seri golube beli. Većeg poltrona i kompleksaša na forumu od tebe nema, i to u izuzetno žestokoj konkurenciji. Shvatili smo mi itekako dobro šta je značilo ono "genocidčić", filozofe.Chmoljo wrote: ↑10/11/2022 00:16
Taman fino da si napisao, da se na jednom primjeru vidi nacin na koji se radi. Uhvate se necega za sta su glupi da skontaju (a nije da je tesko) i guslaju do iznemoglosti kada postane besmisleno ponavljati.
- Chmoljo
#10413 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
šupljiranje i kreveljenje. ništa konkretno. učinak ko komšićev u parlamentu.
-
guruguru95
#10414 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Već sam napisao u prijavi tog posta. Šprdanje i omalovažavanje termina i pojma genocida. Insinuacija da bi, zbog "radikalizacije nacionalizama" i Bošnjaci mogli u budućnosti počiniti nekakav "genocidčić", kako mu tepaš, što je apsolutno neukusno, neprikladno, degutantno, odvratno, ljigavo. Ali desi se to kad misliš da si pametniji od svih ostalih i imaš patološku potrebu da svakome šukneš i "poentiraš" sa nekakvom infantilnom doskočicom.Chmoljo wrote: ↑10/11/2022 00:31šta je značilo, Aristotele? živo me interesuje.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:27
Seri seri golube beli. Većeg poltrona i kompleksaša na forumu od tebe nema, i to u izuzetno žestokoj konkurenciji. Shvatili smo mi itekako dobro šta je značilo ono "genocidčić", filozofe.
-
guruguru95
#10415 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I još nešto, Chmoljo, zaboli me ona stvar da li si na forumu 15 dana ili 15 godina. Odmah mogu prepoznati da li si dobar čovjek ili iskompleksirani isfrustrirani šupak.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:40Već sam napisao u prijavi tog posta. Šprdanje i omalovažavanje termina i pojma genocida. Insinuacija da bi, zbog "radikalizacije nacionalizama" i Bošnjaci mogli u budućnosti počiniti nekakav "genocidčić", kako mu tepaš, što je apsolutno neukusno, neprikladno, degutantno, odvratno, ljigavo. Ali desi se to kad misliš da si pametniji od svih ostalih i imaš patološku potrebu da svakome šukneš i "poentiraš" sa nekakvom infantilnom doskočicom.
I prije nego što me etiketiraš kao "SDA bota" ili "DF bota", što su omiljene klasifikacije na ovom forumu, nema ovo nikakve veze ni sa kakvom strankom ili političkim stavovima, nego isključivo sa tvojim ponašanjem u komunikaciji sa drugim forumašima. Sasvim dobronamjerna kritika, vjerovao ili ne
Last edited by guruguru95 on 10/11/2022 00:56, edited 3 times in total.
-
Spit_fire
#10416 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I Fikret Abdic je relaksirao odnose sa Srbima...okreno se covjek ekonomiji a ne ratu
-
guruguru95
- Chmoljo
#10418 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
mene tačno srce boli što ti misliš da sam ja šupak. poslije toliko godina svakakvog staža na forumu, tvoje riječi me ono baš dotiču. pogotovo od strane nekoga ko "odmah može prepoznati" da li je neko ovakav ili onakav na osnovu anonimnog piskaranja.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:41I još nešto, Chmoljo, zaboli me ona stvar da li si na forumu 15 dana ili 15 godina. Odmah mogu prepoznati da li si dobar čovjek ili iskompleksirani isfrustrirani šupak.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:40
Već sam napisao u prijavi tog posta. Šprdanje i omalovažavanje termina i pojma genocida. Insinuacija da bi, zbog "radikalizacije nacionalizama" i Bošnjaci mogli u budućnosti počiniti nekakav "genocidčić", kako mu tepaš, što je apsolutno neukusno, neprikladno, degutantno, odvratno, ljigavo. Ali desi se to kad misliš da si pametniji od svih ostalih i imaš patološku potrebu da svakome šukneš i "poentiraš" sa nekakvom infantilnom doskočicom.
