Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je veca SDA od SDA
-
pemanapemani
#56277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Covjek se borio protiv politike i uticaja HDZ, gradjansku drzavu i NATO.pici wrote: ↑04/11/2022 16:42 JAzlaJA je iznjedrio večeg ublehaša od sebe.Evo neka mi štovaoci lika i djela kazu ili napisu, sta je on konkretno uradio za BiH, evo izlobiro nesto il uspio donjeti neke promjene, zakone, bolji zivot.Za covica-bakira-dodika znam ko su i sta su a ovaj se podvuce pod kozu i sisa po pijavica krv.Parazit.
Da mu rošavi nije bio PR oko IZ, nebi taj glasa dobio i evo izlobirali su IZ, nabio covic kapicu pred zid placa i molio jevrejski lobi da ih u americi pogura, sta je ovaj smučar nabio.
2006., kada je Komsic osvojio prvi mandat, HDZ je osvojio ispod 70 hiljada glasova, a u BiH je zivjelo cca. 550 hiljada Hrvata.
2022., Komsic osvaja cetvrti mandat, a HDZ dobiva cca. 150 hiljada glasova, a u BiH realno zivi ispod 300 hiljada Hrvata.
2009., Radmanovic, Komsicev kolega potpisuje neupitni NATO put BiH.
2012., Komsic napusta SDP, osniva DF i odmah ulazi u koaliciju sa SDA u Kantonu Sarajevo.
2014., prvi izbori za DF. Mandat u kojem.istice rok za reviziju presude protiv Srbije.. Mandat u kojem Komsic nema pravo kandidiranja i suptinim metodama pusta Covicu da bude izabran u Predsjednistvo. Koalicija sa HDZ, koja traje do danas.
2017., propast revizije presude protiv Srbije. Covic i Ivanic odjebali Softica. Famoznih 2-1 u Predsjednistvu.
2018., opstrukcija zejednickog nastupa ljevice.
2019., napustanje BH bloka.
Koalicija sa SDA u KS i TK, podrska Mostarskom sporazumu, nikad manji budzet Ministarstva odbrane, PR umjesto ANP, nijedan svjetski drzavnik prijatelj, osim Erdogana...
Hipten rezutata i sve za drzavu i to gradjansku, a izdajice i mrzitelji baklave neka crknu od muke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pemanapemani wrote: ↑04/11/2022 18:22
Covjek se borio protiv politike i uticaja HDZ, gradjansku drzavu i NATO.
2006., kada je Komsic osvojio prvi mandat, HDZ je osvojio ispod 70 hiljada glasova, a u BiH je zivjelo cca. 550 hiljada Hrvata.
2022., Komsic osvaja cetvrti mandat, a HDZ dobiva cca. 150 hiljada glasova, a u BiH realno zivi ispod 300 hiljada Hrvata.
2012., Komsic napusta SDP, osniva DF i odmah ulazi u koaliciju sa SDA u Kantonu Sarajevo.
2014., prvi izbori za DF. Mandat u kojem.istice rok za reviziju presude protiv Srbije.. Mandat u kojem Komsic nema pravo kandidiranja i suptinim metodama pusta Covicu da bude izabran u Predsjednistvo. Koalicija sa HDZ, koja traje do danas.
2017., propast revizije presude protiv Srbije. Covic i Ivanic odjebali Softica. Famoznih 2-1 u Predsjednistvu.
Koalicija sa SDA u KS i TK, podrska Mostarskom sporazumu, nikad manji budzet Ministarstva odbrane, PR umjesto ANP, nijedan svjetski drzavnik prijatelj, osim Erdogana...
