Ukrajina

Honda Rajvosa

#130876 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Govnu War Gonzu amputirana potkoljenica, doktori su mu obecali da ce mu uzgojiti novu iz njegovih maticnih celija by Noel

Samo mi je zao sto vise nece biti tako mobilan da posjecuje razlicite fontove, jer gdje on dodje puša je zagarantovana.
Mrvice_ba

#130877 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

Romanija wrote: 06/11/2022 22:26 Jeremy Bowen sa Ukr vojnikom u jednoj recenici rezimira kako ide Hersonska ofanziva...uz pozadinu ruske artiljerije.

Hoces naoruzanje moras ici naprijed. Ili ce zaustaviti pipe.
drug_profi

#130878 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Honda Rajvosa wrote: 06/11/2022 22:29 Govnu War Gonzu amputirana potkoljenica, doktori su mu obecali da ce mu uzgojiti novu iz njegovih maticnih celija by Noel

Samo mi je zao sto vise nece biti tako mobilan da posjecuje razlicite fontove, jer gdje on dodje puša je zagarantovana.
Samo kod Rusa je moguce da dođeš sa rupom na stopalu i da nakon medicinske pomoci ostanes bez pola noge.
Honda Rajvosa

#130879 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

drug_profi wrote: 06/11/2022 22:31
Honda Rajvosa wrote: 06/11/2022 22:29 Govnu War Gonzu amputirana potkoljenica, doktori su mu obecali da ce mu uzgojiti novu iz njegovih maticnih celija by Noel

Samo kod Rusa je moguce da dođeš sa rupom na stopalu i da nakon medicinske pomoci ostanes bez pola noge.
rekli su mu doktori uzgojiti novu nogu iz maticnih celija, tako da se nista ti ne sikiraj za njeg... on ce biti ko nov. trckarat ce okolo
CrveniKuk

#130880 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Prilikom oslobađanja Kupjanska. Djelovanje Krakena gdje se može vidjeti,da ova jedinica ne ide grlom u jagode. Po načinu kretanja,operemi oruziju kojemkoriste,mozemse reci da je riječ o vrhunskoj i elitnoj jedinici. Osposobljeni su gradske borbe i vidi se da su dobro obučeni za čišćenje sta,nemoj objekata. Takode,može se vidjeti i visok stepen korištenja dronova za izviđanje i koordinaciju jedinica na terenu i artiljerije. Može se vidjeti,da niže jedinice koriste manje izviđačke dronova za neposredno izviđanje i koordinaciju,dok po onime sto mogu vidjeti koriste se i dronovi za izviđanje šireg reona i sve se to koorinise iz jednog operativnog centra iz kojeg komande jedinica i jedinice na terenu dobijaju potrebne informacije na osnovu kojih vrše svoje djelovanje neposredno na terenu. Jednom sam pregledao,ali vjerujem da poslije vise puta gledanja,mogu se vidjeti zanimljive pojedinosti i detalji.
Chisum

#130881 Re: Ukrajina

Post by Chisum »

JoseMujica wrote: 06/11/2022 20:59

Mordor počeo i čarobnjake gubit :evil:
Jesu li balavili po njemu, ko zaostali prekodrinski pravoslavni talibani po onoj Amfilohijevoj strvini usred pandemije?
karanana

#130882 Re: Ukrajina

Post by karanana »

iako sam ovo govorio i prije harkovske ofanzive i ispostavilo se da ipak mogu nesto, sad opet mislim da dolazimo do nekog ekvilibrijuma gdje nema i nece biti velikih pomaka a nastavlja se artiljerijska borba uz pomoc dronova i sa velikim zrtvama i na jednoj i na drugoj strani kad se nesto pogodi. i ovako bi moglo trajati ne mjesecima nego godinama, skoro ko prvi svjetski rat, rov gore rov dole, selo gore selo dole. cini se da rusi nemaju snage za velika osvajanja ali cini sa da imaju dovoljno snage da brane ono sto misle da treba braniti. ako sta ukri urade u kersonu to ce biti jer se rusi povlace, mada mi se cini da i rusi nesta zajebavaju i trolaju sa ovim nekim potezima tamo gdje mi vec 3 mjeseca svaki dan govorimo ujutro u kersonu, a u sustini mozda rusi i imaju neki plan mimo povlacenja.
eto nadam se da necu biti u pravu i da ce me opet iznenaditi ko i prije dva mjeseca i da ce udariti tamo gdje se manje ocekuje tipa zaporozja. ali nisu ni ukre supermeni pa da se nakon ovakvih 9-10 mjeseci i ovakvog intenziviteta i zrtava tek tako lako mogu prilagoditi i dalje biti friski i odmorni.
Last edited by karanana on 06/11/2022 23:14, edited 1 time in total.
Mrvice_ba

