Haman niko, svi su gadni i ljigavi, neko manje, neko višeSeawolf wrote: ↑05/11/2022 18:57Pa ostade l' iko da valja?guruguru95 wrote: ↑05/11/2022 18:53
Isto vrijedi i za nadmenu i ultraprepotentnu kvazielitu iz Trojke![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
-
guruguru95
#56401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
noviforumas
#56402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda mi imamo more politickih stranaka, ali radi se zapravo o samo dvije politicke grupacije: SDA i anti-SDA. SDA ce prodati drzavu, kao sto je prodaje vec 30 godina, da ostane na vlasti, a anti-SDA ce isto tako prodati drzavu - da eliminise SDA i uzme vlast. Dakle, nasa politicka stvarnost se organizuje oko SDA, jer SDA je i uzrok i posljedica, centar gravitacije.
- dale cooper
#56403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedno je provjereno sigurno, a drugo tek treba testirati.noviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:15 Mozda mi imamo more politickih stranaka, ali radi se zapravo o samo dvije politicke grupacije: SDA i anti-SDA. SDA ce prodati drzavu, kao sto je prodaje vec 30 godina, da ostane na vlasti, a anti-SDA ce isto tako prodati drzavu - da eliminise SDA i uzme vlast. Dakle, nasa politicka stvarnost se organizuje oko SDA, jer SDA je i uzrok i posljedica, centar gravitacije.
isprobali sa sve gorim rezultatima. Tako da mislim da je ljestvica za anti SDA postavljena tako nisko da ne izgleda kao veći problem biti iznad
nje.
-
guruguru95
#56404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
noviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:15 Mozda mi imamo more politickih stranaka, ali radi se zapravo o samo dvije politicke grupacije: SDA i anti-SDA. SDA ce prodati drzavu, kao sto je prodaje vec 30 godina, da ostane na vlasti, a anti-SDA ce isto tako prodati drzavu - da eliminise SDA i uzme vlast. Dakle, nasa politicka stvarnost se organizuje oko SDA, jer SDA je i uzrok i posljedica, centar gravitacije.
-
noviforumas
#56405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imao je, na primjer, SDP priliku par puta, pa prodade. Nisam optimistican, pogotovo kad vidim sta ovaj aktuelni anti-SDA blok radi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:21Jedno je provjereno sigurno, a drugo tek treba testirati.noviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:15 Mozda mi imamo more politickih stranaka, ali radi se zapravo o samo dvije politicke grupacije: SDA i anti-SDA. SDA ce prodati drzavu, kao sto je prodaje vec 30 godina, da ostane na vlasti, a anti-SDA ce isto tako prodati drzavu - da eliminise SDA i uzme vlast. Dakle, nasa politicka stvarnost se organizuje oko SDA, jer SDA je i uzrok i posljedica, centar gravitacije.Ja sam za opciju da sačekamo sa ocjenama. SDA smo već mnogo, mnogo puta
isprobali sa sve gorim rezultatima. Tako da mislim da je ljestvica za anti SDA postavljena tako nisko da ne izgleda kao veći problem biti iznad
nje.![]()
- dale cooper
#56406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta je SDP prodao? I kako su mu se u to vrijeme ponašali koalicioni partneri? Anti SDA blok ne radi ništa drugo osim što pokušavajunoviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:27Imao je, na primjer, SDP priliku par puta, pa prodade. Nisam optimistican, pogotovo kad vidim sta ovaj aktuelni anti-SDA blok radi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:21
Jedno je provjereno sigurno, a drugo tek treba testirati.Ja sam za opciju da sačekamo sa ocjenama. SDA smo već mnogo, mnogo puta
nje.![]()
oformiti vlast, isto kao i SDA. Zato su i izabrani, i jedni i drugi. Samo što se jedne naziva izdajnicima zbog toga, a za druge se prešućuje.
