Demokratska fronta Željko Komšić

guruguru95

#56626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

palermo wrote: 06/11/2022 22:55
vee-jay wrote: 06/11/2022 22:24

Odgovorit cu ovdje i tebi i @hrasno38

Moguce je da je NIP ista ili gora od SDA.
Ali - naglasak je na ovom MOGUCE.
Mi to ne znamo.
Ali svi znamo da je ova SDA do sada najnemoralnija i najlosija vrsta SDA koja je ikada postojala i da je u ovom formatu za drzavu i drustvo BiH u istoj mjeri losa kao i HDZ i SNSD.

O NiPu kao politickom subjektu znamo samo ono sto su do sada pokazali u KSu.
Cak da zajedno sa SDP+NS nisu nista u KS uradili -- u vrijeme ekstremne krize -- nisu imali NITI JEDNE afere.
Zasto napominjem "ekstremnu krizu"?
Zato sto su krizna vremena - renosansna vremena za korupciju i kriminal.
E sada -- koja stranka je trenutno najpoznatija po kriminalu i korupciji?
Da ponovim: korupcija i kriminal su po drustvo i drzavu u istoj mjeri losi kao Dodikova/Coviceva politika.

Po pitanju SNSDa i HDZa:
Ja kako sam shvatio "Osmorka" ne planira praviti vlast sa SNSDom.
Bez HDZa se ne moze - ali HDZ nema sta uslovljavati.
Nek se DF sutra pridruzi Osmorci -- HDZ gubi dva najvaznija partnera i jedina njena poluga moci je moc BLOKADE.
Pa da vidimo kako ce HDZ onda blokirati donosenje anti-koruptivnih zakona koja BiH vode u EU.
Kao prvo, korupcija I kriminal nisu jednako losi po drzavu kao ono sto rade HDZ I SNSD.....ovo cisto da odmah neke stvari u diskusiji postavimo.

Cime je ova osmorka zasluzila da joj vjerujemo da ce se postaviti ispravno spram destrukcije drzave od strane SNSD-a I HDZ-a.......Evo, mjesec dana proslo od izbora....jel imamo ikakav glas od strane osmorke vezano za to pitanje.....jesu li mozda izjavili, sa HDZ- om cemo u vlast samo pod tim.uslovima.....jel ziv onaj novi clan Predsjednisyva BiH...ima li on sya reci......u mjesec dana su imali hiljadu prilika da pokazu u kojem smjeru ce voditi drzavu.....jedino sto cujes je....necemo sa SDA.....OK, necemo...AL gdje cemo onda.....
Apsolutno :thumbup:
guruguru95

#56627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

Ponosan wrote: 06/11/2022 22:56 DF je koalicijom sa SDA znatno ojacao u zadnje 4 godine, to su pokazali i rezultati zadnjih izbora. Zasto bi oni ignorisali pobjednicku stranku u FBIH i vecinsku volju bosnjackog naroda ? Zbog stranih ambasada ili koga vec, nebitno..? Zeljko nije Dritan, to valjda svi znaju.. Svojim potezima je dobio velike simpatije naroda, ako nista u FBIH i da su sutra izbori dobio bi jos bar 50% glasova. Konstatno ga grupnjak koalicija omalovazava, vrijeđa, da je to za nepovjerovati..
:thumbup:
Prpa.ba

#56628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 06/11/2022 22:55 Kao prvo, korupcija I kriminal nisu jednako losi po drzavu kao ono sto rade HDZ I SNSD.....ovo cisto da odmah neke stvari u diskusiji postavimo.