#130883 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

karanana wrote: 06/11/2022 23:11 iako sam ovo govorio i prije harkovske ofanzive i ispostavilo se da ipak mogu nesto, sad opet mislim da dolazimo do nekog ekvilibrijuma gdje nema i nece biti velikih pomaka a nastavlja se artiljerijska borba uz pomoc dronova i sa velikim zrtvama i na jednoj i na drugoj strani kad se nesto pogodi. i ovako bi moglo trajati ne mjesecima nego godinama, skoro ko prvi svjetski rat, rov gore rov dole, selo gore selo dole. cini se da rusi nemaju snage za velika osvajanja ali cini sa da imaju dovoljno snage da brane ono sto misle da treba braniti. ako sta ukri urade u kersonu to ce biti jer se rusi povlace, mada mi se cini da i rusi nesta zajebavaju i trolaju sa ovim nekim potezima tamo gdje mi vec 3 mjeseca svaki dan govorimo ujutro u kersonu, a u sustini mozda rusi i imaju neki plan mimo povlacenja.
Kako ce uci u herson, kad nisu makli od davidovog broda.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#130884 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ipak ukrajinci rade dobar posao
rusi bacaju mobilisane odmah u borbu da kupe vrijeme dok obnove i spreme novu vojsku
A_A_AKCIJA

#130885 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Honda Rajvosa wrote: 06/11/2022 21:38
trambusek88 wrote: 06/11/2022 20:40

VAB (Renault)
generalno zna li ko kakav je ovaj transporter? vidim pokretan i relativno brz. nesto kao BTR ?
Ne znam kakav je u poređenju sa ostalim, ali sam vidio šta je ostalo od njega, ja mislim na Igmanu, nakon što su Francuzi nagazili na minu, u našem ratu.

I nije ostalo puno, a oni su svi izginuli.

E sad ne znam koja je mina bila, i ostale detalje, ali sam prizor spomenika koji je napravljen, a transporter je još tu kao dio spomenika, nije nimalo lijep.

Na linku su slike. Francuzi vojnici i USA diplomati, prethodnik Holbrooke-a poginuli.

https://www.dreamstime.com/sarajevo-igm ... e193413132

Edit, kažu ipak nije mina, nego se survali u provaliju

.https://www.tracesofwar.com/sights/892 ... B-APC.htm

. http://www.aparchive.com/metadata/you ... 44ef774c4
Last edited by A_A_AKCIJA on 06/11/2022 23:57, edited 3 times in total.
noviforumas

#130886 Re: Ukrajina

Post by noviforumas »

Ne gine im neki Dayton, po svemu sudeci:
Senior White House Official Involved in Undisclosed Talks With Top Putin Aides
https://www.wsj.com/articles/senior-whi ... 1667768988

Uzeti u obzir da je Washington Post jucer objavio ovo: https://www.washingtonpost.com/national ... otiations/
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#130887 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Chisum wrote: 06/11/2022 23:07
JoseMujica wrote: 06/11/2022 20:59

Mordor počeo i čarobnjake gubit :evil:
Jesu li balavili po njemu, ko zaostali prekodrinski pravoslavni talibani po onoj Amfilohijevoj strvini usred pandemije?
jok...ovaj je pao ko eroj...biče ganjajući kake mlade dečake
geralt

#130888 Re: Ukrajina

Post by geralt »

A_A_AKCIJA wrote: 06/11/2022 23:45
Honda Rajvosa wrote: 06/11/2022 21:38

generalno zna li ko kakav je ovaj transporter? vidim pokretan i relativno brz. nesto kao BTR ?
Ne znam kakav je u poređenju sa ostalim, ali sam vidio šta je ostalo od njega, ja mislim na Igmanu, nakon što su Francuzi nagazili na minu, u našem ratu.

I nije ostalo puno, a oni su svi izginuli.

