Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Mafioso

#676 Re: Preporucite veterinara

Post by Mafioso »

Što se tiče srednje Bosne ima Alen u Travniku ima svoju mini-kliniku ali je pobezobrazan ovako posebno kad treba naplatiti iako je vrhunski doktor, a ima u Vitezu Fauna, dr. Tomo drži jako fin mladić preugodan i veoma dobro obrazovan. Na žalost ima i bagre tipa Josipa iz Novog Travnika prijatelju je sahranio kera prve klase pumpao ga njaka infuzijama a bila krpeljska groznica.
travar

#677 Re: Preporucite veterinara

Post by travar »

...
Tatjana75

#678 Re: Preporucite veterinara

Post by Tatjana75 »

liaar wrote: 22/04/2020 21:03 Ima li neko preporuku za veterinara za sterilizaciju ženke psa, da nije papreno skup naravno?
Nikola iz RS ....sve preporuke
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#679 Re: Preporucite veterinara

Post by anex »

Ima li igdje u prodaji ivermectin?
I koja je cijena?
Aethaercyn

#680 Re: Preporucite veterinara

Post by Aethaercyn »

Što se tiče Lukavca i okoline sve moje preporuke idu za Veterinarsku stanicu Lukavac i osoblje koje radi u njoj.
Kada sam imao probleme sa svojim psom, jedini koji su mi se javljali na telefon kada zovem posle 17-18h su baš oni.
Zvao ove privatne veterine, ni da mi odbiju poziv a kamoli da se jave.
dinoo1898

#681 Re: Preporucite veterinara

Post by dinoo1898 »

Pozdrav svima,

Da oživim temu nakon dvije godine, da li su pomenute ordinacije još uvijek najbolje ili se u međuvremenu otvorila neka nova, koju bi toplo preporučili?

Nedavno smo kupili francuskog buldoga, i dok čekamo njegov dolazak, uzgajivacnica nam je trazila kontakt veterinara. Mi naravno istog nismo niti imali, pa smo u potrazi za dobrom veterinarskom ambulantom.

Hvala :kiss:
corsa

#682 Re: Preporucite veterinara

Post by corsa »

dinoo1898 wrote: 06/08/2022 13:59 Pozdrav svima,

Da oživim temu nakon dvije godine, da li su pomenute ordinacije još uvijek najbolje ili se u međuvremenu otvorila neka nova, koju bi toplo preporučili?

Nedavno smo kupili francuskog buldoga, i dok čekamo njegov dolazak, uzgajivacnica nam je trazila kontakt veterinara. Mi naravno istog nismo niti imali, pa smo u potrazi za dobrom veterinarskom ambulantom.

Ne znam baš odgovor na pitanje oko veterinara, ali kao može koja informacija više o tom buldogu. :) U nekoj srednje dalekoj budućnosti u planu mi je da kupim psa, pa mi je u užem izboru i francuski buldog. Interesuje me gdje ste kupili, kako ste se odlučili baš za tu odgaivačnicu i koja je cijena bila? Hvala unaprijed na informacijama! :)
-Chesterfield-

#683 Re: Preporucite veterinara

Post by -Chesterfield- »

Prelistao dvije stranice teme i vidim niko ne traži veterinara za pregled krave, ovce, koze... :shock:
dinoo1898

#684 Re: Preporucite veterinara

Post by dinoo1898 »

corsa wrote: 08/08/2022 08:43
dinoo1898 wrote: 06/08/2022 13:59 Pozdrav svima,

Ne znam baš odgovor na pitanje oko veterinara, ali kao može koja informacija više o tom buldogu. :) U nekoj srednje dalekoj budućnosti u planu mi je da kupim psa, pa mi je u užem izboru i francuski buldog. Interesuje me gdje ste kupili, kako ste se odlučili baš za tu odgaivačnicu i koja je cijena bila? Hvala unaprijed na informacijama! :)
Pas je kupljen u okolici Zagreba, uzgajivačnica Bordomax.

Prije 6-7 godina smo željeli kupiti Frenčija i tada sam detaljno istraživao region oko uzgajivačnica u Ex-Yu. Bordomax je i tada bio preferirana uzgajivačnica ali u tom trenutku nisu imali štenaca u leglu. Tada psa nismo kupili, fast forward par godina unaprijed i sada kada smo konačno ispunili sve uslove i za psa, vratim se u stare mejlove i ponovo ih kontaktiram. Paralelno izguglam po Hr forumima i vidim da nema negativnih komentara na njih, psi su im zdravi i veseli a roditelji sa solidnim pedigreom.

Moje dosadašnje iskustvo, iako psa tek treba da preuzmemo za 10ak dana, je apsolutno pozitivno. Na sedmičnoj bazi dobijete slike i snimke psa, mozete pratiti njegov rast. Suzana koja sa suprugom drži tu uzgajivačnicu je predivna i raspoložena za odgovoriti na sva pitanja. Samo će vrijeme pokazati jesmo li dobro odabrali, ali ako su u poslu 10+ godina, sigurno je da nešto ipak ispravno rade.

Oko cijena ne bih detaljno, ali ću reći samo da su cijene fer i tržišne.