Hipten rezutata i sve za drzavu i to gradjansku, a izdajice i mrzitelji baklave neka crknu od muke.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#56279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/demokra ... /200528061Better Man wrote: ↑04/11/2022 00:03Koliko je meni poznato Trojka nije na vlasti u državi, već Komšić i njegov DF, tako da jedino on i može reagovati i nastupati, dok Trojka ne može. Zaboravljaš da je DF na državnom nivou u koaliciji i vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. Nego imali Komšić i DF kakav ekonomski plan i poboljšanje života građana i borbu protiv korupcije i kriminala. To su ključni faktori za jačanje države. Zašto Komšić ne brani državu od kriminala i korupcije svojih partnera iz SDA? Zašto šuti na aferu respiratori? Zašto šuti na aferu UKCS, tačnije kriminal i korupciju na UKCS, protjerivanje stručnog kadra, uskračivanje osnovnih stvari pacijentima za liječenje i tjeranje da sami kupuju stvari, koje im je UKCS dužan obezbjediti, a tu su i sumnjive smrti mnogih pacijenata. Sve stoji što je Alkalaj rekao, ali zašto se Komšić ne radi i ove druge stvari koje su jednako bitne kao i ovo prvo?hrasno38 wrote: ↑03/11/2022 23:40
Pa nisu svi misevi koje moze Dino da mustra a polako i u SDP-u se spremaju zestoke promjene pa cemo vidjeti gdje ce onda SDP i sta kifla bez SDP-a. DF nije jos nikome nista obecao i sve je rekla kazala ali nije rekla kazala pickasta sutnja novog clana Predjednistva BiH niti jos jedna prodaja Boske. Nikada u istoriji BiH se nisu pojavile ljigavije i smrdljivije stranke od NS i NiP-a koje ne bi postojale u politici da nema SDP-a sa Niksicem na celu. Dzaba lajete po DF-u koji je vrlo jasno rekao da nece nikada ici sa NiP-om i da mu jazavac Dino gazduje.
Ja da se pitam ponavljam isao bi u bezuslovnu opozciju i ne bih ni sa SDA ni sa ovakvom Trojkom pa da vidimo sljedece 4 godine sta ce strucnjaci predvodjeni izdajnikom Dinom uraditi. Koliko vidim silje razanj a zec jos uvijek debelo u sumi osim u Kantonu Sarajevo koji i jeste njihov najveci domet. Ono sto je najinteresantnije ce biti konstituisanje Vijeca ministara gdje se punoooooo pita Predsjednistvo a Dino ce Covicu ako bude trebalo za fotelju sve dati ali o toj fotelji se pita i Zeljko!!
I dok se po obicaju jedni borre za drzavu i pokusavaju na neppravde Visokog predstavnika svijetu otvore oci, dok pokusavaju da blokiraju ponovni dolazak hrvatskke vojske u BiH dotle minderasi iz Kantona Sarajevo prave koalicije i prave matematiku kako ce naguziti SDA jer jebo drzavu vazno je naguziti SDA i DF a to se nece moci bez koalicionog partnera iz sjene HDZ-a. S obzirom na zestoku podrsku Dine za Covicevu legitmnost uletice u zagrljaj jedan drugom ko u ljubavnim filmovima.
I da ponudjeno je SDP-u ono sto mu je ponudjeno i 2018 a oni su odbili i odabrali Dinu sto znaci skida svaku odgvornost da DF ide u koaliciju s kim god hoce mada se ja nadam da nece ni sa kim jer osmorka ce svakako sama od sebe propasti ko zeton.....zivi bili pa vidjeli!
I tu zavrsavamo pricu sto se tice neprozivanja SDA. Sto se tice krimana i korupcije na KCUSU imaju sudovi, ima Dino Konakovic koji je postavio Seku za direktoricu, ali ima i ono da KCUS nije nikada izgledao vise bolnica nego sto sada izgleda a vjeruj mi majka mi je nedavno izasla i znam sta vidio sada a otac mi je godinama gore lezao i znam sta sam vidjao tada. Naravno ako ima ikakv DOKAZ protiv Seke neka ga odmah vade i nek dizu tuzbe jer da mi je caca pokojni u pitanju ako je kriminalac nek ide u zatvor. Medjutim tolika hajka Dine protiv Seke koju je postavio a nigdje konkretnog dokaza protiv nje.....zar nije to malo cudno?? Sumnjive smrti se isto tako mogu dokazati medjutim isto tako se mogu i upotrijebiti. Bez obzira kazem cvrsti dokazi i nek der Seku ko god hoce. Sto se tice "strucnog kadra" taj kadar je dosta derao pacijente zakazujuci preglede u svojim privatnim klinikama. Ne zatrebao ti nikada KCUS ali ako ti ne daj boze zatreba uvjerit cees se u ovo sto ti pisem. Sve organizovano do detalja, cisto, tiho, uredno, precizno...ako ti se pregled zakaze u 11 budes na pregledu u 11. Daleko od toga da se ja ne jezim kako je ona dospejla na to mjesto i da je tu samo zato sto je zena Bakira ali nije je postavio Bakir nego Dino Konakovic a onda je tako zestoko branio kao da ima nesto sa njom!