-
noviforumas
#56407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nazivam i jedne i druge izdajnicima, nemam taj problem.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#56408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Spavanje trojkasa na temi o DF-u pokazuje koliko se boje DF-a i koliko je DF bitan faktor a o Zeljku da ne govorim. DF iako ima otprilike glasova koliko NS i NiP zajedno u F BIH i drzavi nigdje nije kao Dino napisao da bi trebao da ima premijera, ministre itd itd ili bolje receno nije pricao gluposti. Ta "osmorka" je jaka ko klimav zub i sedam od tih osam partija koriste se uspjehom SDP-a sto je vise nego ocito shvatio Vosjim Mijatovic i rekao da se sad posvecuje "sarajevskom" SDP-u sto znaci da se Niksicu i te kkako drma stolica. Vojinov Pokret za drzavu je napravio fantastican rezultat u rs-u i to bez izdajnika i lokalpoliticara iz NiP-a i Nase stranke sto pametnom puno toga kaze i pametni u SDP-u to shvataju a oni srugi ce se morati nauciti pameti. Ali zivi bili pa vidjeli najiskrenije kazem da bih zaista volio da DF bude na svim nivoima vlasti u opoziciji ili makar u drzavnoj i federalnoj a kantone kako gdje. Ja licno bi bio punosretniji da je u Tuzli isao sa SDP-om ali s obzirom da SDP ne vlada sam sa sobom nego njima vlada NiP do toga nije moglo doci. U svakom slucaju sljedeci period ce biti izuzetno interesantan jer mnogo se toga iza bine desava i valja ali o tom po tom!noviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:27Imao je, na primjer, SDP priliku par puta, pa prodade. Nisam optimistican, pogotovo kad vidim sta ovaj aktuelni anti-SDA blok radi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:21
Jedno je provjereno sigurno, a drugo tek treba testirati.Ja sam za opciju da sačekamo sa ocjenama. SDA smo već mnogo, mnogo puta
nje.![]()
- hrasno38
#56409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prodao je Srebrenicu na proslim izborima....dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:31Šta je SDP prodao? I kako su mu se u to vrijeme ponašali koalicioni partneri? Anti SDA blok ne radi ništa drugo osim što pokušavajunoviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:27
Imao je, na primjer, SDP priliku par puta, pa prodade. Nisam optimistican, pogotovo kad vidim sta ovaj aktuelni anti-SDA blok radi.
oformiti vlast, isto kao i SDA. Zato su i izabrani, i jedni i drugi. Samo što se jedne naziva izdajnicima zbog toga, a za druge se prešućuje.
https://www.slobodnaevropa.org/a/30978882.html
-
guruguru95
#56410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hrasno38 wrote: ↑05/11/2022 19:38Prodao je Srebrenicu na proslim izborima....dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:31
Šta je SDP prodao? I kako su mu se u to vrijeme ponašali koalicioni partneri? Anti SDA blok ne radi ništa drugo osim što pokušavaju
- hrasno38
#56411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlicno napisano i sto je najgore i jedni i drugi se ponamanje bave drzavom (cast izuzecima)noviforumas wrote: ↑05/11/2022 19:15 Mozda mi imamo more politickih stranaka, ali radi se zapravo o samo dvije politicke grupacije: SDA i anti-SDA. SDA ce prodati drzavu, kao sto je prodaje vec 30 godina, da ostane na vlasti, a anti-SDA ce isto tako prodati drzavu - da eliminise SDA i uzme vlast. Dakle, nasa politicka stvarnost se organizuje oko SDA, jer SDA je i uzrok i posljedica, centar gravitacije.
