Spominjem kiflu jer ti svrsavas na njegov lik i djelo.Škobo Habu wrote: ↑08/11/2022 13:29Ljubi je i Fahro. Fudo Kasumović, isto. Ljubi je NES, ljubi Kukić. I među SDP-ovcima ima onih kojim je drag.
Lakše ne nabrojati ko Aliju ne baštini kao političkog uzora nego suprotno.
Demokratska fronta Željko Komšić
- dulekrele
#56851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Login77777
#56852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A lik bivsi NiPovac i prvi preletacic ovi izbora. Sredio Abdurahman…
-
Škobo Habu
- Adriatic
#56854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad će kifla završiti i treći i fildžan o jednom trošku. 
- vee-jay
#56855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da odgovorim, da ne ispadnem ignorant:hrasno38 wrote: ↑06/11/2022 23:53Naravno da mi smeta i ovo boldirano i poentaa je da je ovdje opsti napada na DF koji je 100% dookazivo kriminalno najcistija politicka partija u BiH....cistije se samo Nove generacije. Ovi svi ostali imaju i te kako aferima i naravno posto je SDA vec 30 godina na vlasti da ima ubjedljivo najvise. Ali samo se sjeti SDP-a od 2010 -2014 i onda se ibrete sto ih je Komsic napustio. 266023 je SDP kao prva partija iz F BiH imao glasova a 2014 je to spalo na 92906!!!! Pa sad ti meni reci da je SDP moralna vertikala.vee-jay wrote: ↑06/11/2022 23:32
Ja kada sam vidio onaj izborni govor Sebije Izetbegovic - ja sam vidio cisto zlo koje ce ici preko mrtvih da bi ostalo na vlasti.
Kada sam saznao da je Amor Masovic imao slican govor - u meni je umro jedan dio nade u bolje sutra - jer jedno je kada Denis Sulic tako govori prema "svojima" - a drugo kada takav govor mrznje dolazi od nekoga sa tako ogromnim iskustvom.
Svi subjektivno gledamo na svijet.
Tebi je KK Bosna vazna (naravno da jeste).
A meni vise smeta - kada se NiP glasno bori protiv parade, kada sebe prozivaju "najmultietnickijom" strankom dok prave neke dilove za Zukorlicem.
Ima i drugih stvari.
Ali, SDP je imao Lagumdziju i Hadzica, imao je i onog nesretnog momka u Srebrenici - evo NS ima Bosku, a imala je i Falatara ...
I u DFu se moze naci dlaka u jajetu ako se trazi.
U SDA se jaje ne vidi od svih dlaka.
Naravno govor Sebije je odvratan ali od njih to ocekujem i to mi ne predstavlja iznenadjenje kao ni svaka psovka Milorada Dodika kao ni cinicni osmjeh najpokvarenijeg legitimnog u BiH.
Demokratska fronta je kaznjena na izborima 2020 radi napustanja sestorke i ulaska u koaliciju sa SDA ali 2022 je i te kako nagradjanea jer su gradjani vidjeli da to nije bilo bez razloga i da je to bila samo susta potreba a pogotovo nakon prodaje Mostara i prodaje Srebrenice oko cega se makar SDP ograadio a Nasa strankka slavila Bosku Cavar. Dakle 2022 godine DF je cetvrta partija u F BiH i ima glasova skoro koliko NiP i NS zajedno! To goovori i te kako puno svakome ko zeli stvari da posmatra realno i normalno. Iz toga razloga imamo ovdje na temi o DF-u i Zeljku bezbroj botova Trojke, Fudinih besposlicara, tornjaka itd itd jer im je DF pomrskio racune jer su mislili da ce ga pregaziti kao plitak potok.
Takodje znam 101% da ih je masa navijala na Borjanu Kristo a i njen broj glasova je vise nego cudan jer to je najveci broj glasova ja mislim u istoriji izbora za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda. Medjutim opet se desio narod i popisao njihove puste zelje.
