Znaci gledatelji CNN-a zveckaju oruzjem? Zalutaju ovako ponekad likovi na forum…
SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
- GandalfSivi
- jeza u ledja
#77 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ah rat je al nije oruzan.
Problemi o kojim govoris samo mogu nastati ako Trump izgubi, ne ako pobijedi. (Tad cemo imati drukcije probleme
)
Ovi koji zveckaju oruzjem mogu dok ih drzava ne opali po njusci (vidjeti pod stotine osudjenih za jan 6.)
Problemi o kojim govoris samo mogu nastati ako Trump izgubi, ne ako pobijedi. (Tad cemo imati drukcije probleme
Ovi koji zveckaju oruzjem mogu dok ih drzava ne opali po njusci (vidjeti pod stotine osudjenih za jan 6.)
- GandalfSivi
#78 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Daleko je to od gotovog…Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:01 Recimo, u Michiganu, gdje je izgleda Whitmer opet pobjedila. A Trump već govori da su tamo namješteni izbori.
- GandalfSivi
#79 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ne znam ni sto gledam ovo. Ga ide u drugi krug, Pa se nece znati par dana…
-
Osmi Socrates
#80 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Nije to isto. Ako pobjedi, on nastupa sa pozicije predsjednika i pozicije legitimiteta. Ako izgubi, onda nema nikakav legitimitet i na bilo kakvo nasilje njegovih pristalica se može lako odgovoriti silom države.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:02 Ah rat je al nije oruzan.![]()
Problemi o kojim govoris samo mogu nastati ako Trump izgubi, ne ako pobijedi. (Tad cemo imati drukcije probleme)
- jeza u ledja
#81 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ako pobijedi on nastupa sa pozicije predsjednika da uradi sta? Zapocne gradjanski rat?Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:05Nije to isto. Ako pobjedi, on nastupa sa pozicije predsjednika i pozicije legitimiteta. Ako izgubi, onda nema nikakav legitimitet i na bilo kakvo nasilje njegovih pristalica se može lako odgovoriti silom države.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:02 Ah rat je al nije oruzan.![]()
Problemi o kojim govoris samo mogu nastati ako Trump izgubi, ne ako pobijedi. (Tad cemo imati drukcije probleme)
Nije bitno ima li legitimitet vec ima li razlog. Jedini razlog je ako izgubi. U ocima pristalica on svakako ne moze izgubiti, tako da za njih legitimitet nije upitan.
Problem o kom govoris je problem u slucaju da on, opet, izgubi.
-
zikamu
#82 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Pa gdje je bila sila drzave 6. januara? A ja, sad se sjetih. Pelosi ih povukla ispred Capitola i ostavila pet drotova ispred na obezbjedjenju, dok je Tramp milju odatle pjenio svojim govorom... 
-
breba
#83 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ja sam izgleda zaboravio da su ovo predsjednički izbori. 
-
breba
#84 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Helem, urbano vs ruralno posvuda. Sta ovi ruralni žele u stvari?
-
Osmi Socrates
#85 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Pa šta on ima izgubiti a šta dobiti sa drugim mandatom? Šta njegovi ekstremni sljedbenici imaju dobiti a šta izgubiti nakon njegovog drugog mandata?jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:13Ako pobijedi on nastupa sa pozicije predsjednika da uradi sta? Zapocne gradjanski rat?Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:05
Nije to isto. Ako pobjedi, on nastupa sa pozicije predsjednika i pozicije legitimiteta. Ako izgubi, onda nema nikakav legitimitet i na bilo kakvo nasilje njegovih pristalica se može lako odgovoriti silom države.
Nije bitno ima li legitimitet vec ima li razlog. Jedini razlog je ako izgubi. U ocima pristalica on svakako ne moze izgubiti, tako da za njih legitimitet nije upitan.
Ako već imamo činjenicu kulturalnog rata, da li je vjerovatnije da ga oni konačno riješe za vrijeme njegovog mandata ili poslije? Onaj ko nakon svega misli da čovjek lud poput Trumpa ima namjeru mirno provesti svoj drugi i završni mandat očigledno ne uči iz istorije.