Cime je ova osmorka zasluzila da joj vjerujemo da ce se postaviti ispravno spram destrukcije drzave od strane SNSD-a I HDZ-a.......Evo, mjesec dana proslo od izbora....jel imamo ikakav glas od strane osmorke vezano za to pitanje.....jesu li mozda izjavili, sa HDZ- om cemo u vlast samo pod tim.uslovima.....jel ziv onaj novi clan Predsjednisyva BiH...ima li on sya reci......u mjesec dana su imali hiljadu prilika da pokazu u kojem smjeru ce voditi drzavu.....jedino sto cujes je....necemo sa SDA.....OK, necemo...AL gdje cemo onda.....
... u programsku koaliciju za sustinske promjene sa rusiteljima drzave. :mrgreen:
zabit_mehmedov

#56629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zabit_mehmedov »

guruguru95 wrote: 06/11/2022 23:02
Ponosan wrote: 06/11/2022 22:56 DF je koalicijom sa SDA znatno ojacao u zadnje 4 godine, to su pokazali i rezultati zadnjih izbora. Zasto bi oni ignorisali pobjednicku stranku u FBIH i vecinsku volju bosnjackog naroda ? Zbog stranih ambasada ili koga vec, nebitno..? Zeljko nije Dritan, to valjda svi znaju.. Svojim potezima je dobio velike simpatije naroda, ako nista u FBIH i da su sutra izbori dobio bi jos bar 50% glasova. Konstatno ga grupnjak koalicija omalovazava, vrijeđa, da je to za nepovjerovati..
normalno da nece ignorisati pobjednicki stranku i svoje finansijere koji su ih i uveli u pricu sa sda.

Finansije iz sda + suplji populizam, tj. palamuđenje po naški, recept je dobar za dobiti veliki broj glasova od narodnih masa koje kao sto znamo nisu bas nesto politicki pismene, iste one mase narodne koje glasaju za Zvezde granda glasaju i na izborima, a takve je lako kupiti supljim patriotskim pricama o df u i komsicu kao najjacem nasem junaku i gaziji u borbi za bih, posebno u borbi protiv uzp-a. A realnost je takva da od pojave komsica i i DF uzp ideja i stovatelji te ideje stoje bolje nego su stojali kad su DF gazije stale na branik domovine.
Bloo
Globalna šefica

#56630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.

Željko Komšić, 07.11.2017.
Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči.

Željko Komšić, 27.02.2019.
Svjesni težine historijskog trenutka, prijetnji i izazova koje za Bosnu i Hercegovinu donose promjene na globalnom, regionalnom i unutrašnjem planu (…) Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Stranka demokratske akcije su odlučili da formiraju snažan patriotski politički blok koji će, kao dio zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i Federacije BiH…

Tekst zajedničke izjave, 17.05.2019.
guruguru95

#56631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

Bloo wrote: 06/11/2022 23:13

Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.

Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči.

Svjesni težine historijskog trenutka, prijetnji i izazova koje za Bosnu i Hercegovinu donose promjene na globalnom, regionalnom i unutrašnjem planu (…) Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Stranka demokratske akcije su odlučili da formiraju snažan patriotski politički blok koji će, kao dio zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i Federacije BiH…

Nemoj mene citirati, ja sam samo podigao palac :thumbup: :mrgreen:
guruguru95

#56632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

zabit_mehmedov wrote: 06/11/2022 23:12

normalno da nece ignorisati pobjednicki stranku i svoje finansijere koji su ih i uveli u pricu sa sda.

Finansije iz sda + suplji populizam, tj. palamuđenje po naški, recept je dobar za dobiti veliki broj glasova od narodnih masa koje kao sto znamo nisu bas nesto politicki pismene, iste one mase narodne koje glasaju za Zvezde granda glasaju i na izborima, a takve je lako kupiti supljim patriotskim pricama o df u i komsicu kao najjacem nasem junaku i gaziji u borbi za bih, posebno u borbi protiv uzp-a. A realnost je takva da od pojave komsica i i DF uzp ideja i stovatelji te ideje stoje bolje nego su stojali kad su DF gazije stale na branik domovine.
Želiš kazati da je većina bošnjačkog biračkog tijela nepismena krezuba hipnotisana gomila koja po defaultu glasa za SDA i puši "šuplje patriotske priče" o Željku Komšiću? :mrgreen:
Novak20

#56633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Mi to ne znamo.
Ali svi znamo da je ova SDA do sada najnemoralnija i najlosija vrsta SDA koja je ikada postojala i da je u ovom formatu za drzavu i drustvo BiH u istoj mjeri losa kao i HDZ i SNSD.