Naravno NIKADA neceu SDP stavljati u istu ravan sa ovim mufljuzima iz NiP-a, SBB-a, NS i ovih ostalih minornih drustava mrtvih pjesnika.
Ali ponavljam najiskrenije da bi volio da DF ne ide nigdje sa bilo kim u bilo kakve koalicije i da bude opozicija na svim razinama.
Ovaj forum (a ni drustvene mreze btw) nije ogledalo drustva.
Predugo smo na njemu da znamo da je tako.
Ovo sta ja citam ovdje su "obicna" politicka prepucavanja stranackih simpatizera, obicno emicionalizirana u mjeri u kojoj prate "svoje" politicare i medije.
Da si simpatizer/clan NSa/SDPa/NiPa ti bi mozda vise primjetio napade na te stranke - ovako si clan DFa pa je u potpunosti normalno da primarno primjecujes napade na "tvoje".
Vjerujem da sam napisao - ali ponovit cu - ne smije se gledati u proslost nego samo u buducnost.
Ako je tako - a jeste tako - onda DF ima izbor:
a) ili napraviti koaliciju sa SDA-HDZ-SNDS
-- svi znamo da ce u ovoj koaliciji -- buducnost BiH biti - U NAJBOLJEM MOGUCEM POGLEDU - ista kao sadasnjost
b) ili se okrenuti ka "Osmorci" koja ne moze da izbaci HDZ iz vlasti -- ali moze da izbaci SNSD iz drzavne vlasti
Samo kratki pogled na ove dvije opcije je dovoljan da se zakljuci da - izbacivanjem SDA i SNSDa iz drzavne vlasti - BiH dobija veoma mnogo a HDZ gubi svoje najvaznije partnere.
Samim time - Trojka (Osmorka) moze donositi sve zakone koje su potrebne da bi drzava krenula unaprijed.
Jedina mogucnost da ti zakoni ne budu dovedeni - je mogucnost blokiranja koje ima HDZ u DN.
ALI (!!!) Schmidt je obecao da ce sankcionisati blokiranja -- dakle, koji je onda njegov izgovor ako on dopusti da HDZ blokira EU zakone.
Vidim da uvijek ponavljas da je "NiP" isti tj. gori od "SDA".
Iako ne znam na osnovu kojih argumenata bi NiP bio gori od SDA - jer su nam do sada po radu poznati samo u KSu (a tu je narod izgleda zadovoljan radom NiPa) -- kada bi DF usao u Osmorku - mogucnost NiPa da diktira svoju politiku bi samo jos dodatno opao.
Dakle, kada bi bilo ideoloskih previranja u Osmorci - prije da bi bilo SDP/NS/ZNG/DF protiv NES/SBiH/NiP/PDA/FK nego bilo kako drugacije.
Time moram da se ponovim: meni nema logike da DF izabere SDA a ne Osmorku.
Ustvari - ima logike ako su u pitanju licni interesi - ali ne zelim da vjerujem da je to u pitanju - i jos uvijek duboko vjerujem da ce Trojka na kraju "zajebati" sve nacionalne stranke time sto ce im se DF vratiti nazad.
- Point.
#56856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na šta su spali, a posebno Nikšić i SDP, da na noge idu gmazu u Hercegovinu na noge ko djeca kakva pred roditelje. Tužna slika.
- House
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Point.
