IRAN

sunceKOtepsija

#32651 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Smrt protivnicima Vilajetul Fakiha, tj. Islamske Republike - sa danasnjih demonstracija :bih:

sunceKOtepsija

#32652 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Ostaje cinjenica da su najefikasnije zapadne demokratske metode kada su protesti u pitanju...

Onda nikome ni ne naumpadne da ubije policajca.
sunceKOtepsija

#32653 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Meanwhile I turned on BBC news today just to see if they will report this they didn't disappoint at all.
Al Jazeera bbc French24 cnn Dw etc nothing that's just incase you have doubts over the mainstream media propaganda it's all controled by CIA.
HarTar

#32654 Re: IRAN

Post by HarTar »

Salko, si to ti? :mrgreen:
ragib

#32655 Re: IRAN

Post by ragib »

Muslimani ne trebaju da se razjedinjuju I da se stvara neki jaz izmedju njih. Pa ako vjerujete u Allaha dz.s I njegovog Poslanika to treba staviti iznad vlastitih hirova. Mi muslimani moramo imati svoj put u ovom vaktu. Ni zapad ni istok nego put koji je trasirao nas poslanik Muhamed as. Svakako treba imati na umu da mi ocekujemo pojavu Mehdija as, I mi smo ti koji cemo sljediti njega ako se pojavi a ne neku zapadnu ili neku drugu ideologiju. Ideologije koje nece dati podrsku nasem Mehdiju as nisu ni nama bliske pa makar bile dio evropskih integracija.
alijagoro

#32656 Re: IRAN

Post by alijagoro »

ragib wrote: 04/11/2022 23:20 Muslimani ne trebaju da se razjedinjuju I da se stvara neki jaz izmedju njih. Pa ako vjerujete u Allaha dz.s I njegovog Poslanika to treba staviti iznad vlastitih hirova. Mi muslimani moramo imati svoj put u ovom vaktu. Ni zapad ni istok nego put koji je trasirao nas poslanik Muhamed as. Svakako treba imati na umu da mi ocekujemo pojavu Mehdija as, I mi smo ti koji cemo sljediti njega ako se pojavi a ne neku zapadnu ili neku drugu ideologiju. Ideologije koje nece dati podrsku nasem Mehdiju as nisu ni nama bliske pa makar bile dio evropskih integracija.
De Ragibe Allaha ti zar nema forum za religiju?
alijagoro

#32657 Re: IRAN

Post by alijagoro »

HarTar wrote: 04/11/2022 20:00 Irancii već dvije sedmice vježbaju na granici sa Azerbejdžanom. Poruka?

Dalje ruke od Irana,Izraelci i njihove pudlice Turkiya, Azerbejdzan i Arabija za vjestice :mrgreen:
ragib

#32658 Re: IRAN

Post by ragib »

alijagoro wrote: 04/11/2022 23:39
ragib wrote: 04/11/2022 23:20 Muslimani ne trebaju da se razjedinjuju I da se stvara neki jaz izmedju njih. Pa ako vjerujete u Allaha dz.s I njegovog Poslanika to treba staviti iznad vlastitih hirova. Mi muslimani moramo imati svoj put u ovom vaktu. Ni zapad ni istok nego put koji je trasirao nas poslanik Muhamed as. Svakako treba imati na umu da mi ocekujemo pojavu Mehdija as, I mi smo ti koji cemo sljediti njega ako se pojavi a ne neku zapadnu ili neku drugu ideologiju. Ideologije koje nece dati podrsku nasem Mehdiju as nisu ni nama bliske pa makar bile dio evropskih integracija.
Vjera Islam je usko vezana sa politikom. Jer Mehdi ce biti nas politicki vodka a I vjerski. Islam je I politicka vjera
Point.

#32659 Re: IRAN

Post by Point. »

Čuj ovih :lol:
sunceKOtepsija

#32660 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote: 04/11/2022 21:24 Smrt protivnicima Vilajetul Fakiha, tj. Islamske Republike - sa danasnjih demonstracija :bih:

Samo da dodam najbitniji detalj iz ovog kratkog intervjua...Veli mlada da svi, koliko ih ima, svoj zivot/dusu daju za Rehbera tj. Imama Hameneija i vilajetul fakih.

