Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
elk

#10201 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by elk »

Koja ofirna prica :lol:
p206

#10202 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by p206 »

Bodkin wrote: 06/11/2022 00:55 Znaci sven je iduci komsic
Čović išao u Izrael i nosio kapicu... znači ne smeta mu.
Imamo kandidata za 4 godine.
Hank Paldum

#10203 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hank Paldum »

elk wrote: 06/11/2022 08:38 Koja ofirna prica :lol:
Pa eto, ne obraćaj pažnju na mene već analiziraj postove od takvih forumaša.

Evo sad se i Vojin satanizira, kažu da je srpska verzija Komšića, ublehaš u službi građanske BiH iako je za razliku od Komšića Vojin među svojima tolike godine dok Komšić ne pamti kada je otišao u Široki ili Čapljinu među svoje.

Što je samo potvrda šta pišem jer ne postoji hrvatski član predsjedništva iako vi forsirate tu priču, već samo iz reda hrvatskog naroda pa se za neodlazak u Široki i Čapljinu mogu druga dva člana Džaferović i Dodik isto kriviti kao i Komšić.
plavi_E

#10204 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

U vezi price oko "apardhejda" iliti "pozitivne diskriminacije". Nisu te stvari ni najveci problem da se radi o stanovnistvu koji BiH dozivljavaju kao svoju jedinu domovinu. Ovdje je problem kad jedan narod u BiH radi za interese druge drzave pa cak i na vlastitu stetu. Problem je takodje sto je Shmit izborni zakon dogovarao sa politickim Zagrebom a ne sa politickim predstavnicima bh. Hrvata. To govori najvise u vezi ovog izbornog zakona.
plavi_E

#10205 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Novak20 wrote: 05/11/2022 23:56
Grean wrote: 05/11/2022 23:46 Sto rece Jovic konstitutivnost u bivsoj Jugi je bila zasnovana na tom da nemas drugu nacionalnu drzavu, zbog tog Madjari i Albanci nisu bili konstitutivni.

Po tom pravilu ne bi trebali ni Hrvati ni Srbi biti konstitutivni u BiH.
Ma bravo.

Kako misliš dekonstitutirati Srbe i Hrvate ?

Da nije Jović štogod prešutio o statusu SR BiH u bivšoj Jugoslaviji ? Po njegovom ili tvom izlaganju, mogla je pored SR Srbije i SR Hrvatske i SR BiH biti država Muslimana ali iz nekog razloga to nije bila.
Problem konstitutivnosti ce se rijesiti novim teritorijalnim i ustavnim uredjenjem BiH nakon smrti Dejtona. A posto niko ne zna sta konkretno znaci konstitutivnost u BiH to i nece biti neki problem.
patriot_bih

#10206 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by patriot_bih »

Herr Schmidt uvede aparthejd. Jedino mjesto na svijetu gdje židovi nemaju politička prava.

Da je bilo gdje drugo nijemac židovima uskratio osnovna ljudska prava to bi bio skandal svjetskih razmjera.
Povlačile bi se paralele sa režimom u Njemačkoj 1940i godina.
JohnnyS

#10207 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JohnnyS »

patriot_bih wrote: 06/11/2022 10:38 Herr Schmidt uvede aparthejd. Jedino mjesto na svijetu gdje židovi nemaju politička prava.

Da je bilo gdje drugo nijemac židovima uskratio osnovna ljudska prava to bi bio skandal svjetskih razmjera.
Ispada da su Židovi imali prava pa ih on ukinuo. Židovi i ostali su obespravljeni potpisom DMS, jeftina je demagogija i propaganda Schmidta optuživati za to
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10208 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Hank Paldum wrote: 06/11/2022 07:39
Ozimician wrote: 06/11/2022 01:52
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hvala. Još sam zaboravio dodati: od antipatije i borbe protiv sve tri stranke se danas bori samo protiv SDA dok se sve manje vidi problem u SNSD i HDZ strankama.
:lol:
Crithagra

#10209 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Crithagra »

JohnnyS wrote: 06/11/2022 11:06
patriot_bih wrote: 06/11/2022 10:38 Herr Schmidt uvede aparthejd. Jedino mjesto na svijetu gdje židovi nemaju politička prava.

Ispada da su Židovi imali prava pa ih on ukinuo. Židovi i ostali su obespravljeni potpisom DMS, jeftina je demagogija i propaganda Schmidta optuživati za to
Mogao je to ispraviti, a nije, što znači da se priključio krivici.
JohnnyS

#10210 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JohnnyS »

Crithagra wrote: 06/11/2022 11:11
JohnnyS wrote: 06/11/2022 11:06

Mogao je to ispraviti, a nije, što znači da se priključio krivici.