#56859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam brate ali bar SDP bi trebao da zna da su iznad ovoga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#56861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tvoja prica u prenesenom smislu je identicna onoj koju plasira srpska i hrvatska propaganda vezano za ratu BiH "da su svi podjednako krivi". E pa nece da moze druze nikada nisu svi krivi i nikada nissu svi pravi. Iza Zeljka i DF-a ne postoje ama bas nikakve kriminalne afere osim sto ti i slicni tebi koaliciju sa SDA smatrate kriminalnom. Meni smetaju i ljudi iz SDA i ljudi iz NiP-a. Za SDA se ne mora previse pricati jer svi znamo ko su i sta su ali se mora uvaziti da su ubjedljivo najjaca stranka u F BiH i da su im tu jacinu dali gradjani koji drukcije misle od tebe i mene. Za NiP se takodje znaju ko su i sta su, vrh NiP-a je bio vrh SDA a sada glume moralne vertikale. Ali OK kao sto sam sve rekao nemas argumentata jednostavno da stavis sve u isti kos. Vidim preskocio si Nasu stranku aali dobro vjerovatno jer su oni tvoj izbor ali moj ne bi bili nikada jer cu radije oprostiti kriminal nego izdaju drzave i interesa drzave. A ove zadnje sto si nabrojao sto se meene tice treba osudditi na dozivotne robije bz mogucnosti pomilovanja.Better Man wrote: ↑08/11/2022 00:12Ti si očito preskočio dio u kojem sam napisao da bi 90% do 95% sadašnjih političara završilo na doživotnoj robiji da se ja pitam, a među njima nije samo Bakir i SDA, već i tvoj Komšić i dobar dio DF-a, Nikšić i dobar dio SDP-a, Čović i HDZ, Dodik i SNSD, Haris Silajdžić itd. I da ne zaboravim da bi i većina kadra NIP-a završila na robiji. Tebi smetaju ljudi koji su napustili SDA, a ne smetaju ti razni Sarajlići, Budnje i ostala ološ i šljam iz SDA.hrasno38 wrote: ↑07/11/2022 22:05
To nema veze sa branjenjem kartela vec sa napadanjem puno jaceg kartela koji vam je svima zamazao oci. I ima jedna sitnica ti se apsolutno nista ne pitas. Cuj ako budu radili kao SDA....pa oni su covjece dojucerasnji SDA i ti ko zlatna ribica, cim su izasli iz SDA sve si im aferime zaboravio i oprostio.....hahahahah i sta kazes Nasa stranka .....ajde sad si mi makar otvorio oci.
- hrasno38
#56862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posto smo otkkrili da si fan Nase stranke a sto je meni puno draze nego da si NiP-a jel ti to mene zajebavas sa Falatarom??? Gdje je danas taj Falatar?? Gdje poslije izbora?? Najklasicniji Trojanski konj koji je ikada bio postavljen od bilo koje stranke da bi se zajebo Zeljko i da bi dobio Covic. Zar ima ikakve sumnje za to 2022 godine nakon onoga sta je uradila Boska dva puta. Falatar nema veza nigdje i nikakvih jer da je toliko jak i bitan ostavila bi ga NS u svojim redovima za neku vecu funkciju.Better Man wrote: ↑08/11/2022 08:38Po tebi znači ako nisi za Komšića i imaš svog kandidata, odmah si za HDZ. Jadno da ne može biti jadnije. Što nije Komšić prošle izbore podržao Falatara? Daleko bi Falatar više uradio za BiH, jer je obrazovaniji, pismeniji i ima sigurno više veza u diplomatiji, što bi nam itekako koristilo,a da ne spominjem da savršeno fovori par svjetskih jezika. Ali kako se odreči visoke plate, koju dobiva za nikakav rad. Eno Begić se našao da morališe, a i on i porodica debelo uhljebljeni na budžetu i mjesečno ubiru visoka primanja. Da se ja pitam, onog jezičkog genija iz Tuzle Muhameda Mešića bih postavio za MVP-a ili neku drugu visoku poziciju. Lik ima znanje i pamet, kakvu Komšić i njegovi najodaniji kadrovi neće nikad imati. E to su ljudi koji treba da vode i grade ovu zemlju, a ne potrošeni političari poput Komšića, Izetbegovića, Dodika, Čovića, Nikšića i sličnih ubleha.
Sto se tice Mesica on je daaaaavno zapalio za Austriju mada mislim ali nisam 100% siguran da zbog basnoslovnog poznavanja jezika mu je ponudjeno negdje mjestou Institucijama BiH ali tamo niko pametan nece otivi da radi jer su plate smijesne za ljude koji su kapaciteti. I lik ima pamet za jezike sto ne znaci da ima pamet za politku, pravo, ekonomiju itd itd.