Cak da zajedno sa SDP+NS nisu nista u KS uradili -- u vrijeme ekstremne krize -- nisu imali NITI JEDNE afere.
Da ponovim: korupcija i kriminal su po drustvo i drzavu u istoj mjeri losi kao Dodikova/Coviceva politika.

Po pitanju SNSDa i HDZa:
Nek se DF sutra pridruzi Osmorci -- HDZ gubi dva najvaznija partnera i jedina njena poluga moci je moc BLOKADE.
Pa da vidimo kako ce HDZ onda blokirati donosenje anti-koruptivnih zakona koja BiH vode u EU.
Kao prvo, korupcija I kriminal nisu jednako losi po drzavu kao ono sto rade HDZ I SNSD.....ovo cisto da odmah neke stvari u diskusiji postavimo.

Cime je ova osmorka zasluzila da joj vjerujemo da ce se postaviti ispravno spram destrukcije drzave od strane SNSD-a I HDZ-a.......Evo, mjesec dana proslo od izbora....jel imamo ikakav glas od strane osmorke vezano za to pitanje.....jesu li mozda izjavili, sa HDZ- om cemo u vlast samo pod tim.uslovima.....jel ziv onaj novi clan Predsjednisyva BiH...ima li on sya reci......u mjesec dana su imali hiljadu prilika da pokazu u kojem smjeru ce voditi drzavu.....jedino sto cujes je....necemo sa SDA.....OK, necemo...AL gdje cemo onda....
.
:-)

Jbt, koje seljačko razmišljanje.

Pa korupcija, kriminal i srodne pojave su dovele do obaranja svih društvenih vrijednosti neophodnih za funkcioniranje demokracije i pokrenule exodus iz države u koju se politički laici kunu. Nitko Bošnjacima nije branio da se sami očiste od tog zla i kao narod superiorno ojačaju u BiH.

HDZ i SNSD najmanje jer su u stvari trebali biti dodatni motiv da se bošnjačko društvo moralno pročisti i uzdigne iznad drugih, anam onih.

I sada nas ovakvi "mislioci" plaše HDZ i SNSD zbog mogućnosti bilo kakve promjene vjerujući samo toplom čmaru SDA vlasti već trideset godina. :lol:

:run:
dale cooper

#56634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dale cooper »

guruguru95 wrote: 06/11/2022 23:16
zabit_mehmedov wrote: 06/11/2022 23:12

Želiš kazati da je većina bošnjačkog biračkog tijela nepismena krezuba hipnotisana gomila koja po defaultu glasa za SDA i puši "šuplje patriotske priče" o Željku Komšiću? :mrgreen:
Srećom...nije. Jer da jeste, likovi kao Hank "The Viljuškar" Paldum i slični bi sad trijumfalno urinirali po svima koji su glasove dali opozicionim
strankama. Ovako on i obožavana stranka mu mole, kume i pozivaju u zajednički front za odbranu zemlje. :mrgreen:
guruguru95

#56635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

I ova idiotska teza koja se konstantno provlači da od pojave Komšića i DF-a UZP ideja i štovatelji te ideje stoje bolje nego ikada :-)

Potpuno netačno, ujkani su samo čekali prigodan trenutak da se povampiri višedecenijska fašistička uzp ideja koja nikad nije ni umrla, samo je malo odspavala, nakon pokušaja uspostave tzv Hrvatske samouprave 2001. na čelu sa čuvenim Bjeguncem Harrisonom Fordom aka Antom Jelavićem :mrgreen: :lol:
Last edited by guruguru95 on 06/11/2022 23:31, edited 3 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Bloo wrote: 06/11/2022 23:13

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#56637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/misetic ... /221106051

Evo NiP-ovci i tornjaci odmah dajte podrsku Miseticu a Bosku Cavar posaljite neka prenese najbolje zelje :lol: :lol: :lol:
pici

#56638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hajd sto je bOkir podkapacitet al sto je smučko, to je malo reknut.Jebte pa mi zivimo u zadruzi medju zadruganima.Užas!
vee-jay

#56639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

hrasno38 wrote: 06/11/2022 22:32

Mi to ne znamo.