- Better Man
#56412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Srebrenicu je prodao Alija davne 1995. godine i to svako koje pošten i dobronamjeran zna.hrasno38 wrote: ↑05/11/2022 19:38Prodao je Srebrenicu na proslim izborima....dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:31
Šta je SDP prodao? I kako su mu se u to vrijeme ponašali koalicioni partneri? Anti SDA blok ne radi ništa drugo osim što pokušavaju
- dale cooper
#56413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta piše u tom članku što si postavio i kako su se SDP i Nikšić ponijeli nakon toga?hrasno38 wrote: ↑05/11/2022 19:38Prodao je Srebrenicu na proslim izborima....dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:31
-
noviforumas
#56414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDP se jos nije oporavio od Zlatka, nazalost.
- Styling
#56415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta ovo DF ide u koaliciju sa 8 u ZEDO? 

- hrasno38
#56416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije pitanje kako su se poneli poslije toga nego je bilo pitanje "sta je prodao SDP?" i ja sam samo dao primjer. I da SDP se poniio kako treba da ne ostanem nedorecen!dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:44Pa šta piše u tom članku što si postavio i kako su se SDP i Nikšić ponijeli nakon toga?hrasno38 wrote: ↑05/11/2022 19:38
Prodao je Srebrenicu na proslim izborima....
- dale cooper
#56417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaju odgovornost za to svakako, jer su u pitanju ljudi koji su u tom momentu bili članovi patrije. Ali vodstvo i ostatak partije nisu odobrilihrasno38 wrote: ↑05/11/2022 20:14Nije pitanje kako su se poneli poslije toga nego je bilo pitanje "sta je prodao SDP?" i ja sam samo dao primjer. I da SDP se poniio kako treba da ne ostanem nedorecen!dale cooper wrote: ↑05/11/2022 19:44
Pa šta piše u tom članku što si postavio i kako su se SDP i Nikšić ponijeli nakon toga?
takvo nešto niti su imalo saznanja da će se desiti.
- Ommadawn
#56418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Srebrenica je prodata 1995.
Danas je koristi najviše SDA kada se približava juli i kada se predstavnici te stranke pojave tamo na specijalnim tribinama, da se zgražaju sa udaljenosti, neće među majke koje plaču za sinovima i muževima ali zato zaurlaju “vidiš Bošnjo šta ti uradiše a vjerovo si im, braćom si ih zvao tolike godine, jer su te komunisti ubijedili, njima si se prilagođavao, zato sad pamet u glavu, dobri Bošnjače” i onda se najedu pa sjednu u limuzine i nazad što brže može za Sarajevo.
A SDP, DF, NiP i NS?
Eh ti će da razjebu sve ono što do sada SDA nije.
Da ne zaboravimo ni HDZ - oni će da drže leđa svojoj mafiji po kamenjaru za koju će da radi svako onaj ko se nije snašao ni u ratu ni poslije rata i da šute o čemu će da brine katolička crkva.
SNSD će pokrasti i uništiti sve što je ostalo (plus ono što se nakralo za vrijeme rata) a što ne stignu oni, tu je SDS i PDP. Sve u ime srpstva.
Svako sa ogradom između ali veze se održavaju bolje nego NASA-ina raketa pred polazak za Mjesec, jer valja stoku držati na oku.
Sve dok je tako i dok ovaj narod pod pritiskom to dopušta, a dopušta jer se boji da ga onaj drugi ne protjera i ne pobije - u Bosni i Hercegovini sa svim njenim blentitima neće biti nikako dobro pa ma bilo koja partija da se pojavi na vlasti i krene sa obećanjima.
Stoga ili da se raspadne skroz, pa svako u svojoj avliji (mada čisto sumnjam da će biti bolje) ili da (i za tu sam opciju lično) konačno skontaju da “jeste bio je rat, ništa nam dobro nije donio, ali nam je gore poraće, hajmo sad ovima jebati mater i praviti državu da valja, pa makar nas to
uzelo 20 godina, ali da dokažemo konačno svijetu da nečemu vrijedimo i kod nas a ne da smo šupak Evrope”.
A DF, Komšić, ovo, ono… to je sve kurac na biciklu.