Prica ti je druze previse ofirna a mozda kod nekoga i prodje
- hrasno38
#56863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema potrebe da razgovaramo na takav nacin. NiP nije poceo krasti kazes......pa bolan covjjece u NiP-u su vodeci ljudi iz SDA koji su hapali godinama i godinama. Pa uzmi karton Camppare i vidi sta sve ima, koga je sve zaposlio itd itd. Ko je Seki dao direktorsku funkciju? Dino!!! Ko je branio Seku kada su je napdali?? Dino dok je bio u SDA! Fakat postajete smijesni sa tom pricom o NiP-u. Ma da su nasjajniji i najbolji na svijetu za mene su govna nakon podrske Covicu i njegovoj legitimnosti jer kazem da preko kriminala bi i mogao preci a preko izdaje zemlje nikada!JoseMujica wrote: ↑08/11/2022 09:25ma daj ne seri života ti...nismo u vrtićudobro znaš da ovdje nema nikakvih ideologija, već čisto hapanje..... familijarna hobotnica SDA truhla, potpuno kriminalizovana i odvojena od realnosti i mora da se pošalje na hlađenje.....NiP barem još nije počeo krasti ili mi to još ne vidimo
- hrasno38
#56864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Halo druze kada se Zeljko borio protiv aparthejdskog Izbornog zakona Dino i Fahro su mu davali podrsku i tu se sva prica zavrsava ali se za Dinu koliko viddim sada nastavlja jer tip sa smijesnim brojem glasova svoje stranke puca za premijera entiteta!!! Mislis da je to slucajno??vee-jay wrote: ↑08/11/2022 14:56Da odgovorim, da ne ispadnem ignorant:hrasno38 wrote: ↑06/11/2022 23:53
Naravno da mi smeta i ovo boldirano i poentaa je da je ovdje opsti napada na DF koji je 100% dookazivo kriminalno najcistija politicka partija u BiH....cistije se samo Nove generacije. Ovi svi ostali imaju i te kako aferima i naravno posto je SDA vec 30 godina na vlasti da ima ubjedljivo najvise. Ali samo se sjeti SDP-a od 2010 -2014 i onda se ibrete sto ih je Komsic napustio. 266023 je SDP kao prva partija iz F BiH imao glasova a 2014 je to spalo na 92906!!!! Pa sad ti meni reci da je SDP moralna vertikala.
Naravno govor Sebije je odvratan ali od njih to ocekujem i to mi ne predstavlja iznenadjenje kao ni svaka psovka Milorada Dodika kao ni cinicni osmjeh najpokvarenijeg legitimnog u BiH.
Demokratska fronta je kaznjena na izborima 2020 radi napustanja sestorke i ulaska u koaliciju sa SDA ali 2022 je i te kako nagradjanea jer su gradjani vidjeli da to nije bilo bez razloga i da je to bila samo susta potreba a pogotovo nakon prodaje Mostara i prodaje Srebrenice oko cega se makar SDP ograadio a Nasa strankka slavila Bosku Cavar. Dakle 2022 godine DF je cetvrta partija u F BiH i ima glasova skoro koliko NiP i NS zajedno! To goovori i te kako puno svakome ko zeli stvari da posmatra realno i normalno. Iz toga razloga imamo ovdje na temi o DF-u i Zeljku bezbroj botova Trojke, Fudinih besposlicara, tornjaka itd itd jer im je DF pomrskio racune jer su mislili da ce ga pregaziti kao plitak potok.
Takodje znam 101% da ih je masa navijala na Borjanu Kristo a i njen broj glasova je vise nego cudan jer to je najveci broj glasova ja mislim u istoriji izbora za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda. Medjutim opet se desio narod i popisao njihove puste zelje.
Naravno NIKADA neceu SDP stavljati u istu ravan sa ovim mufljuzima iz NiP-a, SBB-a, NS i ovih ostalih minornih drustava mrtvih pjesnika.