Naravno, ovo nikada necete vidjeti na bilo kojem zapadnom masmediju, koji toliko brinu o ljudskim, a posebno pravima zena u Iranu.
GandalfSivi

#32661 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Znaci, lik je sedam godina imao dva profila, jos jedan dokaz koliki je to petljanac po zadatku ovdje na forumu. Veca kritika Irana od toga kakvi ih brane i ne treba…

Ispravka, cetiri nicka da moze vise sam sa sobom pricati:
Salik (trajno banovan)
SunceKoTepsija (izofiran kada se zaboravio izlogovati pa pisao kao Salik)
TouringBiker (taj je bio navijeg datuma)
ProfessionalOpinion (najnoviji, koristi ga uglavnom za antisemitizam)

Placaju li te cetiri puta majstore?
djugum

#32662 Re: IRAN

Post by djugum »

Sumnjam da je dovoljno pametan da unovci ovaj svoj rad ovdje...al dodsue i nije neki rad. :D
Kako se nastavljaju demontracije tako se kod njega povecavaju broj ovih smjesnih pro-mulaskih postova :D :D
Evo loma vjesti sa klixa :izet:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /221105004
JohnnyS

#32663 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

GandalfSivi wrote: 05/11/2022 06:39 Znaci, lik je sedam godina imao dva profila, jos jedan dokaz koliki je to petljanac po zadatku ovdje na forumu. Veca kritika Irana od toga kakvi ih brane i ne treba…

Ispravka, cetiri nicka da moze vise sam sa sobom pricati:
Salik (trajno banovan)
SunceKoTepsija (izofiran kada se zaboravio izlogovati pa pisao kao Salik)
TouringBiker (taj je bio navijeg datuma)
ProfessionalOpinion (najnoviji, koristi ga uglavnom za antisemitizam)

Placaju li te cetiri puta majstore?

Ma ko bi plaćao propagandu na nekom forumu s par desetaka članova. Nažalost, prije da se radi o uvjerenju
lajkujMe

#32664 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Jesi ikada cuo za rijec "reallity check"?
Puna usta tkz "Islamskog jedinstva" iz usta tkz Islamskih politicara i Vjerskih vodja.
A Islamski svijet nije bio nikada ujedinjen ima 1000 godina.
Cemu onda trabunjanje iste matrice?

I nemoj samo reci to je Amerika kriva, Islamska civilizacija je bila na vrhuncu od 800 do 1200 godine tad je Zapad bio u mracnom Doba i sama od sebe se raspala.
A jedinstvo se raspalo zbog ljudske prirode.

Pa tako danas imamo razlicite interpretacije Islama, podjeljenu na geografske lokacije.
Gdje imamo muslimanske zemlje s tkz Islamskim uredjenjem koje ratuju protiv druge Muslimanske zemlje.

Daleko vise muslimana je ubijeno od strane drugih muslimana u posljednjih 50 godina nego od bilo cega drugoga.
I izuzetno me nervira to "brat musliman" kad vrlo dobro znate da se narodi raznih Muslimanakih zemalja mrze iz dna duse i kolju se medjusobno stoljecima.
Ja kao musliman iz Bosne se ne mogu apsolutno nikako poistovjetiti sa Saudijcem ili Turcinom.

Dva razlicita naroda totalno druga kultura jezik, ponasanje i eticko/moralni kompas, totalno drugacija hrana, muzika i sve ostalo.
Kako on meni moze biti brat?
I zasto bi on meni bio brat?
Ja koliko sjecam vecina te brace je jedva cekala da nas komsije Srbi zakolju za Kurban.
Saudija, Libija, Maroko, UAE, Turska...
Ta ista "braca" veliki prijatelji Kine a tamo se upravo sad dok ovo pisem vrsi genocid nad Muslimanima.
A u Saudiji rodnom mjestu Islama vlada Islamska interpretacija tj sekta stara 200 godina koja uzima sebi za pravo da se naziva istinitim Islamom.
A zapravo citava drzava Sejtanska

Malezija, Indonezija i Iran nam jesu pomogli.

Velika velika licemjernost vlada medju danasnjim muslimanima svijeta.
U ustima brat u ruci noz u ledja

A to se nece rjestiti sve dok je licemjera kao tebe da upravo tako upravo sam te prozvao da si jedan od ovih kojima su puna usta Bratimljenja a ruke pune nozeva.

Ukratko Svijetom ne vlada Vjera ili vjerski zakon nego interes i samo interes i tako je bilo prije 5000 prije 1000 i prije 5 godina.

Vjera se koristi interno za opravdanje reprisivnih mjera, kontrole ovaca i dizanja populariteta.
A vani se koristi samo za interes pojedinaca ili grupa.

Sto prije shvatis kakav je realni svijet tako ces se brze osvjestiti i kretati se pravim Allahovim putem.