Danas je koristi najviše SDA kada se približava juli i kada se predstavnici te stranke pojave tamo na specijalnim tribinama, da se zgražaju sa udaljenosti, neće među majke koje plaču za sinovima i muževima ali zato zaurlaju “vidiš Bošnjo šta ti uradiše a vjerovo si im, braćom si ih zvao tolike godine, jer su te komunisti ubijedili, njima si se prilagođavao, zato sad pamet u glavu, dobri Bošnjače” i onda se najedu pa sjednu u limuzine i nazad što brže može za Sarajevo.
A SDP, DF, NiP i NS?
Eh ti će da razjebu sve ono što do sada SDA nije.
Da ne zaboravimo ni HDZ - oni će da drže leđa svojoj mafiji po kamenjaru za koju će da radi svako onaj ko se nije snašao ni u ratu ni poslije rata i da šute o čemu će da brine katolička crkva.
SNSD će pokrasti i uništiti sve što je ostalo (plus ono što se nakralo za vrijeme rata) a što ne stignu oni, tu je SDS i PDP. Sve u ime srpstva.
Svako sa ogradom između ali veze se održavaju bolje nego NASA-ina raketa pred polazak za Mjesec, jer valja stoku držati na oku.
Sve dok je tako i dok ovaj narod pod pritiskom to dopušta, a dopušta jer se boji da ga onaj drugi ne protjera i ne pobije - u Bosni i Hercegovini sa svim njenim blentitima neće biti nikako dobro pa ma bilo koja partija da se pojavi na vlasti i krene sa obećanjima.
Stoga ili da se raspadne skroz, pa svako u svojoj avliji (mada čisto sumnjam da će biti bolje) ili da (i za tu sam opciju lično) konačno skontaju da “jeste bio je rat, ništa nam dobro nije donio, ali nam je gore poraće, hajmo sad ovima jebati mater i praviti državu da valja, pa makar nas to
uzelo 20 godina, ali da dokažemo konačno svijetu da nečemu vrijedimo i kod nas a ne da smo šupak Evrope”.
A DF, Komšić, ovo, ono… to je sve kurac na biciklu.
-
noviforumas
#56419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poziva Djonlagic na formiranje "drzavotvornog bosanskog fronta" sa SDP-om i SDA.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/djonlag ... /221105056
- drug_profi
#56420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
onaj ko SDA stavi među državotvorne/probosanske/patriotske stranke, taj je bez daljnjih provjera ili idiot ili kriminalac.
- shbc
#56421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedina pozitivna stvar kod ovih kerova iz DFa je sto vise ne kriju ko im drzi lanac. Od alfa dzukele pa nize. Sad otvoreno pricaju da su za SDAnoviforumas wrote: ↑05/11/2022 20:54 Poziva Djonlagic na formiranje "drzavotvornog bosanskog fronta" sa SDP-om i SDA.
Last edited by shbc on 05/11/2022 22:09, edited 1 time in total.
- kokakolas
#56422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako. Maske su pale.shbc wrote: ↑05/11/2022 22:07Jedina pozitivna stvar kod ovih kerova iz DFa je sto vise ne kriju ko im drzi lanac. Od predsjednika pa nize. Sad otvoreno pricaju da su za SDAnoviforumas wrote: ↑05/11/2022 20:54 Poziva Djonlagic na formiranje "drzavotvornog bosanskog fronta" sa SDP-om i SDA.
- Prpa.ba
#56423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drzava pod udarom, a ekipica i dalje o Sebijinoj diplomi, SDA neprijatelj broj jedan..
ovakvi su nosili diktatorove slike i pravili sprdnju od situacije dok su nam pravoslavni snajperisti spremali odstrel.
-
HelaS
- Prpa.ba
#56425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao sto rekoh, sami se identifikuju.ovakvi su nosili diktatorove slike i pravili sprdnju od situacije dok su nam pravoslavni snajperisti spremali odstrel.