Ali ponavljam najiskrenije da bi volio da DF ne ide nigdje sa bilo kim u bilo kakve koalicije i da bude opozicija na svim razinama.
Ovaj forum (a ni drustvene mreze btw) nije ogledalo drustva.
Predugo smo na njemu da znamo da je tako.
Ovo sta ja citam ovdje su "obicna" politicka prepucavanja stranackih simpatizera, obicno emicionalizirana u mjeri u kojoj prate "svoje" politicare i medije.
Da si simpatizer/clan NSa/SDPa/NiPa ti bi mozda vise primjetio napade na te stranke - ovako si clan DFa pa je u potpunosti normalno da primarno primjecujes napade na "tvoje".
Vjerujem da sam napisao - ali ponovit cu - ne smije se gledati u proslost nego samo u buducnost.
-- svi znamo da ce u ovoj koaliciji -- buducnost BiH biti - U NAJBOLJEM MOGUCEM POGLEDU - ista kao sadasnjost
b) ili se okrenuti ka "Osmorci" koja ne moze da izbaci HDZ iz vlasti -- ali moze da izbaci SNSD iz drzavne vlasti
Samo kratki pogled na ove dvije opcije je dovoljan da se zakljuci da - izbacivanjem SDA i SNSDa iz drzavne vlasti - BiH dobija veoma mnogo a HDZ gubi svoje najvaznije partnere.
Samim time - Trojka (Osmorka) moze donositi sve zakone koje su potrebne da bi drzava krenula unaprijed.
Jedina mogucnost da ti zakoni ne budu dovedeni - je mogucnost blokiranja koje ima HDZ u DN.
ALI (!!!) Schmidt je obecao da ce sankcionisati blokiranja -- dakle, koji je onda njegov izgovor ako on dopusti da HDZ blokira EU zakone.
Vidim da uvijek ponavljas da je "NiP" isti tj. gori od "SDA".
Iako ne znam na osnovu kojih argumenata bi NiP bio gori od SDA - jer su nam do sada po radu poznati samo u KSu (a tu je narod izgleda zadovoljan radom NiPa) -- kada bi DF usao u Osmorku - mogucnost NiPa da diktira svoju politiku bi samo jos dodatno opao.
Dakle, kada bi bilo ideoloskih previranja u Osmorci - prije da bi bilo SDP/NS/ZNG/DF protiv NES/SBiH/NiP/PDA/FK nego bilo kako drugacije.
Ustvari - ima logike ako su u pitanju licni interesi - ali ne zelim da vjerujem da je to u pitanju - i jos uvijek duboko vjerujem da ce Trojka na kraju "zajebati" sve nacionalne stranke time sto ce im se DF vratiti nazad.
Ima i opcija c:) a to je da DF ide sam u opoziciju i zaboli ih cuna....isto kapa kao u poziciji, nece biti ni sa SDA ni sa NiP-om, Zeljko je svakako gore sa Becirovicem koji nece smjeeti vrdati oko glavnih stvari pa nek vode drzavu i nek preuzmu oddgvornost. Ali gdje je taj Denis nakon izbora?? Dok on slaze kaabinet Zeljko slaze apelacije Ustavnom sudu. I onda kao ovaj prvi valja a ovaj drugi ne valja!
-
guruguru95
#56865 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smarate ba više s tim NIP-om. Gomila ultraprepotentnih i ekstremno odbojnih bivših SDA-ovaca za mene nikako ne mogu predstavljati "vjetrove promjene" i "neustrašivu borbu protiv nepravde, kriminala i korupcije". A vidim po ovom forumu da se već stvara opasan i ničim utemeljen kult obožavanja ličnosti koja je do prije samo par godina u Sarajevu bila smatrana teškim kriminalcem i grobarom KK Bosna.