E sad ne znam koja je mina bila, i ostale detalje, ali sam prizor spomenika koji je napravljen, a transporter je još tu kao dio spomenika, nije nimalo lijep.

Na linku su slike. Francuzi vojnici i USA diplomati, prethodnik Holbrooke-a poginuli.

https://www.dreamstime.com/sarajevo-igm ... e193413132

Edit, kažu ipak nije mina, nego se survali u provaliju

.https://www.tracesofwar.com/sights/892 ... B-APC.htm

. http://www.aparchive.com/metadata/you ... 44ef774c4
Meni su transporteri generalno mrtvacki sanduci u modernom ratu. Imali su svrhe kada je artiljerija bila neprecizna pa da zastite od indirektne vatre, no to vise nije slucaj. Izmedju transportera i Humveeja, ja bih licno radije sjeo u Humvee.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#130889 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Ma kakav dejton
Poljaci ce im pomagati ako ameri nece
Tu su i baltik finska i britanija
drug_profi

#130890 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CrveniKuk wrote: 06/11/2022 23:02 Prilikom oslobađanja Kupjanska. Djelovanje Krakena gdje se može vidjeti,da ova jedinica ne ide grlom u jagode. Po načinu kretanja,operemi oruziju kojemkoriste,mozemse reci da je riječ o vrhunskoj i elitnoj jedinici. Osposobljeni su gradske borbe i vidi se da su dobro obučeni za čišćenje sta,nemoj objekata. Takode,može se vidjeti i visok stepen korištenja dronova za izviđanje i koordinaciju jedinica na terenu i artiljerije. Može se vidjeti,da niže jedinice koriste manje izviđačke dronova za neposredno izviđanje i koordinaciju,dok po onime sto mogu vidjeti koriste se i dronovi za izviđanje šireg reona i sve se to koorinise iz jednog operativnog centra iz kojeg komande jedinica i jedinice na terenu dobijaju potrebne informacije na osnovu kojih vrše svoje djelovanje neposredno na terenu. Jednom sam pregledao,ali vjerujem da poslije vise puta gledanja,mogu se vidjeti zanimljive pojedinosti i detalji.
Odličan video. Šteta što nije još duži.
karanana

#130891 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ja mislim da su rusi usli duboko u ameriku i da tu kuhaju i sa trumpom i sa nekim medijima i tu je njihova nada, da toliko zakuhaju da se amerikanci o sebi zabave ili da postave nekog svog njima naklonjenog tipa trumpa ili nekih senatora. da li su pare, neke druge ucjene, kontraobavjestajne igre, ali kuhaju. i dzaba onda bilo kakvi ukr uspjesi, ruski neuspjesi na bojistu.
zigubigule

#130892 Re: Ukrajina

Post by zigubigule »

karanana wrote: 07/11/2022 00:12 ja mislim da su rusi usli duboko u ameriku i da tu kuhaju i sa trumpom i sa nekim medijima i tu je njihova nada, da toliko zakuhaju da se amerikanci o sebi zabave ili da postave nekog svog njima naklonjenog tipa trumpa ili nekih senatora. da li su pare, neke druge ucjene, kontraobavjestajne igre, ali kuhaju. i dzaba onda bilo kakvi ukr uspjesi, ruski neuspjesi na bojistu.
Mislio sam isto. Kad vidim njihovu nesposobnost na djelu u Ukrajini, mislim da im previse vaznosti dajemo. Ostavstina drzave od gvozdza u eri mikrocipova.
drug_profi

#130893 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Priče o zakulisnim pregovorima plasiraju ruski infiltranti.
Kome odgovaraju pregovori?
Ni USA ni Ukrajini, a ni EU više nisu potrebni.
Samo Rusiji.
Pa zašto bi onda Amerika pritiskala Ukrajinu da pregovara o nečemu? I da tako ostavi nedovršen posao eliminacije jednog od remetilačkih faktora u međunarodnim odnosima. Glupost neviđena. Amerika trosi tek manji dio svog obrambenog budzeta, a nijednog vojnika.
Ako Rusija pregovorima dobije nešto, za 10-20 godina će ginuti i američki vojnici u još surovijem i krvavijem sukobu u Europi, a vjerovatno mnogo prije toga i po Aziji.

