A vi i dalje podcjenjujte struju

Moderators: _BataZiv_0809, anex
cim je pocnu proizvodit bez ovih elektrana ja cu podrzavat, do tad nek ne jedu govna sa ovim normama i zabranama, demokratija how yes no

Kako ih ne interesuje fuzija kad se svako malo obaraju rekordi u dužini držanja plazme na visokim temperaturama? Samo, držati plazmu na nekoliko milina kelvina je težak zadatak. Btw, imaju već održivu fuziju samo što još uvijek troši više energije nego što proizvodi,Evolution_IV wrote: ↑05/11/2022 10:01cim je pocnu proizvodit bez ovih elektrana ja cu podrzavat, do tad nek ne jedu govna sa ovim normama i zabranama, demokratija how yes no![]()
ne interesuje ih bas previse fuzija, jer da interesuje do sad bi napravili, bitnije je napravit borbene nosace, avione i tenkove koji kostaju stotine milijardi $![]()
Sigurno će poslužiti kao baza za neki serijski auto,..a da bi ovakav imao prolaz, i pored neobičnog dizajna, vjerujem da bi, posebno uz dobru cijenu i performanse.tramvajtrojka wrote: ↑05/11/2022 11:16
naprave tako top auto i ostave ga kao koncept, da u ovom trenutku pocnu proizvodit ovaj auto ubili bi sa prodajom
al kartonski dijelovi karoserije![]()
![]()
masa do 1000kg zbog upotrebe lakih materijala, i cijena do 20 milja eura sto u elektro svijetu je smijurijakonektovan wrote: ↑05/11/2022 11:49Sigurno će poslužiti kao baza za neki serijski auto,..a da bi ovakav imao prolaz, i pored neobičnog dizajna, vjerujem da bi, posebno uz dobru cijenu i performanse.tramvajtrojka wrote: ↑05/11/2022 11:16
naprave tako top auto i ostave ga kao koncept, da u ovom trenutku pocnu proizvodit ovaj auto ubili bi sa prodajom
al kartonski dijelovi karoserije![]()
![]()

Ide Citroen lagano Trabantovim stopama
Lici na hamera naprijed. Jedino mi se ne svidja onaj fazon sa bradavicama na unutrasnjoj konzoli i ona nesimetrija prednjih i zadnjih vrata.citroen xm wrote: ↑05/11/2022 15:12
Mada ovaj koncept meni i nije nešto posebno privlačan, ali eto valjalo bi ga malo više proučiti.
Nema kobalta i nikla u novim tipovima baterija, sada su sa fosforom i željezom
Prosjek starosti vozila u BiH je 17 godina. Znaci, negdje 2040. mozemo ocekivati masovnije elektricna auta u Bosni.EFD22 wrote: ↑06/11/2022 22:53 Ma ovaj Prpić kao i svaki privilegovani strujaš, samo isto ponavlja.
Vješto izbjegnute teme o zagađenju tokom proizvodnje auta, baterija i električne energije. A pogotovo činjenica kako Kinu i USA zaboli kurac za okoliš, i samo će Europljani da (njima) plaćaju ceh ekologije…
Pa nece nestati sus auta, samo se nece praviti nova.
Ja, i?