Nadam se da sam pomogao, lp
neki

#685 Re: Preporucite veterinara

Post by neki »

Ima li ijedan veterinar u ovoj našoj državi CT uređaj??
Cholina_Lokica

#686 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

neki wrote: 07/11/2022 17:15 Ima li ijedan veterinar u ovoj našoj državi CT uređaj??
Ima veterinarski fakultet
neki

#687 Re: Preporucite veterinara

Post by neki »

Cholina_Lokica wrote: 07/11/2022 18:28
neki wrote: 07/11/2022 17:15 Ima li ijedan veterinar u ovoj našoj državi CT uređaj??
Ima li neki razlog što mi svi veterinari koje sam kontaktirao govore da se klonim toga ct-a i ekipe?
Cholina_Lokica

#688 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

neki wrote: 07/11/2022 18:40
Cholina_Lokica wrote: 07/11/2022 18:28

Ima li neki razlog što mi svi veterinari koje sam kontaktirao govore da se klonim toga ct-a i ekipe?
E to ne znam, ja pse tamo lijecim godinama, i da nije ekipe tamo ne bi bilo ni mog psa sad i nema sanse da bih odvela psa negdje drugo. To nam je jedini ct aparat u drzavi za zivotinje.
Masa ljudi ide tamo kad nema drugdje pomoci, iz citave drzave nam
Enticer

#689 Re: Preporucite veterinara

Post by Enticer »

Trebalo bi mi par strucnih savjeta oko prvog kucnog ljubimca pa sam razmisljao otici veterinaru, ne znam gdje zaista otici i da li naplacuju samo savjetovanje?
Ajdin111

#690 Veterinar za kornjacu

Post by Ajdin111 »

Da li iko ima preporuku za veterinara u Sarajevu i okolici koji bi mogao pomoci bolesnoj kornjaci, isao sam na veterinarski fakultet, nazalost nisu mi mogli pomoci
triple mama

#691 Re: Veterinar za kornjacu

Post by triple mama »

Ajdin111 wrote: 16/01/2023 14:43 Da li iko ima preporuku za veterinara u Sarajevu i okolici koji bi mogao pomoci bolesnoj kornjaci, isao sam na veterinarski fakultet, nazalost nisu mi mogli pomoci
Izet kulenovic Do do vet stanica
MahalacIpo

#692 Veterinar u Sarajevu – pomoć antidepresivi/sedativi za reaktivnog psa

Post by MahalacIpo »

Pozdrav,

Tražim veterinara u Sarajevu koji ima iskustvo u radu sa psima kojima je bila potrebna antidepresivna ili sedativna terapija.

Imamo psa starog oko 6 godina, koju smo pronašli sa nepunih 2 mjeseca (po procjeni tadašnjeg veterinara). Pas zivi s nama cijeli život i ima odlične uvjete za život, mnogo pažnje, igre a i bgm ljubavi.. međutim, pas je postao prilikom odrastanja jako reaktivan, na početku nismo imali probleme ali je krenulo od lajanja na nepoznate ljude pa do sada ujeda. Posljednje dvije godine problem se proširio na nas vlasnike i ljude koje poznaje.

U početku je pas imao upozoravajuće signale prije ugriza, ali sada često reaguje naglo i bez upozorenja. Nosi oduvijek brnjicu vani, jer je to mješanac od skoro 30kg. Tokom kontroliranja takve situacije zna se desiti posto nema ovdje kod nas normalna brnjica da se kupi da se ova i skine, sto predstavlja ogroman rizik za nas i za druge ljude. Reakcije su počele naizgled totalno bezazleno (npr. Jučer smo imali reakciju da je napala mene jer sam joj čistio šape, mi godinama imamo tu rutinu, dođemo kući, idemo čistimo šape.. jučer je po prvi put reagirala i na to, počela me je napadati (hvala Bogu brnjicu je imala, ali sam krvav bio od noktiju jer me izgrebala) ali primjećujemo s vremenom sve postaje ozbiljnije i nepredvidljivije.

Prosli smo različite treninge, to nam je još uvijek opcija koju nećemo zaboraviti i koju ćemo uključiti ali nam je potrebno da psu emocije budu stabilnije jer je jako osjetljiva i ankciozna. Trenutno pokušavamo izbjeći pogrešne korake jer nikada ne znamo kako će reagirati (stalno su joj uši zalizane i osim kada se mazimo uvijek joj i bijeloocnicu na vidiku sto su neki znakovi anksioznosti i da je pas u modu praćenja), a situacija je poprilično ozbiljna do te mjere da smo sjeli partner i ja i koliko god mi nju volili i koliko god bih ja dao život za nju i sve sjeli i razgovarali o mogućoj eutanizaciji.. iako bismo voljeli to izbjeći jer je užasno volimo neću da se dovedem da se kajem zašto nisam na vrijeme reagovao, ali želim da sve moguće alternative iskoristimo i uradimo sve od sebe prije nego donesemo takvu tešku odluku.

Cilj nam je pronaći veterinara u Sarajevu ( a i šire ) koji zna da radi sa procjenom da li antidepresivi ili sedativi nam mogu pomoći kao podrška za trening i smanjenju agresivnog (anksioznog) ponašanja. Tražimo stručnjaka koji ima iskustva sa sličnim slučajevima i koji zna kako pravilno propisati i pratiti lijekove u ovakvim situacijama..

Ako imate iskustva sa sličnim slučajevima ili možete preporučiti veterinara u Sarajevu a i šire koji nam može pomoći, molim vas da podijelite sa mnom kontakt i savjet.

Hvala vam svima koji ste pročitali od srca.
Post Reply