Komsic je clan Predsjednistva BiH i on ne treba da se bavi Sekama i Bracam nego drzavom, vojskom, vanjskom politikom i ti znas odlicno to ali koliko vidim vazno ga je pljuvati. Raspitaj se ili prosurfaj sta su radili recimo predstavvnici DF-a u F BiH, drzavnom parlamentu i cime su se bavili, kakve su inicijative prostirali pa cemo nastaviti...nadam se u ubuduce u manje ratnickom tonu jjer mi smo ipak ovdje stare kajle.
- hrasno38
#56280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
2006 godine kada je Zeljko pobjedio sa 116.062 glasova od hrvatskih predstavnika su na izbore izasli: Ivo Miro Jovic HDZ (76.681 glasova), Zvonko Jurisic HSP (20.350 glasova) i Ljubic Bozo HDZ1990 (53.325 glasova) sto znaci kad saberes na gomilu postu su ovi danas svi skupa dobio bi poraz Zeljka jer bi oni osvojili 150.356 sto je neki konstantan prosjek koliko inace osvaja predstavnik HDZ-a za clana Predsjednistva BiH. Dakle od 2006 godine Zeljko je sa 116.062 narastao na 227.540 glasova. DAAKLE PALA TI PRVA TEORIJA!pemanapemani wrote: ↑04/11/2022 18:22Covjek se borio protiv politike i uticaja HDZ, gradjansku drzavu i NATO.pici wrote: ↑04/11/2022 16:42 JAzlaJA je iznjedrio večeg ublehaša od sebe.Evo neka mi štovaoci lika i djela kazu ili napisu, sta je on konkretno uradio za BiH, evo izlobiro nesto il uspio donjeti neke promjene, zakone, bolji zivot.Za covica-bakira-dodika znam ko su i sta su a ovaj se podvuce pod kozu i sisa po pijavica krv.Parazit.
Da mu rošavi nije bio PR oko IZ, nebi taj glasa dobio i evo izlobirali su IZ, nabio covic kapicu pred zid placa i molio jevrejski lobi da ih u americi pogura, sta je ovaj smučar nabio.
2014 je najgluplja teorija koju sam do sada procitao a postire je vise botova trojke. A ko je branio drugim partijama da kandidiraju nekog "ozbiljnog" Hrvata protiv Covica. Sto SDP nije kandidirao nekoga iz svojih redova???
2018 opet nevjerovatno BEZOBRAZNA TVRDNJA KOJA JE ZA SAMARA. Zeljko je nudio SDP-u i Nasoj stranci apsolutno sve da idu vlast paa cka i to da on sidje sa pozicije predsjednika DF-a a supcine nisu smjele jer opozicija je sladja sto puta, nema odgvornosti a ista para. Zeljko je nudio SDP-u ujedinjenje a da njih dvojica odstupe sa funkcija sto je naravno Niksic odbio jer kako bi onda sam sebe stavljao na kompenzacionu listu.
itd itd......te price za malu djecu moze plasirati po centralama NiP i NS i tamo ce te posmatrati kao abuzenze jer inace vjeruju najvecem lazovu i licmjeru Dini pa sto ne bi i tebi.
