Daleko od toga da sam ekspert ali zar kosovski albanci nisu upravo ti koji sebe nazivaju šiptarima?
Dešavanja u Srbiji
-
noviforumas
#59177 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam ni ja ekspert, ali i crnci sebe nazivaju na razne nacine, pa je opet uvreda kad ih neko drugi tako nazove.
- Student_u_Ostavci
#59178 Re: Dešavanja u Srbiji
Da, upravo su to.
- Altsa
#59179 Re: Dešavanja u Srbiji
Šiptari su pristali na SZO ranije.U kojoj formi ne znam. Da li ce se Kurti toga pridrzavati i to provesti tesko je reci. Ali svakako ne bi trebao da to uradi ako gledamo sta je nastalo od rs-a. Ako smo mi ispali budale ne moraju i oni.
- Ommadawn
#59180 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne.
Zovu se Šćiptar.
Šiptarima ih nazivaju velikosrbi. Probaj ih nazvati Šiptarima na Kosovu pa će ti sve biti jasno.
Ja znam jer se družim sa tim ljudima i neki od njih su mi veliki prijatelji.
-
Novak20
#59181 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbi na Kosovu napuštajući institucije ispipavaju puls MZ i čekaju reakcije.
Evo jedne u njihovu korist.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/sad-koso ... na-2646359
Evo jedne u njihovu korist.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/sad-koso ... na-2646359
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Prištini oglasilo se priopćenjem povodom posljednjih događaja vezanih za povlačenje Srba iz organa vlasti na Kosovu.
Sjedinjene Američke Države pridružuju se Europskoj uniji tražeći od kosovskih vlasti da poštuju svoje obveze bez odlaganja, uključujući i formiranje Zajednice srpskih općina, priopćilo je Američko veleposlanstvo u Prištini.
Naveli su da to znači momentalno produženje procesa preregistracije vozila i suspenziju bilo koje kaznene mjere protiv vlasnika registracijskih tablica KM dok se pitanje registracijskih tablica ne riješi u dijalogu, ali i hitan početak pregovora za formiranje Zajednice općina sa srpskom većinom.
"Skupština Kosova je ratificirala Bruxelleski sporazum, a Ustavni sud Kosova je odlučio da se Zajednica osnuje, što njeno osnivanje čini zakonskom obvezom za Kosovo. Kontinuirani neuspjeh Kosova da provede ovu obvezu krši vladavinu zakona i šteti ugledu i kredibilitetu Kosova", istaknuli su iz američkog veleposlanstva.
SAD je, kako se navodi, suglasan s Europskom unijom da nedavni događaji u vezi odnosa između Kosova i Srbije predstavljaju veliku zabrinutost i ugrožavaju značajan napredak postignut u dijalogu uz posredovanje EU.
Također, istaknuli su da povlačenje Srba iz kosovskih institucija nije rješenje za trenutne sporove i ima potencijal da dodatno eskalira tenzije na terenu.
-
zavrzlama
#59182 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja bi ovako opisao stvarnu srpsku politicku strategiju koju sprovodi vucic...
Crkva,90% naroda i vecina medija su istinski za ruse i nastavak obnavljanja velike srbije podmuklo nazvane da blaze zvuci srpski svet...vucic je istinski i ideoloski protiv zapada,ali je izabrao da bude ruski trojanski konj,a za isto vrijeme i americki trojanski konj...on vjerovatno se sastaje sa amerima i kao obecava da ce rusima glumut saveznika,a amerima javljat ruske ciljeve na balkanu,isto to obrnuto radi sa rusima....i rui i amerikanci se nadaju da ce na kraju se vucic odluciti za njih a ostavit luzere one druge...medjutim vucic zna da je konacna odluka koga god izabere njegov kraj,a kraj i benefita koje srbija crpi sjedenjem na dvije stolice..
Crkva,90% naroda i vecina medija su istinski za ruse i nastavak obnavljanja velike srbije podmuklo nazvane da blaze zvuci srpski svet...vucic je istinski i ideoloski protiv zapada,ali je izabrao da bude ruski trojanski konj,a za isto vrijeme i americki trojanski konj...on vjerovatno se sastaje sa amerima i kao obecava da ce rusima glumut saveznika,a amerima javljat ruske ciljeve na balkanu,isto to obrnuto radi sa rusima....i rui i amerikanci se nadaju da ce na kraju se vucic odluciti za njih a ostavit luzere one druge...medjutim vucic zna da je konacna odluka koga god izabere njegov kraj,a kraj i benefita koje srbija crpi sjedenjem na dvije stolice..