-
Novak20
#56866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hrasno38 wrote: ↑08/11/2022 19:10
Halo druze kada se Zeljko borio protiv aparthejdskog Izbornog zakona Dino i Fahro su mu davali podrsku i tu se sva prica zavrsava ali se za Dinu koliko viddim sada nastavlja jer tip sa smijesnim brojem glasova svoje stranke puca za premijera entiteta!!! Mislis da je to slucajno??
Ima i opcija c:) a to je da DF ide sam u opoziciju i zaboli ih cuna....isto kapa kao u poziciji, nece biti ni sa SDA ni sa NiP-om, Zeljko je svakako gore sa Becirovicem koji nece smjeeti vrdati oko glavnih stvari pa nek vode drzavu i nek preuzmu oddgvornost. Ali gdje je taj Denis nakon izbora?? Dok on slaze kaabinet Zeljko slaze apelacije Ustavnom sudu. I onda kao ovaj prvi valja a ovaj drugi ne valja!
Pa Denis još nije član Predsjedništva.
Može složiti apelaciju k'o i ja.
- Styling
-
HelaS
#56868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vee-jay wrote: ↑08/11/2022 14:56
-
laik1981
#56869 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel gledao ko ovog df-ovca na N1? Kaze nece u KS ni sa SDA, ni sa NiP-om, dok je ok sto su u Zenici sa NiP-om, a u Tuzli sa SDA
Nece sa NiP-om u federalnu vlast iz straha da ce NiP ispunjavati zelje Covicu, ali hoce sa SDA ciji je predsjednik vec potpisao legitimno predstavljanje i na taj nacin vec jasno pokazao svoj stav po tom pitanju.. Kaze da su oni u prisilnoj vlasti zajedno sa HDZ-om, dok ce trojka biti sa njima zato sto zeli.. Kakve su ovo vratolomije
Sve vise pocenjem sumnjati da su ovi ljudi teski idioti bez grama mozga..
Nece sa NiP-om u federalnu vlast iz straha da ce NiP ispunjavati zelje Covicu, ali hoce sa SDA ciji je predsjednik vec potpisao legitimno predstavljanje i na taj nacin vec jasno pokazao svoj stav po tom pitanju.. Kaze da su oni u prisilnoj vlasti zajedno sa HDZ-om, dok ce trojka biti sa njima zato sto zeli.. Kakve su ovo vratolomije
-
HelaS
#56870 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovakvi su najveći neprijatelji našeg društva

- hrasno38
#56871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mora slagat al moze podrzat!Novak20 wrote: ↑08/11/2022 19:35hrasno38 wrote: ↑08/11/2022 19:10
Halo druze kada se Zeljko borio protiv aparthejdskog Izbornog zakona Dino i Fahro su mu davali podrsku i tu se sva prica zavrsava ali se za Dinu koliko viddim sada nastavlja jer tip sa smijesnim brojem glasova svoje stranke puca za premijera entiteta!!! Mislis da je to slucajno??
Ima i opcija c:) a to je da DF ide sam u opoziciju i zaboli ih cuna....isto kapa kao u poziciji, nece biti ni sa SDA ni sa NiP-om, Zeljko je svakako gore sa Becirovicem koji nece smjeeti vrdati oko glavnih stvari pa nek vode drzavu i nek preuzmu oddgvornost. Ali gdje je taj Denis nakon izbora?? Dok on slaze kaabinet Zeljko slaze apelacije Ustavnom sudu. I onda kao ovaj prvi valja a ovaj drugi ne valja!![]()
Pa Denis još nije član Predsjedništva.
Može složiti apelaciju k'o i ja.
- hrasno38
#56872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kad je potpisao sto onda nije Kristo clan Predsjednistva BiH?laik1981 wrote: ↑08/11/2022 19:47 Jel gledao ko ovog df-ovca na N1? Kaze nece u KS ni sa SDA, ni sa NiP-om, dok je ok sto su u Zenici sa NiP-om, a u Tuzli sa SDA![]()
Nece sa NiP-om u federalnu vlast iz straha da ce NiP ispunjavati zelje Covicu, ali hoce sa SDA ciji je predsjednik vec potpisao legitimno predstavljanje i na taj nacin vec jasno pokazao svoj stav po tom pitanju.. Kaze da su oni u prisilnoj vlasti zajedno sa HDZ-om, dok ce trojka biti sa njima zato sto zeli.. Kakve su ovo vratolomijeSve vise pocenjem sumnjati da su ovi ljudi teski idioti bez grama mozga..