Po pitanju SNSDa i HDZa:
Cuj "mi to ne znamo"....kao da je NiP napravljen od nekih novih i nepoznatih ljudi. Pa na celu NiP je covjek koji je zaposlio Seku Izetbegovic i koji je unistio do temelja najveci kosarkaski klub u BiH!!!
Ja kada sam vidio onaj izborni govor Sebije Izetbegovic - ja sam vidio cisto zlo koje ce ici preko mrtvih da bi ostalo na vlasti.
Kada sam saznao da je Amor Masovic imao slican govor - u meni je umro jedan dio nade u bolje sutra - jer jedno je kada Denis Sulic tako govori prema "svojima" - a drugo kada takav govor mrznje dolazi od nekoga sa tako ogromnim iskustvom.

Svi subjektivno gledamo na svijet.
Tebi je KK Bosna vazna (naravno da jeste).
A meni vise smeta - kada se NiP glasno bori protiv parade, kada sebe prozivaju "najmultietnickijom" strankom dok prave neke dilove za Zukorlicem.
Ima i drugih stvari.

Ali, SDP je imao Lagumdziju i Hadzica, imao je i onog nesretnog momka u Srebrenici - evo NS ima Bosku, a imala je i Falatara ...
I u DFu se moze naci dlaka u jajetu ako se trazi.

U SDA se jaje ne vidi od svih dlaka.
pici

#56640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

vee-jay wrote: 06/11/2022 23:32

Ja kada sam vidio onaj izborni govor Sebije Izetbegovic - ja sam vidio cisto zlo koje ce ici preko mrtvih da bi ostalo na vlasti.
Kada sam saznao da je Amor Masovic imao slican govor - u meni je umro jedan dio nade u bolje sutra - jer jedno je kada Denis Sulic tako govori prema "svojima" - a drugo kada takav govor mrznje dolazi od nekoga sa tako ogromnim iskustvom.

A meni vise smeta - kada se NiP glasno bori protiv parade, kada sebe prozivaju "najmultietnickijom" strankom dok prave neke dilove za Zukorlicem.
Ima i drugih stvari.

Ali, SDP je imao Lagumdziju i Hadzica, imao je i onog nesretnog momka u Srebrenici - evo NS ima Bosku, a imala je i Falatara ...

Rutavo jaje da te bog dragi sacuva.
guruguru95

#56641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

guruguru95 wrote: 06/11/2022 23:26 I ova idiotska teza koja se konstantno provlači da od pojave Komšića i DF-a UZP ideja i štovatelji te ideje stoje bolje nego ikada :-)

Potpuno netačno, ujkani su samo čekali prigodan trenutak da se povampiri višedecenijska fašistička uzp ideja koja nikad nije ni umrla, samo je malo odspavala, nakon pokušaja uspostave tzv Hrvatske samouprave 2001. na čelu sa čuvenim Bjeguncem Harrisonom Fordom aka Antom Jelavićem :mrgreen: :lol:
I evo da repliciram sam sebi :mrgreen: Prisjetite se zaista malo te priče oko "hrvatske samouprave" i famoznog The Fugitiva Ante Jelavića prije više od 20 godina, prije nego što optužite i stigmatizirate Željka Komšića za destabilizaciju i narušavanje odnosa između Bošnjaka i Hrvata.

Sličnost je više nego frapantna :thumbup: :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#56642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

vee-jay wrote: 06/11/2022 23:32
hrasno38 wrote: 06/11/2022 22:32

Cuj "mi to ne znamo"....kao da je NiP napravljen od nekih novih i nepoznatih ljudi. Pa na celu NiP je covjek koji je zaposlio Seku Izetbegovic i koji je unistio do temelja najveci kosarkaski klub u BiH!!!

Ima i drugih stvari.