- SmokingMan
#59183 Re: Dešavanja u Srbiji
Mesečini da će ubrzo stići neka omanja US-EU delegacija iz Weissbadena u Pritšinu, vdijet ćemo hoće li sastanak biti otvorenog tipa.
-
zavrzlama
#59184 Re: Dešavanja u Srbiji
.....
Last edited by zavrzlama on 07/11/2022 14:41, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#59185 Re: Dešavanja u Srbiji
ZSO je kljuc svega...po srbiji ZSO treba da ima sudsku,polcijsku i izvrsnu vlast ba sjeveru Kosova=rs u najavi...dok kosovari traze da ZSO bude pod zakonima i ustavom Kosova bez izvrsnih ovlasti. A treci EU je donijela sporazum koji je kao Dejton takav da ga svako tumaci kako zeli....to je problem izmedju srba i kosovara.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59186 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja kad vidim siptar ospem se
To su albanci
To su albanci
-
geoxx
#59187 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije “moguce”, nego jest Thaci kroz Briselski sporazum, ali to Albanci gledaju kao trampu za potpuno priznanje. I samo pod tim uslovom ce i dati ZSO. Mada Kurti upitno hocel ikako.Login77777 wrote: ↑07/11/2022 10:52Moguce je da su ovi sto su bili prije Kurtija i Osmani nesto potpisali. Vjerovatno Thaci i ekipa koji su sad u Haagu. Nesto tipa manja kazna u Haagu za te Opstine. Zato Ameri i traze to. Ne bi trazili da nema negdje potpisa albanske strane.Student_u_Ostavci wrote: ↑07/11/2022 07:32 Ako Šiptari popuste i tamo se formira ZSO, potpisali su sebi smrtnu presudu. BiH je očiti dokaz da to ne funkcionira.
Imaju i drugi narodi svoje Alije i Bakire koji ce potpisati drzavu u drzavi.![]()
- HarTar
- jednonogi_Jack
#59189 Re: Dešavanja u Srbiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je premijerku Srbije Anu Brnabić molio da se štedi i istakao da su svi regioni u Srbiji potrošili manje struje u septembru, odnosno u oktobru, nego prošle godine, osim Beograda.
Кada je riječ o državnim institucijama, rekao je da je Predsjedništvo Srbije potrošilo 31 posto manje u oktobru nego u oktobru prošle godine, a vlada 16 posto manje.
"Sad ću žešće restrikcije da uvedem da probam da dođemo do 40 posto", rekao je predsjednik Vučić, gostujući sinoć na TV Pink.
On je istakao da je budžet predsjednika Srbije mali u poređenju sa drugima u regionu.
"Budžet predsjednika Srbije zaista je mali, veoma mali u poređenju sa mnogima u regionu. Nije povećavan, meni ne treba, to je dovoljno", kazao je Vučić.
-
sumirprimus
#59190 Re: Dešavanja u Srbiji
Hoce aca usnica slagat hoveććce.nije da nece
P.s ovo za š rijec to je za trenutnog bana a ne rasprave u 2022 oj godini. Isto ko kad bi vani nekom reko da je n wtf ba? Pa nismo toliki barbari
- Mr.Sojic
#59191 Re: Dešavanja u Srbiji
Verbalni sukob
Incident u Skupštini Srbije, zamalo fizički obračun poslanika
Što rekao Drug @Novak20 evo nešto POZITIVNO iz Ruske Rupe na Evropskom Ćilimu
Šta ćeš
-
MinistarKulture
#59192 Re: Dešavanja u Srbiji
Upravo. Imam i ja prijatelje sa Kosova, i kazu da ih se ne zove ni siptarima ni Kosovarima, vec Albancima. Al djaba opet ce ih idioti zvati pogrdnim nazivom
-
plavi_E
#59193 Re: Dešavanja u Srbiji
"Prvo da vam kažem da se on pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srbijanski narod u posljednjih 50 godina. On se pojavio kao proviđenje i kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi dio stare evropske civilizacije, da nemamo čega da se stidimo. Pokazao je da je nemoguće da neko takav, dečko koji je cijenjen u čitavom svijetu i ima poštovanje, da je nemoguće da dolazi iz lošeg naroda, kako su htjeli da nas predstave ti čuveni zapadnjaci. Pokušavaju i dalje tako da nas predstave, ali mi smo čvrsti, uz svoju vjeru i narod, ništa nas ne može pokolebati, ako smo zajedno kada je najteže", rekao je Srđan gostujući na K1 televiziji.