-
laik1981
#56873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto im predsjednistvo nikad nije ni bilo bitno.. To sto su nju postavili za kandidata dokazuje koliko im je to nebitno.. Cak im i odgovara to sto je Komsic izabran da ga i dalje mogu koristiti u prici o "ugrozenosti".. Njihov sporazum je implementiran tamo gdje im je bilo prioritetno.. Ovo sve ostalo sto ce se mijenjati u buducnosti ce biti samo kozmeticka dotjerivanja.. Glavna stvar se vec desila, a temelji su joj udareni potpisom mostarskog sporazuma..hrasno38 wrote: ↑08/11/2022 19:57Pa kad je potpisao sto onda nije Kristo clan Predsjednistva BiH?laik1981 wrote: ↑08/11/2022 19:47 Jel gledao ko ovog df-ovca na N1? Kaze nece u KS ni sa SDA, ni sa NiP-om, dok je ok sto su u Zenici sa NiP-om, a u Tuzli sa SDA![]()
Nece sa NiP-om u federalnu vlast iz straha da ce NiP ispunjavati zelje Covicu, ali hoce sa SDA ciji je predsjednik vec potpisao legitimno predstavljanje i na taj nacin vec jasno pokazao svoj stav po tom pitanju.. Kaze da su oni u prisilnoj vlasti zajedno sa HDZ-om, dok ce trojka biti sa njima zato sto zeli.. Kakve su ovo vratolomijeSve vise pocenjem sumnjati da su ovi ljudi teski idioti bez grama mozga..
- Better Man
#56874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Draga mi je NS, ali ja sam SDP-ovac. I da se razumijemo to ne znači da odgovorne u SDP-u za kriminal i korupciju neću prozvati. NS nisam spominjao u vezi kriminala i korupcije, jer mislim da njih u tome nema. To što je SDA dobila najveći broj glasova je poraz ovog društva koje ne vidi dalje od svog nosa. I bez obzira što su dobili najveći broj glasova, ako možemo, trebamo ih spriječiti da opet budu vlast, jer oni su glavni odgovorni za uništavanje svih privrednih giganata, pljačku države i njenih građana itd. Nema većih izdajnika od SDA. Oni su za vlast i fotelje spremni prodati i rođenu mater. Upravo su oni dali Dodiku i Čoviću većinu u Domu naroda nakon prošlih izbora, da ne spominjem kako je Bakir potpisom za kredit MMF-a, spasio Dodika da ga građani RS-a ne skinu sa vlasti. Ne smatram da je Falatar bio podvala i Komšić ga je mogao podržati prošle izbore, a da se on povuće, isto je trebao uraditi 2014.g i kao kandidata staviti Damira Marjanovića, koji bi sigurno pobjedio Čovića, ali lična sujeta i želja za stolicom člana predsjedništva nije mu dozvolila da to uradi. Pa je stavio nekog anonimusa, plus kandidovao Suljagića za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i tako pomogao Čoviću da bude izabran i tako dobio alibi da lobira opet za sebe. Da je SDA htjela da gradonačelnik Mostara ne bude iz HDZ-a, podržali bi Irmu Baraliju, najzaslužniju što su se u Mostaru desili izbori i ona bi prošla. Znali su u SDA, da ih NS neće podržati, kao ni drugi, pa su odmah išli na to da optuže NS i druge. A oni unaprijed dogovorili s HDZ-om podjelu plijena i raspodjelu fotelja, a ostalo je bila jeftina predstava za javnost.hrasno38 wrote: ↑08/11/2022 19:02Posto smo otkkrili da si fan Nase stranke a sto je meni puno draze nego da si NiP-a jel ti to mene zajebavas sa Falatarom??? Gdje je danas taj Falatar?? Gdje poslije izbora?? Najklasicniji Trojanski konj koji je ikada bio postavljen od bilo koje stranke da bi se zajebo Zeljko i da bi dobio Covic. Zar ima ikakve sumnje za to 2022 godine nakon onoga sta je uradila Boska dva puta. Falatar nema veza nigdje i nikakvih jer da je toliko jak i bitan ostavila bi ga NS u svojim redovima za neku vecu funkciju.Better Man wrote: ↑08/11/2022 08:38