Ne može VP mijenjati DMS, u parlamentu se može promijeniti dogovorom stranaka Ustav i izborni sustav
tramvajtrojka

#10211 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 06/11/2022 11:10
Hank Paldum wrote: 06/11/2022 07:39

Hvala. Još sam zaboravio dodati: od antipatije i borbe protiv sve tri stranke se danas bori samo protiv SDA dok se sve manje vidi problem u SNSD i HDZ strankama.
al majke mi kako im ne dosade ova prica leave my SDA alone hahahahah , sinoc i prpa istu pricu drzava se raspadala i navodi godine kad SDA nije bila u vlasti

bas me zanima tko je onda krivac za ovo blagostanje u zadnjih 30 godina :lol: :lol: :lol: koje patriotsko kmecanje :oops: za foteljama i uhljebljenjima
Ozimician

#10212 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 06/11/2022 11:17
Chmoljo wrote: 06/11/2022 11:10

al majke mi kako im ne dosade ova prica leave my SDA alone hahahahah , sinoc i prpa istu pricu drzava se raspadala i navodi godine kad SDA nije bila u vlasti

bas me zanima tko je onda krivac za ovo blagostanje u zadnjih 30 godina :lol: :lol: :lol: koje patriotsko kmecanje :oops: za foteljama i uhljebljenjima
Ne znam po čijem vi nalogu pišete, ali ili ne želite, ili ne možete razumjeti - sve dok u parlamentima sjede stranke koje otvoreno pozivaju na disoluciju države - SDA će biti manje zlo od njih (za barem 80% Bošnjaka). Svaka stranka koja želi bošnjačke glasove, a kaže da je SNSD i HDZ bolja od SDA, neće dobiti glasove od Bošnjaka. SBB nije prešao izborni prag, a da se danas održavaju izbori, ne bi ni NS vjerovatno prešla.
tramvajtrojka

#10213 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:32

Ne znam po čijem vi nalogu pišete, ali ili ne želite, ili ne možete razumjeti - sve dok u parlamentima sjede stranke koje otvoreno pozivaju na disoluciju države - SDA će biti manje zlo od njih (za barem 80% Bošnjaka). Svaka stranka koja želi bošnjačke glasove, a kaže da je SNSD i HDZ bolja od SDA, neće dobiti glasove od Bošnjaka. SBB nije prešao izborni prag, a da se danas održavaju izbori, ne bi ni NS vjerovatno prešla.
pa nisu bolji nego su jednaki HDZ-u i SNSD-u u unistavanju drzave , ovi hoce da se odcijepe ovi je uništavaju iznutra i gdje je tu razlika nema je,

SDA je najvece zlo u državi jer je trebala graditi društvo i drzavu jer joj je narod dao tu ovlast, a oni su jedino gradili svoje bankovne racune kriminalim privatizacijama i unistavanjem društva u cjelosti, i sad treba kmecanje hajcati na max jer je SDA bilo prece da postavi kantu sala za MVP, memica i skaku za ambasadore dok su drugi radili lobiranje i posao zato su gori od HDZ-a i SNSD-a od njih znas sta ces očekivati, dok ovi glume uber patriote a unistavaju vise drzavu od ova prva dva
sajber87

#10214 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

Ako imas jedan izbor da vladaju sda snsd i hdz, a drugi izbor da jedan ili dva od ta tri ispadne iz vlasti sta bi odabrao
Ozimician

#10215 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 06/11/2022 11:37

pa nisu bolji nego su jednaki HDZ-u i SNSD-u u unistavanju drzave , ovi hoce da se odcijepe ovi je uništavaju iznutra i gdje je tu razlika nema je,

SDA je najvece zlo u državi jer je trebala graditi društvo i drzavu jer joj je narod dao tu ovlast, a oni su jedino gradili svoje bankovne racune kriminalim privatizacijama i unistavanjem društva u cjelosti, i sad treba kmecanje hajcati na max jer je SDA bilo prece da postavi kantu sala za MVP, memica i skaku za ambasadore dok su drugi radili lobiranje i posao zato su gori od HDZ-a i SNSD-a od njih znas sta ces očekivati, dok ovi glume uber patriote a unistavaju vise drzavu od ova prva dva
To je tvoje mišljenje, ali generalno ili primaš platu zbog toga ili si "useful idiot"

Niko ne poriče odgovornost SDA, ali da su jednaki ili gori HDZ i SNSD -u , nisu.