Da budem specifičan, Trump u drugom mandatu je kao Putin prije invazije na Ukrajinu. Potpuno isto lud, ogorčen, i spreman na sve radikalne poteze da ostavi neki trag iza sebe.
Da ponovim, čovjek je bio podstrekač pokušaja državnog udara u Americi.
Ja uopšte ne vjerujem da raspravljam o ovome.
-
zikamu
#86 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Zalažu se za niske poreze, slobodno tržište, deregulaciju, privatizaciju te smanjenje državne potrošnje i državnog duga. Društveni konzervativci vide tradicionalne društvene vrijednosti, često ukorijenjene u familijarizmu i religiji, kao ugrožene sekularizmom i moralnim relativizmom.
- jeza u ledja
#87 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ja ne znam uopste sta ti zelis reci.Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:21Pa šta on ima izgubiti a šta dobiti sa drugim mandatom? Šta njegovi ekstremni sljedbenici imaju dobiti a šta izgubiti nakon njegovog drugog mandata?jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:13
Ako pobijedi on nastupa sa pozicije predsjednika da uradi sta? Zapocne gradjanski rat?
Ako već imamo činjenicu kulturalnog rata, da li je vjerovatnije da ga oni konačno riješe za vrijeme njegovog mandata ili poslije. Onaj ko nakon svega misli da čovjek lud poput Trumpa ima namjeru mirno provesti svoj drugi i završni mandat očigledno ne uči iz istorije.
Da budem specifičan, Trump u drugom mandatu je kao Putin prije invazije na Ukrajinu. Potpuno isto lud, ogorčen, i spreman na sve radikalne poteze da ostavi neki trag iza sebe.
Da ponovim, čovjek je bio podstrekač pokušaja državnog udara u Americi.![]()
Kako se tita ti “rjesava kulturalni rat”? Nisi specifican ni konkretan.
Predsjednik Amerike nije drzava. U to si se mogao vec uvjeriti. Trump nema ni sposobnost ni umjece ni volju da vodi prave ratove. Da bi se nesto stvarno napravilo moras imati aparat, izgradjen. To ne znaci gomilu likova iz crtanog vec ljude koji znaju kako drzava funkcionise i dijele misljenja sa Trumpom.
A on misljenje nema. Njemu je samo bitna njegova guzics i uradice sve da zadrzi/uzme vlast.
Ugasi CNN, manje ces se nervirati.
-
breba
#88 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Bljuc. Mogao si i bez pamfleta.zikamu wrote: ↑09/11/2022 04:29Zalažu se za niske poreze, slobodno tržište, deregulaciju, privatizaciju te smanjenje državne potrošnje i državnog duga. Društveni konzervativci vide tradicionalne društvene vrijednosti, često ukorijenjene u familijarizmu i religiji, kao ugrožene sekularizmom i moralnim relativizmom.
Edit: izgledalo mi neobičan odgovor, i gle čuda... riječ za riječ.
Pa je li vi znate išta normalno, originalno, svoje napisati ili sve mora biti copy/paste?
Ruralno, pa to ti je.

Last edited by breba on 09/11/2022 05:00, edited 2 times in total.
- GandalfSivi
#89 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Koga je Pelosi povukla? Umij se svega ti, nemoj gluposti pricati dvije godine poslije. Unistavas kvalitetnu temu…
-
Osmi Socrates
#90 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ne gledam nikad CNN. Šta ste bolan navalili na CNN?jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:31Ja ne znam uopste sta ti zelis reci.Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:21
Pa šta on ima izgubiti a šta dobiti sa drugim mandatom? Šta njegovi ekstremni sljedbenici imaju dobiti a šta izgubiti nakon njegovog drugog mandata?
Ako već imamo činjenicu kulturalnog rata, da li je vjerovatnije da ga oni konačno riješe za vrijeme njegovog mandata ili poslije. Onaj ko nakon svega misli da čovjek lud poput Trumpa ima namjeru mirno provesti svoj drugi i završni mandat očigledno ne uči iz istorije.