Naravno da mi smeta i ovo boldirano i poentaa je da je ovdje opsti napada na DF koji je 100% dookazivo kriminalno najcistija politicka partija u BiH....cistije se samo Nove generacije. Ovi svi ostali imaju i te kako aferima i naravno posto je SDA vec 30 godina na vlasti da ima ubjedljivo najvise. Ali samo se sjeti SDP-a od 2010 -2014 i onda se ibrete sto ih je Komsic napustio. 266023 je SDP kao prva partija iz F BiH imao glasova a 2014 je to spalo na 92906!!!! Pa sad ti meni reci da je SDP moralna vertikala.
Naravno govor Sebije je odvratan ali od njih to ocekujem i to mi ne predstavlja iznenadjenje kao ni svaka psovka Milorada Dodika kao ni cinicni osmjeh najpokvarenijeg legitimnog u BiH.
Demokratska fronta je kaznjena na izborima 2020 radi napustanja sestorke i ulaska u koaliciju sa SDA ali 2022 je i te kako nagradjanea jer su gradjani vidjeli da to nije bilo bez razloga i da je to bila samo susta potreba a pogotovo nakon prodaje Mostara i prodaje Srebrenice oko cega se makar SDP ograadio a Nasa strankka slavila Bosku Cavar. Dakle 2022 godine DF je cetvrta partija u F BiH i ima glasova skoro koliko NiP i NS zajedno! To goovori i te kako puno svakome ko zeli stvari da posmatra realno i normalno. Iz toga razloga imamo ovdje na temi o DF-u i Zeljku bezbroj botova Trojke, Fudinih besposlicara, tornjaka itd itd jer im je DF pomrskio racune jer su mislili da ce ga pregaziti kao plitak potok.
Takodje znam 101% da ih je masa navijala na Borjanu Kristo a i njen broj glasova je vise nego cudan jer to je najveci broj glasova ja mislim u istoriji izbora za clana predsjednistva iz hrvatskog naroda. Medjutim opet se desio narod i popisao njihove puste zelje.
Naravno NIKADA neceu SDP stavljati u istu ravan sa ovim mufljuzima iz NiP-a, SBB-a, NS i ovih ostalih minornih drustava mrtvih pjesnika.
Ali ponavljam najiskrenije da bi volio da DF ne ide nigdje sa bilo kim u bilo kakve koalicije i da bude opozicija na svim razinama.
Ozimician

#56643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Na ovom forumu ljudi fkt imaju pamćenje zlatne ribice i očekuju od drugih da imaju takvo pamćenje :run:

Eto ne moramo se vraćati u 2001. ili 1993. god., vratimo se u najbližu prošlost. - 2018. god.

Željko Komšić i DF je tada već bio zaboravljen, potrošena roba, nije bio u predsjedništvu, DF nije bio u vlasti - doslovno im je prijetila sudbina SBB-a na predstojećim izborima, SBB je npr. tada mnogo mnogo bolje stajao od DF-a.

I šta se dešava na samom početku izborne 2018. god. - Dragan Čović odlazi na proslavu 9. januara i otvoreno da govori protiv opstanka BiH. Iako je tada HDZ imao vlast, apsolutno sve poluge vlasti i predsjedništvo !

Eh, tada je Željko Komšić uskrsnuo ponovo, kao logičan odgovor na separatističku politiku.

HDZ je bukvalno oživio DF i Željka Komšića, a ne obrnuto kako se ovdje implicira.

I svi oni koji misle, da bi bez Željka Komšića HDZ bio manje separatistički nastrojen - krajnje su ili naivni ili zlonamjerni (jer postoji svjež primjer 2018. god.) - NE dragi moji, samo bi još lakše uspjeli da urade disoluciju zemlje.
Novak20

#56644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 23:54 Na ovom forumu ljudi fkt imaju pamćenje zlatne ribice i očekuju od drugih da imaju takvo pamćenje :run:

Eto ne moramo se vraćati u 2001. ili 1993. god., vratimo se u najbližu prošlost. - 2018. god.

Željko Komšić i DF je tada već bio zaboravljen, potrošena roba, nije bio u predsjedništvu, DF nije bio u vlasti - doslovno im je prijetila sudbina SBB-a na predstojećim izborima, SBB je npr. tada mnogo mnogo bolje stajao od DF-a.

I šta se dešava na samom početku izborne 2018. god. - Dragan Čović odlazi na proslavu 9. januara i otvoreno da govori protiv opstanka BiH. Iako je tada HDZ imao vlast, apsolutno sve poluge vlasti i predsjedništvo !