Jer tamo gdje vladaju te 2 stranke, imaš sve navedeno + još aktivni rad na uništenju države. Ogromna razlika.
Ozimician

#10216 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 06/11/2022 11:38

Ako imas jedan izbor da vladaju sda snsd i hdz, a drugi izbor da jedan ili dva od ta tri ispadne iz vlasti sta bi odabrao
Odabrao bih one koji će uzeti ministarska mjesta iz srpske i hrvatske kvote od HDZ-a i SNSD-a i tako formirati vlast.
Ja bih lično više volio da je SDP dobio glasova više nego SDA, ali trenutno je stanje takvo.

Koja stranka to uspije uraditi - od mene ima vječno glas.

Ako smo došli do toga da SNSD i HDZ biraju partnere za vlast u FBIH - i ako još i SNSD uđe u Vladu FBIH - jel neko misli da se ovoj državi dobro piše ? (jer eto nema SDA u vlasti više)

Ako bih ja lično birao - odabrao bih široku koaliciju SDA-SDP-DF i onda da ta koalicija bira s kim će - jer bez njih onda ne može ! (a te 3 stranke su prve po broju glasova svakako).
tramvajtrojka

#10217 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:42
tramvajtrojka wrote: 06/11/2022 11:37

To je tvoje mišljenje, ali generalno ili primaš platu zbog toga ili si "useful idiot"

Niko ne poriče odgovornost SDA, ali da su jednaki ili gori HDZ i SNSD -u , nisu.

Jer tamo gdje vladaju te 2 stranke, imaš sve navedeno + još aktivni rad na uništenju države. Ogromna razlika.
Image

jesu isti su jer su obesmislili drzavne institucije pa dogovaraju MMF grantove, izborne i ostale zakone u zadimljenim kafanama , gdje je tu postovanje drzave i drzavnih institucija

il ima drzave samo dok patriote vladaju i rade sa drzavnim institucijama sta hoce , i onda kukaju kad nas niko ne shvata ozbiljno pa kako ce te shvatiti ozbiljno kad si radio sve 30 godina da obesmislis drzavu sa jos dvoje stranke po principu ti meni vojvodo , ja tebi serdare

i da klasicno ono ev samo sto se nije zaratilo u zadnjih tri godine desetak situacija i tema ev nas idemo u rat , i od maksimalnog pesimizma do euforije i niko nema pojma zbog čega nit ima planove kako :lol: :lol: :lol:
sajber87

#10218 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:46
sajber87 wrote: 06/11/2022 11:38
Odabrao bih one koji će uzeti ministarska mjesta iz srpske i hrvatske kvote od HDZ-a i SNSD-a i tako formirati vlast.
Ja bih lično više volio da je SDP dobio glasova više nego SDA, ali trenutno je stanje takvo.

Ako smo došli do toga da SNSD i HDZ biraju partnere za vlast u FBIH - i ako još i SNSD uđe u Vladu FBIH - jel neko misli da se ovoj državi dobro piše ? (jer eto nema SDA u vlasti više)

Ako bih ja lično birao - odabrao bih široku koaliciju SDA-SDP-DF i onda da ta koalicija bira s kim će - jer bez njih onda ne može ! (a te 3 stranke su prve po broju glasova svakako).
Vidi imaces samo ove dvije opcije treca se ne nudi i ja bi volio svasta ali sada na stolu imamo samo ove dvije. Koja je od ove dvije po tebi bolja
laik1981

#10219 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Tesko je shvatiti da se u formulu gura SDA pored svega sta je ta stranka uradila.. Toliko afera, toliko sudskih procesa, toliko destrukcije, a opet ih se prizeljkuje u vlasti.. Taman imamo ono sto zasluzujemo i zelimo.. Ni manje, ni vise..
Ozimician

#10220 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 06/11/2022 11:49
Ozimician wrote: 06/11/2022 11:46

Vidi imaces samo ove dvije opcije treca se ne nudi i ja bi volio svasta ali sada na stolu imamo samo ove dvije. Koja je od ove dvije po tebi bolja
Ne postoje 2 opcije - postoji više - ali od tih opcija se očito bježi.