I da 2019 je napusten BH bloka iskljucvvo zbog velikog Bosnjaka Dine Konakovica koji je krcmio drzavne pare bez ikakve kontrole i slao ih bez ikoga da pita u susjednu Srbiju covjeku koji je u voznom parku imao vise dzipova nego drzava Bosna i Hercegovina. I sta treba sa takvim peksinom da sjedi u koaliciji???? Pa nije svako Nermin Niksic pa da ga moze vodati ko tele i vucii za usi iako imas duplo manje glasova od njegovve partije.
- hrasno38
#56281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel tebi jasno da Dine ne bi bilo ni na mapi ni tvoga NiP-a da nije u koaliciji sa SDP-om. Prosli bi na ovim izborima ko SBB. Samo sto je Niksic paglu i ne vidi da ga Dino ko tele koristi i zato se jeste veliki broj clanova SDP-a pobunio a prije svega Vojin i Cengic. Vi se postavljate kao neke vodje a imate dulo manje glasova od SDP-a.....fakat smijesna stranka!!! Gdje ste tamo gdje je ljudima najteze.....gdje ste i vi i Nasa stranka u rs-u??? Gdje ste u Pokretu za drzavu koje vodi SDP i Vosjin a ne DF i Zeljko??
- Styling
#56282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De, jarane, ohani malo. Nisi interesantan ni za čitanje a kamoli za komentarisanje.hrasno38 wrote: ↑04/11/2022 19:16Jel tebi jasno da Dine ne bi bilo ni na mapi ni tvoga NiP-a da nije u koaliciji sa SDP-om. Prosli bi na ovim izborima ko SBB. Samo sto je Niksic paglu i ne vidi da ga Dino ko tele koristi i zato se jeste veliki broj clanova SDP-a pobunio a prije svega Vojin i Cengic. Vi se postavljate kao neke vodje a imate dulo manje glasova od SDP-a.....fakat smijesna stranka!!! Gdje ste tamo gdje je ljudima najteze.....gdje ste i vi i Nasa stranka u rs-u??? Gdje ste u Pokretu za drzavu koje vodi SDP i Vosjin a ne DF i Zeljko??
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#56283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kakav kongres i jalerdi wrote: ↑04/11/2022 16:05Ajmo. Možda nekim i pravi. Evo vidim tebi je napravio samo u kontra smijeru. Što se mene tiče uvijek Denis prije Bakira iako me u samoj kampanji razočarao. Al hajd od dva zla biraj manje.teskeredzic_22 wrote: ↑04/11/2022 15:59
Ajmo iskreno.
100.000 razlike u korist Bećirevića fakat pravi komplekse![]()
Još da saznamo datum vandrednog kongresa![]()
Jel to planiraš ići na konges pa te interesuje? Ako ti je baš bitno da se raspitamo po čaršiji.
Svaki kongres na kom sam ja učestvovao je završio neslavno
Ipak bilo bi lijepo znati kada je i zbog čaršije a i vrijeme mu je
-
seksi_ideje
#56284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta ovo? Jel izda Komsicev lik u CIK-u, onaj Zeljko Baklava il kak vec?
Pa ja mislio DF spasava drzavu?
- hrasno38
#56285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NE nego Zeljko samo radi po zakonu sto je ocito ovdje nekima misaona imenica. Niko nije kriv dok mu se drugacije ne dokaze i presudi pa tako isto i sa odlukom VP-a dok Utsavni sud ne donese drugaciju odluku CIK je duzan da postupa po onome sto je VP nametnuo. Mozda to nekima nije jasno ali zato i postoji visoka i mahalska politika!seksi_ideje wrote: ↑04/11/2022 19:42 Sta ovo? Jel izda Komsicev lik u CIK-u, onaj Zeljko Baklava il kak vec?