Da ponovim, čovjek je bio podstrekač pokušaja državnog udara u Americi.![]()
Predsjednik Amerike nije drzava. U to si se mogao vec uvjeriti. Trump nema ni sposobnost ni umjece ni volju da vodi prave ratove. Da bi se nesto stvarno napravilo moras imati aparat, izgradjen. To ne znaci gomilu likova iz crtanog vec ljude koji znaju kako drzava funkcionise i dijele misljenja sa Trumpom.
A on misljenje nema. Njemu je samo bitna njegova guzics i uradice sve da zadrzi/uzme vlast.
Ugasi CNN, manje ces se nervirati.
Pa kako ti to zamišljaš? Trump uzme drugi mandat, mirno ga provede i onda ode sa vlasti? Pa jel' čitaš ti išta što njegove pristalice govore? Jel' imaš ikakvu svijest o njegovoj grandomaniji i megalomaniji? Čovjek hoće (po drugi put) postati predsjednik države čije institucije ne poštuje, koju je varao, u kojoj je pokušao izvršiti državni udar. I ti sad meni govoriš da će sve biti u redu ako bude drugi put izabran.
Naravno da ne mogu biti specifičan i konkretan jer niko živ ne može specifično napisati kako će se stvari odvijati u slučaju njegovog ponovnog izbora.
Znam da je sposoban zapaliti atmosferu, podijeliti ljude do granice gdje nema razgovora i da su razni paćenici spremni da ga slijede do pakla i nazad.
Da ne govorim o njegovoj nepostojećoj vanjskoj politici koja bi, u ovakvom stanju stvari morala dovesti do pucanja svih šavova međunarodnog sistema i ako ne globalnog a onda sigurno evropskog rata. To bi dalje dovelo do potpune destabilizacije i podjele američkog društva, ako se ista ne bi desila i prije.
Previše vi to olako shvatate. Jeste, institucije su izdržale šestog januara, ponovo ne bi.
-
Osmi Socrates
#91 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Povećala prednost.GandalfSivi wrote: ↑09/11/2022 04:03Daleko je to od gotovog…Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:01 Recimo, u Michiganu, gdje je izgleda Whitmer opet pobjedila. A Trump već govori da su tamo namješteni izbori.
Ne znam kakva muka natjera onako lijepu ženu kao što je Dixon da bude onako budalasta.
- jeza u ledja
#92 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Trump ce 2028-e imati 82 godine. Mozda bude dozivotni predsjednik jel to?Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:53Ne gledam nikad CNN. Šta ste bolan navalili na CNN?jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 04:31
Ja ne znam uopste sta ti zelis reci.
Ugasi CNN, manje ces se nervirati.Siguran sam da ga svi više gledate od mene. Slušajte barem ove Republikance koji nisu poludjeli zajedno sa Trumpom i dobrim dijelom njihove stranke.
Pa kako ti to zamišljaš? Trump uzme drugi mandat, mirno ga provede i onda ode sa vlasti? Pa jel' čitaš ti išta što njegove pristalice govore? Jel' imaš ikakvu svijest o njegovoj grandomaniji i megalomaniji? Čovjek hoće (po drugi put) postati predsjednik države čije institucije ne poštuje, koju je varao, u kojoj je pokušao izvršiti državni udar. I ti sad meni govoriš da će sve biti u redu ako bude drugi put izabran.
Naravno da ne mogu biti specifičan i konkretan jer niko živ ne može specifično napisati kako će se stvari odvijati u slučaju njegovog ponovnog izbora.
Znam da je sposoban zapaliti atmosferu, podijeliti ljude do granice gdje nema razgovora i da su razni paćenici spremni da ga slijede do pakla i nazad.
Da ne govorim o njegovoj nepostojećoj vanjskoj politici koja bi, u ovakvom stanju stvari morala dovesti do pucanja svih šavova međunarodnog sistema i ako ne globalnog a onda sigurno evropskog rata. To bi dalje dovelo do potpune destabilizacije i podjele američkog društva, ako se ista ne bi desila i prije.
Previše vi to olako shvatate. Jeste, institucije su izdržale šestog januara, ponovo ne bi.
Kakav bolan evropski rat? Rat vec uveliko traje.