Ako ne svakako ima sud na onom drugom svijetu i tamo cemo svi da polozimo racune.
GandalfSivi

#32665 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Kad smo kod lazova i petljanaca:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /221105026

Znaci priznaju ono sto su do juce lagali da nisu, a cijeli svijet je znao da jesu, ali zato opovrgavaju ono za sto ih niko nikada nije ni optuzio…
sunceKOtepsija

#32666 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

GandalfSivi wrote: 05/11/2022 12:37 Kad smo kod lazova i petljanaca:

Znaci priznaju ono sto su do juce lagali da nisu, a cijeli svijet je znao da jesu, ali zato opovrgavaju ono za sto ih niko nikada nije ni optuzio…
Koji ste vi smutljivci i lazljivci, standardna propaganda probisvjeta i kauboja:
Iran je u subotu priznao da isporučuje bespilotne letjelice Rusiji, a ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian izjavio je da je Islamska Republika Moskvi dostavila ograničen broj bespilotnih letjelica prije rata u Ukrajini, izvijestila je državna novinska agencija IRNA.
Međutim, šef diplomatije negirao je da je Iran nakon početka rata krajem februara slao oružje ili projektile.
Ali, po obicaju, stavljanje drugima rijeci u usta vam je najjaci argument.

Bas kao i manipulacije sa fotografijama - ova s ovog linka je tipicni primjer subliminalne propagande. Onakve letjelice Iran nije pravio ni 80-tih, na samom pocetku razvoja bespilotnih letjelica. Ono - vidi kako su primitivni, a mozes misliti tek u kakvom klincu su Rusi kada kupuju ova sranja. :-) :-) :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32667 Re: IRAN

Post by Truba »

ragib wrote: 04/11/2022 23:50
alijagoro wrote: 04/11/2022 23:39
Vjera Islam je usko vezana sa politikom. Jer Mehdi ce biti nas politicki vodka a I vjerski. Islam je I politicka vjera
Sto bi sigmund frojd rekao na ovo vodka
I podsviejst
GandalfSivi

#32668 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

sunceKOtepsija wrote: 05/11/2022 13:03
GandalfSivi wrote: 05/11/2022 12:37 Kad smo kod lazova i petljanaca:

Koji ste vi smutljivci i lazljivci, standardna propaganda probisvjeta i kauboja:
Iran je u subotu priznao da isporučuje bespilotne letjelice Rusiji, a ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian izjavio je da je Islamska Republika Moskvi dostavila ograničen broj bespilotnih letjelica prije rata u Ukrajini, izvijestila je državna novinska agencija IRNA.
Međutim, šef diplomatije negirao je da je Iran nakon početka rata krajem februara slao oružje ili projektile.

Bas kao i manipulacije sa fotografijama - ova s ovog linka je tipicni primjer subliminalne propagande. Onakve letjelice Iran nije pravio ni 80-tih, na samom pocetku razvoja bespilotnih letjelica. Ono - vidi kako su primitivni, a mozes misliti tek u kakvom klincu su Rusi kada kupuju ova sranja. :-) :-) :-)
Ko ih je optuzio da su dostavljali letjelice krajem februara Salice? Je li te sramota pisati pod laznim nikom? Ali davno sam ja rekao za tebe, ni casti ni obraza.
drugtito2011

#32669 Re: IRAN

Post by drugtito2011 »

lajkujMe wrote: 05/11/2022 12:23
Jesi ikada cuo za rijec "reallity check"?
Puna usta tkz "Islamskog jedinstva" iz usta tkz Islamskih politicara i Vjerskih vodja.
A Islamski svijet nije bio nikada ujedinjen ima 1000 godina.
Cemu onda trabunjanje iste matrice?

I nemoj samo reci to je Amerika kriva, Islamska civilizacija je bila na vrhuncu od 800 do 1200 godine tad je Zapad bio u mracnom Doba i sama od sebe se raspala.
A jedinstvo se raspalo zbog ljudske prirode.

Pa tako danas imamo razlicite interpretacije Islama, podjeljenu na geografske lokacije.
Gdje imamo muslimanske zemlje s tkz Islamskim uredjenjem koje ratuju protiv druge Muslimanske zemlje.

Daleko vise muslimana je ubijeno od strane drugih muslimana u posljednjih 50 godina nego od bilo cega drugoga.
I izuzetno me nervira to "brat musliman" kad vrlo dobro znate da se narodi raznih Muslimanakih zemalja mrze iz dna duse i kolju se medjusobno stoljecima.
Ja kao musliman iz Bosne se ne mogu apsolutno nikako poistovjetiti sa Saudijcem ili Turcinom.