Po tebi znači ako nisi za Komšića i imaš svog kandidata, odmah si za HDZ. Jadno da ne može biti jadnije. Što nije Komšić prošle izbore podržao Falatara? Daleko bi Falatar više uradio za BiH, jer je obrazovaniji, pismeniji i ima sigurno više veza u diplomatiji, što bi nam itekako koristilo,a da ne spominjem da savršeno fovori par svjetskih jezika. Ali kako se odreči visoke plate, koju dobiva za nikakav rad. Eno Begić se našao da morališe, a i on i porodica debelo uhljebljeni na budžetu i mjesečno ubiru visoka primanja. Da se ja pitam, onog jezičkog genija iz Tuzle Muhameda Mešića bih postavio za MVP-a ili neku drugu visoku poziciju. Lik ima znanje i pamet, kakvu Komšić i njegovi najodaniji kadrovi neće nikad imati. E to su ljudi koji treba da vode i grade ovu zemlju, a ne potrošeni političari poput Komšića, Izetbegovića, Dodika, Čovića, Nikšića i sličnih ubleha.
Sto se tice Mesica on je daaaaavno zapalio za Austriju mada mislim ali nisam 100% siguran da zbog basnoslovnog poznavanja jezika mu je ponudjeno negdje mjestou Institucijama BiH ali tamo niko pametan nece otivi da radi jer su plate smijesne za ljude koji su kapaciteti. I lik ima pamet za jezike sto ne znaci da ima pamet za politku, pravo, ekonomiju itd itd.
Prica ti je druze previse ofirna a mozda kod nekoga i prodje![]()
- hrasno38
#56875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U kojoj ti drzavi zivis lafcino.....pa Covic ne prestaje da kuka o nelegalno izabranom clanu Predsjednistva a ti pises ovakve nebuloze. A koliko im nije stalo pokazuje broj glasova Kristo od 180.000 sto je ja mislim rekord kada je u pitanju HDZ-ov protukandidat Zeljku. Koliko im nije stalo Kristo je cak "pobjedjivala" u mjestima gdje zivi jedan jedini Hrvat i to ubjedljivo popisala i Denisa i Bakira i Zeljka. I ne pricajte vise gluposti sa tim mostarskim sporazumom i ne trazite alibi za to sto vam vase partije prodaju drzavu HDZ-u. Da je implementiran taj sporazum sada bi imali treci entitet, Kristo kao clana predsjednistva, novi Izborni zakon slican onom u Juznoafrickoj republici nekada davno i vec sada Vijece ministara sastavljeno od tri partije. Znaci dosta vise sa nebulozama i budalastinama i pratite sta radi Dino smrad i kompanijalaik1981 wrote: ↑08/11/2022 20:13Zato sto im predsjednistvo nikad nije ni bilo bitno.. To sto su nju postavili za kandidata dokazuje koliko im je to nebitno.. Cak im i odgovara to sto je Komsic izabran da ga i dalje mogu koristiti u prici o "ugrozenosti".. Njihov sporazum je implementiran tamo gdje im je bilo prioritetno.. Ovo sve ostalo sto ce se mijenjati u buducnosti ce biti samo kozmeticka dotjerivanja.. Glavna stvar se vec desila, a temelji su joj udareni potpisom mostarskog sporazuma..