Ako biram te 2 opcije, onda deff SDA-HDZ-SNSD. Jer sam više za tronožac, nego za asimetriju.
geoxx

#10221 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

laik1981 wrote: 06/11/2022 11:51 Tesko je shvatiti da se u formulu gura SDA pored svega sta je ta stranka uradila.. Toliko afera, toliko sudskih procesa, toliko destrukcije, a opet ih se prizeljkuje u vlasti.. Taman imamo ono sto zasluzujemo i zelimo.. Ni manje, ni vise..
Ali ovaj strah da ce druga strana prodati drzavu ne da nije normalan i opravdan, nego granici sa nekom neuropsihijatrijskom dijagnozom. Bez zajebancije. Ej kakve su to teorije. I sto je najgore, broj takvih strmoglavo raste. Odavde treba sa migrantima glavom bez obzira, ne cekati ni vizu nego preko Pljesevice direkt.
sajber87

#10222 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:52
sajber87 wrote: 06/11/2022 11:49

Ne postoje 2 opcije - postoji više - ali od tih opcija se očito bježi.

Ako biram te 2 opcije, onda deff SDA-HDZ-SNSD. Jer sam više za tronožac, nego za asimetriju.
Vrijeme ce pokazati da je to potpuno pogresan odabir ali imas pravo na izbor makar i potpuno pogresan. Nesumnjam u tvoju ljubav prema domovini kao sto ni ti ne trebas u moju, ali od ovih odluka zavisi buducnost naroda i drzave. Zapad je nama jedini i pravi saveznik i moramo svoje interese uskladiti sa njima, smitova odluka je samo pocetak , prvi mali korak
laik1981

#10223 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

geoxx wrote: 06/11/2022 11:57
laik1981 wrote: 06/11/2022 11:51 Tesko je shvatiti da se u formulu gura SDA pored svega sta je ta stranka uradila.. Toliko afera, toliko sudskih procesa, toliko destrukcije, a opet ih se prizeljkuje u vlasti.. Taman imamo ono sto zasluzujemo i zelimo.. Ni manje, ni vise..
Ali ovaj strah da ce druga strana prodati drzavu ne da nije normalan i opravdan, nego granici sa nekom neuropsihijatrijskom dijagnozom. Bez zajebancije. Ej kakve su to teorije. I sto je najgore, broj takvih strmoglavo raste. Odavde treba sa migrantima glavom bez obzira, ne cekati ni vizu nego preko Pljesevice direkt.
Ma kakav strah.. SDA pprodavanje drzave pocinje u Dejtonu i traje od tada.. Nema tu straha vec je to plitko botovanje na koje padaju oni sa ne bas visokim IQ..

Imas sabotiranje revizije tuzbe protiv Srbije..
Imas guranje SNSD-ovih kadrova u institucijama..
Imas potpisano legitimno predstavljanje izmedju Bakira i Covica..

I onda botovi dodju da pricaju o kojekakvim prodajama drzave i sire sumnju u one koji nikad nisu cinili vlast.. Ti botovi, osim ako ne uzimaju dobre pare za ono sto rade, su dusmani i Bosnjaka i BiH.. Ako uzimaju pare onda su samo obicni placenici, kao i vecina ljudi u SDA za koju agituju..
Prpa.ba

#10224 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Prpa.ba »

Naravno da je prvi korak. Non-paperi su odredili jos brojne korake na palestinizaciji i premirnoj i prehrabroj disoluciji BiH. Cak su i oznaceni glavni saradnici u procesu (popularni dritani). :mrgreen:

Prva iduca stvar na meniju je davanje drzavne imovine Republici Srpskoj, sto je prehrabar korak koji ce relaksirati odnose i olaksati programsku sustinsku koaliciju niza omanjih bosnjackih stranaka sa SNSD-om. :-D
noviforumas

#10225 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Postavih na jednoj drugoj temi, ali moze komotno i ovdje
Andrej Nikolaidis za SB:
Ako ja godinama upozoravam na to da su na Balkanu ruska i američka politika u sinergiji, a ne suprotstavljene: da objektivno pogoduju trima velikodržavnim projektima: srpskom, hrvatskom i albanskom; da su, umjesto da suzbiju velikoodržavne nacionalizme, te nacionalizme odlučile tretirati kao partnere u regionu; da, sve skupa, to region čini nestabilnim i aktere u regionu fokusirane na proširenje teritorija, a ne na demokratizaciju i europske integracije – to, da se ne lažemo, ima posljedice. Jave se dobronamjerni ljudi koji upozoravaju da je to „antiamerikanizam“, a mnoga vrata budu zatvorena.

Sigurno ste primijetili da se, kako se ono kaže, naši zapadni partneri principijelno zalažu za slobodu govora. Jeste: ali ne daj bože da im kažeš šta o njima misliš. Odmah izmili njihova a naša kolonijalna usluga koja pojasni da se sa gospodarom tako ne smije pričati, čak i ako gospodar nije u pravu.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ovini.html
Locked