Otprilike opisuje moje stanje svijesti, nakon voznje od par kilometara po ovoj nasoj kasabici
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Moguce itekako, licno meni se desilo.EFD22 wrote: ↑28/10/2022 10:01 Ma to je nemoguće da je tako ljudi.
Zakon o upravnom postupku ne dozvoljava tako nešto.
Sudska pismena nosi sudski kurir, i ako ih ne može dostaviti ostavi ti na vratima obavijest da je dostava pokušana i da moraš doći lično na pisarnicu suda po to.
Tako isto funkcionira i preporučena pošiljka, NE SMIJE se dati nekom trećem, samo licu na koje je naslovljena, ili se, ako je to lice nedostupno u momentu pokušaja uručenja, ostavi žuti papirić i imaš 5 dana da pokupiuš tu pošiljku u pošti u kojoj je ostavljena (piše na papiriću), i prilikom preuzimanja ti treba lična karta i potpisuješ da si primio pošiljku.
Uostalom, meni je svako obavještenje o počinjenom prekršaju, kao i prekršajni nalog, došlo u plavoj koverti sa povratnicom, i to sam morao potpisati i poštar to uzme i vrati pošiljaocu. A ako nisam zatečen na adresi prebivališta, onda me dočeka taj žuti papirić i moram otići pokupiti to u poštu.
Nikad, ama baš nikad, mi ništa iz nekog pravnog postupka ili prekršaja nije došlo običnom poštom niti se zagubilo. NITI SMIJE.
Sve je to predviđeno ZUP-om zbog tih rokova. Jer momenat uručenja podrazumijeva, pravno gledano, da si obaviješten o svim činjenicama postupka koji se vodi protiv tebe, kao i da je propuštanje rokova koji su navedeni isključivo tvoja odgovornost.
Bilo kakva pošiljka (obavijest ili nalog) poslana običnom poštom nije obavezujuća jer osim datuma slanja, ne može se dokazati kad je, i da li je uopće, ista dostavljena.
Hence, i presuda ustavnog suda.
Da si krenuo ranije kao ja i prosao tu u 6:45 ne bi se nerviraoNaslovnica wrote: ↑03/11/2022 11:42 Jutros u 0745 cisterna KJKP Rad zaljeva zelenilo na razdjelnom pojasu na Skenderiji, na potezu od raskrsnice prema Marriott-u.
Blokiralo lijevu traku, trola stala u desnoj (jer su se debili naredali na trolejbuskoj), haos napravilo.
Jbte, pa ima li iko normalan, zaista nevjerovatno da debili kažu cisterni da ide i zaljeva jebene maćuhice radnim danom, 03 novembra, u 0745 ujutro, na Skenderiji.
Tačno se neko zajebava sa ovim narodom.
Zamisli da je jos neko stao i upalio sva cetiri samo da zavrsi nestoNaslovnica wrote: ↑03/11/2022 11:42 Jutros u 0745 cisterna KJKP Rad zaljeva zelenilo na razdjelnom pojasu na Skenderiji, na potezu od raskrsnice prema Marriott-u.
Blokiralo lijevu traku, trola stala u desnoj (jer su se debili naredali na trolejbuskoj), haos napravilo.
Jbte, pa ima li iko normalan, zaista nevjerovatno da debili kažu cisterni da ide i zaljeva jebene maćuhice radnim danom, 03 novembra, u 0745 ujutro, na Skenderiji.
Tačno se neko zajebava sa ovim narodom.

U pravu je, isto kao kad vozis u kt pa moras propustiti ovoga sto se ukljucuje i dolazi sa desne strane.
Pravilo desne strane je u normalnom svijetu zadnji prioritet. Kod nas je jedino pravilo za mnoge vozače. Ne bih se čudio da neki misle da i pri uključivanju na autocestu imaju prednost jer vozilima koja su na autoputu dolaze sa desne strane.
Ako na izlazu sa tog parkinga nema znak Stop ili znak ukrštanja sa ulicom sa prvenstvom prolaza (obrnuti trokut), u slučaju sudara ti bi bio kriv.
Dzontra_Volta wrote: ↑04/11/2022 20:48Ako na izlazu sa tog parkinga nema znak Stop ili znak ukrštanja sa ulicom sa prvenstvom prolaza (obrnuti trokut), u slučaju sudara ti bi bio kriv.
Ima isto tako jedna uličica koja se ukršta sa ul. Safeta Hadžića (južna longitudinala) i tu instruktori često upozoravaju kandidate da budu oprezni, jer vozila iz te ulice imaju prednost desne strane.
Ima znak stop,večeras maksuz prošao da vidimDzontra_Volta wrote: ↑04/11/2022 20:48Ako na izlazu sa tog parkinga nema znak Stop ili znak ukrštanja sa ulicom sa prvenstvom prolaza (obrnuti trokut), u slučaju sudara ti bi bio kriv.
Ima isto tako jedna uličica koja se ukršta sa ul. Safeta Hadžića (južna longitudinala) i tu instruktori često upozoravaju kandidate da budu oprezni, jer vozila iz te ulice imaju prednost desne strane.
Član 49. stav (5) nema veze sa ovim slučajem.EFD22 wrote: ↑04/11/2022 20:59Dzontra_Volta wrote: ↑04/11/2022 20:48
Ako na izlazu sa tog parkinga nema znak Stop ili znak ukrštanja sa ulicom sa prvenstvom prolaza (obrnuti trokut), u slučaju sudara ti bi bio kriv.
![]()
Ne može izlaz sa parkinga ni u kom slučaju imati prednost u odnosu na saobraćajnicu višeg ranga. Instruktori nemaju pojma.
Član 49. stav (5)
takoe rodijak sveih tre ba ispravlja t
Eto, onda može mahati ušima.madesa wrote: ↑04/11/2022 21:07Ima znak stop,večeras maksuz prošao da vidimDzontra_Volta wrote: ↑04/11/2022 20:48
Ja mislijo instrumental neka muyika. Falavi
Tako upozoravaju ako se kreces ulicom Ramiza Salcina iako si na putu prvenstva,debajli koji se krecu ulicom Adija Mulabegovica pravo, bi trebali da te puste ali radije cemo mi njih jer ko ce se svadjati ako dodje do udesa.Dzontra_Volta wrote: ↑04/11/2022 20:48