Ne shvatam ja nista olako, ali te tvoje price su cisto panicarenje napumpano medijima.
-
Osmi Socrates
#93 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Pa šta ako će imati 82? Misliš nema nasljednika spremnih da uskoče? Trumpizam je već usvojen pojam. A pristalica ima koliko hoćeš. Nikakve medije ja ne gledam. Mediji su čak i blagi prema Trumpu i Trumpistima i uopšte ne idu duboko u suštinu problema.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 05:01Trump ce 2028-e imati 82 godine. Mozda bude dozivotni predsjednik jel to?Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 04:53
Ne gledam nikad CNN. Šta ste bolan navalili na CNN?Siguran sam da ga svi više gledate od mene. Slušajte barem ove Republikance koji nisu poludjeli zajedno sa Trumpom i dobrim dijelom njihove stranke.
Ne shvatam ja nista olako, ali te tvoje price su cisto panicarenje napumpano medijima.
U svakom slučaju, neću više o ovome. Nemoj poslije da nisam govorio.
- jeza u ledja
#94 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Pa nasljednik ima izbore pa nek se kandiduje. Svi imaju nasljednike jbt. Bush Stariji Busha Mladjeg. Bill Clinton ima Hillary. Kennediji su imali svoje. Ih cuj nasljednik.Osmi Socrates wrote: ↑09/11/2022 05:06Pa šta ako će imati 82? Misliš nema nasljednika spremnih da uskoče? Trumpizam je već usvojen pojam. A pristalica ima koliko hoćeš. Nikakve medije ja ne gledam. Mediji su čak i blagi prema Trumpu i Trumpistima i uopšte ne idu duboko u suštinu problema.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2022 05:01
Trump ce 2028-e imati 82 godine. Mozda bude dozivotni predsjednik jel to?
U svakom slučaju, neću više o ovome. Nemoj poslije da nisam govorio.
Ovdje je bitan Donald J. Trump. Svi ostali mogu biti samo blijede kopije.
Necu ja imati nista od toga sta si ti govorio. Ovaj forum je pun panicnih predvidjanja tokom godina.
- jeza u ledja
#95 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
breba wrote: ↑09/11/2022 04:31Bljuc. Mogao si i bez pamfleta.zikamu wrote: ↑09/11/2022 04:29
Zalažu se za niske poreze, slobodno tržište, deregulaciju, privatizaciju te smanjenje državne potrošnje i državnog duga. Društveni konzervativci vide tradicionalne društvene vrijednosti, često ukorijenjene u familijarizmu i religiji, kao ugrožene sekularizmom i moralnim relativizmom.
Edit: izgledalo mi neobičan odgovor, i gle čuda... riječ za riječ.
Pa je li vi znate išta normalno, originalno, svoje napisati ili sve mora biti copy/paste?
Ruralno, pa to ti je.
![]()
-
Osmi Socrates
#96 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Ne treba mu se smijati. Teško je definirati šta traže različite grupe u Americi.
Obje stranke su šizofrene. I ako ništa drugo, vidi se potreba za više stranaka u Americi, ali se to nikad neće desiti. Biden je razapet između različitih krila svoje stranke, baš kao što i old school Republicans ne mogu svariti Trumpiste.
Obje stranke su šizofrene. I ako ništa drugo, vidi se potreba za više stranaka u Americi, ali se to nikad neće desiti. Biden je razapet između različitih krila svoje stranke, baš kao što i old school Republicans ne mogu svariti Trumpiste.
-
Osmi Socrates
#97 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
44:41 za Republikance za Senat.
44:43 sa nezavisnim.
44:43 sa nezavisnim.
- Rene Higuita
#98 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Fox News, trenutno
D103 R160 House
D45 R45 Senate
D103 R160 House
D45 R45 Senate
-
Osmi Socrates
#99 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
Fox News je prvi proglasio i pobjedu Whitmer u Michiganu.
- Rene Higuita
#100 Re: SAD izbori 2022/USA Midterms 2022
CNN trenutno
D46 R46 Senate
D146 R179 House (5 novih za R)
D46 R46 Senate
D146 R179 House (5 novih za R)