Drugo, rasputica je dosla. Nema vise proboja tehnikom, samo ono sto pjesak moze proci. Dakle selo po selo. I bogavam uozbiljite se, vi ko djeca.
Baaaaa nemogu maknut, baaaa dejton, baaaa prvi svjetski, baaaaa nećuuuuuu......
karanana

#130894 Re: Ukrajina

Post by karanana »

zigubigule wrote: 07/11/2022 00:19
karanana wrote: 07/11/2022 00:12 ja mislim da su rusi usli duboko u ameriku i da tu kuhaju i sa trumpom i sa nekim medijima i tu je njihova nada, da toliko zakuhaju da se amerikanci o sebi zabave ili da postave nekog svog njima naklonjenog tipa trumpa ili nekih senatora. da li su pare, neke druge ucjene, kontraobavjestajne igre, ali kuhaju. i dzaba onda bilo kakvi ukr uspjesi, ruski neuspjesi na bojistu.
Mislio sam isto. Kad vidim njihovu nesposobnost na djelu u Ukrajini, mislim da im previse vaznosti dajemo. Ostavstina drzave od gvozdza u eri mikrocipova.
gvozdzurija je bila precjenjena i nemaju nista traziti na bojistu 21. vijeka. ali nekako jos uvijek ne znam zar je moguce da je i njihova kontraobavjestajna/obavjestajna sluzba za kurca. i taj dio se u ukrajini pokazo da je poprilicno za kurac, ali mozda rade po zapadu nesto sto ce im uspjeti.
geralt

#130895 Re: Ukrajina

Post by geralt »

karanana wrote: 07/11/2022 00:21
zigubigule wrote: 07/11/2022 00:19

gvozdzurija je bila precjenjena i nemaju nista traziti na bojistu 21. vijeka. ali nekako jos uvijek ne znam zar je moguce da je i njihova kontraobavjestajna/obavjestajna sluzba za kurca. i taj dio se u ukrajini pokazo da je poprilicno za kurac, ali mozda rade po zapadu nesto sto ce im uspjeti.
Nije stvar u sposobnosti koliko u beskrupuloznosti. Rusi se usudjuju vrsiti operacije na Zapadu kakve se zapadne obavjestajne sluzbe ne usudjuju (ili imaju politicku zabranu) da vrse u Rusiji. Govorim o ubistvima Litvinenka i ostalih u Britaniji, napadima na NATO vojne objekte (Ceska, Albanija), potplacivanju politicara, uticanju na americke izbore i Brexit referendum... Dosta toga je amaterski izvedeno, ali je izvedeno.
Haris.ba

#130896 Re: ⁹Ukrajina

Post by Haris.ba »

geralt wrote: 07/11/2022 00:32 Nije stvar u sposobnosti koliko u beskrupuloznosti. Rusi se usudjuju vrsiti operacije na Zapadu kakve se zapadne obavjestajne sluzbe ne usudjuju (ili imaju politicku zabranu) da vrse u Rusiji. Govorim o ubistvima Litvinenka i ostalih u Britaniji, napadima na NATO vojne objekte (Ceska, Albanija), potplacivanju politicara, uticanju na americke izbore i Brexit referendum... Dosta toga je amaterski izvedeno, ali je izvedeno.
Stvar je u razlicitim sposobnostima. Mislis da Ameri ne svrljaju po Rusiji? Prvo, to nece zavrsiti u zapadnim medijima. I drugo, Ameri imaju drugaciji nacin rada.

Na kraju, Ameri vode rat sa Rusijom u Ukraini danas. Ne ginu Amerikanci, salju se relativno male pare u vojnoj opremi prema americkim sposobnostima, a Rusija se strateski rjesava.
drug_profi

#130897 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Imali smo sve informacije iz ruskog GŠ u februaru. Nisu same došle.
toska

#130898 Re: Ukrajina

Post by toska »

povratak na prije 24.2.

2016. vidi sile, milionski pregledi,
jedan popularni video objašnjava akciju kao EW i totalno zasljepljenje elektronike broda:

ili, hoš da prođem kroz tebe:

Last edited by toska on 07/11/2022 01:30, edited 1 time in total.
drug_profi

#130899 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Mislim da su Ameri odlicno znali stanje njihove vojne sile, samo su ih zvanicno tretirali kao komparativnu njihovoj.
I čekali da ih zanesenost iluzijama ponese da se negdje ovako zadaju kao u Ukrajini.
drug_profi

#130900 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Samo je u jednom monetu pomislio: blyat...

Post Reply