- hrasno38
#56286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sto me onda citas?Styling wrote: ↑04/11/2022 19:25De, jarane, ohani malo. Nisi interesantan ni za čitanje a kamoli za komentarisanje.hrasno38 wrote: ↑04/11/2022 19:16
Jel tebi jasno da Dine ne bi bilo ni na mapi ni tvoga NiP-a da nije u koaliciji sa SDP-om. Prosli bi na ovim izborima ko SBB. Samo sto je Niksic paglu i ne vidi da ga Dino ko tele koristi i zato se jeste veliki broj clanova SDP-a pobunio a prije svega Vojin i Cengic. Vi se postavljate kao neke vodje a imate dulo manje glasova od SDP-a.....fakat smijesna stranka!!! Gdje ste tamo gdje je ljudima najteze.....gdje ste i vi i Nasa stranka u rs-u??? Gdje ste u Pokretu za drzavu koje vodi SDP i Vosjin a ne DF i Zeljko??
-
seksi_ideje
#56287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle, presao Baklava u HDZ?hrasno38 wrote: ↑04/11/2022 19:46NE nego Zeljko samo radi po zakonu sto je ocito ovdje nekima misaona imenica. Niko nije kriv dok mu se drugacije ne dokaze i presudi pa tako isto i sa odlukom VP-a dok Utsavni sud ne donese drugaciju odluku CIK je duzan da postupa po onome sto je VP nametnuo. Mozda to nekima nije jasno ali zato i postoji visoka i mahalska politika!seksi_ideje wrote: ↑04/11/2022 19:42 Sta ovo? Jel izda Komsicev lik u CIK-u, onaj Zeljko Baklava il kak vec?
- JohnnyS
#56288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako se brani uvažena profesorica Sebija na ovoj temi, nije ni na onoj o SDA ljepše opisana
- hrasno38
#56289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema tu nikakve odbrane ja sam samo napisao iskustvo svoje majke sto ne znaci da je to pravilo ali isto mi se desilo i zeni kada je lezala na kardio tako da dva slucaja nisu slucajnost.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#56290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NovapoBeda smuČka.MRŠ.
S druge strane "za" su glasali članovi Željko Bakalar, Irena Hadžiabdić, Vlado Rogić i Vanja Bjelica.
Važno je napomenuti da je Bakalar, recimo, također glasao protiv bilo bi 3:3 u omjeru glasova i odluka ne bi prošla.
Bakalar se svojim glasanjem "za" direktno oglušio na pismo Komšića CIK-u da ne donose ovu odluku barem do odluke o privremenoj mjeri Ustavnog suda.
Kako je rečeno na večerašnjoj hitnoj sjednici, nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio amandmane na Ustav FBiH i izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, prestalo je važiti prethodno uputstvo
- JohnnyS
#56291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakalar kupljen
- hrasno38
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#56293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/11/2022 18:25pemanapemani wrote: ↑04/11/2022 18:22
Hipten rezutata i sve za drzavu i to gradjansku, a izdajice i mrzitelji baklave neka crknu od muke.![]()
- Point.
#56294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad te čovjek poklopi onda ide ovakav komentar.Styling wrote: ↑04/11/2022 19:25De, jarane, ohani malo. Nisi interesantan ni za čitanje a kamoli za komentarisanje.hrasno38 wrote: ↑04/11/2022 19:16
- Styling
#56295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vodi ga kući. Frajer je smor. Kao da je na steroidima 24/7. Nema normalne diskusije. Ne znam ni šta je napisao. Nisam ga ni čitala.
- hrasno38
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#56297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakalar je mene kupio prije dvije godine otprilike.
Znaš da su lokalni izbori 2020 prolongirani i onda je Vinko Puljić nešto trunio kako se izbori ne mogu održati u neku nedelju u novembru jer taj dan počinje neki katolički blagdan ili slično.
Onda je fino Bakalar rekao da su najveći katolički blagdani Božić i Uskrs ujedno u religijski praznici u oba entiteta i da se izbori ne bi održali samo ako padaju u te dane (kao i dane pravoslavnog Božića i Vaskrsa odnosno Bajrama kod muslimana) a da će se u svim drugim situacijama i nedeljama održati.
Car
Last edited by teskeredzic_22 on 04/11/2022 20:04, edited 1 time in total.
- Point.