Eh, tada je Željko Komšić uskrsnuo ponovo, kao logičan odgovor na separatističku politiku.

HDZ je bukvalno oživio DF i Željka Komšića, a ne obrnuto kako se ovdje implicira.

I svi oni koji misle, da bi bez Željka Komšića HDZ bio manje separatistički nastrojen - krajnje su ili naivni ili zlonamjerni (jer postoji svjež primjer 2018. god.) - NE dragi moji, samo bi još lakše uspjeli da urade disoluciju zemlje.
:lol:

Fkt, zlonamjerno pamćenje zlatne ribice radi umišljene političke konstrukcije. : :D lol:

To se sve desilo 2019, kada je Čović izgubio vlast.

Edit: Baš me nasmija. :thumbup: :bih:
Last edited by Novak20 on 07/11/2022 00:06, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#56645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Prokleti Komsic, pokvario odnose Bosnjaka i katolika 2006. godine, sreca pa je bjegunac Jelavic imao stroj za putovanje kroz vrijeme pa je pokusao preventivno djelovati separatistickom pobunom s pocetka 2000ih. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Nisu. Gori su. Korupcija=izdaja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 07/11/2022 00:06 Prokleti Komsic, pokvario odnose Bosnjaka i katolika 2006. godine, sreca pa je bjegunac Jelavic imao stroj za putovanje kroz vrijeme pa je pokusao preventivno djelovati separatistickom pobunom s pocetka 2000ih. :mrgreen:
saradnju HDZa i SDA nikad nije pokvario. to su one dvije stranke u koaliciji sa DFom.

a Željko je samo korisna budala. casus belli.

i upalilo je.
Novak20

#56648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 07/11/2022 00:06 Prokleti Komsic, pokvario odnose Bosnjaka i katolika 2006. godine, sreca pa je bjegunac Jelavic imao stroj za putovanje kroz vrijeme pa je pokusao preventivno djelovati separatistickom pobunom s pocetka 2000ih. :mrgreen:
Nije u pitanju Jelavić s početka stoljeća nego to što se nema adekvatne politike i odgovora za normalan zajednički život niti dvadeset godina poslije njega.

A bojim se da toga nema niti za narednih dvadeset godina.
Last edited by Novak20 on 07/11/2022 00:11, edited 1 time in total.
Ozimician

#56649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Novak20 wrote: 07/11/2022 00:01 :lol:

Fkt, zlonamjerno pamćenje zlatne ribice radi umišljene političke konstrukcije. : :D lol:

To se sve desilo 2019, kada je Čović izgubio vlast.

Edit: Baš me nasmija. :thumbup: :bih:
Ne znam šta želiš da poentiraš, ali očito je da su sve konstrukcije u kojima je Željko Komšić = Uzrok HDZ-ovog separatizma - pobijene dokazima. I ako tobože ne bi bilo Željka Komšića i DF-a - ne bi HDZ bio ovakav, a-a , oni bi voljeli BIH i radili u njenu korist maximalno.

Nije bilo Željka ni 1993. god, ni 2001. god

Nije ga bilo ni u vlasti 2014-2018. god - pa smo vidjeli kako se HDZ tada ponašao.

Iskreno, meni su ŽK i DF bili totalno strani likovi, i do ovih sad izbora nikad nisam za njih glasao. Tako da je politika HDZ-a ono što daje glasove DF-u, a ne obrnuto. HDZ ima kontinuitet separatizma otkad je ove zemlje - smirivali su se samo u periodima "nepovoljnih geopolitičkih okolnosti" i pod pritiskom MZ.

Računajte da im je cijeli vrh isporučen u Hag i presuđen...
Prpa.ba

#56650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 07/11/2022 00:10 saradnju HDZa i SDA nikad nije pokvario. to su one dvije stranke u koaliciji sa DFom.

a Željko je samo korisna budala. casus belli.

i upalilo je.
To nije saradnja nego dioba vlasti. Saradnja je ono sto amerikanci, zagreb, HDZ i osmorka pokusavaju napraviti - sustinske promjene. Npr. Treci. :mrgreen:
Post Reply