Dva razlicita naroda totalno druga kultura jezik, ponasanje i eticko/moralni kompas, totalno drugacija hrana, muzika i sve ostalo.
Kako on meni moze biti brat?
I zasto bi on meni bio brat?
Ja koliko sjecam vecina te brace je jedva cekala da nas komsije Srbi zakolju za Kurban.
Saudija, Libija, Maroko, UAE, Turska...
Ta ista "braca" veliki prijatelji Kine a tamo se upravo sad dok ovo pisem vrsi genocid nad Muslimanima.
A u Saudiji rodnom mjestu Islama vlada Islamska interpretacija tj sekta stara 200 godina koja uzima sebi za pravo da se naziva istinitim Islamom.
A zapravo citava drzava Sejtanska

Malezija, Indonezija i Iran nam jesu pomogli.

Velika velika licemjernost vlada medju danasnjim muslimanima svijeta.
U ustima brat u ruci noz u ledja

A to se nece rjestiti sve dok je licemjera kao tebe da upravo tako upravo sam te prozvao da si jedan od ovih kojima su puna usta Bratimljenja a ruke pune nozeva.

Ukratko Svijetom ne vlada Vjera ili vjerski zakon nego interes i samo interes i tako je bilo prije 5000 prije 1000 i prije 5 godina.

Vjera se koristi interno za opravdanje reprisivnih mjera, kontrole ovaca i dizanja populariteta.
A vani se koristi samo za interes pojedinaca ili grupa.

Sto prije shvatis kakav je realni svijet tako ces se brze osvjestiti i kretati se pravim Allahovim putem.

Ako ne svakako ima sud na onom drugom svijetu i tamo cemo svi da polozimo racune.
100% u sridu. :thumbup:
sunceKOtepsija

#32670 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

GandalfSivi wrote: 05/11/2022 13:50
sunceKOtepsija wrote: 05/11/2022 13:03

Ko ih je optuzio da su dostavljali letjelice krajem februara Salice? Je li te sramota pisati pod laznim nikom? Ali davno sam ja rekao za tebe, ni casti ni obraza.
Sta? :?

Vama je svako salik ko ne pase u cionisticku matricu. I svi su placenici osim vas koji zivotarite na njihovim jaslama.
Rothmans

#32671 Re: IRAN

Post by Rothmans »

Kao sto neki konstantno blate Iran, tako drugi imaju pravo da ga brane bez da ih se odmah napada i etiketira.
zilog

#32672 Re: IRAN

Post by zilog »

sunceKOtepsija wrote: 05/11/2022 14:07

Vama je svako salik ko ne pase u cionisticku matricu. I svi su placenici osim vas koji zivotarite na njihovim jaslama.
Eto, provalio si nas... :mrgreen:
Shalom...
GandalfSivi

#32673 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

sunceKOtepsija wrote: 05/11/2022 14:07

Ti si davno izofiran kad si pisao pod ovim nickom kao Salik (zaboravio se izlogovati), pa kasnije brisao, ali kasno je bilo…
GandalfSivi

#32674 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Da se sjetimo kad ga ono lik izofira :)
Kyuss wrote: 04/05/2022 12:33
salik79 wrote: 04/05/2022 12:29.....
:D kako se lik sjeba, piše sa dva računa pa ispravlja. Znači salik je onaj suncenekikuratz.
Kazem ja, ni casti ni obraza…
mirsek

#32675 Re: IRAN

Post by mirsek »

sunceKOtepsija wrote: 05/11/2022 06:20
sunceKOtepsija wrote: 04/11/2022 21:24 Smrt protivnicima Vilajetul Fakiha, tj. Islamske Republike - sa danasnjih demonstracija :bih:

Samo da dodam najbitniji detalj iz ovog kratkog intervjua...Veli mlada da svi, koliko ih ima, svoj zivot/dusu daju za Rehbera tj. Imama Hameneija i vilajetul fakih.

Naravno, ovo nikada necete vidjeti na bilo kojem zapadnom masmediju, koji toliko brinu o ljudskim, a posebno pravima zena u Iranu.
Meni je zanimljivije sto onoj iza nje pade marama s glave ( a koje ionako ne nose cvrsto svezane oko glave ), i ona se nije ni trznula, samo je vratila na glavu na sugestiju druge protestantice i nastavila sa parolama podrske vlastima, vidi se da to nije ta vrsta presije i straha kako se forsira na zapadu i da je sve manje vise opusteno.
Post Reply