#56298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ti visiš na ovoj temi 24/7. Šta ćeš uopšte ma ovoj temi ako nećeš da čitaš političke protivnike. What's the point?
- tramvajtrojka
#56299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jedini komsicev obraz Senade je da je nepokolebljiv u podršci SDA
i nisam ja vlast dok sam vlast
-
pemanapemani
#56300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
2006., o tome i govorim, HDZ je tada imao duplo manje glasova nego danas, a Zeljkov politicki cilj je da smanji uticaj HDZ. Rezultat je da HDZ danas ima duplo vise glasova. Kratko i jasno.hrasno38 wrote: ↑04/11/2022 19:132006 godine kada je Zeljko pobjedio sa 116.062 glasova od hrvatskih predstavnika su na izbore izasli: Ivo Miro Jovic HDZ (76.681 glasova), Zvonko Jurisic HSP (20.350 glasova) i Ljubic Bozo HDZ1990 (53.325 glasova) sto znaci kad saberes na gomilu postu su ovi danas svi skupa dobio bi poraz Zeljka jer bi oni osvojili 150.356 sto je neki konstantan prosjek koliko inace osvaja predstavnik HDZ-a za clana Predsjednistva BiH. Dakle od 2006 godine Zeljko je sa 116.062 narastao na 227.540 glasova. DAAKLE PALA TI PRVA TEORIJA!pemanapemani wrote: ↑04/11/2022 18:22
2014 je najgluplja teorija koju sam do sada procitao a postire je vise botova trojke. A ko je branio drugim partijama da kandidiraju nekog "ozbiljnog" Hrvata protiv Covica. Sto SDP nije kandidirao nekoga iz svojih redova???
2018 opet nevjerovatno BEZOBRAZNA TVRDNJA KOJA JE ZA SAMARA. Zeljko je nudio SDP-u i Nasoj stranci apsolutno sve da idu vlast paa cka i to da on sidje sa pozicije predsjednika DF-a a supcine nisu smjele jer opozicija je sladja sto puta, nema odgvornosti a ista para. Zeljko je nudio SDP-u ujedinjenje a da njih dvojica odstupe sa funkcija sto je naravno Niksic odbio jer kako bi onda sam sebe stavljao na kompenzacionu listu.
itd itd......te price za malu djecu moze plasirati po centralama NiP i NS i tamo ce te posmatrati kao abuzenze jer inace vjeruju najvecem lazovu i licmjeru Dini pa sto ne bi i tebi.
I da 2019 je napusten BH bloka iskljucvvo zbog velikog Bosnjaka Dine Konakovica koji je krcmio drzavne pare bez ikakve kontrole i slao ih bez ikoga da pita u susjednu Srbiju covjeku koji je u voznom parku imao vise dzipova nego drzava Bosna i Hercegovina. I sta treba sa takvim peksinom da sjedi u koaliciji???? Pa nije svako Nermin Niksic pa da ga moze vodati ko tele i vucii za usi iako imas duplo manje glasova od njegovve partije.
2014., Komsic je samoproglaseni nositelj gradjanske drzave i borac protiv HDZ. Mogle su i druge stranke kandidovati nekoga za clana Predsjednistva iz reda Hrvata, ali je samo Zeljko nakon kandidovanja dede Ante usao u koaliciju sa HDZ, koja traje do danas. U tom periodu je bila revizija presude protiv Srbije. Komsic tada nije spominjao famoznih 2-1.
2018., Komsic je prije izbora napustio pregovore ljevice i sam sebe kandidovao. Onda je nakon izbora ponovo prostupio BH bloku, pa ga napustio jer SDP i NS nije uspio uvuci u koaliciju sa SDA.
Danas, pored svih peksinluka NiP i NS, jedino je Komsic vec 8 godina u koaliciji sa HDZ, a sa SDA zajedno brane drzavu koalicijom u TK i opcinskim vijecima diljem drzave.
DF u Prijedoru lobira za Dodikovog nacelnika, u Zepcu prepustaju mjesta u birackim odborima HDZ, Podzic je poplasen i tako dalje i tako blize.