Tamo kao da je vecina isla u skolu kod Deretica.
-
Osmi Socrates
#59194 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko su "ti čuveni zapadnjaci"?
Čuj čuveni.
Neki kreteni bi zaista trebali prestati pričati. Sramota je i kako i za šta koriste jezik.
Čuj čuveni.
Neki kreteni bi zaista trebali prestati pričati. Sramota je i kako i za šta koriste jezik.
- mirota
#59195 Re: Dešavanja u Srbiji
MinistarKulture wrote: ↑08/11/2022 12:56Upravo. Imam i ja prijatelje sa Kosova, i kazu da ih se ne zove ni siptarima ni Kosovarima, vec Albancima. Al djaba opet ce ih idioti zvati pogrdnim nazivom
[/quote
imam i ja kolegu ljekara s Kosova i kaze da su oni Siptari, i sta cemo sad ???? ]
-
noviforumas
#59196 Re: Dešavanja u Srbiji
Djokovic obozava Deretica i vise puta je pricao o njemu, bez zajebancijeplavi_E wrote: ↑08/11/2022 18:16 "Prvo da vam kažem da se on pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srbijanski narod u posljednjih 50 godina. On se pojavio kao proviđenje i kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi dio stare evropske civilizacije, da nemamo čega da se stidimo. Pokazao je da je nemoguće da neko takav, dečko koji je cijenjen u čitavom svijetu i ima poštovanje, da je nemoguće da dolazi iz lošeg naroda, kako su htjeli da nas predstave ti čuveni zapadnjaci. Pokušavaju i dalje tako da nas predstave, ali mi smo čvrsti, uz svoju vjeru i narod, ništa nas ne može pokolebati, ako smo zajedno kada je najteže", rekao je Srđan gostujući na K1 televiziji.
-
Osmi Socrates
#59197 Re: Dešavanja u Srbiji
A to je Novakov otac?
Nije onda ni čudo. Lupeta čovjek bez ikakvog smisla godinama.
Nije onda ni čudo. Lupeta čovjek bez ikakvog smisla godinama.
-
Vazna1
#59198 Re: Dešavanja u Srbiji
Ommadawn wrote: ↑07/11/2022 11:41Albanci jebem ga ja. Albanci!!Student_u_Ostavci wrote: ↑07/11/2022 07:32 Ako Šiptari popuste i tamo se formira ZSO, potpisali su sebi smrtnu presudu. BiH je očiti dokaz da to ne funkcionira.
Kako još uvijek možete biti pod tom četničkom propagandom pa da ih zovete Šiptarima… Ne kontam!
Hiljadu puta napisano i objašnjeno i opet isto pišu. Ali gledajući po ostalim komentarima na forumu i na portalu ne bi me čudilo da su većina ovih što tako pišu ovi iz manjeg entiteta.
- Ommadawn
#59199 Re: Dešavanja u Srbiji
mirota wrote: ↑08/11/2022 18:31Ništa, reci kolegi ljekaru s Kosova da zovne svoje Šiptarima (Siptarima ili Šćiptarima) nego baš kako ti to pišeš pa da vidiš šta će mu reći.MinistarKulture wrote: ↑08/11/2022 12:56
Upravo. Imam i ja prijatelje sa Kosova, i kazu da ih se ne zove ni siptarima ni Kosovarima, vec Albancima. Al djaba opet ce ih idioti zvati pogrdnim nazivom
[/quote
imam i ja kolegu ljekara s Kosova i kaze da su oni Siptari, i sta cemo sad ???? ]
Možda je do struke, ipak.
Moj prijatelj Albanac je inžinjer elektrotehnike, drugi je CNC-programer, treći je pekar, četvrti novinar i filmski stručnjak plus ima ih još da ne nabrajam i svi kažu da je Šiptar izgovoreno na našem njima pogrdno.
Eh ne znam sad za ovog Albanca što je inžinjer elektrotehnike, kod njega je otac ljekar, baš ću ga pitati je li u redu da ga se zove Šiptar.
-
noviforumas
#59200 Re: Dešavanja u Srbiji
Zasto je toliki problem reci Albanac, kad vec znamo da drugi termini vrijedjaju?
Eto, nek ne vrijedjaju svakog, mnoge vrijedjaju. Zaista ne znam u cemu je problem, to je elementarna pristojnost i postovanje.