I prije nego što me etiketiraš kao "SDA bota" ili "DF bota", što su omiljene klasifikacije na ovom forumu, nema ovo nikakve veze ni sa kakvom strankom ili političkim stavovima, nego isključivo sa tvojim ponašanjem u komunikaciji sa drugim forumašima.
ne pada mi na pamet forumskim reufima nuditi objašnjenja i pojašnjenja.
boli me kurac što ti zbog svoje sljepoće i potrebe da seciraš svaku izgovorenu riječ dijeliš etikete za koje druge optužuješ.
ali je nepobitna činjenica da kad god se SDAu trese stolica, kod Bošnjaka eskalira broj izdajnika i traže se potencijalne žrtve i mete.
šiljite kurac na nekome drugom.
-
guruguru95
#10419 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Naravno da sam očekivao ovakav tupav odgovor. Umislio frajko da je forum njegova privatna prćija i da može da baljezga sve i svašta bez ikakvih reperkusija. Zaboli me i za tvoj "staž" i tvoju "reputaciju" na forumu. Pošto se ne slažemo ni u čemu i pošto mi se takvi likovi inače gade, toliko od mene, završili smoChmoljo wrote: ↑10/11/2022 00:56mene tačno srce boli što ti misliš da sam ja šupak. poslije toliko godina svakakvog staža na forumu, tvoje riječi me ono baš dotiču. pogotovo od strane nekoga ko "odmah može prepoznati" da li je neko ovakav ili onakav na osnovu anonimnog piskaranja.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:41
I još nešto, Chmoljo, zaboli me ona stvar da li si na forumu 15 dana ili 15 godina. Odmah mogu prepoznati da li si dobar čovjek ili iskompleksirani isfrustrirani šupak.
I prije nego što me etiketiraš kao "SDA bota" ili "DF bota", što su omiljene klasifikacije na ovom forumu, nema ovo nikakve veze ni sa kakvom strankom ili političkim stavovima, nego isključivo sa tvojim ponašanjem u komunikaciji sa drugim forumašima.![]()
ne pada mi na pamet forumskim reufima nuditi objašnjenja i pojašnjenja.
boli me kurac što ti zbog svoje sljepoće i potrebe da seciraš svaku izgovorenu riječ dijeliš etikete za koje druge optužuješ.
ali je nepobitna činjenica da kad god se SDAu trese stolica, kod Bošnjaka eskalira broj izdajnika i traže se potencijalne žrtve i mete.
šiljite kurac na nekome drugom.
Last edited by guruguru95 on 10/11/2022 01:01, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#10420 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
fino od tebe. ne znam koji si se kurac uopšte javljao kad smo već prije zavšrili bili.guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 01:00
Naravno da sam očekivao ovakav tupav odgovor. Umislio frajko da je forum njegova privatna prćija i da može da baljezga sve i svašta bez ikakvih reperkusija. Zaboli me i za tvoj "staž" i tvoju "reputaciju" na forumu. Pošto se ne slažemo ni u čemu i pošto mi se takvi likovi inače gade, toliko od mene, završili smo![]()
- Str0nz
#10421 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bojim se da nazalosti ima dosta istine u ovome upisu...guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:48Da je ovaj forum postojao 1993., to govno bi ovdje garant bilo slavljeno kao "faktor pomirenja i relaksacije odnosa".
Nego kasno je hajmo svi na spavanje
-
guruguru95
#10422 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Laku noćStr0nz wrote: ↑10/11/2022 01:11Bojim se da nazalosti ima dosta istine u ovome upisu...guruguru95 wrote: ↑10/11/2022 00:48
Da je ovaj forum postojao 1993., to govno bi ovdje garant bilo slavljeno kao "faktor pomirenja i relaksacije odnosa".
Nego kasno je hajmo svi na spavanje![]()
- Str0nz
#10423 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I tebi
- skupljac_zeljeza
#10424 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Hrvatska će gurati Bosnu i u EU i u NATO pravdajući to brigom za Hrvate u Bosni, a ustvari to joj ostavlja prostor da se i dalje miješa u unutrašnje stvari naše zemlje. Koliko ćemo mi imati od toga koristi je sasvim nešto drugo.
- desni
#10425 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Čuj, nismo Hrvatskoj na pameti, a predsjednik te iste Hrvatske samo o našoj državi. Malo negira genocid, malo vrijeđa majke ubijenih u genocidu. Nešto ranije rasistički komentariše o našim higijenskim navikama. Prije nego što je postao predsjednik, druge je priče pričao.
I odakle ta ideja da će nas Hrvatska negdje gurati? Zašto bi to radila?
I odakle ta ideja da će nas Hrvatska negdje gurati? Zašto bi to radila?